Marketing vaše WordPress web stranice: Vrhunski vodič

Instalirana je najnovija WordPress platforma Imate najpovoljniju premijsku temu i sve potrebne dodatke konfigurirane. Stvarno ste uzbuđeni što napokon ostvarujete svoj dugogodišnji san o vođenju internetske tvrtke. Ili samo posjedovanje osobne web stranice. Postavite svoje poštanske sandučiće i spremni ste za otvaranje trgovine.


Drugim riječima, vaša WordPress stranica je u potpunosti učitana i zaista želite družiti zabavu. Ali imate točno nula kupaca. Ako su domaći zadaci, kupci su dobro, ali ih niste pronašli ili obrnuto; nisu pronašli vašu WordPress web lokaciju i vaše ponude.

Što učiniti? Odgovor je u ovom WordPress marketinškom postu. Prvo, pustimo nekoliko osnovnih definicija:

Marketing – radnja ili posao promocije i prodaje proizvoda ili usluga, uključujući istraživanje tržišta i oglašavanje.

Marketing putem web stranica – Korištenje Interneta za isporuku promotivnih materijala potrošačima. Uključuje marketing putem e-pošte, marketing putem tražilice, marketing na društvenim mrežama …

Izvor: Internetske definicije, Wikipedija.

Kada kažemo da stavljate na tržište WordPress, mi zapravo mislimo na marketing vaših proizvoda ili usluga, tako da to razlikujete. Vaša je web stranica samo marketinški alat, ali s toliko mnogo internetskih tvrtki koje se pojavljuju svaki drugi dan, vaše bi web mjesto moglo biti posao i marketinški alat. I tu razlikujte.

Marketinške metode o kojima ćemo danas raspravljati uglavnom su besplatne (ili relativno jeftine) i prilično su jednostavne za implementaciju, ali morate biti spreman za ulaganje vremena. Također ću preporučiti nekoliko dodataka dok idemo zajedno, pa budite oprezni i za to. Uz to pokriveno, kako možete svoje web mjesto WordPress plasirati s malo masti u laktima i bez probijanja banke?

Stavite svoju web stranicu na sve dokumente

add-svoj-e-mail

Krenimo od starine. Ako objavljujete sve vrste dokumenata: pamflete, brošure, priopćenja za javnost ili promotivne tiskane medije uopće, pobrinite se da se na svakoj web lokaciji nalazi adresa (URL). Jednostavno je i nema dodatnih troškova, to učinite već. Neka to budu posjetnice, fakture, memorandumi, mape s prezentacijama, listovi s specifikacijama, listići za pakiranje ili marketinški kolaterali, postavite svoju domenu na svaki papir koji dolazi iz vašeg ureda.

Ostali dokumenti uključuju e-knjige, prijedloge, bijele papire, ambalažni materijal: spremnike, poklopce, torbe i tako dalje, druge promotivne predmete, pa čak i PowerPoint prezentacije. Svaki dokument koji predstavlja vašu tvrtku mora imati naziv vaše domene. To je tako jednostavno.

Press Release

Da, znam da obično ne želite napisati jedan, ali izjave za tisak i dalje rade. Jedino glavno pravilo je da vaše priopćenje za javnost mora biti dostupno vijestima i pružiti informacije o vašoj tvrtki.

Sada sve nije vijest. Ako surađujete s novom tvrtkom koja će vam ponuditi novu (ili bolju) uslugu, o svim je sredstvima to važno. S druge strane, ako budete uključeni u intervju, to će vam biti dobra hrana za blog blog, ali ne i priopćenje za javnost. Doznajte razliku?

Nakon što pripremite priopćenje za medije, pošaljite ga lokalnim medijima, ali ako želite preskočiti putovanje, možete besplatno dostaviti svoja priopćenja za javnost na mreži. Evo nekoliko mojih preporuka:

Ako je vaše priopćenje za javnost novost i ako se držite smjernica, njegovo bi priopćenje trebalo stići u ruke urednika. Rezultat će biti visokokvalitetni promet koji vam dolazi. Lebdite nekoliko priopćenja za javnost uokolo i dobit ćete točno ono što želite u svojoj statistici prometa. Garantirano.

Članak Marketing

Bežična veza u gradu

Evo još jednog starca. Članak marketing postoji već stoljećima i daleko je od mrtvih čak i kod strogih ažuriranja algoritama. Ako to učinite ispravno (slijedeći pravila i pružajući korisne članke), postoji čitav svijet za uzimanje. Ne hodajte mračnim uličicama sa marketingom artikala jer dobar ol ‘Google ne voli takve stvari. Ne igrajte se trikovi s marketingom članaka uopće!

