Κορυφαίες συμβουλές SEO για επιχειρήσεις στο WordPress

Κορυφαίες συμβουλές SEO για νέες επιχειρήσεις

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι ένα ευρύ θέμα και μπορεί να φαίνεται λίγο συντριπτική όταν ξεκινάτε ως νέα επιχείρηση ή κάτοχος ιστότοπου. Αλλά μην ανησυχείτε! Σε αυτό το άρθρο, έχουμε χωρίσει το SEO σε μερικούς βασικούς τομείς για να το καταστήσουμε πιο εύχρηστο. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!


Εγκαταστήστε μια καλή προσθήκη SEO

Η χρήση ενός plugin SEO για τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου στον ιστότοπό σας WordPress είναι απαραίτητη. Προσφέρουν έναν τόνο εξαιρετικών δυνατοτήτων για να βοηθήσουν τον ιστότοπό σας να ξεκινήσει την κατάταξη. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές δωρεάν (και premium) διαθέσιμες προσθήκες SEO για τη βελτίωση της θέσης των σελίδων και των αναρτήσεών σας στις μηχανές αναζήτησης.

Yoast SEO

Yoast SEO

Σε γενικές γραμμές, το Yoast SEO είναι το πιο δημοφιλές και γνωστό διαθέσιμο plugin WordPress. Αυτή η δωρεάν λύση σάς δίνει τον έλεγχο πολλών σημαντικών παραγόντων του SEO, όπως οι τίτλοι και τα μεταδεδομένα σας, οι χάρτες ιστότοπων XML, οι ψαλίδες, οι μόνιμοι σύνδεσμοι, οι κοινωνικοί σύνδεσμοι και πολλά άλλα (για τα οποία μπορείτε να μάθετε στον πλήρη οδηγό Yoast SEO).

Yoast SEO Post Meta

Το Yoast SEO σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε μια λέξη-κλειδί εστίασης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε πραγματικά να βελτιστοποιήσετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι περιεχομένου για να κατατάξετε τις λέξεις-κλειδιά υψηλής αξίας. Το Yoast θα σας δείξει εάν έχετε χρησιμοποιήσει τη λέξη-κλειδί αρκετές φορές και στα σωστά μέρη. Θα παρέχει επίσης συμβουλές σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας, για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας έχει πιθανότητες να κατατάξει τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Τοπικό SEO

Τοπικό Yoast

Εάν έχετε μια τοπική επιχείρηση, με φυσικές τοποθεσίες, τότε θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης στο Yoast’s Local SEO για WordPress premium plugin. Ή εξίσου, επιλέξτε Τοπικό SEO της Yoast για το WooCommerce εάν χρησιμοποιείτε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου δίπλα στο κατάστημα με τούβλα και κονιάματα.

Όταν βελτιστοποιείτε το τοπικό SEO στοχεύετε αναζητήσεις γεωγραφικά κοντά στις τοπικές σας τοποθεσίες. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κατατάξετε στις μηχανές αναζήτησης για τοπικές αναζητήσεις (όπως το “καλύτερο κατάστημα παγωτού στη Νέα Υόρκη”), καθώς και να σας επιτρέψει να εισαγάγετε εύκολα τους Χάρτες Google, τα στοιχεία επικοινωνίας, έναν εντοπισμό καταστήματος και τους χρόνους ανοίγματος στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Κάντε την έρευνα λέξεων-κλειδιών σας

Η έρευνα με λέξεις-κλειδιά είναι απαραίτητη για νέες επιχειρήσεις. Αφού προσδιορίσετε τι πουλάτε και σε ποιον πουλάτε, είναι πρωταρχικό να προσδιορίσετε τι αναζητούν οι δυνητικοί πελάτες ή οι πελάτες σας. Για παράδειγμα, εάν είστε κατάστημα ρούχων στο Ντένβερ που ειδικεύεται σε γάμους, πιθανότατα θα θελήσετε να ταξινομήσετε ως “Νυφικά Ντένβερ” ή “πού να αγοράσετε ένα νυφικό στο Ντένβερ” και παρόμοια.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γράψετε περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας εστιάζοντας σε αυτές τις λέξεις-κλειδιά. Εάν γράψετε τον “Καλύτερο οδηγό για ψώνια νυφικών στο Ντένβερ”, ο ιστότοπός σας έχει μια καλή πιθανότητα κατάταξης για αυτούς τους όρους. Κατά συνέπεια, όταν κάποιος πραγματοποιεί αναζήτηση χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις-κλειδιά, θα συναντήσει τον ιστότοπό σας στις μηχανές αναζήτησης.

Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google

Ωστόσο, μέρος μιας καλής στρατηγικής για λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό παραλλαγών και υποστηρικτικών λέξεων-κλειδιών. Με το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google μπορείτε να προσδιορίσετε γρήγορα ποιες λέξεις-κλειδιά πρέπει να χρησιμοποιείτε στις αναρτήσεις σας. Αυτό το δημοφιλές εργαλείο σάς επιτρέπει να πληκτρολογείτε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Στη συνέχεια, ο αρμόδιος για το σχεδιασμό παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που αναζητούν τις λέξεις-κλειδιά που έχετε επιλέξει.

Ομοίως, το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google θα στρέψει επίσης την προσοχή σας σε σχετικές λέξεις και φράσεις που αναζητούνται και σχετίζονται με τις αρχικές λέξεις-κλειδιά σας. Στη συνέχεια, πρέπει να δοκιμάσετε και να τα χρησιμοποιήσετε στο περιεχόμενό σας για να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να κατατάξει μια ποικιλία από δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά που είναι συμβατές εντός της θέσης σας.

Εργαλείο λέξεων-κλειδιών Ubersuggest

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εργαλεία όπως Υπερβολική πρόταση για να βρείτε ακόμη περισσότερες σχετικές λέξεις-κλειδιά ή Google Trends για να ανακαλύψετε νέες / δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά στην περιοχή σας. Αυτά είναι εξαιρετικά εργαλεία που μπορείτε (ή οι συντάκτες του ιστολογίου σας) να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εν συντομία χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.

Πάρτε σοβαρά το Link Building

Η δημιουργία συνδέσμων είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον αλγόριθμο της Google για την κατάταξη ιστότοπων. Γι ‘αυτό, βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε συνδέσμους στον ιστότοπό σας, και οι δύο εσωτερικώς και εξωτερικά. Με την πάροδο του χρόνου οι σύνδεσμοι θα εμφανίζονται οργανικά, αλλά ως νέα επιχείρηση θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε πώς θα αποκτήσετε αρχικά συνδέσμους για τον ιστότοπό σας.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι

Εσωτερικοί σύνδεσμοι

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι προορίζονται για άλλες σελίδες ή αναρτήσεις στον δικό σας ιστότοπο. Για παράδειγμα, αν προσθέσουμε έναν σύνδεσμο στο WordPress SEO, αυτός είναι ένας εσωτερικός σύνδεσμος σε μια σελίδα στον ιστότοπό μας που μιλάει για WordPress SEO.

Η προσθήκη εσωτερικών συνδέσμων στον ιστότοπό σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τη θέση σας στις μηχανές αναζήτησης. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι διευκολύνουν την αναζήτηση του Google στον ιστότοπό σας για την εύρεση και κατάταξη περιεχομένου. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι διευκολύνουν επίσης τους επισκέπτες σας να βρίσκουν περιεχόμενο και μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του χρόνου που ξοδεύουν στον ιστότοπό σας.

Κατά τη δημιουργία άρθρων ή σελίδων στον ιστότοπό σας, θυμηθείτε να συνδεθείτε με άλλες σχετικές αναρτήσεις ή σελίδες. Επιπλέον, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε εσωτερικούς συνδέσμους για να καθοδηγήσετε τους χρήστες στις πιο σημαντικές σελίδες σας. Για παράδειγμα, από την αρχική σας σελίδα θα πρέπει να συνδεθείτε σε σελίδες όπου θέλετε να μεταβούν οι επισκέπτες σας στη συνέχεια (στην δική μας αρχική σελίδα WPExplorer συνδέουμε με τα βασικά άρθρα μας που πιστεύουμε ότι είναι πιο χρήσιμα καθώς και στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις μας).

Όπου έχει νόημα να συνδέετε σελίδες και αναρτήσεις, εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους στον ιστότοπό σας WordPress.

Επιστροφή συνδέσμους

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Οι εξωτερικοί σύνδεσμοι από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται με το περιεχόμενό σας ονομάζονται backlinks. Σε σύγκριση με εσωτερικούς συνδέσμους, είναι σίγουρα πιο δύσκολο να δημιουργηθούν. Είναι σημαντικό να λάβετε πίσω συνδέσμους στον ιστότοπό σας από σχετικούς, αξιόπιστους ιστότοπους. Με τη σύνδεση συνδέσμων, η Google θα αναγνωρίσει ότι ο ιστότοπός σας είναι σημαντικός και αυτό μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάξει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας είναι να δημοσιεύσετε επισκέπτες σε άλλους ιστότοπους. Επικοινωνήστε με άλλους ιστότοπους στη θέση σας, παρόμοιες επιχειρήσεις, διαδικτυακούς ιστότοπους περιοδικών και ειδήσεων, καθώς και με άλλους σχετικούς ιστότοπους που μπορείτε να βρείτε. Με τη σύνταξη επισκεπτών για αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να αφήσετε έναν σύνδεσμο πίσω στον δικό σας ιστότοπο.

