Kako zadržati svoju web stranicu WordPress s Googleove crne liste

Kako zadržati svoju web stranicu WordPress s Googleove crne liste

Primjećujete li nagli pad prometa na vašoj web stranici? Čudne reklame za sjenovite proizvode koji bljeskaju na vašim stranicama? Ako kimnete u dogovoru, moguće je da vaše web stranice nedostaju iz Googleovog indeksa. Jednostavnije rečeno, Google možda na vašu web stranicu stavlja na crnu listu jer smatra da to nije sigurno za posjetitelje. Da biste to spriječili na vašoj web lokaciji, važno je znati kako spriječiti svoju web lokaciju izvan Googleove crne liste.


Što je Googleova crna lista?

Tražilice poput Bing, Norton Safe Web, McAfee SiteAdvisor itd. Nastoje korisnicima ponuditi najbolje moguće pretraživanje, a Google se ne razlikuje. Google je u potrazi za zloćudnim sadržajem na web stranicama koji potencijalno može naštetiti posjetiteljima. Potom se stavljaju u karantin ove web stranice.

Iako Google ne objavljuje nijednu službenu crnu listu, kontinuirano pretraživa Internet zbog potencijalnih prijetnji. Zatim de-indeksira ove nesigurne web stranice kako bi zaštitio posjetitelje. Webmasteri tome moraju posvetiti veliku pažnju jer to može dovesti do velikog gubitka prometa.

Google sumnja da ove web stranice ubacuju zlonamjeran kôd za tiho instaliranje programa koji koriste bilo koji softverski propust na vašem računalu. Ovi programi tada mogu slati neželjenu poštu, pa čak i uništiti računalo posjetitelja ili ga usporiti. Oni također mogu ukrasti osobne podatke vaših posjetitelja, poput lozinki ili podataka o kreditnoj kartici.

U mnogim je slučajevima crna lista dobra stvar jer štiti nepažljive posjetitelje. Zapravo, potencijalni kupac web stranice trebao bi provjeriti nalazi li se na crnoj listi u sklopu postupka dubinske provjere.

Zašto Google smatra web lokaciju nesigurnom?

Google razmatra mnoge aspekte prije nego što ukloni vašu web lokaciju iz dohvata posjetitelja. To se ponekad događa zbog algoritmičkih promjena, ali češće je to moguće zbog sigurnosti ili drugih problema koji trebaju malo popraviti:

  • Zlonamjerni softver ili virusi na vašim host poslužiteljima ili na računalu ili mreži.
  • Sadržaj koji nije originalan ili krši bilo kakva autorska prava nekvalitetnog ili pornografskog ili bezvrijednog sadržaja, kontroverznog / ilegalnog sadržaja.
  • Hosting phishing ili stranice prijevara.
  • Preusmjeravanje na druge web stranice.
  • Izrada pozadina, slanje povratnih veza, kupovina ili prodaja veza.
 • Povezivanje sa neželjenom i zlonamjernom stranicom.
 • Nečiste SEO prakse poput maskiranja ključnih riječi ili pretjerane optimizacije ključnih riječi.

Ovi aspekti mogu pokrenuti Googleove kazne, uključujući uklanjanje iz Googleovog indeksa pretraživanja.

Što se događa ako vaša web stranica bude na crnoj listi?

Najdramatičniji utjecaj stavljanja na Googleovu crnu listu je pad broja posjetitelja. Osim ozbiljnog gubitka prihoda, reputacija i vjerodostojnost web stranice također mogu pobijediti.

Google počinje treptati znakove upozorenja da biste prestrašili posjetitelje s vaše web stranice. A nakon što ste na crnoj listi, oporavak može biti dug put.

15 Znakovi da je Google web stranicu na crnoj listi

Ponekad Google obavještava webmastere o de-indeksiranju web mjesta. Ali možete paziti i na ove znakove.

 1. Poruke upozorenja poput “Ova je web lokacija možda hakirana‘ ili ‘Ova web lokacija može naštetiti vašem računalu. Želite li nastaviti? “ početi treptati.
 2. Google upozorava posjetitelje da je vaša web lokacija možda ugrožena ili potencijalno nesigurna.
 3. Vaša web stranica učitava praznu stranicu ili je vaša početna stranica preusmjerava na neki drugi URL.
 4. Pretraživanje vaše web lokacije u Googleu vraća čudne stranice ili oglase.
 5. SEO spam veze i preusmjeravanja u SERPs.
 6. Čudna pretraživanja po ključnim riječima za sjenovite farmaceutske proizvode nalaze se na vašoj stranici.
 7. Vaše e-poruke počinju odskakati.
 8. Na vašoj web lokaciji počinju bljeskati nepoznati skočni prozori, neželjeni sadržaj ili čudni oglasi.
 9. Vaš preglednik učitava čudne sadržaje iz vanjskih izvora.
 10. Kada kliknete Ctrl + U, primijetite čudne fragmente koda u zaglavlju ili podnožju vaše web stranice.
 11. Vaša se web stranica vidljivo usporava.
 12. Povećava se propusnost.
 13. Promet na vašoj web stranici smanjuje se iz dana u dan.
 14. Vaš račun Google Webmaster Tools prima upozorenja o zlonamjernom kodu na vašoj web lokaciji.
 15. Vaša web lokacija više se ne prikazuje u Googleovom indeksu.