Uz poštivanje pravila i izradu članaka visoke vrijednosti, morate se pridružiti i podnijeti samo imenike članaka koji slijede opće SEO smjernice. Inače će vas Google i druge glavne tražilice označiti svim vrstama loših profila što će rezultirati gubitkom autorskih prava i prometa robne marke. Ako na stranu, članak marketing će vam pomoći da dovedete do velike količine prometa koji se povlače u imenike članaka.

Sve što trebate učiniti je uključiti naziv svoje domene (ili vezu do stranica s proizvodima) na kraju članaka, sjediti i gledati kako brojevi pucaju kroz krov. Zar vam se to ne bi svidjelo? Ako želite isprobati svoje proizvode u marketingu članka kako biste promovirali svoju WordPress stranicu, evo nekoliko preporučenih kataloga članaka:

 • Ezinearticles.com
 • iSnare.com
 • Articlealley.com
 • Webmasterarticles.net
 • Artipot.com

Ne predajte svoje članke u tisućama direktorija članaka jer će se to smatrati spamom i pauci u tražilicama kazniti. Predavanje pet članaka s člancima bilo bi više nego dovoljno.

Prije pridruživanja ili slanja članaka, ne zaboravite provjeriti odgovara li vaš katalog članaka preporučene smjernice.

Bloganje gostiju

Blogging za goste fantastičan je marketinški alat koji osobno koristim. Stavio sam ga u članak marketing, jer je, u osnovi, bloganje gostiju samo drugačiji oblik članka marketinga. Za razliku od pisanja i slanja tisuću članaka u razne imenike, gostujuće bloganje uključuje pisanje informativnih (i često vrlo dugačkih) postova na blogu na drugoj web stranici – poželjno onoj koja ima više prometa od vaše.

Važno je i osigurati blog gosta na web lokacijama s visokim Googleovim brojem stranica (iznad 5). Pomoću alata kao što je možete provjeriti autoritet domene, premještanje stranica i razne druge aspekte bilo koje web stranice Otvorite Explorer Explorer ili Alexa. Blog gostiju na brojnim srodnim web mjestima, umetnite svoj URL u biografiju autora i gledajte kako promet raste. Većina internetskih poduzetnika gostujuće bloganje smatra glavnom metodom marketinga, tako da ne propustite svu zabavu.

Marketing putem e-pošte

wordpress-e-komentar-obavijest

Riječ na ulicama je ta devedeset osam posto posjetitelja vaše web stranice ne kupuju prilikom prvog posjeta. To je tužno, zar ne? Ali ne možemo si dopustiti da budemo tužni, pa dođimo do rješenja: marketing putem e-pošte. Marketing putem e-pošte nudi vam izravni kontakt sa svojim potencijalnim kupcima. Možete komunicirati sa svojim kupcima u bilo kojem trenutku. Možete dijeliti vijesti, savjete, lekcije u industriji ili bilo što drugo što će poboljšati život (ili poslovanje) vaših klijenata.

Možete promovirati svoje proizvode (ili pridružene proizvode – samo ne izravne partnerske veze) putem marketinga putem e-pošte. Možete komunicirati ažuriranja i promjene u svom poslu. Pute web posjetitelje možete pretvoriti u vjerne i plaćati kupcima s nekoliko pametnih e-poruka. Možeš, možeš, možeš. Toliko puno možete učiniti s vrhom marketinga e-pošte održavanjem zdravog protoka prometa natrag na svoju WordPress stranicu. To je posebno istinito ako imate ogroman popis e-pošte. Samo ih upucajte e-poštom svaki put kada objavite novi post.

Marketing putem e-pošte, da, možete. Kao i uvijek, njuškao sam uokolo i pronašao nekoliko dodataka za marketing e-pošte da biste započeli. Evo popisa:

Ako želite odmah započeti s marketingom putem e-pošte, sljedeći cool momci rado će vas držati za ruku.

Ove će vam tvrtke iznajmljivati ​​softver za marketing putem e-pošte i sve ostalo što vam treba za samo devetnaest dolara (19 USD) mjesečno. Bio sam sa sva tri i iako je AWeber super učinkovit, MailChimp može biti malo kompliciran (ali samo zato što ima toliko sjajnih značajki), a Mad Mimi je lagano raditi. Trenutno koristim Mad Mimi, a WPExplorer koristi MailChimp. Izaberite onu koja će vam odgovarati!

