Πώς να κατατάξετε υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης

Το WordPress γεννήθηκε έτοιμο για SEO, αλλά μετά τη χρήση μερικών διαφορετικών θεμάτων ή την επεξεργασία κάποιου κώδικα για την εφαρμογή της εξατομίκευσής σας, ενδέχεται να σπάσετε ορισμένες από τις δυνατότητες που κάνουν το WordPress αγαπητό στις μηχανές αναζήτησης.


Αυτές οι δυνατότητες, οι οποίες καθοδηγούν τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης μέσω του ιστότοπού σας στο WordPress, περιλαμβάνουν μόνιμους συνδέσμους, ping και κύλιση ιστολογίων. Οι δυνατότητες καθοδηγούν τις αράχνες αναζήτησης στις κατηγορίες, τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας για τη συλλογή των δεδομένων που απαιτούνται για την αναγνώριση και την κατάταξη του ιστότοπού σας. Οι τρεις ερωτήσεις της ώρας είναι:

 1. Πώς διατηρείτε τη φιλικότητα του ιστότοπού σας προς τους Googles αυτού του κόσμου?
 2. Πώς διασφαλίζετε ότι συνεχίζετε την πρώτη θέση για τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας?
 3. Πώς ανεβαίνετε ένα, δύο ή περισσότερα σκαλοπάτια στη σκάλα όσον αφορά την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης?

Εδώ είναι πώς.

Διατηρήστε τον κωδικό σας καθαρό

κώδικας
Οι αράχνες μηχανών αναζήτησης δεν διαβάζουν οπτικά το περιεχόμενο ιστού σας καθώς διαβάζετε μια σελίδα από ένα φυσικό βιβλίο. Περιηγούνται και κατανοούν τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τον κωδικό σας. Εάν ο κωδικός σας είναι άψογος (ή καθαρός), η εργασία σας έχει τελειώσει κατά το ήμισυ. Από την άλλη πλευρά, εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress έχει σπασμένους συνδέσμους και μισό γραπτό κώδικα, τα bots της Google θα εξοργίζονται και θα σας χτυπούν (και τις κατατάξεις σας) ανάποδα.

Υπάρχει μια απλή διαδικασία γνωστή ως επικύρωση ιστότοπου, που σας βοηθά να προσδιορίσετε εάν ο κώδικάς σας είναι καθαρός. Για να προσθέσετε σε αυτό, η επικύρωση περιλαμβάνει τη χρήση εργαλείων διασφάλισης ποιότητας γνωστών ως επικυρωτών που ελέγχουν εάν ο ιστότοπός σας WordPress συμμορφώνεται με τα πρότυπα που ορίζονται από το Κοινοπραξία World Wide Web ή τον οργανισμό W3C. Αυτοί οι επικυρωτές περιλαμβάνουν:

 • Μονόκερος, που είναι ο ενοποιημένος επικυρωτής του W3C
 • Επικυρωτής MarkUp, που αναφέρεται επίσης ως επικυρωτής HTML και η κύρια λειτουργία του είναι να ελέγχει ιστοσελίδες σε μορφές XHTML, SVG, MathML και HTML.
 • Τότε, υπάρχει το Έλεγχος συνδέσμων, που θα σας βοηθήσει να καρφώσετε όλους τους σπασμένους συνδέσμους.
 • Και το Επικυρωτής CSS που ελέγχει το CSS σας (Cascading Style Sheets).

Το W3C έχει επίσης το Επικυρωτής καταγραφής, που είναι ένας συνδυασμός του MarkUp Validator, του Link Checker και του CSS Validator. Επιπλέον, έχουν Έλεγχος MobileOk για τον ιστότοπό σας για κινητά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η διεύθυνση URL (όνομα τομέα) και θα έχετε μια πλήρη αναφορά σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε λήψη του Log Validator αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε.

Πάντα φανταζόμουν ότι η καλή κατάταξη στο Google ήταν κάτι που θα μπορούσα να χαράξω από κάτω από τα φύλλα μου, αλλά ένας γρήγορος έλεγχος χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία αποκάλυψε πολλά προβλήματα με τον κώδικα μου. Τα διορθώνω ακόμα, οπότε μην χάνετε χρόνο. φτάστε αμέσως.

