Οδηγός SEO WordPress: Πρώτα βήματα

Το WordPress ήταν πάντα ένα από τα πιο φιλικά και βελτιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου SEO (CMS) εκεί έξω – ακόμα και έξω από το κουτί! Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά και βασικά πρώτα βήματα που θα θελήσετε να κάνετε κατά την πρώτη εγκατάσταση του WordPress στο ιστολόγιό σας ή στον ιστότοπό σας για να βελτιστοποιήσετε τη σελίδα SEO της εγκατάστασής σας και να διασφαλίσετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για καλή αναζήτηση στην αναζήτηση κινητήρες. Όπως όλοι γνωρίζουν υψηλές βαθμολογίες = κυκλοφορία και καλά, κίνηση = χρήματα.


Αυτή η ανάρτηση είναι για όσους έχουν μόλις εγκαταστήσατε το WordPress και θέλω να βελτιστοποιούν τον ιστότοπό τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν αργότερα για να επιδιορθώσουν το βασικό τους SEO στη σελίδα.

1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας

Αυτό είναι ένα πολύ βασικό βήμα, αλλά ΠΟΛΥ σημαντικό. Το WordPress έχει αυτή τη μικρή επιλογή στις Ρυθμίσεις -> Απόρρητο όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας σε “αποκλεισμό μηχανών αναζήτησης”. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές που διαθέτουν δυνατότητες αυτόματης εγκατάστασης ενδέχεται να εγκαταστήσουν το WordPress με αυτήν τη ρύθμιση από προεπιλογή, η οποία θα σας εμποδίσει να ευρετηριαστεί σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι η ρύθμιση έχει οριστεί στην επιλογή που λέει: “Επιτρέψτε στις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάζουν αυτόν τον ιστότοπο.”.

Ρυθμίσεις απορρήτου WordPress

2. Βελτιστοποιήστε τους μόνιμους συνδέσμους

Από προεπιλογή, το WordPress χρησιμοποιεί μια πολύ «βρώμικη» δομή διεύθυνσης URL που μοιάζει με αυτό: http://www.example.com/blog/?p=70

Για λόγους SEO και φιλικότητας προς το χρήστη θα πρέπει πάντα να έχετε μια δομή διευθύνσεων URL που αποτελείται από λέξεις-κλειδιά που σας λένε κάτι για μια σελίδα απλά κοιτάζοντας την. Ευτυχώς, το WordPress διαθέτει μια σελίδα ρυθμίσεων “permalink” που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη δομή των URL σε κάτι βελτιστοποιημένο SEO. Επομένως, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Μόνιμοι σύνδεσμοι και ορίστε την επιλογή που αναφέρει “Όνομα ανάρτησης” ή εισαγάγετε τη δική σας προσαρμοσμένη δομή URL παρακάτω.

Ρυθμίσεις Permalink WordPress

Σημείωση: Για τα περισσότερα άτομα, το WordPress θα ενημερώσει αυτόματα το αρχείο .htaccess για να αντικατοπτρίζει τη νέα δομή μόνιμων συνδέσμων, αλλά για ορισμένους ίσως χρειαστεί να το ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο. Θα γνωρίζετε γιατί θα λάβετε μια μικρή προειδοποίηση επίσης ότι θα λάβετε 404 σφάλματα στον ιστότοπό σας.

3. Εγκαταστήστε τις προσθήκες SEO

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το WordPress είναι η δυνατότητα εγκατάστασης προσθηκών που θα προσθέσουν επιπλέον λειτουργία στον ιστότοπό σας. Όσον αφορά το SEO, υπάρχουν τόνοι προσθηκών WordPress για να διαλέξετε, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για τη βελτίωση του συνολικού SEO On-Page του ιστότοπού σας..

