Πέντε βασικές στρατηγικές SEO WordPress για τη βελτίωση της κατάταξης

Πέντε βασικές στρατηγικές SEO WordPress για τη βελτίωση της κατάταξης

Κάθε άτομο που διαχειρίζεται ένα blog WordPress, ένα πορνό, διαδικτυακό κατάστημα ή σχεδόν οποιοδήποτε είδος ιστότοπου θέλει να προσελκύσει περισσότερη κίνηση. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ιστότοποι εξαρτώνται από τις μηχανές αναζήτησης για να φέρουν επισκεψιμότητα, υπάρχει κάθε ανάγκη βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για μηχανές αναζήτησης και εστίασης στις στρατηγικές SEO σας. Όχι μόνο οι ανθρώπινοι αναγνώστες σας θα πρέπει να μπορούν να προσεγγίζουν, να κατανοούν και να πλοηγούνται στον ιστότοπό σας, αλλά και οι μηχανές αναζήτησης bot bots που ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις προσπάθειές σας εκτός σελίδας SEO για να προσελκύσετε επισκέπτες στο κατώφλι σας.


Ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων αναμένεται να κάνει τη μηχανή αναζήτησης του ιστότοπού σας φιλική. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα καλύψουμε τα πέντε βασικά συστατικά για στρατηγικές SEO στις οποίες μπορείτε να εστιάσετε για να δώσετε ώθηση στον ιστότοπό σας. Ας ξεκινήσουμε!

Το περιεχόμενο είναι King για WordPress SEO

Μην έχετε αμφιβολίες για αυτό – Το περιεχόμενο είναι βασιλιά. Η εμπειρία των ηγετών της αγοράς περιεχομένου 7,8 φορές περισσότερη επισκεψιμότητα ιστότοπων από ό, τι οι μη ηγέτες.

Το περιεχόμενο είναι King για WordPress SEO

Ό, τι κι αν προωθείτε, όταν οι αναγνώστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας αναζητούν πληροφορίες που τους βοηθούν. Εάν δεν το βρουν στον ιστότοπό σας, το προκύπτον ποσοστό εγκατάλειψης μπορεί να βλάψει την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης (εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης). Αντίθετα, όταν δημοσιεύετε σχετικό και κατάλληλο περιεχόμενο, σας ξεχωρίζει ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε ότι οι επισκέπτες θα επιστρέψουν στον ιστότοπό σας και θα αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούν με το περιεχόμενό σας (σημείωση: οι μηχανές αναζήτησης μετρούν τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες ως συν).

Μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου:

 • Οποιαδήποτε οπτική αναπαράσταση όπως φωτογραφίες, βίντεο, γραφήματα θα ευνοηθεί από τους αναγνώστες.
 • Διαλέξτε τη θέση σας και γράψτε έγκυρο περιεχόμενο για αυτήν τη θέση.
 • Οι μηχανές αναζήτησης καθαρίζουν επίσης τα σχόλια, τις κριτικές και τα σχόλια που λαμβάνετε. Ως εκ τούτου, να είστε διαδραστικοί με τους αναγνώστες σας.
 • Για να μηδενίσετε τον τύπο περιεχομένου που πρέπει να δημιουργήσετε, ακούστε το κοινό σας, κατανοήστε τις απαιτήσεις του και αναπτύξτε περιεχόμενο γύρω από αυτό. Λάβετε βοήθεια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρακολουθείτε τις τάσεις και τις προτιμήσεις του κοινού σας. Ερευνήστε τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πάρετε μια ιδέα για το είδος του περιεχομένου που προτιμούν.
 • Επαναλάβετε τακτικά το υπάρχον περιεχόμενο και ενημερώστε το παλιό περιεχόμενο με νέους συνδέσμους, πρόσφατες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία.
 • Σύνδεση με άλλο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Συνδέστε με σελίδες χαμηλότερης κατάταξης, ώστε να αποκτήσουν ορατότητα.
 • Λάβετε βοήθεια από φιλοξενούμενους bloggers και εθελοντικά γράμματα.