Kako provjeriti je li vaša WordPress web lokacija na Googleovoj crnoj listi

Sasvim je moguće da su tražilice vašu web lokaciju skinuli s indeksa, a da niste ni znali za to. Iako gornji znakovi mogu ukazivati ​​na crnu listu, postoje neke posebne provjere koje možete provesti da biste provjerili isto:

Izvršite ručnu provjeru

U traku Google pretraživanja upišite adresu svoje web lokacije. Ako se vaša web lokacija ne prikazuje, a to ranije nije bio slučaj, šanse su da ju je deindeksirao Google. Naravno, ovo neće raditi za novu web lokaciju jer je možda još ne indeksiraju tražilice.

Besplatni online alati

Alat za internetsko skeniranje nudi brzu provjeru je li Google kažnjen za vašu web lokaciju. Posjetiti IsMyWebsitePenalized i zalijepite URL svoje web lokacije. Ovaj je alat besplatna usluga korisna za webmastere i SEO profesionalce.

Googleova crna lista: IsMyWebsitePenalized

Alat pregledava vašu web stranicu i informira vas o kaznenom statusu. Rezultati su prilično točni. Važno je napomenuti da parkirane domene, preusmjerene domene ili nove web stranice odražavaju kažnjeni status.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Drugi učinkovit alat koji možete koristiti je Sucuri SiteCheck skener. Otkriva zlonamjerni softver i brojne sigurnosne probleme, uključujući crnu listu vaše web stranice. Štoviše, skener preporučuje metode za rješavanje problema.

Google Webmaster Tools

Ali daleko, najbolji način da se to postigne bilo bi korištenje Google Webmaster Tools kako biste provjerili sigurnosne nedostatke na svojoj web lokaciji.

Googleova crna lista: Google Search console

Područje sigurnosnih pitanja alata Google Webmaster otkriva mnoštvo korisnih informacija o vašoj web lokaciji, uključujući veze na vašu web lokaciju, vaše upite za pretraživanje, zdravlje web mjesta i 404 pogreške.

Savjeti za uklanjanje vaše web lokacije s Googleove crne liste

Popravak štete nastale deindeksiranjem je dugoročan proces. Stoga je mudrije (i lakše) usvojiti neke preventivne mjere. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ostali pri Googleovoj dobroj strani:

 • Instalirajte vatrozid i redovito pokrenite antivirusni softver.
 • Očistite web lokaciju i uklonite zlonamjerni sadržaj.
 • Izbjegavajte vezanje na neželjenu web stranicu kao i kupovinu ili prodaju veza.
 • Osigurajte izvorni sadržaj bez dodavanja ključnih riječi.
 • Pažljivo odaberite svoj hosting paket.
 • Redovno ažurirajte WordPress, koristite pouzdane teme i dodatke.
 • Redovito mijenjajte svoje korisničko ime i lozinku, zaštitite svoje stranice za prijavu.
 • Osigurajte wp-config.php datoteku kao i .htaccess datoteku.
 • Morate biti upoznati s Googleovim uvjetima i odredbama i pratiti promjene algoritma.

Imajte na umu da to nisu jamstvo (jer ne znamo što točno radite na vašoj web lokaciji), ali sve su to dobre prakse koje trebate slijediti kako bi vaša web stranica ostala dopuštena.

Zaključak

Kao što vidite, Google na crnoj listi nalazi ogromne negativne posljedice od kojih im treba vremena da se oporave. Odlično je stvoriti račun pomoću Googleovih alata za webmastere kako biste redovito provjeravali svoju web lokaciju. Možete se obratiti i na naš raniji post o oporavku od hakiranog web mjesta.

Nakon što ste svjesni da više niste na indeksu, vaš prvi korak može biti prekid web stranice kao mjera kontrole štete. Obavijestite svog domaćina i onemogućite web mjesto. Ako se možete prijaviti, zapišite to što vidite i prenesite to svojim pružateljima usluga hostinga.

Pogledaj Googleova napomena o održavanju čiste web lokacije, i po potrebi potražite stručnu pomoć za čišćenje svoje web lokacije. Nakon što završite, obavijestite Google zahtijevanjem pregleda. Google će tada ponovo početi indeksirati vašu web lokaciju i ponovno indeksirati vaše web stranice. Trebat će vremena, ali možete se oporaviti.

Imate li neke korisne savjete za dodavanje? Ili pitanja o najboljim praksama za održavanje vaše web stranice WordPress? Ostavite komentar u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me