Najbolji WordPress SEO alati za 2020. godinu

Najbolji alati za WordPress SEO

Većina vlasnika web lokacija nastoji povećati svoj organski promet – tj. Posjetitelje koji stižu neplaćenim rezultatima pretraživanja putem web lokacija poput Googlea i Binga. No, s toliko mnogo web stranica koje se natječu za zaželjene mjesta na stranicama s rezultatima tražilice (SERP-ovi) može biti izuzetno teško poboljšati vašu ocjenu.


Cjelokupni cilj WordPress SEO (optimizacija za tražilice) je pročistiti vaše web stranice kako bi se oni rangirali više u SERP-ovima. Srećom, na raspolaganju je puno alata koji vam pomažu u izvršavanju vaše SEO strategije, a kao rezultat povećavate ljestvici u pretraživačima..

U ovom ćemo članku pogledati neke od najboljih WordPress alata i dodataka koji će vam pomoći da optimizirate svoje web stranice u 2019. Počnimo.!

1. Yoast SEO

Yoast SEO dodatak

S milijunima preuzimanja, Yoast SEO jedan je od najpopularnijih dodataka WordPress. Dolazi s puno jednostavnih funkcija koje će vam pomoći u postizanju SEO strategija. Dobro je poznata po tome analiza stranica značajka koja vam pomaže poboljšati upotrebu ključnih riječi, duljinu sadržaja, čitljivost i još mnogo toga. Ostale korisne opcije uključuju izradu XML sitemap-a i obavijesti, krušne mrvice i integraciju društvenih medija. Ako ste početnik SEO-a, ovaj je dodatak fantastično mjesto za početak.

2. SEOPress

SEOPress za WordPress

Još jedna velika mogućnost za optimizaciju stranice na WordPressu je pomoću SEOPress. Ovaj dodatak za SEO nudi sve što je potrebno za poboljšanje vašeg poretka, kao što su XML i HTML sitemaps, analiza ključnih riječi sa sadržajem, postavke otvorenog grafikona, podaci Google Local Business, preusmjeravanja i još mnogo toga. Plus SEOPress sadrži bijeli natpis i ugrađen koristan skener za neispravne veze. (čak i u besplatnoj verziji).

Dok postoji a besplatna verzija na WordPress.org, što je odličan način da se dodatak isproba, SEOPress Pro nudi više. Kad nadogradite na Pro plan, dobivate još snažnije značajke kao što su podrška za krušne krupnice, napredni sitemapovi za Google News ili Video XML, strukturirano markiranje vrsta podataka, jednostavni alati za uređivanje datoteka robots.txt i htaccess, integracija WooCommerce i još mnogo toga. Za samo 39 dolara (koje možete koristiti na neograničenim web lokacijama) dobro je uložiti u SEO svoje web lokacije.

3. Sve u jednom SEO paketu

Sve u jednom SEO dodatak

Sve u jednom SEO Pack je još jedan izuzetno popularan besplatni WordPress dodatak, s preko 30 milijuna preuzimanja. Često se stavlja kao alternativa Yoast SEO-u iako ne nudi istu dubinu kada je u pitanju analiza na stranici. No, on ima i mnoge druge slične značajke, poput metaoznaka, XML sitemapova i integracije društvenih medija. Jedna jedinstvena značajka All in One SEO Pack jest ta što je jedini besplatni dodatak koji omogućuje SEO integraciju za web lokacije e-trgovine – uključujući i one koje koriste WooCommerce.

4. BAVOKO SEO alati

BAVOKO besplatni dodatak WordPress

BAVOKO SEO Alati izvrsna je alternativa 2 prethodno spomenuta dodatka. Nudeći standardne značajke za SEO stranicu (XML Sitemaps, meta naslovi, opisi, dužina sadržaja, optimizacija ključnih riječi itd.), Osim korisnog praćenja performansi SEO (ključne riječi, povratne veze i analiza konkurencije) i alata za generiranje izvještaja zaista razdvajaju BAVOKO. To je poput dobivanja više SEO usluga plus dodatak za jednu nisku cijenu. Možete isprobati BAVOKO SEO Alati besplatno, ali da biste dobili sve značajke koje ćete trebati nadograditi na premium (počevši od 19,99 USD mjesečno).

5. Rang matematike

Rank Math SEO WordPress dodatak

Rank Math je još jedna sjajna opcija dodataka za upravljanje WordPress SEO-om. Dodatak dodaje jednostavne opcije za poboljšanje sadržaja, poput savjeta za ključne riječi o fokusu, praćenja duljine sadržaja, procjene trajne veze i još mnogo toga. Rank Math integriran je i s Google Webmasterima tako da možete pratiti statistike i performanse web lokacije izravno s svoje WordPress nadzorne ploče. Ostale značajke dodatka uključuju praćenje pogreške Google pretraživanja i indeksiranja, kontekstualni savjeti, automatizirane SEO opcije, XML generator sitemap-a, bogate isječke (uključujući prilagođene vrste posta) i mnoštvo drugih.