Χρήση λέξεων-κλειδιών σωστά

Κατά τη δημιουργία περιεχομένου για τον ιστότοπό σας, πρέπει να προσέχετε τη χρήση των λέξεων-κλειδιών. Οι λέξεις-κλειδιά είναι αυτό που οι χρήστες πληκτρολογούν στη μηχανή αναζήτησής τους. Επομένως, πριν από τη δημοσίευση, είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να ερευνήσετε λέξεις-κλειδιά και να επικεντρωθείτε σε μερικές που σχετίζονται με το περιεχόμενο που δημιουργείτε και το κοινό σας. Αυτές οι λέξεις βοηθούν τόσο τους αναγνώστες σας όσο και τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο του περιεχομένου σας. Το περιεχόμενό σας θα κατατάσσεται στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης με βάση τη συνάφειά του με τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί ο αναγνώστης.

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά για να βελτιώσετε το WordPress SEO

Αυτό που έχει σημασία σε μια αναζήτηση είναι η ποιότητα των λέξεων-κλειδιών και η διανομή στο περιεχόμενό σας. Πρέπει να έχετε υπόψη σας δύο είδη λέξεων-κλειδιών – λέξεις-κλειδιά μικρής ουράς και λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς. Οι λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς είναι πιο περιγραφικές (όπως “εύκολες αρχάριες συμβουλές SEO WordPress”) και είναι σημαντικό να τις αντιστοιχίσετε με τις λέξεις-κλειδιά μικρής ουράς (που μπορεί να είναι απλώς “WordPress SEO”). Η βελτιστοποίηση για λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ποσοστό μετατροπών, καθώς αυτές χρησιμοποιούνται συχνότερα από άτομα με πρόθεση αγοράς.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε βέλτιστες λέξεις-κλειδιά – Google Trends, SEMrush, Μόζ και KWFinder για να αναφέρουμε μερικά.

Google SEO Trends

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αναλυτικά στοιχεία για να δείτε πού πηγαίνει το κοινό σας με τις αναζητήσεις τους και τους ιστότοπους που περιηγούνται και να δημοσιεύσετε περιεχόμενο εκεί για να τραβήξετε την προσοχή στον ιστότοπό σας. Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε είναι να ελέγξετε τον ανταγωνισμό για να εντοπίσετε τις πιο σχετικές λέξεις-κλειδιά. Αναζητήστε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο σαν ahrefs, και ακολουθήστε τις στρατηγικές τους για να μάθετε τι λειτουργεί για αυτούς.

Αφού εντοπίσετε τις βέλτιστες λέξεις-κλειδιά, ενσωματώστε τις στη σελίδα σας ή στην ετικέτα τίτλου ανάρτησης, στη διεύθυνση URL της σελίδας, στα ονόματα αρχείων εικόνων, στα κείμενα alt και στη μετα-περιγραφή καθώς και στο περιεχόμενο.

Παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στη συνέχεια στη λίστα των 5 βασικών στρατηγικών SEO για το WordPress είναι η παρουσία σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Σήμερα είναι δύσκολο να αγνοήσουμε την ευρεία εμβέλεια των κοινωνικών μέσων. Περισσότερες επισημάνσεις “μου αρέσει” και “ακολουθούν” στα κοινωνικά μέσα μπορούν να σας φέρουν υψηλότερη κατάταξη με το Google, καθώς και να έχετε πρόσβαση σε μια ευρύτερη ομάδα νέων αναγνωστών ή πελατών.

Social Media & WordPress SEO

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορείτε να στοχεύσετε ένα κοινό που μοιράζεται. Αν και είναι συνήθως καλή ιδέα να βρίσκεστε σε μια ποικιλία πλατφορμών, μπορείτε να περιορίσετε την εστίασή σας σε μερικές από τις οποίες είναι πιο ενεργό το κοινό-στόχος σας και να δημοσιεύετε περιεχόμενο πιο συχνά εκεί.

