Kako koristiti skočne prozore bez štete SEO

Kako koristiti skočne prozore bez štete SEO

Neka se nešto spusti s puta. Skočni prozori mogu biti vrlo neugodni za čitatelje, ali oni su omiljeni kod webmastera. Odlični su za pretvorbe, tako da stvarno ne želite skočne prozore. Pravi izazov leži u prikazivanju skočnih prozora na način koji je najučinkovitiji za konverzije, a istovremeno ne smeta čitateljima. U ovom postu istražimo kako sigurno koristiti skočne prozore bez nanošenja štete SEO-u na vašoj web lokaciji.


Zašto biste trebali koristiti skočne prozore

Skočni prozori odlični su alati za privlačenje pozornosti čitatelja i usmjeravanje prema određenim područjima ili sadržaju vaše web stranice. Oni mogu uvjeriti kupca da kupi proizvod, plati uslugu, prijavi se na newsletter, obnovi pretplatu i još mnogo toga. studija SumoMe utvrdili su da skočni prozori općenito imaju stopu konverzije od 3,09%. Ta brojka može doseći čak 9,28 kada su u pitanju skočni prozori s najboljom izvedbom.

Stope konverzije skočnih prozora

Izvor: SumoMe.com

Možete upotrijebiti i skočne prozore da biste posjetitelje usmjerili na bilo koji gumb poziva na akciju, za najavu i pružanje informacija.

Kako dizajnirati skočni prozor koji pretvara

U gornjoj studiji možda ste primijetili da nisu svi skočni prozori jednako učinkoviti u pretvaranju. Stope konverzije značajno se povećavaju za skočne prozore s najboljom izvedbom. Dakle, uzmite vremena da shvatite što ide u stvaranje sjajnog skočnog prozora. Evo 8 aspekata dobrog skočnog prozora:

 1. Dopadljiv i relevantan naslov koji odmah prenosi što se pop-up tiče (Pretplatite se na rasprodaju u petak! itd.).
 2. Čista opis što ne ostavlja čitatelje da nagađaju. Trebali biste otkriti za šta se pojavljuje skočni prozor ne samo zato što bi se to moglo smatrati lažnim oglašavanjem (koje FTC ne dopušta) ali i zato što izgleda neželjeno – ljudi žele znati što kliknu. Da li biste kliknuli skočni prozor koji je upravo rekao BESPLATNO bez drugih detalja? Vjerojatno ne.
 3. Vizualna privlačnost je također ključno. Koristite boje, slike i fontove koji se ističu samo budite oprezni da ne pretjerate. Luda grafika ili datirani stilovi mogu učiniti da optin izgleda kao neželjena pošta, pa pri stvaranju skočnog prozora imajte na umu trenutne trendove dizajna kao i izgled vlastite web stranice.
 4. Pop-up treba biti relevantan u kontekst web stranice na kojoj se pojavljuje. Prvo morate koristiti stranicu za izgradnju vrijednosti, a zatim tu vrijednost stvoriti interes za skočni prozor. Na primjer, na stranici bloga mogli biste pitati čitatelje da Pretplatite se na Blog dok u svojoj trgovini možete zatražiti od njih Pretplatite se na ponude.
 5. Uz relevantnost, skočni prozor bi trebao biti smješten u mjesto to ima smisla. Većina čitatelja neće se pretplatiti na vaš blog prije nego što išta pročitaju, pa će vjerojatno biti dodavanje optimiziranja za klizanje nakon što stignu na pola stranice ili skočni prozor kad završe članak. bolje. Razmislite logično kad birate kako i gdje postavljate svoje skočne prozore.
 6. Ponudite nešto što je od vrijednost svojim čitateljima. Vrijedite ih dok kliknete na skočni prozor. Popusti, pristup vrijednijem sadržaju, besplatno članstvo, poveznice za daljnje čitanje mogu posjetiteljima učiniti korisnim da kliknu na skočni prozor.
 7. Pop-up bi trebao biti a izravna veza do željenog sadržaja. Čitač ne bi trebao nakon prevelikog skoka kliknuti previše puta ili obavljati više radnji. Ako nudite pretplatu na bilten, čitatelji bi trebali moći unijeti svoje podatke i odstupiti na korisnoj srodnoj pratećoj stranici koja potvrđuje pretplatu ili čak dijeli više sadržaja u kojem mogu uživati. Ako nudite kupon, klikom trebate primijeniti (ili kopirati) kôd i odvesti korisnika u vašu trgovinu.
 8. Stvaranje elementa od znatiželja također mogu dobiti čitača da klikne preko skočnog prozora. Ali, kao što je već spomenuto, akcija bi trebala dovesti do nečeg vrijednog. Dakle, iako je tajnoviti popust ili „tajni“ savjeti za uspjeh sjajan klik-mamac, ispunite svoje obećanje.