Το περιεχόμενο είναι King

επιμελητές inline-frontend-wordpress-editor

Αυτό έπρεπε να έρθει πρώτο, αλλά δεν ήθελα να φαίνεται πολύ κλισέ. Ίσως έχετε ακούσει πολλές φορές τη φράση «το περιεχόμενο είναι βασιλιάς» και ίσως ορκίστηκε να σκοτώσετε το επόμενο άτομο που θα το χρησιμοποιήσει, αλλά τι γνωρίζετε; το περιεχόμενο είναι πραγματικά ο βασιλιάς. Όπως αναφέραμε πριν από λίγες γραμμές, οι μηχανές αναζήτησης δεν “βλέπουν” τον ιστότοπό σας στο WordPress όπως κάνετε, οι αράχνες μπορούν να ανιχνεύσουν ή να “διαβάσουν” μόνο τον ιστότοπό σας. Ανιχνεύουν τον κωδικό σας, αλλά το πιο σημαντικό, διαβάζουν το περιεχόμενό σας.

Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google έχουν ειδικά σενάρια, όπως ρομπότ, που ονομάζονται αλγόριθμοι που διαβάζουν το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας για να σας δώσουν την επιθυμητή κατάταξή σας. Αυτές οι αράχνες συλλέγουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται από τα λόγια σας, το περιεχόμενο του ιστού σας και το υλικό στον ιστότοπό σας στο WordPress που μιλάει, εκπαιδεύει, εξηγεί, ενημερώνει και μοιράζεται. Κάθε λέξη μετράει, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ποιοτικό περιεχόμενο ιστού και θα έχετε μια καλή βαθμολογία.

Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης, εγγραφή για ανθρώπινα όντα

 1. Πώς θα αναζητούσατε την αγαπημένη σας μάρκα καφέ στο Διαδίκτυο?
 2. Πώς αναζητάτε το αγαπημένο σας ζευγάρι Nikes?

Γράψτε το περιεχόμενό σας στον ιστό με τον ερευνητή, ο οποίος συμβαίνει επίσης να είναι ο πελάτης σας, κατά νου. Πώς βρίσκουν πληροφορίες στο Διαδίκτυο; Δεν αρκεί να έχουμε ένα υπέροχο προϊόν. οι άνθρωποι πρέπει να βρουν το προϊόν σας. Κατά τη σύνταξη του περιεχομένου ιστού σας, λάβετε υπόψη τις λέξεις-κλειδιά / φράσεις που θα χρησιμοποιούσε το κοινό-στόχος σας για να βρείτε τις πληροφορίες σας. Ψεκάστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο ιστού σας με φειδώ. Μην το παρακάνετε, στοχεύστε σε περίπου δέκα (10) λέξεις-κλειδιά ανά 500 λέξεις, κάτι που είναι το πρότυπο που προτείνει η Google.

Επομένως, εάν πουλάτε κρασί cabernet, μην λέτε απλώς ότι πουλάτε «κρασί cabernet», πείτε κάτι πιο συγκεκριμένο, κάτι που θα χρησιμοποιούσε ένας πελάτης έτοιμος για αγορά, κάτι σαν «dry Cabernet Sauvignon από τη Γαλλία» ή κάτι στη γειτονιά ότι. Φυσικά, πρέπει να έχετε αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο κρασιού στο απόθεμά σας ��

Το περιεχόμενο έρχεται πρώτο πάντα

Οι αράχνες μηχανών αναζήτησης δεν ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στον ιστότοπό σας όσο θα σκεφτόσασταν ή ακόμη και θα θέλατε. Ως επί το πλείστον, αυτά τα προγράμματα ανίχνευσης θα ανοίγουν απλώς τον ιστότοπό σας συλλέγοντας περιεχόμενο, αγνοώντας παράλληλα το CSS και την υπεράνθρωπη ικανότητά σας να σχεδιάζετε στοιχεία HTML. Μην νιώθετε άσχημα όμως, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Για αρχάριους, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα καλό θέμα WordPress που τοποθετεί περιεχόμενο κοντά στην κορυφή της σελίδας, διατηρώντας παράλληλα τις πλευρικές γραμμές και τα υποσέλιδα στο κάτω μέρος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης δεν θα σαρώσουν πέρα ​​από το πρώτο τρίτο της σελίδας. Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες για ευρετηρίαση στο Διαδίκτυο και το ένα τρίτο μιας σελίδας αρκεί για να πει τι είναι ο ιστότοπος.

Χρησιμοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά σας στους τίτλους και τους συνδέσμους σας

Οι μηχανές αναζήτησης δεν ενδιαφέρονται για την αισθητική – μπορεί να έχετε τον πιο όμορφο ιστότοπο που έχει δει ποτέ ο κόσμος, αλλά αυτός δεν θα σας εγγυηθεί την πρώτη θέση στο Google. Οι μηχανές αναζήτησης αξιολογούν τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τις λέξεις στο περιεχόμενό σας.

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά σε τίτλους

Αυτές οι λέξεις και οι διάφοροι συνδυασμοί τους περνούν από ένα κοσκίνισμα όπου παίρνουν πιστώσεις. Συγκρίνοντας τις λέξεις στις ιστοσελίδες σας με τις λέξεις στους συνδέσμους και τους τίτλους σας, η μηχανή αναζήτησης θα σας δώσει καλύτερη κατάταξη. Επομένως, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά σας στο περιεχόμενο, τους τίτλους και τους συνδέσμους σας.

Εικόνα SEO

Ένας ιστότοπος χωρίς εικόνες είναι… καλά… θαμπό. Ένας ιστότοπος με υπερβολικό αριθμό εικόνων είναι δυσάρεστος καθώς οι εικόνες ενδέχεται να παρεμποδίζουν καλό περιεχόμενο. Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας είναι πάντα το καλύτερο πράγμα. Ας πούμε όμως ότι ο ιστότοπός σας έχει σχεδιαστεί κυρίως με εικόνες και συνδέσμους και χωρίς πολύ κείμενο. Πώς βελτιστοποιείτε το «περιεχόμενο εικόνας» για να κατατάσσεται καλά στις μηχανές αναζήτησης; Μια εικόνα πρέπει πάντα να έχει το χαρακτηριστικό “alt” (μερικές φορές ονομάζεται “tag” από noobs) που μοιάζει με:

”your_keyword”

Ένας σύνδεσμος θα έχει ένα χαρακτηριστικό τίτλου όπως:

το κείμενο αγκύρωσης με μια λέξη-κλειδί

Οι μηχανές αναζήτησης κάνουν σάρωση για τα χαρακτηριστικά alt και title, έτσι οι καλές περιγραφές και οι λέξεις-κλειδιά σε αυτά τα χαρακτηριστικά θα δώσουν στις αράχνες περισσότερο περιεχόμενο για να χωνέψουν. Στο WordPress, σπάνια βλέπετε τον κώδικα κατά τη δημιουργία νέων αναρτήσεων ή σελίδων, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τα χαρακτηριστικά τίτλου και alt κατά την προσθήκη μέσων ή συνδέσμων. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

προσθήκη-τίτλος-χαρακτηριστικό-σε-συνδέσμους-wpexplorer

Κτίριο συνδέσμων

Οι μηχανές αναζήτησης θα συνεχίσουν να σας ευνοούν υπό την προϋπόθεση ότι άλλες ιστοσελίδες θα συνεχίσουν να συνδέονται με τον ιστότοπό σας. Προφανώς, η εξουσία στον τομέα σας έχει τα προνόμιά της, συμπεριλαμβανομένης της κατάταξης υψηλότερης στις μηχανές αναζήτησης, καθώς όλοι θα θέλουν να συνδέονται με το υλικό σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το WordPress έρχεται πλήρες με blogrolls, trackbacks και pingbacks, ώστε να μπορείτε να συνδέεστε με άλλους καθώς συνδέονται με εσάς. Πρόκειται για το ποιος συνδέεται μαζί σας. Επομένως, μην εμπιστεύεστε ανεπιθύμητους και άλλους ιστότοπους χαμηλής ποιότητας. Για να ελέγξετε τον αριθμό των συνδέσμων που διαθέτει ο ιστότοπός σας, πληκτρολογήστε τον σύνδεσμο: www.yoursite.com στο Google. Όσο περισσότεροι είναι οι σύνδεσμοι προς τον ιστότοπό σας, τόσο καλύτερος, επομένως συνδέστε με άλλους ιστότοπους υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας:

 • Υποβολή καταλόγου
 • Προσθήκη διεύθυνσης URL σε δημοσιεύσεις φόρουμ
 • Επισκέπτης blogging (η αγαπημένη μου μέθοδος μέχρι τώρα)

Ο σχολιασμός σε άλλα ιστολόγια δεν υποστηρίζει πλέον τη δημιουργία συνδέσμων καθώς τα σύγχρονα CMS (συστήματα διαχείρισης περιεχομένου) χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό rel = “nofollow” για να αρνηθούν τους σχολιαστές να συνδέσουν το χυμό. Σχολιάστε σε άλλα ιστολόγια ανεξάρτητα, αλλά βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε κάτι στη συζήτηση. Μερικά άτομα μπορεί να δουν το καλό σχόλιό σας και να αποφασίσουν να κάνουν κλικ, κάτι που είναι πάντα καλό.