All In One SEO Pack ή WordPress SEO Plugin από την Yoast

Πρώτα θέλετε να αποκτήσετε ένα πρόσθετο SEO που θα σας επιτρέψει να προσθέσετε εύκολα μετα-περιγραφές και μετα-τίτλους στις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Έχω δοκιμάσει αρκετά εκεί έξω και το δικό μουYoast SEO αγαπημένα plugins για αυτό είναι το Όλα σε ένα πακέτο SEO” και “WordPress SEO By Yoast«. Προσωπικά, χρησιμοποιώ το All In One SEO Pack επειδή το χρησιμοποιώ ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ήταν πολύ εντατικό να αλλάξω το plugin από το Yoast.

Όταν επιλέγετε την κύρια προσθήκη SEO για τον ιστότοπό σας, φροντίστε να δοκιμάσετε μερικά και να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει πολύ γιατί αφού έχετε μερικές χιλιάδες αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας, δεν θα θέλετε να αλλάξετε προσθήκες και πρέπει να περάσετε από όλες τις αναρτήσεις σας για να διορθώσετε όλους τους μετα-τίτλους και τις περιγραφές.

Χάρτες ιστοτόπου Google XML

Ένας χάρτης ιστοτόπου είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα. Βασικά είναι μια λίστα με όλους τους συνδέσμους στον ιστότοπό σας που θέλετε να ευρετηριαστούν και μπορείτε να τον ανεβάσετε μέσω των Webmasters Google σας, ώστε να μπορείτε να πείτε στην Google ποιο περιεχόμενο έχει στον ιστότοπό σας και τι πρέπει να ανιχνεύει και να ευρετηριάζει.

ο Χάρτης ιστότοπου Google XML είναι το αγαπημένο μου πρόσθετο για τη δημιουργία χαρτών ιστοτόπου. Θα αναδημιουργεί αυτόματα τον χάρτη ιστότοπού σας κάθε φορά για να γράφετε μια νέα ανάρτηση και θα ενημερώσει τις μηχανές αναζήτησης ότι ο χάρτης ιστότοπου έχει ενημερωθεί.

Αυτόματοι σύνδεσμοι SEO

Κατά τη γνώμη μου το Αυτόματοι σύνδεσμοι SEO είναι ένα πρόσθετο που πρέπει να έχετε. Αυτή η προσθήκη θα σας επιτρέψει να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά και να επιλέξετε μια διεύθυνση URL για καθεμία. Στη συνέχεια, η προσθήκη θα αντικαταστήσει αυτόματα αυτήν τη λέξη-κλειδί στις αναρτήσεις ιστολογίου σας με έναν σύνδεσμο προς το αντίστοιχο URL. Είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική διασύνδεσης που απαιτεί πολύ λίγη προσπάθεια.

Οι Αυτόματοι Σύνδεσμοι SEO μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για συνεργάτες που θέλουν να προωθήσουν προϊόντα μέσω λέξεων-κλειδιών στον ιστότοπό σας. Και ναι, υπάρχει η επιλογή να προσθέσετε no-follow σε οποιονδήποτε μεμονωμένο σύνδεσμο λέξεων-κλειδιών.

Προσθήκη περιεχομένου Scribe SEO

Το Scibe SEO είναι ένα premium plugin που έχει αποκτήσει πολλή δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό και είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα περιεχομένου και δημιουργίας συνδέσμων εκεί έξω. Η προσθήκη δημιουργήθηκε από το πολύ δημοφιλές “CopyBlogger” και λειτουργεί σε συνδρομή. Βασικά προσθέτει ένα ολόκληρο σύστημα ανάλυσης SEO στον ιστότοπό σας, οπότε όποτε γράφετε μια νέα ανάρτηση, μπορεί να το σαρώσει και να σας δώσει όλα τα είδη συμβουλών SEO για τη βελτίωση της ανάρτησης ιστολογίου από άποψη περιεχομένου, λέξεων-κλειδιών, μετα-ετικετών κ.λπ. Η προσθήκη θα σας δείξει επίσης πηγές από τις οποίες θα μπορούσατε να λάβετε σχετικούς συνδέσμους με τις αναρτήσεις σας, καθώς και να εντοπίσετε σημαντικούς χρήστες κοινωνικών μέσων που ενδέχεται να θέλουν να μοιραστούν το περιεχόμενό σας..