Osim tih čimbenika, morate uzeti u obzir i statistiku kada razmatrate kako koristiti skočne prozore. Iako možemo dijeliti savjete koji će vam pomoći u izradi skočnih prozora, ne možemo vam reći što će točno raditi najbolje za vaše web mjesto u vašoj specifičnoj niši. Koristite izvještaj ili analitiku za svoj optin dodatak ili softver za praćenje koji skočni prozori pretvaraju i od tamo napravite poboljšanja.

Da li Google sankcionira web stranice sa skočnim prozorima?

Brzi odgovor je može biti – ovisi o tome smatra li se vaš skočni prozor nametljivim. Čak i ako uspijete u potpunosti optimizirati skočne prozore, to ne znači da možete ići naprijed i napuniti svoje web stranice s njima. Barem, ne ako želite da vas Google nađe. Neki posjetitelji jednostavno zatvore prozor i odmaknu se od vaše web stranice ako imaju priliku za skočnim prozorom. Da bi se posjetitelji dulje zadržavali na vašim web stranicama i da bi Google našao na popisu u rezultatima pretraživanja, morate osigurati da skočni prozori ne budu nametljivi korisniku..

S učinkom od 10. siječnja 2017. Google je počeo kažnjavati skočne prozore (međuprostorne oglase) mobilne web stranice koji su nametljivi čitatelju. Google želi biti siguran da je sadržaju koji se korisnicima služi lako pristupiti bez obzira na to koji uređaj koriste za pregledavanje interneta.

Metode pretraživanja Googlea i drugih tražilica neprestano se razvijaju. Danas je prometa s mobilnih uređaja nadmašuje promet sa stolnih računala. U skladu s ovim rastom mobilnog prometa, Google uključuje faktore rangiranja koji naglašavaju mobilno iskustvo korisnika. Mobilni uređaji koriste neke različite načine pretraživanja, poput lokalnog i glasovnog pretraživanja. Na tražilice uvelike utječu ove navike pretraživanja mobilnih korisnika. U stvari, Google je prešao na indeksiranje mobilnih uređaja, i u bilo kojem pretraživanju Google botovi sada pregledavaju vaše mobilne web stranice ispred sadržaja na radnoj površini.

Da bi sadržaj bio lakše dostupan na mobitelima, Google je ugasio smjernice za mobilne uređaje koji objašnjavaju koji su skočni prozori prihvatljivi na mobitelima, a što nisu. Osnovno je pravilo da su skočni prozori i bilo koje druge vrste međuprostornih oglasa koji nameću čitatelje veliko NE. Ovo se odnosi samo na mobilne web stranice.

Primjeri prihvatljivih skočnih prozora

Prihvatljivi skočni prozori neće naštetiti SEO-u

Google nudi primjere nenametljivih skočnih prozora. Skočni prozori slični ovim su u redu i Google ih smatra potpuno prihvatljivim,

 • Skočni prozori kao odgovor na zakonske zahtjeve poput provjere dobi ili upotrebe kolačića. Isto vrijedi i za skočne prozore koji zahtijevaju prijavu za pristup zaključanom sadržaju.
 • Skočni prozori koji zauzimaju razuman prostor na zaslonu i lako su nedopušteni.
 • Manje poruke poput bannera, umetanja ili dijapozitiva ili sadržaja skrivenog iza kartica.