Τα κορυφαία κανάλια κοινωνικών μέσων είναι το Facebook με 2,07 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες, Instagram με 800 εκατομμύρια χρήστες και Twitter με 330 εκατομμύρια ενεργοί μηνιαίοι ακόλουθοι. Άλλα δημοφιλή κανάλια περιλαμβάνουν LinkedIn, Quora, Reddit και Pinterest. Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε σε αυτά τα κανάλια πρέπει να είναι σύμφωνο με το USP κάθε φόρουμ, όπως εικόνες για το Instagram, επαγγελματικά ενδιαφέροντα για το LinkedIn.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις κοινωνικών μέσων για να προσαρμόσετε τις αναρτήσεις σας σύμφωνα με την αγορά-στόχο σας. Αυτό θα τους κάνει πιο σχετικούς με συγκεκριμένες ομάδες από άποψη τοποθεσίας, ηλικίας, ενδιαφερόντων ή φύλου. Για παράδειγμα, το Facebook σάς επιτρέπει να αλλάξετε ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες ομάδες, το Twitter διαθέτει hashtag για φιλτράρισμα περιεχομένου και το LinkedIn μπορεί να περιορίσει το κοινό σας σε πολύ συγκεκριμένα δίκτυα ατόμων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα μέρος για τη συλλογή σχολίων, τη διεξαγωγή ερευνών, την αίσθηση του τι θέλει το κοινό σας και τη δημοσίευση σχετικού και εξαιρετικά επίκαιρου περιεχομένου. Πρέπει να είσαι ενεργός στα κοινωνικά μέσα σε συνεχή βάση, να κρατάς παλμούς στις τάσεις και να αντιδράς γρήγορα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρουσιάζετε περιεχόμενο σε αυτά τα φόρουμ με πολύ ενδιαφέρον τρόπο. Επίσης, βοηθάει εάν γνωρίζετε οι καλύτερες στιγμές για να δημοσιεύσετε περιεχόμενο για τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου, και ως εκ τούτου ο προγραμματισμός των αναρτήσεων γίνεται κρίσιμος παράγοντας για το πόσο αποτελεσματικές είναι.

Βελτιστοποίηση για κινητά

Στην εποχή μας, περισσότερες αναζητήσεις ξεκινούν σε κινητές συσκευές από ποτέ. Το κινητό αντιπροσωπεύει επίσης ένα μεγάλο μέρος των μετατροπών. Cyber ​​Δευτέρα 2017 επιτυχία 6,59 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, με ένα τεράστιο ποσό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή αγορές μέσω κινητού (αύξηση 40% από το 2016). Επομένως, βλέπετε γιατί αποτελεί σημαντικό μέρος των στρατηγικών SEO σας για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Σήμερα, τα περισσότερα σύγχρονα θέματα WordPress όπως το Total είναι ήδη ανταποκρινόμενα και συμβάλλουν πολύ στην εξασφάλιση ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Να μην ξεχνάμε, η φιλικότητα προς τα κινητά είναι ένα επίσημο σήμα κατάταξης SEO από τον Απρίλιο του 2015.

Ένα σημαντικό μέρος του WordPress SEO είναι η βελτιστοποίηση για κινητά

Λοιπόν, πώς βελτιστοποιείτε τον ιστότοπό σας για κινητά; Η Google έχει σβήσει Κατευθυντήριες γραμμές για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Κάθε πτυχή του ιστότοπού σας από περιεχόμενο και γραμματοσειρές, έως χρώματα και λογότυπα πρέπει να φαίνεται και να λειτουργεί τέλεια σε κινητές συσκευές που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να κάνετε πολλές μεγάλες και μικρές αλλαγές για να το επιτύχετε, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης εικόνων και μεγιστοποιώντας την ταχύτητα. Όσον αφορά τα κινητά, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα αναδυόμενα παράθυρα πλήρους οθόνης και επιλέξτε επεκτάσιμο περιεχόμενο όπως ακορντεόν, επεκτάσιμα κουτιά και κρυφές καρτέλες στον ιστότοπό σας για κινητά.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε Accelerated Mobile Pages που κάνουν τις σελίδες σας να φορτώνουν γρήγορα σε κινητά στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google. Πολλοί χρήστες κινητής τηλεφωνίας έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας πατώντας σε μια εφαρμογή για κινητά στις αρχικές τους οθόνες και ίσως θελήσετε να επωφεληθείτε και από αυτό.

