Kako postaviti Google Site Kit u WordPressu

Kako postaviti Google Site Kit u WordPressu

Google Site Kit potpuno je novi SEO / analitički dodatak za WordPress, koji je razvio Google. Google Site Kit omogućuje vam povezivanje i nadzor web lokacije putem Googleovih mrežnih marketinških usluga, uključujući: Search Console, Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, Google Optimize i Google Tag Manager.


Najbolji dio? Sve to možete učiniti izravno sa svoje WordPress stranice.

U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako instalirati i konfigurirati Google Site Kit u WordPressu te povezati dvije najpopularnije Googleove usluge na vašu WordPress nadzornu ploču – tj. Google Search Console i Google Analytics. Također ćemo vam pokazati kako aktivirati uvid u PageSpeed ​​u Google Site Kit.

Pregled Google Site Kit u WordPressu

snimka zaslona zadane nadzorne ploče kompleta google site

Jedna od najkorisnijih značajki Google Site Kit-a je njegova mogućnost prikazivanja podataka vaše web stranice na (a) pregled ili agregatna razina, kao i (b) na an individualnoj razini za post i stranice.

snimka zaslona stranice stranica google kit kompleta 1 pregled

Potonje je vrlo korisno za dobivanje uvida na post / stranicu na više Googleovih entiteta, izravno na vašoj WordPress nadzornoj ploči, štedeći vam puno novih kartica, klikova i, što je najvažnije, vremena. Gornja snimka zaslona odličan je primjer ove značajke.

Preduvjet za udžbenik

Pretpostavljamo da ste već konfigurirali Search Console i Google Analytics na vašem web mjestu WordPress. Ako ne, preporučujemo vam da prvo instalirate Google Analytics i Search Console prije nego što instalirate Google Site Kit.

Evo zašto:

 • Volimo misliti da je dodatak Google Site Kit osnovni posao je povežite (ili povežite) svoju WordPress stranicu raznim Googleovim uslugama (bilo Search Search Console ili Analytics).
 • Dok je Google Site Kit limenka konfigurirate novi račun za svoju WordPress web lokaciju u svakoj od njegovih usluga, mislimo da biste se trebali suzdržati od toga.
 • Vjerujemo da vam postavljanje Search Console-a i / ili Google Analytics-a na ručni način daje sljedeće: mnogo bolje razumijevanje svakog alata i marketinške analitike općenito.

Počnimo s vodičem!

Kako instalirati i konfigurirati dodatak Google Site Kit za WordPress

dodatak za google site kit statistika wordpress.org

Objavio je Google Komplet stranica za WordPress u WordCampu US 2018, a godinu dana kasnije objavili su pregled programera u lipnju 2019. Brzo naprijed do 2020. dodatak je aktivan na više od 200.000+ web mjesta.

Kako instalirati dodatak Google Site Kit u WordPress

Instalacija dodatka prilično je standardni postupak:

instalirati google site kit

Korak 1: Prijavite se na svoju WordPress nadzornu ploču i idite na Dodaci → Dodaj novo a u okvir za pretraživanje upišite “Google Site Kit”. Instalirajte i aktivirajte dodatak.

pokrenite postavljanje google site kit

Korak 2: Nakon što aktivirate dodatak, od vas će se zatražiti da započne postupak postavljanja. Kliknite na Pokrenite Postavljanje za početak postupka postavljanja dodatka Google Site Kit.

Kako postaviti i konfigurirati dodatak Google Site Kit u WordPressu

kako povezati komplet web mjesta google i konzolu za pretraživanje 1

3. korak: Kada kliknete na Pokrenite Postavljanje U prethodnom koraku otvara se nova kartica koja učitava stranicu s konfiguracijom Google Site Kit. Kliknite na Prijavite se putem Googlea nastaviti.

Bilješka: Ne zaboravite koristiti Google račun u kojem su povezani svi entiteti vaše web lokacije, poput Search Console ili Analytics. Ako koristite drugu e-poštu, Site Kit neće moći pronaći odgovarajuće svojstva i stvoriti nova za vašu WordPress web lokaciju. Na kraju ćete imati neispravnu konfiguraciju s duplikatnim podacima.

kako povezati komplet web mjesta za google i google analytics 1 prijava na google

4. korak: Prijavite se odgovarajućim Google računom. Ako pomno primijetite gornju snimku zaslona, ​​vidjet ćete da sam koristio svoju osobnu e-poštu kako bih je potpisao (što je glavni račun za sve moje Googleove entitete).

kako povezati googleov komplet web mjesta i 3 dozvole pretraživačke konzole

Korak 5: Site Kit tražit će različita dopuštenja za pristup vašim povezanim Googleovim uslugama kao što je Search Console itd. Kliknite na dopustiti prijeći na sljedeći korak.

kako povezati komplet web mjesta za google i pretraživačku konzolu 4

Korak 6: Nakon uspješne konfiguracije, vidjet ćete zaslon sličan gore prikazanom. Ovo potvrđuje da:

 • Vi ste pravi vlasnik domene vaše web lokacije i da je vaša domena konfigurirana u Search Console.
 • Site Kit može pristupiti vašim općim podacima Google računa i podaci vaše Search Console. Nema pristup podacima s drugih entiteta kao što je Google Analytics itd. To znači da ćete morati dati pojedinačna dopuštenja za svaki entitet koji želite povezati..

