Πώς να ρυθμίσετε το κιτ ιστότοπου Google στο WordPress

Πώς να ρυθμίσετε το κιτ ιστότοπου Google στο WordPress

Το Google Site Kit είναι ένα ολοκαίνουργιο πρόσθετο SEO / analytics για WordPress, που αναπτύχθηκε από την Google. Το Google Site Kit σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε και να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες μάρκετινγκ της Google, όπως: Search Console, Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, Google Optimize και Google Tag Manager.


Το καλύτερο κομμάτι? Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά απευθείας από τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε και να διαμορφώσετε το κιτ ιστότοπου Google στο WordPress και να συνδέσετε τις δύο πιο δημοφιλείς υπηρεσίες Google στον πίνακα ελέγχου του WordPress – δηλαδή το Google Search Console και το Google Analytics. Θα σας δείξουμε επίσης πώς να ενεργοποιήσετε το PageSpeed ​​Insights στο Google Site Kit.

Επισκόπηση του Google Site Kit στο WordPress

στιγμιότυπο οθόνης του προεπιλεγμένου πίνακα ελέγχου του κιτ ιστότοπου google

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Google Site Kit είναι η δυνατότητά του να εμφανίζει τα δεδομένα του ιστότοπού σας σε ένα (α) επισκόπηση ή συγκεντρωτικό επίπεδο, καθώς και (β) σε ένα ατομικό επίπεδο για ανάρτηση και σελίδες.

στιγμιότυπο οθόνης του google site kit page level stats 1 επισκόπηση

Το τελευταίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την απόκτηση πληροφοριών σε επίπεδο σελίδας / σελίδας σε πολλές ιδιότητες Google, απευθείας στον πίνακα ελέγχου του WordPress, εξοικονομώντας σας πολλές νέες καρτέλες, κλικ και το πιο σημαντικό, χρόνο. Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της δυνατότητας.

Προαπαιτούμενο για το Σεμινάριο

Υποθέτουμε ότι έχετε ήδη διαμορφώσει το Search Console και το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress. Εάν όχι, προτείνουμε πρώτα να ρυθμίσετε το Google Analytics και το Search Console πριν εγκαταστήσετε το Google Site Kit.

Να γιατί:

 • Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Google Site Kit plugin’s πρωταρχικός δουλειά είναι να συνδέστε (ή συνδέστε) τον ιστότοπό σας στο WordPress σε διάφορες υπηρεσίες Google (είτε στο Search Console είτε στο Analytics).
 • Ενώ το Google Site Kit μπορώ διαμορφώστε έναν νέο λογαριασμό για τον ιστότοπό σας στο WordPress σε καθεμία από τις υπηρεσίες του, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να το κάνετε.
 • Πιστεύουμε ότι η ρύθμιση του Search Console ή / και του Google Analytics στη μη αυτόματη μέθοδο σάς παρέχει ένα πολύ καλύτερη κατανόηση κάθε εργαλείου και αναλυτικών στοιχείων μάρκετινγκ γενικά.

Ας ξεκινήσουμε με το σεμινάριο!

Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Google Site Kit WordPress plugin

google site kit plugin stats wordpress.org

Η Google ανακοίνωσε Site Kit για WordPress στο WordCamp US 2018 και ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησαν την προεπισκόπηση προγραμματιστή τον Ιούνιο του 2019. Γρήγορα προς το 2020, η προσθήκη είναι ενεργή σε περισσότερους από 200.000+ ιστότοπους.

Πώς να εγκαταστήσετε το Google Site Kit plugin στο WordPress

Η εγκατάσταση της προσθήκης είναι μια αρκετά τυπική διαδικασία:

εγκαταστήστε το κιτ ιστότοπου google

Βήμα 1: Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβείτε στη διεύθυνση Πρόσθετα → Προσθήκη νέου και στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε “Κιτ ιστότοπου Google“. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη.

ξεκινήστε τη ρύθμιση του κιτ ιστότοπου google

Βήμα 2: Μόλις ενεργοποιήσετε την προσθήκη, θα σας ζητηθεί να ξεκινήσετε τη διαδικασία ρύθμισής της. Κάντε κλικ στο Ξεκινήστε τη ρύθμιση για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης της προσθήκης Google Site Kit.

Πώς να ρυθμίσετε και να ρυθμίσετε την προσθήκη του Google Site Kit στο WordPress

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και την κονσόλα αναζήτησης 1

Βήμα 3: Όταν κάνετε κλικ στο Ξεκινήστε τη ρύθμιση κουμπί στο προηγούμενο βήμα, ανοίγει μια νέα καρτέλα, φορτώνοντας τη σελίδα διαμόρφωσης του κιτ ιστότοπου Google. Κάντε κλικ στο Συνδεθείτε με το Google να συνεχίσει.