Δοκιμή φιλική για κινητά Google

Και, αφού έχετε κάνει ό, τι μπορείτε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας για φιλικότητα προς κινητά Insights PageSpeed, ή σε Δοκιμή φιλική για κινητά Google.

Τοπικό SEO

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας SEO είναι η βελτιστοποίηση συγκεκριμένης τοποθεσίας για την κάλυψη των ανθρώπων σε μια συγκεκριμένη γειτονιά ή γεωγραφική περιοχή. Το Google προτιμά τα σχετικά, χρήσιμα και ακριβή αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης. Οι αναζητήσεις με τίτλο “Near me” είναι αυξάνεται στη δημοτικότητα. Αυτές οι αναζητήσεις χρησιμοποιούν γεωγραφικά στοιχεία για τη δημιουργία τελικών αποτελεσμάτων για συγκεκριμένη τοποθεσία.

Αναζητήσεις Google Trends, Near Me

Ο λόγος για αυτήν την αύξηση δεν είναι πολύς που αναζητάτε – η διαθεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, η προώθηση της φορητής τεχνολογίας, οι εφαρμογές για κινητά και η εύκολη προσβασιμότητα στο δίκτυο βοηθούν στην προώθηση των πωλήσεων προϊόντων από αγοραστές που τα αναζητούν ενώ βρίσκονται κοντά σας κατάστημα. Πρέπει σίγουρα να δώσετε προσοχή στο τοπικό SEO εάν θέλετε να προσελκύσετε πελάτες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές ψωνίζω.

Μπορείτε να κάνετε μια καλή αρχή συμπεριλαμβάνοντας το NAP (Όνομα, Διεύθυνση και Αριθμός τηλεφώνου) σε κάθε σελίδα. Πρόκειται για δεδομένα που χρησιμοποιούνται από μηχανές αναζήτησης σε αναζητήσεις με τοπική πρόθεση. Εάν βρίσκεστε σε περισσότερες από μία περιοχές, έχετε μια ξεχωριστή σελίδα προορισμού για κάθε τοποθεσία και συμπεριλάβετε περιεχόμενο σχετικό με αυτήν την τοποθεσία. Δοκιμάστε και συμπεριλάβετε την τοποθεσία στη λέξη-κλειδί σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει τις αλλαγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να είστε γενναιόδωροι με κουμπιά παρότρυνσης για δράση (Καλέστε τώρα, εγγραφείτε, μάθετε περισσότερα, στείλτε ένα μήνυμα), αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για τους αναγνώστες να συνδεθούν με την επιχείρησή σας.

Ένα ακόμη πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να παραθέσετε σε τοπικούς καταλόγους όπως Λίστα Craigs ή Αναζήτηση πόλεων. Επί Google My Business Μπορείτε να παράσχετε λεπτομέρειες όπως τις ώρες λειτουργίας, τον αριθμό τηλεφώνου και τις οδηγίες σας στην Αναζήτηση και τους Χάρτες Google και να την επαληθεύσετε για αυθεντικότητα. Στη συνέχεια, η επιχείρησή σας έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζεται σε ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο στο επάνω μέρος μιας σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το Facebook λειτουργεί επίσης Τοπικές διαφημίσεις ευαισθητοποίησης χρησιμοποιώντας τα οποία μπορείτε να προσεγγίσετε άτομα κοντά στην επιχείρησή σας προβάλλοντας διαφημίσεις όταν πλησιάζουν την τοποθεσία σας.

Τυλίγοντας

Δεν είναι εύκολο να προσελκύσετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας, δεδομένης της υπερφόρτωσης πληροφοριών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, οι συμβουλές σε αυτήν την ανάρτηση μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπού σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, δείτε την ανάρτησή μας με περισσότερες συμβουλές SEO.

Αλλά τώρα σε εσάς – έχετε κάποιες συμβουλές για να προσθέσετε; Ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς αλλιώς να βελτιώσετε τις στρατηγικές SEO WordPress; Ενημερώστε μας παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map