Στις υποβολές καταλόγου, μπορείτε να υποβάλετε τον ιστότοπό σας σε καταλόγους όπως το Open Directory Project (DMoz.org) ή να υποβάλετε άρθρα με τη διεύθυνση URL σας στους πολλούς καταλόγους άρθρων εκεί έξω. Αναζήτηση “καταλόγων άρθρων” στο Google. Βεβαιωθείτε ότι υποβάλλετε μόνο σε καταλόγους άρθρων που ακολουθούν τις Οδηγίες SEO της Google ή διαφορετικά θα λάβετε ένα χτύπημα όταν κυκλοφορήσουν την επόμενη ενημέρωση αλγορίθμου.

Πρόσθετα SEO

Υπάρχουν αμέτρητα πρόσθετα SEO για το WordPress που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την κατάταξή σας χωρίς πολύ κόπο. Ωστόσο, επειδή αυτό το άρθρο δεν επιδιώκει να τα αναφέρει, θα αναφέρω μόνο δύο από τα πιο δημοφιλή παραδείγματα.

Όλα σε ένα πακέτο SEO

all-in-one-seo-pack-wpexplorer

Αυτή η προσθήκη είναι μια απίστευτη λύση SEO που βελτιστοποιεί αυτόματα τον ιστότοπό σας WordPress για καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Η προσθήκη έχει μερικές μοναδικές δυνατότητες που περιλαμβάνουν προηγμένες κανονικές διευθύνσεις URL, υποστήριξη Google Analytics, χάρτες ιστότοπων XML, SEO σε προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων, ενσωμάτωση SEO για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου WordPress και συμβατότητα με πολλά άλλα πρόσθετα. Η προσθήκη είναι εύχρηστη και λειτουργεί εκτός συσκευασίας (δεν απαιτείται τεχνική διαμόρφωση) αμέσως μετά την εγκατάσταση.

WordPress SEO από Yoast

wordpress-seo-by-yoast-wpexplorer

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, αυτό το πρόσθετο “καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη φροντίδα όλης της τεχνικής βελτιστοποίησης …” Το WordPress SEO by Yoast έχει μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως μια προεπισκόπηση αποσπάσματος για να δείτε πώς θα εμφανίζεται η σελίδα / ανάρτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης, στην ανάλυση σελίδας, XML sitemaps, RSS βελτιστοποίηση και κοινωνικές ενοποιήσεις για να αναφέρουμε μερικά.

Περαιτέρω ανάγνωση

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για το WordPress είναι ένα ευρύ πεδίο που χρειάζεται περισσότερα από μία ανάρτηση για κάλυψη, αλλά εδώ υπάρχουν περισσότεροι πόροι εάν θέλετε να διαβάσετε παρακάτω:

 1. Ο οδηγός του Blogger για SEO
 2. WordPress SEO – Ο οριστικός οδηγός για υψηλότερες βαθμολογίες για το ιστολόγιό σας
 3. WordPress SEO Video από τον Joost de Valk του Yoast
 4. Οδηγός για αρχάριους για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

συμπέρασμα

Το WordPress είναι εύκολο να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί, αλλά η πλειονότητα των αρχάριων WordPress δεν προετοιμάζονται για το δύσκολο έργο του μάρκετινγκ ή της δημιουργίας επισκεψιμότητας. Μπείτε στο SEO και η ημέρα σας αποθηκεύεται. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την οργανική σας κυκλοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι είστε έτοιμοι να βάλετε τον χρόνο. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάποιον για να το κάνει εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό. Μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα μόνοι σας, αλλά εάν δεν έχετε χρόνο ή δεν ξέρετε τι πηγαίνει σε ό, τι αφορά το SEO, προσλάβετε έναν ειδικό. Γνωρίζετε άλλες μεθόδους SEO που δεν ανέφερα στο άρθρο; Μοιραστείτε μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me