Riječ usta aka virusni marketing

To je tačno, možete znatno povećati web promet samo izdvajanjem riječi. Plan je potaknuti svoje prijatelje da dijele naziv vaše domene (URL) sa svojim prijateljima. Usmena riječ postaje viralni marketing kada prijatelji vaših prijatelja također dijele vaš URL sa svojim prijateljima. Držite se toga neko vrijeme i vaše će ime domene za trenutačno doći do vrlo velikog broja ljudi. Samo počnite dijeliti svoj URL već danas i zamolite svoje prijatelje da ga podijele sa svojim prijateljima i tako dalje.

Napomena 1: Obavezno ispunite svoja obećanja i pružite kvalitetne usluge ili ćete prekršiti sve.

Napomena 2: Nemojte nikoga slati neželjenu poštu – samo e-poštom svoje prijatelje, a ne njihove prijatelje.

Možete i ponuditi poticaji i nagrade svima koji vaš URL dijele s većinom ljudi, što nas upoznaje s sljedećom točkom.

Affiliate Marketing / Programi

Zaradite novac s WordPressom

Možete nagraditi ljude da druge upute na svoju web stranicu WordPress. Djeluje poput magije i odličan je marketinški alat za mnoge internetske tvrtke, npr. web hosting web mjesta. Možete nagraditi ljude koji upućuju druge na vašu web stranicu provizijama, besplatnim članstvom i popustima, samo nekoliko njih.

Ne morate unaprijed imati novac za proviziju, samo ga skinite iz prodaje koju ste dobili putem preporuka. Instalacija skripti za pokretanje pridruženih programa može biti prilično težak zadatak, pa ću vam preporučiti programe i dodatke koje možete koristiti za upravljanje pridruženim programima. U pridruženi dodaci kategoriju imamo:

I u partnerski programi kategoriju imamo:

Također zapamtite da svoje podružnice uvijek plaćate na vrijeme ��

Offline marketing

OLG starinski-razglednice-slova

Posjedovanje WordPress stranice ne znači odustajanje od marketinga u stvarnom svijetu. Kao mala tvrtka još uvijek možete imati ogromnu korist od oglasa Yellow Pages i tako dalje. Postavljanje oglasa u časopise i slanje pisama moglo bi se činiti prilično zastarjelom stvari, ali nemojte pogriješiti, velika skupina ljudi i dalje čita časopise i pisma. Samo pazite da se reklamirate u pravim časopisima.

Mali oglasi u časopisima prilično su jeftini, što znači da vam ne treba opljačkati banku da biste ostvarili bolji web promet. Slanje nekome povremenog pisma nešto odstupa od uobičajenog (e-pošta, SMS, tweetovi) i razdvaja vas. Još nisi čuo kraj s tim Svoju WordPress stranicu možete plasirati putem razglednica! Razglednice su prilično stara škola, ali ne zaboravite na snagu Isticati se jer upravo će se to dogoditi kad kupcima pošaljete razglednice.

Razglednice su jeftine i od Amazona možete dobiti puno. Možete i sami ispisati pomoću prilagođenog predloška iz Creative Market-a ili Etsy-a.

Podnesci na tražilicama

Većina će ljudi upaliti svoje omiljene tražilice ako i kada trebaju informacije o određenom proizvodu. To znači da bi ljudi koje tražite mogli tražiti upravo ono što im nudite.

Ali oni neće pronaći vašu fantastičnu WordPress stranicu ili proizvode ako niste navedeni na tražilicama. Slanje vaše web stranice na tražilicama je jednostavno i besplatno.

Postoje neki vlasnici web stranica koji vjeruju da su navedeni na glavnim tražilicama jer mjesečna pretplata od 49,95 USD kod SEO tvrtke kaže tako ili zato što je neko obećao da će ih nabrojati na tisućama tražilica, ali ne pada na pamet za bilo što od toga.

Najbolji način da svoje web mjesto popisujete rukom – vlastitom rukom – jer sve podnošenje trebate tri glavne tražilice, a to su Google, Bing i Yahoo!

Pošaljite svoju web lokaciju na:

Dok ste na njemu, ne zaboravite poslati i svoj sitemap. Pročitajte više o slanju Sitemapova Googleu ovdje, do Binga ovdje, i Yahoo-u! ovdje. Nakon prijave na web mjesto, vrijeme je da je optimizirate kako biste u potpunosti iskoristili promet tražilice.

optimizacija pretraživača

SEO-pogreške

Ovo je trebalo stići prvi na ovom postu, ali morali smo startati na starinski način sjećate se? Optimizacija pretraživača (ili ukratko SEO) proces je koji vašu WordPress web lokaciju čini neodoljivom za tražilice.