Σημείωση: Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό Google στον οποίο είναι συνδεδεμένες όλες οι ιδιότητες του ιστότοπού σας, όπως το Search Console ή το Analytics. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Site Kit δεν θα μπορεί να βρει τις σχετικές ιδιότητες και να δημιουργήσει νέες για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Θα καταλήξετε να έχετε μια κατεστραμμένη διαμόρφωση με διπλά δεδομένα.

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και το Google analytics 1 σύνδεση στο Google

Βήμα 4: Συνδεθείτε με τον σχετικό λογαριασμό Google. Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, θα δείτε ότι έχω χρησιμοποιήσει το προσωπικό μου email για να το υπογράψω (που είναι ο κύριος λογαριασμός για όλες τις ιδιότητές μου στο Google).

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και τα δικαιώματα 3 της κονσόλας αναζήτησης

Βήμα 5: Το Site Kit θα ζητήσει διάφορα δικαιώματα πρόσβασης στις συνδεδεμένες υπηρεσίες σας Google, όπως το Search Console κ.λπ. Κάντε κλικ στο Επιτρέπω για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και την επιτυχία στην κονσόλα αναζήτησης 4

Βήμα 6: Μετά την επιτυχή διαμόρφωση, θα δείτε μια οθόνη παρόμοια με αυτήν που φαίνεται παραπάνω. Αυτό επιβεβαιώνει ότι:

 • Είστε ο κατάλληλος κάτοχος του τομέα του ιστότοπού σας και ότι ο τομέας σας έχει διαμορφωθεί στο Search Console.
 • Το Site Kit έχει πρόσβαση στα γενικά δεδομένα του Λογαριασμού σας Google και τα δεδομένα του Search Console. Δεν έχει πρόσβαση σε δεδομένα από άλλες ιδιότητες όπως το Google Analytics κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραχωρήσετε ατομικά δικαιώματα για κάθε ιδιότητα που θέλετε να συνδέσετε.

Κάντε κλικ στο Μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου μου για να επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και την επισκόπηση κονσόλας αναζήτησης 5

Βήμα 7: Σε αυτό το στάδιο, συνδέονται μόνο τα δεδομένα της Κονσόλας Αναζήτησης Google, όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.

dashbord κονσόλας αναζήτησης google site kit

Βήμα 8: Μπορείτε να δείτε τα λεπτομερή δεδομένα του Search Console του ιστότοπού σας στο Site Kit → Search Console σελίδα.

Πώς να ρυθμίσετε το Google Analytics στο Site Kit

Σε αυτήν την ενότητα, θα σας δείξουμε πώς να συνδέσετε το Google Analytics στο Site Kit.

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και το Google analytics 0

Βήμα 1: Κάνε κλικ στο Συνδέστε την υπηρεσία κουμπί όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και το Google analytics 1 σύνδεση στο Google

Βήμα 2: Συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό Google που χρησιμοποιήσατε στο τελευταίο βήμα.

πώς να συνδέσετε τα δικαιώματα του κιτ ιστότοπου google και του Google analytics 2

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Επιτρέπω για να παραχωρήσετε πρόσβαση στο Site Kit στα δεδομένα σας στο Google Analytics.

Βήμα 4: Θα επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η σωστή ιδιότητα του Google Analytics και κάντε κλικ στο Διαμόρφωση του Analytics για να ολοκληρώσετε τη σύνδεση.

google site kit google analytics ταμπλό

Βήμα 5: Το Google Analytics είναι πλέον συνδεδεμένο με το Google Site Kit. Παω σε Site Kit → Analytics για να δείτε τα δεδομένα του Google Analytics του ιστότοπού σας στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Τρόπος ρύθμισης του PageSpeed ​​Insights στο Site Kit

Μπορείτε να συνδέσετε άλλες υπηρεσίες Google είτε από τον πίνακα ελέγχου του SIte Kit είτε από τις ρυθμίσεις του Site Kit όπως θα δούμε αργότερα.

πώς να συνδέσετε το κιτ ιστότοπου google και το google analytics 4 σελίδες επιτυχίας

Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το PageSpeed ​​Insights κάνοντας κλικ στο Συνδέστε την υπηρεσία κουμπί από τον πίνακα ελέγχου του Site Kit.

 

στιγμιότυπο οθόνης του προεπιλεγμένου πίνακα ελέγχου του κιτ ιστότοπου google

Μόλις το PageSpeed ​​Insights συνδεθεί με το Site Kit, θα μπορείτε να δείτε τα συνολικά δεδομένα απόδοσης του PageSpeed ​​του ιστότοπού σας απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του Site Kit στο WordPress.

Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης είναι ο προεπιλεγμένος πίνακας ελέγχου του Site Kit με τρεις ενεργές υπηρεσίες, όπως το Search Console, το Analytics και το PageSpeed ​​Insights. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι το ίδιο στιγμιότυπο οθόνης που είδατε στην αρχή του σεμιναρίου.

Πώς να συνδέσετε μεμονωμένες υπηρεσίες Google στο Site Kit

Μπορείτε να συνδέσετε ή να αποσυνδέσετε μεμονωμένες υπηρεσίες Google στο Site Kit, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της προσθήκης. Από τον Φεβρουάριο του 2020, το Site Kit υποστηρίζει έξι υπηρεσίες Google, όπως:

 • Κονσόλα αναζήτησης Google
 • Google Analytics
 • Insights PageSpeed
 • Google AdSense
 • Google Optimize
 • Διαχειριστής ετικετών Google

ρυθμίσεις κιτ ιστότοπου google 1 συνδεδεμένες υπηρεσίες

Μπορείτε να δείτε τις ενεργές συνδέσεις σας στο Συνδεδεμένες υπηρεσίες κάτω από τον ιστότοπο Κιτ → Ρυθμίσεις.

ρυθμίσεις κιτ ιστότοπου google 2 άλλες διαθέσιμες υπηρεσίες

Για να συνδέσετε περισσότερες νέες υπηρεσίες Google, μεταβείτε στο Συνδέστε περισσότερες υπηρεσίες καρτέλα και επιλέξτε την υπηρεσία που θέλετε να συνδέσετε.

ρυθμίσεις κιτ ιστότοπου google 3 ρυθμίσεις διαχειριστή

ο Ρυθμίσεις διαχειριστή σας δίνει μια επισκόπηση της κατάστασης της προσθήκης Site Kit και της δυνατότητας επαναφοράς των ρυθμίσεων της προσθήκης.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μοιραστείτε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία χρήσης προσθηκών με την Google για να βελτιώσετε την ανάπτυξη της προσθήκης. Η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Έχω επιλέξει να κάνω δεδομένα με τους προγραμματιστές της προσθήκης.

Πώς να προβάλετε δεδομένα μεμονωμένων αναρτήσεων / σελίδων στο κιτ ιστότοπου Google

Όπως είδαμε νωρίτερα, μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Google Site Kit είναι η δυνατότητά του να προβάλλει δεδομένα από πολλές υπηρεσίες Google (όπως το Analytics και το PageSpeed ​​Insights) για μεμονωμένες αναρτήσεις και σελίδες.

στιγμιότυπο οθόνης του google site kit page level stats 1 επισκόπηση

Για να δείτε αυτά τα δεδομένα, ανοίξτε την ανάρτηση ή τη σελίδα σε μια νέα καρτέλα, ενώ είστε συνδεδεμένοι στο WordPress. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί Site Kit και θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα με δεδομένα επιπέδου σελίδας. Κάντε κλικ στο Περισσότερες λεπτομέρειες για πρόσβαση στα λεπτομερή δεδομένα για τη συγκεκριμένη σελίδα.

λεπτομέρεια στατιστικών στοιχείων σελίδας κιτ ιστότοπου google 1 λεπτομέρεια

Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης εμφανίζει τα λεπτομερή δεδομένα επιπέδου σελίδας, για τη συγκεκριμένη σελίδα, σε τρεις υπηρεσίες Google, συμπεριλαμβανομένων του Search Console, του Analytics και του PageSpeed ​​Insights.

Τυλίγοντας

Η πανταχού παρουσία και η κυριαρχία της WordPress έχουν κάνει γολιάτες όπως η Google να κυκλοφορούν επίσημα πρόσθετα για το CMS. Σήμερα εξετάζουμε μια πιο ανοιχτή, πιο περιεκτική ενσωμάτωση μιας ποικιλίας υπηρεσιών τρίτων στο WordPress, η οποία τελικά ωφελεί τον τελικό χρήστη.

Το Site Kit της Google είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτής της ολοκληρωμένης ενσωμάτωσης. Στο μέλλον, θα ήταν υπέροχο να δούμε βαθύτερες ενοποιήσεις με το YouTube Analytics και το Google Ads, καθώς πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις ξοδεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διαφημίσεις για μάρκετινγκ και προώθηση περιεχομένου επί πληρωμή.

Τι πιστεύετε για το Google Site Kit; Θα το χρησιμοποιούσατε στον ιστότοπό σας; Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me