Pet glavnih WordPress SEO strategija za poboljšanje ocjene

Pet glavnih WordPress SEO strategija za poboljšanje ocjene

Svaka osoba koja upravlja WordPress blogom, portfeljem, internetskom trgovinom ili gotovo bilo kojom vrstom web mjesta želi privući više prometa. S obzirom da većina web stranica ovisi o tražilicama za unošenje prometa, postoji svaka potreba za optimizacijom vaše web stranice za tražilice i fokusiranje na vaše SEO strategije. Ne samo da bi vaši ljudski čitatelji mogli dosegnuti, razumjeti i kretati se po vašoj web stranici, već bi to trebalo i robotskim robotskim robotima koji pretražuju vašu web stranicu. Uz to, možete precizno podesiti i svoje SEO SEO napore kako biste posjetitelje doveli do kućnog praga.


Veliki broj čimbenika čini vašu web stranicu pretraživačkom prijatnom. U ovom ćemo postu opisati pet bitnih sastojaka SEO strategija na koje možete usredotočiti svoje web stranice da pojačaju. Krenimo!

Sadržaj je King za WordPress SEO

Ne sumnjajte u ovo – Sadržaj je kralj. Iskustvo čelnika na tržištu sa sadržajem 7,8 puta više prometa na web lokaciji od onih koji nisu vođe.

Sadržaj je King za WordPress SEO

Što god da promovirate, čitatelji kada dođu na vašu web stranicu traže informacije koje su im korisne. Ako ga ne pronađu na vašoj web lokaciji, rezultirajuća stopa napuštanja početne stranice može naštetiti ocjeni tražilice (evo nekoliko korisnih savjeta za smanjenje stope napuštanja početne stranice). Naprotiv, kad objavite relevantan i prikladan sadržaj, on vas izdvaja kao pouzdan izvor informacija. Na taj način, nadamo se da će se posjetitelji vratiti na vašu web lokaciju i provesti više vremena družeći se sa vašim sadržajem (napomena: tražilice broje ponovljene posjetitelje kao plus).

Nekoliko savjeta na koje morate imati na umu tijekom stvaranja kvalitetnog sadržaja:

 • Svaka vizualna prezentacija poput fotografija, videozapisa, infografike naći će čitatelje u korist.
 • Odaberite svoju nišu i napišite autoritativni sadržaj za tu nišu.
 • Tražilice također pretražuju primljene komentare, recenzije i povratne informacije. Stoga budite interaktivni sa svojim čitateljima.
 • Ako se ne borite za vrstom sadržaja koji biste trebali stvoriti, slušajte svoju publiku, razumite njihove zahtjeve i razvijajte sadržaj oko nje. Potražite pomoć na društvenim medijima kako biste pratili trendove i preferencije svoje publike. Istražite svoje aktivnosti i interese publike na društvenim medijima da biste stekli predstavu o tome kakav sadržaj više vole.
 • Redovito pregledavajte postojeći sadržaj i ažurirajte stari sadržaj novim vezama, najnovijim informacijama i statistikama.
 • Poveznica do drugog sadržaja unutar vaše web stranice. Povežite se na niže rangirane stranice tako da dobiju vidljivost.
 • Potražite pomoć gostujućih blogera i volonterskog pisanja.

Pravilna upotreba ključnih riječi

Prilikom stvaranja sadržaja za svoju web lokaciju morate imati na umu o korištenju ključnih riječi. Ključne riječi su ono što korisnici upisuju u svoju tražilicu. Dakle, prije objave dobro je odvojiti malo više vremena za istraživanje ključnih riječi i usredotočiti se na nekoliko relevantnih za sadržaj koji stvarate kao i za vašu publiku. Ove riječi pomažu i vašim čitateljima kao i tražilicama da razumiju o čemu se radi u vašem sadržaju. Vaš će se sadržaj rangirati na stranici rezultata tražilice na temelju njegove relevantnosti za ključne riječi koje koristi čitatelj.