6. Premium SEO Pack

Snimka zaslona nadzorne ploče Premium SEO Pack

Info & DownloadView Demo

Premium SEO Pack kompletan je WordPress SEO dodatak koji će vašem web mjestu pomoći da se bolje rangira u tražilicama. Ovaj premium dodatak kombinira najbolje od SEO i društvene optimizacije kako bi se ograničila potreba za više dodataka. Premium SEO Pack uključuje socijalnu statistiku, analize stranica, provjeru stranica i još mnogo toga. SEO je važan – kada ljudi pretražuju temu o kojoj pišete prvo želite da se pojavi vaša web stranica. Na ovaj način možete generirati puno prometa (pa čak i prodaje) i povećati svoju publiku.

Jedinstvena značajka ovog dodatka je opcija SEO Mass Optimization. Ovim možete s nekoliko klikova optimizirati svaku stranicu, objavu i prilagođenu vrstu posta na svojoj web lokaciji. Modul vam daje mogućnost optimizacije meta naslova, optimiziranog meta opisa, kao i automatsko otkrivanje i optimiziranje ključne riječi za vaš sadržaj. To znači da svoj SEO (i svoju rang-listu) možete potencijalno poboljšati u samo nekoliko sekundi.

Još jedna sjajna značajka dodatka je ugrađena podrška za Google Analytics i društvene statistike. Na taj način vaš će lako vidjeti i pratiti svoje rezultate od pravljenja SEO podešavanja na vašoj web lokaciji. Prilagođeni prikaz usluge Google Analytics Premium SEO Pack olakšava pregled i razumijevanje statistike pretraživanja, dok modul Društvene statistike prikazuje vaš mrežni doseg. Uz sve informacije o vašoj web lokaciji izvrsne, tu je i koristan modul za praćenje SERP koji će vam pokazati kako vaša web lokacija stoji u konkurenciji – sjajne informacije za pregled mjesta na kojem stojite.

7. SEOPressor

Početna stranica SEOPressor

Info & DownloadView Demo

SEOPressor je vrhunski WordPress dodatak osmišljen kako bi vam pružio maksimalnu kontrolu nad SEO web lokacije u jednostavnom sučelju za korištenje. Programeri tvrde da napredni algoritam dodatka oponaša Googleov algoritam pa dobivate točne prijedloge za optimizaciju stranica. SEOPressor prikuplja sve bitne SEO podatke za vaše web mjesto i prezentira ih na jednom mjestu – upozoravajući vas na bilo kakve probleme.

Dodatak također uključuje semantičku analitiku i odgovarajuće pridružene standarde za označavanje. Nudi vam potpunu kontrolu nad načinom na koji pretraživači indeksiraju vašu web lokaciju, a također optimizira vaš profil veze. S 9 dolara mjesečno za potpuno korištenje alata, SEOPressor izgleda prilično.

8. Moz Pro

Moz Pro početna stranica

Moz Pro nudi kolekciju alata i značajki koje vam pomažu u upravljanju SEO strategijom vaše web stranice. Ona prati tjedni poredak za vašu web lokaciju i vaše konkurente te otkriva i određuje prioritete pomoću njih Alat za pregled ključnih riječi. Također koristi Otvorite Explorer Explorer kako bi vam pomogao u izgradnji veza i indeksira web lokaciju da biste pretražili sve relevantne probleme.

Ako vam je potrebno dodatno uvjeravanje, Moz Pro nudi i značajke koje će vam pomoći s vašim SEO web stranicama te nudi paket mogućnosti izvješćivanja i analitike. Već od 79 USD mjesečno (za godišnju pretplatu) cijena je definitivno strma u odnosu na ostale. Međutim, ako mislite da ćete koristiti sve njegove ponude, možda će se i isplatiti.

9. ahrefs SEO alati i resursi

ahrefs SEO Alati i resursi Premium pretplata

Ako tražite način za nadziranje SEO izvedbe vaše web lokacije odlična je opcija. Ova premium usluga uključuje alate za analizu konkurencije, istraživanje ključnih riječi, nadzor povratnih veza, nedostatke sadržaja, praćenje ranga i još mnogo toga. Najbolje od svega je što možete postaviti automatska upozorenja i izvješća koja će vam se slati e-poštom u redovitim intervalima (kao što je jednom tjedno) kako biste pratili određene SEO čimbenike na koje ste usredotočeni.

10. Rankie

Zaglavlje početne stranice Rankie

Info & DownloadView Demo

Rankie je vrhunski WordPress dodatak koji je osmišljen posebno kako bi vam pomogao da pratite Googleove ocjene na web stranici. Umjesto ručne provjere ključnih riječi, upotrijebite Rankie da biste istražili, pratili i izvještavali o željenim ključnim riječima da biste vidjeli kako funkcionira vaš SEO.