S gornjeg ilustrativnog popisa, sigurno je zaključiti da su uključivanje proširivog sadržaja poput harmonike ili proširivih okvira sigurne opcije.

Primjeri neprihvatljivih skočnih prozora

Loši skočni prozori će naštetiti SEO rangu

Google ne odobrava skočne prozore koji značajno narušavaju ili sprečavaju ljude da koriste vašu web stranicu. Ovo uključuje:

 • Klasični međuprostorni oglasi i oglasi koji se prekidaju kod korisnika koji ometaju korisnike dok se kreću između stranica i / ili prije nego što dođu do vaše početne stranice.
 • Novi skočni prozori koji se otvaraju čim korisnik klikne na vašu stranicu.
 • Sadržajni skočni prozori koji su korisnici prisiljeni zatvoriti da nastave čitati.
 • Samostalni međuprostorni oglasi koji se moraju odbaciti da bi korisnici mogli pristupiti vašem sadržaju.
 • Obmanjujući izgled stranice čiji gornji dio izgleda kao međuprostor.

Iz ovih primjera možemo zaključiti da sljedeće vrste međuprostornih oglasa također neće naći korisnost Googleu,

 • Neželjena pošta, teško je odbaciti skočne prozore koji preusmjeravaju posjetitelje koji slučajno kliknu na njih ili umanjuju iskustvo vaših korisnika.
 • Prekrivanja preko cijelog zaslona, ​​otirači dobrodošlice i modusi oglasa.
 • Nametljivi oglasi u oglasima za svjetlo.
 • Međuprostorni oglasi koji zamoli korisnika da instalira mobilnu aplikaciju.

Iako ovo može zvučati pomalo oštro, to ima smisla. Google je fokusiran na korisničko iskustvo i postoje načini da i dalje povećavate svoju publiku skočnim prozorima bez da steknete Googleovu lošu stranu.

Kako koristiti skočne prozore bez štete SEO

Ako ste došli do ove točke, trebali biste imati ideju o tome kako koristiti skočne prozore i dobro razumijevanje vrsta skočnih prozora koji vjerovatno neće utjecati na SEO vaše web lokacije. Razmislite o upotrebi sljedećeg kao širokih smjernica prilikom dodavanja skočnih prozora na svoju web lokaciju.

Prebaciti na izlaz iz skočnih prozora. Googleov John Mueller je potvrdio da su međuprostorni oglasi pokrenuti namjerom izlaza i dalje dopušteni. To su samo međuprostorni oglasi koji se prikazuju između klika za pretraživanje i pristupa sadržaju koji imaju negativan utjecaj na rangiranje. Prema tome, skočni prozori koji se pojavljuju dok se premještaju sa stranice na stranicu ili izlaze iz namjeravanih skočnih prozora vjerojatno neće utjecati na rangiranje.

Odgoditi pojava skočnih prozora. Pričekajte dok se vaši čitatelji ne pozabave vašim sadržajem i provjerite je li se skočni prozor automatski zatvorio. Pomoću Google Analyticsa možete saznati koliko prosječno vrijeme korisnik zastane na web stranici. Mnogi optin dodaci uključuju značajke za postavljanje okidača temeljenih na vremenu ili interakciji za vaše skočne prozore što ih olakšava odgoditi dok čitač ne uđe u sadržaj vaše web lokacije..

Također je dobro održavati dugo intervali između bilo koje dvije pojave vaših skočnih prozora. Korisnici ne žele biti bombardirani zahtjevima za “pretplatu” na svakoj stranici koju posjećuju. Dobre skočne prozore koriste kolačiće tako da možete otkriti i preusmjeriti određene korisnike da nude različite skočne prozore, posebne ponude za povratak korisnika ili čak praćenje na temelju interakcije.