Pomoću ključnih riječi poboljšajte WordPress SEO

Ono što je važno u pretraživanju je kvaliteta ključnih riječi i distribucija unutar vašeg sadržaja. Treba imati na umu dvije vrste ključnih riječi – ključne riječi kratkog repa i ključne riječi s dugim repom. Ključne riječi s dugim repom su više opisne (poput “jednostavnih početnih WordPress SEO savjeta”) i važno ih je uskladiti s ključnim riječima s kratkim repom (što bi moglo biti samo “WordPress SEO”). Optimizacija za ključne riječi s dugim repom može dovesti do bolje stope konverzije, jer ih ljudi češće koriste s namjerom kupnje.

Postoji mnogo alata za istraživanje ključnih riječi pomoću kojih možete pronaći optimalne ključne riječi – Google Trends, SEMrush, Moz i KWFinder nabrojati nekoliko.

Google SEO trendovi

Također možete upotrijebiti analitiku na veliki način da vidite kuda ide vaša publika u njihovim pretraživanjima i na web mjesta koja pregledavaju te da tamo objavljujete sadržaj kako biste privukli pažnju na vašu web stranicu. Još jedan način da se to postigne je provjera konkurencije radi prepoznavanja najrelevantnijih ključnih riječi. Potražite društvene medije ili upotrijebite takav alat ahrefs, i slijedite njihove strategije kako biste otkrili što im djeluje.

Nakon što utvrdite optimalne ključne riječi, uključite ih u svoju stranicu ili oznaku naslova posta, URL stranice, imena datoteka sa slikama, alt tekstove i meta opis, kao i unutar sadržaja.

Prisutnost na društvenim medijima

Sljedeće na našem popisu 5 osnovnih SEO strategija za WordPress je prisutnost na platformama društvenih medija. Danas je teško zanemariti široki domet društvenih medija. Više lajkova i praćenja na društvenim mrežama mogu vam donijeti viši rang s Googleom i pružiti vam pristup široj grupi novih čitatelja ili kupaca.

Društveni mediji i WordPress SEO

Pomoću društvenih medija moći ćete ciljati na publiku koja dijeli. Iako je obično dobra ideja da budete na različitim platformama, možete smanjiti fokus na nekoliko na koje je vaša ciljna publika najaktivnija i češće objavljivati ​​sadržaj tamo.

Vodeći kanali za društvene medije su Facebook sa 2,07 milijardi registriranih korisnika, Instagram sa 800 milijuna korisnika i Twitter sa 330 milijuna aktivnih mjesečnih sljedbenika. Ostali popularni kanali uključuju LinkedIn, Quora, Reddit i Pinterest. Sadržaj koji objavljujete na tim kanalima treba biti u skladu s USP-om svakog foruma, poput slika za Instagram, profesionalnih interesa za LinkedIn.

Možete prilagoditi svoje postavke društvenih medija kako biste prilagodili svoje postove prema vašem ciljnom tržištu. Ovo će ih učiniti relevantnijim za određene skupine u pogledu lokacije, starosti, interesa ili spola. Na primjer, Facebook vam omogućuje promjenu postavki prema određenim skupinama, Twitter ima hashtagove za filtriranje sadržaja, a LinkedIn može suziti vašu publiku na vrlo specifične mreže osoba.

Društveni mediji mjesto su za prikupljanje povratnih informacija, provođenje anketa, dobivanje uvida u ono što vaša publika želi i objavljivanje relevantnih i vrlo aktualnih sadržaja. Morate biti aktivni na društvenim medijima na dosljedan način, držati puls na trendovima i brzo reagirati na njih. Vrlo je važno prezentirati sadržaj na ovim forumima na vrlo angažiran način. Također, pomaže ako znate najbolja vremena za objavu sadržaj za maksimalan učinak, a samim tim i zakazivanje objava postaje presudni čimbenik u tome koliko su učinkoviti.

Mobilna optimizacija

Ovih dana, pokreće se više pretraživanja na mobilnim uređajima nego ikada prije. Mobile također bilježi dobar dio konverzija. Cyber ​​ponedjeljak 2017. hit 6,59B USD u američkoj prodaji, s velikim 2B USD od toga mobilne su kupovine (povećanje od 40% u odnosu na 2016.). Tako vidite zašto je važan dio vaših SEO strategija kako biste bili sigurni da je vaša web lokacija prilagođena mobilnim uređajima. Danas su najmodernije WordPress teme poput Total već odaziv i u velikoj mjeri osiguravaju da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima. Ne zaboravi, mobilnost je službeni signal za rangiranje SEO od travnja 2015.