Βιβλίο SEO

4. Επιλέξτε ένα Θέμα WordPress φιλικό προς το SEO

Επιλέξτε ένα θέμα WordPress είναι επίσης πολύ σημαντικό για SEO. Πολλά δωρεάν θέματα εκεί παρέχονται με κρυπτογραφημένους συνδέσμους που μεταβαίνουν σε άσχημους ιστότοπους τζόγου που θα σας κάνουν να χάσετε πολύτιμη κατάταξη σελίδας. Επειδή αυτοί είναι ιστότοποι που ενδέχεται να μην σχετίζονται με τη δική σας, η σύνδεσή τους με αυτούς μπορεί να βλάψει την κατάταξή σας.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι ορισμένα θέματα δεν κάνουν σωστή χρήση των ετικετών επικεφαλίδας (h1, h2, h3, h4 ..), η τοποθέτηση περιεχομένου (το κείμενο μετά πρέπει να έρχεται πάντα πριν από την πλευρική γραμμή) ή απλά κωδικοποιούνται τόσο άσχημα θα έχουν τα bots της μηχανής αναζήτησης πρόβλημα κατά την ανίχνευση του ιστότοπού σας σωστά.

Τι να ψάξετε σε ένα θέμα WordPress:

Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα θέλετε να αναζητήσετε κατά την επιλογή του θέματος WordPress.

  • Ο τίτλος του ιστότοπου πρέπει να είναι επικεφαλίδα h1 στην αρχική σελίδα και επικεφαλίδα h2 σε άλλες σελίδες
  • Όλοι οι τίτλοι ανάρτησης πρέπει να έχουν την ετικέτα h1
  • Πλοήγηση ψωμιού
  • Σύνδεσμοι επόμενης και προηγούμενης ανάρτησης
  • Σχετικές δημοσιεύσεις σε μεμονωμένες θέσεις
  • Καθαρή σημασιολογία – ελέγξτε με W3γ
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν “ψαροί” σύνδεσμοι στο θέμα που οδηγούν σε περιγραμματικούς ιστότοπους

Ενσωματωμένες επιλογές SEO?

Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι ενσωματωμένες επιλογές SEO στα θέματα WordPress μου. Ο κύριος λόγος είναι επειδή αν θέλω ποτέ να αλλάξω θέματα, οι προσπάθειές μου στο On-Page SEO χάνονται τώρα. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ κακή ιδέα. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να εγκαταστήσουν έναν γρήγορο ιστότοπο ίσως με λίγες σελίδες (όπως μια γρήγορη σελίδα προορισμού συνεργατών) οι ενσωματωμένες επιλογές SEO μπορεί να είναι εντάξει. Παρακάτω είναι μια γρήγορη ματιά στις επιλογές seo που ο Nick προσθέτει στα θέματα του στο Elegant Themes.

Κομψά θέματα SEO

Ίσως θελήσετε να δείτε την κριτική Elegant Themes εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το πακέτο τους.

5. Προσθέστε την παρακολούθηση του Analytics στο θέμα σας

Δεν είναι απαραίτητα ένα βήμα SEO, αλλά η ρύθμιση του συστήματος παρακολούθησης αμέσως θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πόσα άτομα επισκέπτονται τον ιστότοπό σας καθώς και να παρακολουθείτε τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν εκεί. Το να παρακολουθείτε προσεκτικά τα analytics σας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας στο μέλλον.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα εκεί έξω που θα σας επιτρέψουν να ρυθμίσετε τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπο / ιστολόγιό σας (όπως το Yoast Google Analytics Plugin). Ωστόσο, πολλά από τα premium θέματα εκεί περιλαμβάνουν μια επιλογή στον πίνακα διαχειριστή τους, όπου μπορείτε να επικολλήσετε τον κώδικά σας και θα περιλαμβάνει αυτόματα την παρακολούθηση στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας.

Προσωπικά, θα ανοίξατε το αρχείο header.php ή footer.php και θα εισαγάγαμε τον κωδικό χειροκίνητα.