SEO je vrlo važan za svaku web stranicu, posebno za vaše ključne riječi. Ako se svrstate u fantastičan pojam za pretraživanje u vašoj industriji, možete dobiti puno prometa koji se može pretvoriti u prodaju, oglase ili drugu konverziju. Rankie je odličan alat koji možete koristiti za odabir i praćenje željenih ključnih riječi. Jednom instaliran možete koristiti Rankie za traženje ključnih riječi – dodatak će čak predložiti dodatne pojmove za koje biste se željeli rangirati na temelju onoga što tražite.

Što se tiče praćenja, Rankie sadrži 4 opcije za praćenje ključnih riječi pomoću: Google, Google Ajax api, whatsmyserp.com ili ezmlm.org. Kao i integrirani alat koji predlaže popise ključnih riječi na koje ćete možda htjeti ciljati. Dodatak vam također pruža dnevna izvješća o rangiranju zajedno s grafikonima ključnih riječi, tako da možete vidjeti rade li vaše metode SEO poboljšanja. Uz to možete imati izvješća koja su vam poslana e-poštom, tako da ih nikada ne zaboravite provjeriti.

11. Besplatni SEO alat za planiranje ključnih riječi

Početna stranica Google Planera za ključne riječi

Google Planner ključnih riječi alat je za AdWords pretplatnicima koji predlažu ključne riječi za koje biste se pokušali rangirati. Možete unijeti podatke o svom proizvodu i web mjestu i ciljati pretraživanje s različitim parametrima. Za svaku predloženu ključnu riječ možete pogledati povijesne podatke, uključujući prosječne mjesečne pretrage, razinu konkurencije i preporučenu AdWords ponudu.

Iako je ovaj alat izuzetno vrijedan, ipak ima nešto manje od intuitivnog sučelja, pa je vrijedno provjeriti dobar udžbenik prije nego što se zaglavio.

12. Alat za ključne riječi Besplatno planiranje

Početna stranica alata za ključne riječi koja prikazuje traku za pretraživanje

Alat za ključne riječi vezan je kao alternativa Google Planeru ključnih riječi. Ima jednostavno sučelje i koristi Googleovu značajku automatskog dovršavanja za generiranje stotina prijedloga ključnih riječi s dugim repom za svaki pojam za pretraživanje koji unesete. No, za razliku od Google Planner ključnih riječi, besplatna verzija alata za ključne riječi navodi samo ključne riječi, a ne popratne podatke, kao što su opseg pretraživanja, cijena po kliku i konkurencija. Ove se informacije mogu otključati ako odlučite platiti verzije s višim slojem.

13. LinkPatrol Premium usluga

Početna stranica LinkPatrol

LinkPatrol je vrhunski WordPress dodatak koji je usmjeren na pomaganje u čišćenju vašeg odlaznog profila veze. Za skeniranje veza na cijeloj web-lokaciji potrebno je samo nekoliko sekundi i pruža vam popis svih autora, domena i teksta sidrenja povezanih s njima. Ako primijetite loše veze, brzo je i jednostavno dodati nofollow označite ili uklonite vezu URL-a. Cijene počinju od 50 USD godišnje.

14. GTmetrix Besplatni analizator brzine stranice

Početna stranica GTmetrix

GTmetrix je alat dizajniran da pomogne u brzini stranice, što je i faktor tražilice uzeti u obzir u algoritam rangiranja. Nudi vam uvid u brzinu učitavanja vaše web stranice, a zatim vam pomaže poboljšati njezine performanse. Analizira vaše stranice sa Brzina Google stranice i Yahoo YSlow skupovi pravila i daje rezultate, uključujući vrijeme učitavanja stranice i ukupnu veličinu stranice. Također možete vidjeti kako se vaša web-lokacija slaže s ostalim GTmetrixovim web lokacijama pod nadzorom.

Alat vam također omogućuje praćenje performansi, analizu brzine web mjesta putem mobilnog uređaja i testiranje stranice u više regija. Konačno, također možete snimati učitavanja stranica i reproducirati rezultate da biste precizno utvrdili probleme s izvedbom.

Završne misli

SEO je složena tema i u početku se može činiti zastrašujućom. Sa toliko mnogo komponenti o kojima možete razmišljati, može postati neodoljiv zadatak optimizirati vaše web stranice kako bi bolje igrao SERP-ove.

U ovom smo vam dijelu osigurali 10+ alata i WordPress dodataka koji će vam pomoći da osmislite i implementirate svoju SEO strategiju za 2019. Sadrži li se neki od ovih alata u svakodnevnom SEO procesu rada? Imate li još kakvih SEO savjeta za novu godinu? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map