Studije istraživanja marketinga sadržaja pokazale su da mnogi ljudi stižu na web mjesto nakon što ga pronađu u tražilicama. U skladu s tim, možete uživati ​​u velikom skoku u svom prometu ako pažljivo optimizirate web mjesto za tražilice. Uostalom, mnogi ljudi ne prođi prva stranica rezultata Google pretraživanja, tako da se morate pojaviti na prvoj stranici, po mogućnosti u prvih pet rezultata. Otkad smo pokrili WordPress SEO U velikoj dužini u ovom drugom postu, spomenut ću samo nekoliko točaka.

SEO sadržaj

 • Nastojte stvoriti web sadržaj za ljudska bića na prvom mjestu, a druge na tražilicama. Vaš sadržaj mora biti koristan, a vaši naslovi doista privlačni za privlačenje čitatelja – ne zahtijevaju kreativnost. Ravnomjerno rasporedite ključne riječi – nemojte ih pretjerivati.
 • Unaprijed provedite istraživanje ključnih riječi i optimizirajte stranice svojih proizvoda uz pomoć termina koji ljudi koriste kako bi pronašli vaše proizvode. Koristite i bliske alternative.
 • Nema apsolutno nikakvog razloga za optimizaciju vašeg kontakta, često postavljanih pitanja, pravila o privatnosti i ostalih stranica koje ne utječu izravno na vašu posljednju liniju. Optimizirajte svoju početnu stranicu i stranice proizvoda (odredišne ​​stranice).
 • Gustina ključne riječi od 2,5% je početna vrijednost
 • Uključite svoje primarne ključne riječi u naslove (

  ,

  ,

  …,

  ) i u sidrenom tekstu.

 • Izbjegavajte automatsko predenje članaka, stvarajte svjež i originalan sadržaj ili ručno prepisujte članke

Image SEO

 • Uključite ključnu riječ u imena slika
 • Uključite svoju ključnu riječ u ALT oznaku
 • Dodajte opise bogate ključnim riječima svim slikama

Molimo pročitajte više o WordPress SEO-u u našoj drugi članak. Definitivno nema potrebe za ručnim uređivanjem WordPress predložaka. Možete optimizirati WordPress web mjesto koristeći bilo koji od ovih dodataka:

Više resursa za WordPress SEO i SEO općenito:

Društveni mediji

wordpress-socijalno-ettiquette

Facebook, Twitter, Pinterest, Reddit, Digg, StumbleUpon i ostale web stranice s društvenim medijima privlače milijune hitova. Svaki dan. Nijedna od ovih web lokacija ne naplaćuje vam stvaranje računa i za nekoliko minuta možete promovirati svoj posao cijelom svijetu.

Samo postavite račune i počnite komunicirati s milijunima korisnika. To je tako jednostavno, ali također morate imati strategiju. Objavite ažuriranja bloga, tviterajte nove ponude usluga, prikvačite zanimljive slike, Reddit nešto, Digg nešto drugo i samo posrnite svoj put do boljeg web prometa. Zabavite se dok to radite, to su društveni mediji.

kutija za alat

Dok prodajete svoju web stranicu WordPress, trebat će vam niz alata. Slijedi nekoliko resursa i dodataka koji će vam trebati:

Resursi

WordPress marketing / dodaci za društveno dijeljenje

Zaključak

Marketing vašeg WordPress web mjesta u početku može izgledati kao izazov, ali onog trenutka kad to riješite, to će biti najlakše stvari koje ste ikada učinili. Najbolji je uvijek slijediti pravila posebno u trenutnim vremenima ažuriranja Google algoritama. Izbjegavajte metode marketinga crnim šeširom i trčite za brdima kada vam SEO firma ili internetski prodavač predloži navedene metode.

Na kraju dana, Ne radi se toliko o metodama koje upotrebljavate, već u sposobnosti da poduzmete mjere koje će odrediti vaš uspjeh. To je zato što je marketing stalan proces i vaš je uspjeh proporcionalan vašem naporu. Uvijek zapamtite da uložite najviše energije u metode koje djeluju za vas, baš kao i pravilo 80-20 Paleo.

Znate li za bilo koju WordPress marketinšku metodu koju nisam spomenula u ovom postu? Ili imate neke sjajne marketinške savjete za dijeljenje? Podijelite s nama u odjeljku za komentare u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me