Προσθέστε ένα ιστολόγιο

Ιστολόγιο WordPress

Το να αφιερώσετε χρόνο και να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε ένα blog για την επιχείρησή σας μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να βλέπουν ότι ένας ιστότοπος ενημερώνεται συνεχώς και προστίθεται. Η δημοσίευση καθημερινών ή εβδομαδιαίων άρθρων ιστολογίου θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό το πλαίσιο.

Ένα blog επιτρέπει επίσης στον ιστότοπό σας να δημιουργεί συνολικό περιεχόμενο, πηγές επισκεψιμότητας και τελικά να αυξάνεται. Η προσθήκη ενδιαφέροντος και πολύτιμου περιεχομένου θα προσελκύσει νέους επισκέπτες και θα ενθαρρύνει τους επαναλαμβανόμενους χρήστες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους μέσων όπως βίντεο, podcast και διαδικτυακά σεμινάρια για να προσελκύσετε διαφορετικά είδη κοινού. Η επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας δεν θα είναι μόνο καλή για την επιχείρησή σας, αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών θα βοηθήσει στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης για τη νέα σας επιχείρηση.

Τέλος, φροντίστε να γράψετε νέες δημοσιεύσεις για νέα θέματα. Δεν θέλετε διπλό περιεχόμενο. Αντίθετα, εστιάστε στο κεντράρισμα κάθε ανάρτησης ιστολογίου γύρω από μια διαφορετική λέξη-κλειδί. Αυτό θα επιτρέψει στον ιστότοπό σας να κατατάξει μια ποικιλία λέξεων-κλειδιών και, κατά συνέπεια, να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό. Όσο πιο ενδιαφέρον και ποικίλο περιεχόμενο δημοσιεύετε, τόσο πιο πιθανό είναι να συνδεθείτε με νέους χρήστες.

Βελτιστοποιήστε την απόδοση του ιστότοπού σας

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress λειτουργεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως η βελτιστοποίηση εικόνας και η ταχύτητα του ιστότοπου. Έτσι, η βελτιστοποίηση της συνολικής απόδοσης του ιστότοπού σας είναι ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας για μηχανές αναζήτησης.

Παρακολούθηση ταχύτητας ιστότοπου

Παρακολούθηση ταχύτητας ιστότοπου

Η Google χαμογελά σε ιστότοπους που φορτώνουν γρήγορα και παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει γρήγορους χρόνους φόρτωσης, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη θέση σας στις μηχανές αναζήτησης.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την καλή απόδοση του ιστότοπού σας, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο για να ξεκουραστείτε. Μια εξαιρετική επιλογή είναι Εργαλεία Pingdom. Η δωρεάν έκδοση αυτής της premium υπηρεσίας διαχείρισης απόδοσης ιστότοπου, μεταξύ άλλων χρήσεων, θα σας επιτρέψει να ελέγξετε γρήγορα πόσο γρήγορα φορτώνει ο ιστότοπός σας. Θα δημιουργήσει επίσης λεπτομερείς αναφορές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι είδους περιεχόμενο επιβραδύνει τον ιστότοπό σας και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τους χρόνους φόρτωσης. Οι χρήστες Premium μπορούν επίσης να παρακολουθούν την ταχύτητα της σελίδας σας σε συνεχή βάση, καθώς και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τη διακοπή λειτουργίας.

Ένα άλλο σπουδαίο εργαλείο είναι ο θεός ole ’ Google PageSpeed ​​Insights. Αυτό το εργαλείο αναλύει τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση ευρετηρίασης για κινητά – πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζει την απόδοση του ιστότοπού σας με βάση τις κινητές συσκευές πριν από επιτραπέζιους υπολογιστές. Παρόμοια με το Pingdom, το Google PageSpeed ​​Insights παρέχει επίσης “ευκαιρίες” για τη βελτίωση της ταχύτητάς σας σε όλους τους ιστότοπους.

Βελτιώστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι βελτίωσης της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Προφανώς λάβετε υπόψη τα εργαλεία ταχύτητας σελίδας που αναφέρθηκαν, αλλά υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε ανεξάρτητα.