Također možete razmotriti jednostavno sakrivanje skočnih prozora na mobilnim uređajima i njihovo prikazivanje samo na radnim površinama. Ili možete stvoriti i definirati određene skočne prozore kampanje za različite uređaje tako da i dalje možete koristiti sloj prostirke za dobrodošlicu.

OptinMonster za napredne skočne mogućnosti

Pa kako upotrebljavati sve ove savjete za stvaranje i implementaciju fantastičnih optina koji neće rezultirati Google-ovom kaznom? Ili se pitate kako konkretno koristiti skočne prozore s WordPressom? Preporučujemo OptinMonster. Ovaj snažni olovni generator nudi mnoštvo optina i mogućnosti za potpuno prilagođavanje skočnih prozora, prostirača dobrodošlice, slaganja u optinima, ormarića za sadržaj, prilagođenih ponuda i još mnogo toga. Najbolje od svega je to što je WordPress jednostavan za upotrebu i implementaciju.

Vodič za pregled i postavljanje OptinMonster

Možete pročitati naš pregled OptinMonster da biste vidjeli više snimaka zaslona i pune šetnje, iako započinjemo, ali ukratko, OptinMonster olakšava kreiranje, prilagođavanje i upravljanje vlastitim optinima i skočnim prozorima za WordPress.

OptinMonster Optin prilagodbe

Stvaranje stvaranja optin-a događa se na njihovoj web stranici gdje možete upotrijebiti alat za izradu vlakana i pada, ugrađene opcije za oblikovanje (iako one podržavaju prilagođeni CSS), mobilne opcije, prilagođene efekte i postavke kampanje za oblikovanje skočnih prozora. Također možete odabrati između općih opcija vremena, kao i naprednije namjere izlaza, okidača pomicanja, neaktivnosti, zakazivanja i još mnogo toga. To je uz mogućnost ciljanja određenih korisnika na temelju preporuka, geolokacije, uređaja ili čak kolačića za personalizirane kampanje.

Ugradite OptinMonster dodatak

Kad je vaš optin spreman, samo instalirajte svoj dodatak, povežite se na svoj OptinMonster račun i odaberite vrste koje želite omogućiti. I dok postoje brojne druge sjajne značajke koje bismo mogli spomenuti, posljednja koju ćemo se dotaknuti je ugrađena analitika. Na prvi pogled možete brzo vidjeti koji se skočni prozori i optinovi pretvaraju, testirati promjene pomoću A / B split testiranja i pratiti performanse s vaše nadzorne ploče.

Dakle, ako ste zainteresirani za dodavanje skočnih prozora na svoju web stranicu i želite biti sigurni da izbjegavate Google kazne, OptinMonster nudi sve značajke i mogućnosti koje biste možda mogli poželjeti.

Da sumiram

Skočni prozori i drugi međuprostorni oglasi dosta im pomažu. Ništa posebno ne privlači pažnju čitatelja poput skočnih prozora, ali mnogi korisnici i Googleovi roboti ne postupaju ljubazno prema njima. Ako ste primijetili porast stope napuštanja početne stranice na svojoj web stranici nakon siječnja ove godine, vaši skočni prozori mogu biti jedan od mogućih razloga za to.

Nadalje, kao u vrijeme pisanja ovog posta, Objavio je Google da će s učinkom od 15. veljače 2018. Chrome ugrađeni blokator oglasa započeti blokiranje reklama na koje se ne žali norme postavljen od strane Koalicija za bolji oglas, čiji je Google član. Ovi standardi pokrivaju i radna i mobilna iskustva. Primjeri takve reklame su skočni oglasi, veliki ljepljivi oglasi i oglasi koji neočekivano reproduciraju zvuk. Od sada će web stranice također morati provjeriti ispunjavaju li njihovi skočni propisi standardima koje je postavila i Koalicija za bolji oglas..

Ako imate dodatnih pitanja ili više savjeta o upotrebi skočnih prozora, ostavite nam poruku u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me