6. Προσθέστε κοινωνική σελιδοδείκτη στο θέμα σας

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η κοινωνική επιρροή από την άποψη της κατάταξης των ιστότοπων αυτές τις μέρες. Ακόμα κι αν δεν αυξάνει την κατάταξή σας, εξακολουθεί να είναι σημαντικό για τη δημιουργία επισκεψιμότητας και οπαδών. Επομένως, σίγουρα θα θέλετε να εγκαταστήσετε ορισμένα κοινωνικά κουμπιά σελιδοδείκτη στον ιστότοπό σας, όπως το κουμπί tweet, το κουμπί google plus και το κουμπί όπως το Facebook, καθώς και να δημοσιεύετε συνδέσμους για τα κοινωνικά σας προφίλ.

Ακολουθούν μερικές προσθήκες που έχω χρησιμοποιήσει και μου άρεσε.

Κοινωνικό widget κοινωνικό πλαίσιο

Κοινωνικό κουτί WordPress

Αυτή είναι η αγαπημένη μου προσθήκη για την εμφάνιση των κοινωνικών προφίλ σας στην πλαϊνή γραμμή widget του θέματος σας. Δεν σας επιτρέπει μόνο να προβάλλετε τους συνδέσμους σας, αλλά δείχνει επίσης έναν μετρητή των οπαδών σας. Επιπλέον, το έχω χρησιμοποιήσει στο WPExplorer στο παρελθόν και λειτούργησε τέλεια!

Sticky Bar Social Sharing WordPress Plugin

WordPress Social Sticky Bar

Το Sticky Bar είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό WordPress Plugin που θα προσθέσει μια στατική γραμμή κοινής χρήσης στον ιστότοπό σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν κλικ για να τους αρέσουν, να κάνουν tweet ή σε οποιεσδήποτε δημοσιεύσεις σας. Έρχεται με μερικές εξαιρετικές επιλογές και δεδομένου ότι προσθέτει μια κολλώδη γραμμή, θα είναι πάντα ορατή στους αναγνώστες σας, καθιστώντας πιο πιθανό ότι θα κάνουν κλικ στα κουμπιά.

Σημείωση: Φαίνεται ότι αυτό το πρόσθετο δεν είναι πλέον διαθέσιμο (θλιβερό πρόσωπο). Εδώ είναι μια όμορφη εναλλακτική λύση – Κουμπιά Κοινωνικής κοινής χρήσης.

7. Γράψτε / Προσθέστε επικό περιεχόμενο

Τώρα που ολοκληρώσατε τη ρύθμιση των βασικών, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να γράψετε περιεχόμενο Epic. Τελικά ο μεγαλύτερος παράγοντας για το αν θα έχετε κυκλοφορία και θα κάνετε τους ανθρώπους να μοιράζονται τον ιστότοπό σας είναι το περιεχόμενό σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας παρέχει αξία στους αναγνώστες του. Και όχι μόνο το υπέροχο περιεχόμενο θα σας βοηθήσει να βαθμολογήσετε και να κάνετε τους χρήστες να μοιραστούν τον ιστότοπό σας, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να συγκεντρώσετε ένα ακόλουθο. Και για ορισμένους ιστότοπους οι ακόλουθοί σας είναι αυτό που θα αποφέρει το μεγαλύτερο εισόδημα για εσάς σε αντίθεση με τους παθητικούς επισκέπτες.

Περίληψη

Εάν ολοκληρώσετε τα βασικά πρώτα και σωστά, θα κάνει το SEO σας να λειτουργεί στο μέλλον μια ευκολότερη εργασία. Έχω δει πολλούς ανθρώπους που δεν άλλαξαν τη δομή των μόνιμων συνδέσμων τους μόνο αφού είχαν εκατοντάδες αναρτήσεις, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να δημιουργήσουν έναν TON ανακατευθύνσεων απλώς για να μεταφέρουν την κατάταξη της σελίδας τους στη νέα δομή διευθύνσεων URL. Επιπλέον, εάν έχετε όλα τα βασικά SEO από την αρχή, μπορείτε να εστιάσετε στα πιο σημαντικά πράγματα όπως το περιεχόμενο και τα κοινωνικά μέσα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me