Πρώτον, κοιτάξτε προσεκτικά το θέμα και υπηρεσία φιλοξενίας χρησιμοποιεις. Ένα μοντέρνο, γρήγορο θέμα φόρτωσης, όπως το δικό μας θέμα Total WordPress Theme θα εντυπωσιάσει αμέσως τις μηχανές αναζήτησης και θα μπορούσε να κατατάξει τον ιστότοπό σας.

wpengine διαχείριση παρόχου φιλοξενίας wordpress

Πληροφορίες & λήψη

Η χρήση ενός υψηλής ποιότητας οικοδεσπότη Ιστού είναι εξίσου σημαντική. Με τη φιλοξενία του παλιού ρητού «παίρνετε ό, τι πληρώνετε» σίγουρα αληθεύει. Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, επιλέξτε πάντα μια εταιρεία φιλοξενίας WordPress υψηλής ποιότητας όπως το WP Engine. Αυτή η συγκεκριμένη υπηρεσία φιλοξενίας WordPress έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό, παρέχοντας γρήγορους χρόνους φόρτωσης για τους πολυάριθμους ιστότοπους που φιλοξενούν.

Άλλες κορυφαίες συμβουλές για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση μερικών διαφορετικών προσθηκών στον ιστότοπό σας στο WordPress. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης, ένα πρόσθετο βελτιστοποίησης εικόνας και ένα πρόσθετο τεμπέλης φόρτωσης. Όλα αυτά μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του ιστότοπού σας και να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε χάρη στις μηχανές αναζήτησης.

Κάντε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά

Κάντε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά

Η ύπαρξη θέματος απόκρισης για κινητά είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας εάν θέλετε ο ιστότοπός σας WordPress να κατατάσσεται καλά στις μηχανές αναζήτησης. Είναι σχεδόν αδύνατο σήμερα να αγοράσετε ένα θέμα που δεν είναι έτοιμο για κινητά.

Εάν δεν είστε σίγουροι, απλώς ελέγξτε. Βγάλτε το τηλέφωνο ή το tablet σας και επισκεφθείτε τον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά. Ανάλογα με τη θέση του ιστότοπού σας, ίσως θέλετε επίσης να εστιάσετε στο AMP για WordPress. Με λίγα λόγια, το AMP (Accelerated Mobile Pages) σάς επιτρέπει να εμφανίζετε ταχύτερη φόρτωση, απλοποιημένες εκδόσεις των σελίδων σας (με προσωρινή αποθήκευση, λιγότερη HTML, χωρίς JavaScript κ.λπ.) σε κινητές συσκευές. Εάν το ιστολόγιό σας είναι σημαντικό μέρος του ιστότοπού σας, τότε το AMP θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα για εσάς.

Google PageSpeed ​​Insights

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, για να ελέγξετε την απόδοση του ιστότοπού σας σε κινητές συσκευές, ελέγξτε το Google Πληροφορίες ταχύτητας σελίδας εργαλείο. Απλώς πληκτρολογήστε τον ιστότοπό σας και η Google θα σας δώσει βαθμολογία από 100 για την απόδοση του ιστότοπού σας σε κινητά και προτάσεις για το τι πρέπει να βελτιώσετε.

Τελικές σκέψεις για SEO για νέες επιχειρήσεις

Πολλές επιχειρήσεις, ειδικά όταν μόλις ξεκινήσετε, δεν έχουν το χρόνο που απαιτείται για να αφιερωθούν στο SEO. Εάν συμβαίνει αυτό, και έχετε τον προϋπολογισμό για αυτό, τότε είναι λογικό να προσφέρετε έναν επαγγελματία SEO για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας.

Όταν προσπαθείτε να βρείτε μια κατάλληλη επιχείρηση SEO ή άτομο, ρωτήστε για προτάσεις. Πάντα προσπαθήστε να μιλήσετε σε προηγούμενους πελάτες με τους οποίους έχουν συνεργαστεί, μην διαβάσετε μόνο τις μαρτυρίες. Και αποφύγετε οποιεσδήποτε από τις κορυφαίες αξιώσεις. Εάν υπόσχονται κάτι που είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον είναι!

Η πρόσληψη ενός ειδικού SEO μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μια νέα επιχείρηση να ξεκινήσει το δρόμο τους στις μηχανές αναζήτησης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας προσεκτικά πριν από την πρόσληψη.

Σε ποιον τομέα SEO χρειάζεται να βελτιωθεί ή να επικεντρωθεί ο ιστότοπός σας στο WordPress; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map