Važan dio WordPress SEO-a je mobilna optimizacija

Dakle, kako optimizirati web mjesto za mobitele? Google je ugasio smjernice upravo u tu svrhu. Svaki aspekt vaše web stranice, od sadržaja i fontova, boja i logotipa, treba izgledati i savršeno funkcionirati na mobilnim uređajima koji se koriste za pristup vašoj web lokaciji. Možete to učiniti mnogo velikih i malih podešavanja da biste to postigli uključujući optimizaciju slika i maksimalna brzina. Kad je u pitanju mobilni, najbolje je izbjegavajte pune zaslone i odlučite se za proširivi sadržaj poput harmonike, proširivih okvira i skrivenih kartica na vašem mobilnom web mjestu.

Možda biste trebali razmotriti i pregled ubrzanih mobilnih stranica zbog kojih se stranice brzo učitavaju na mobitele u Googleovim rezultatima pretraživanja. Mnogi korisnici mobilnih uređaja pristupaju vašoj web stranici dodirivanjem mobilne aplikacije na početnim zaslonima, a možda biste željeli i to iskoristiti..

Google Friendly test

I nakon što učinite sve što možete, ne zaboravite testirati svoju web lokaciju na mobilnosti PageSpeed ​​Insights, ili na Google Friendly test.

Lokalni SEO

Drugi važan SEO faktor je optimizacija lokacije prilagođena osobama u određenom susjedstvu ili geografskoj regiji. Google daje prednost relevantnim, korisnim i točnim rezultatima lokalnog pretraživanja. Pretrage pod nazivom “Blizu mene” su sve veća popularnost. Ova pretraživanja koriste geografske znakove za generiranje krajnjih rezultata specifičnih za lokaciju.

Google Trendovi, U blizini me pretraživanja

Razlog ovog povećanja nije daleko tražiti – dostupnost Wi-Fi-ja u javnim prostorima, snažna tehnologija, mobilne aplikacije i jednostavna mrežna dostupnost pomažu u poticanju prodaje proizvoda od strane kupaca koji ih pretražuju dok su u vašoj blizini trgovina. Svakako trebate obratiti pažnju na lokalni SEO ako želite privući kupci koji koriste mobilne uređaje kupovati.

Možete dobro započeti uključivanjem NAP-a (ime, adresa i telefonski broj) na svaku stranicu. Ovo su podaci koje tražilice koriste u pretraživanjima s lokalnom namjerom. Ako se nalazite na više područja, imate zasebnu odredišnu stranicu za svaki lokal i uključite sadržaj relevantan za to mjesto. Pokušajte uvrstiti lokaciju u svoju ključnu riječ i obavezno provedite promjene na društvenim medijima. Budite velikodušni s gumbima poziva na akciju (nazovite sada, pretplatite se, saznajte više, pošaljite poruku), oni su čitateljima jednostavan način da se povežu s vašom tvrtkom.

Još jedna stvar koju možete učiniti je popis u lokalnim direktorijima kao što su Craigslist ili Pretraživanje grada. Na Google My Business možete predstaviti detalje kao što su vaše radno vrijeme, telefonski broj i upute na Google pretraživanju i kartama i provjeriti istinitost. Nakon toga, vaša tvrtka ima veće šanse da se pojavi na prilagođenom panelu pri vrhu stranice rezultata pretraživanja. Facebook također djeluje Oglasi za lokalnu svijest pomoću kojeg možete dosegnuti ljude u vašoj tvrtki prikazivanjem oglasa kad se približe vašoj lokaciji.

Završavati

Nije lako doći posjetiteljima na vašu web lokaciju, s obzirom na preopterećenost informacijama na internetu. Ali savjeti u ovom postu mogu vam pomoći da poboljšate SEO vaše web lokacije i povećate promet na vašoj web lokaciji. Ako vam je potrebna dodatna pomoć za povećanje prometa na vašoj web stranici, pogledajte naš post s više SEO savjeta.

Ali, sada je na vama – imate li još kakvih savjeta za dodavanje? Ili bilo kakvih pitanja o tome kako drugačije poboljšati svoje WordPress SEO strategije? Javite nam u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map