Kliknite na Idi na moju nadzornu ploču da se vratite na svoju WordPress nadzornu ploču.

kako povezati komplet web mjesta za Google i preglednu konzolu 5

Korak 7: U ovoj su fazi povezani samo podaci konzole Google Search, kao što je prikazano na gornjoj snimci zaslona.

nadzorna konzola za pretraživanje web mjesta za google kit

Korak 8: Detaljane podatke Search Console na web mjestu možete pogledati u prozoru Komplet stranica → Search Console stranica.

Kako postaviti Google Analytics u komplet web stranica

U ovom ćemo odjeljku pokazati kako povezati Google Analytics u web kompletu.

kako povezati komplet web mjesta google i google analytics 0

Korak 1: Klikni na Povežite uslugu gumb kao što je prikazano na gornjoj snimci zaslona.

kako povezati komplet web mjesta za google i google analytics 1 prijava na google

Korak 2: Prijavite se istim Google računom koji ste koristili u posljednjem koraku.

kako povezati komplet web mjesta za google i dopuštenja za google analytics 2

3. korak: Kliknite na dopustiti odobriti pristup web-mjestu Kit vašim podacima na usluzi Google Analytics.

4. korak: Vratit ćete se na svoju WordPress nadzornu ploču. Provjerite je li odabran pravilan entitet Google Analytics i kliknite na Konfiguriranje usluge Google Analytics da biste dovršili vezu.

google site kit google analytics nadzorna ploča

Korak 5: Google Analytics sada je povezan s Google Site Kitom. Ići Kit web mjesta → Analytics da biste pregledali podatke svoje web lokacije na Google nadzornoj ploči WordPressa.

Kako postaviti Uvid u brzinu stranice u kompletu web mjesta

Druge Google usluge možete povezati ili na nadzornoj ploči SIte Kit ili u postavkama Web Kit kao što ćemo vidjeti kasnije.

kako povezati komplet web mjesta za google i google analytics 4 stranice s uspjehom

Na primjer, PageSpeed ​​Insights možete omogućiti klikom na Povežite uslugu gumb na nadzornoj ploči Site Kit.

 

snimka zaslona zadane nadzorne ploče kompleta google site

Jednom kada se PageSpeed ​​Insights poveže s kompletom web mjesta, moći ćete pregledati sveukupne podatke o izvedbi stranice WordPress web mjesta izravno s nadzorne ploče kompleta web mjesta u WordPressu.

Gornja snimka zaslona zadanu je nadzornu ploču s Kitom s tri aktivne usluge, uključujući Search Console, Analytics i PageSpeed ​​Insights. Uzgred, ovo je isti snimak zaslona koji ste vidjeli na početku udžbenika.

Kako povezati pojedinačne Googleove usluge u kompletu web mjesta

Pojedine Googleove usluge možete povezati ili prekinuti vezu s Web Kitom pristupom postavkama dodatka. Od veljače 2020. Site Kit podržava šest Googleovih usluga uključujući:

 • Google Search Console
 • Google Analytics
 • PageSpeed ​​Insights
 • Google AdSense
 • Google Optimizirajte
 • Google upravitelj oznaka

postavke kompleta za google site 1 povezane usluge

Svoje aktivne veze možete pogledati u odjeljku Povezane usluge ispod Web lokacije Komplet → Postavke.

postavke usluge google site 2 2 druge usluge na raspolaganju

Da biste povezali još novih Googleovih usluga, idite na Povežite dodatne usluge i odaberite uslugu koju želite povezati.

postavke postavke google site 3 3 postavke administratora

Postavke administratora daje vam pregled statusa dodatka Site Kit i mogućnost resetiranja postavki dodatka.

Također možete odlučiti podijeliti statistiku upotrebe anonimnih dodataka s Googleom kako biste poboljšali razvoj dodatka. Opcija je prema defaultu onemogućena. Odlučio sam se za podatke s programerima dodatka.

Kako pregledati podatke pojedinačnih postova / stranica u Google Site Kitu

Kao što smo već vidjeli, jedna od najkorisnijih značajki Google Site Kit-a je njegova sposobnost pregledavanja podataka iz više Googleovih usluga (kao što su Analytics i PageSpeed ​​Insights) za pojedinačne postove i stranice.

snimka zaslona stranice stranica google kit kompleta 1 pregled

Da biste pogledali ove podatke, otvorite post ili stranicu na novoj kartici dok ste prijavljeni u WordPress. Zadržite pokazivač miša iznad gumba Site Kit i pojavit će se nova kartica s podacima na razini stranice. Kliknite na Više detalja da biste pristupili detaljnim podacima za tu pojedinačnu stranicu.

statistika razine stranice za google site kit 1 detalj

Gornja snimka zaslona prikazuje detaljne podatke na razini stranice za tu određenu stranicu u tri Googleove usluge, uključujući Search Console, Analytics i PageSpeed ​​Insights.

Završavati

Sveprisutnost WordPressa i dominacija na tržištu natjerali su goljate poput Googlea da izdaju službene dodatke za CMS. Danas gledamo na otvoreniju, uključiviju integraciju različitih usluga trećih strana unutar WordPressa, što u konačnici koristi krajnjem korisniku.

Googleov web-lokacija Kit je sjajan primjer ove sveobuhvatne integracije. U budućnosti bi bilo sjajno vidjeti dublje integracije s YouTube analitikom i Google oglasima jer mnoštvo internetskih tvrtki troši značajne količine novca na oglase za marketing i promociju sadržaja..

Što mislite o Google Site Kitu? Želite li ga koristiti na svojoj web stranici? Javite nam svoje misli u komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me