Τι είναι η ώρα για το First Byte και πώς να το βελτιώσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress

Ίσως έχετε ακούσει τη φράση Ώρα έως το πρώτο byte αλλά κάπως η ιδέα φαίνεται να ξεφεύγει από μερικούς ανθρώπους. Είτε επειδή φαίνεται απίστευτα προσανατολισμένο στην τεχνολογία είτε επειδή μοιάζει με μια αφηρημένη ιδέα, όχι τόσο σημαντική για την καθημερινή χρήση. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.


Το Time to First byte δεν είναι στην πραγματικότητα μια ιδέα ή μια ιδέα που πρέπει να καταλάβουν μόνο οι τεχνικοί. Όλοι πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν το νόημά του και να το εφαρμόσουν στην πράξη.

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσω, με λίγα λόγια: Τι είναι το Time to First Byte, πώς αυτό επηρεάζει τον ιστότοπό σας και γιατί πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα εάν θέλετε να δώσετε στους αναγνώστες σας την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την περιήγηση στον ιστότοπό σας.

Τι είναι το Time to First Byte?

Time to first byte (TTFB) είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται ως ένδειξη της ανταπόκρισης ενός διακομιστή ιστού ή άλλου πόρου δικτύου.

Το TTFB μετρά τη διάρκεια από τον χρήστη ή τον πελάτη που υποβάλλει αίτημα HTTP έως το πρώτο byte της σελίδας που λαμβάνεται από το πρόγραμμα περιήγησης του πελάτη. Αυτή η ώρα αποτελείται από τον χρόνο σύνδεσης της πρίζας, τον χρόνο που απαιτείται για την αποστολή του αιτήματος HTTP και τον χρόνο που απαιτείται για τη λήψη του πρώτου byte της σελίδας. Αν και μερικές φορές παρερμηνεύεται ως υπολογισμός μετά το DNS, ο αρχικός υπολογισμός του TTFB στη δικτύωση περιλαμβάνει πάντα την καθυστέρηση δικτύου για τη μέτρηση του χρόνου που χρειάζεται για να ξεκινήσει η φόρτωση ενός πόρου.

Αυτή είναι η εξήγηση «techie» που προέρχεται απευθείας από Βικιπαίδεια. Τώρα ας το μεταφράσουμε σε ένα απλούστερο που εξυπηρετεί όλους.

Time to First byte είναι ο χρόνος που χρειάζεται από εσάς πατώντας αυτό το κουμπί για να φορτώσετε έναν ιστότοπο τη στιγμή που ξεκινά η απόδοση. Εάν επρόκειτο να μιλήσετε για αυτό με όρους παιχνιδιού, ο χρόνος έως το πρώτο byte θα ήταν παρόμοιος με το “latency” ή το “lag” που έχετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο λανθάνων χρόνος είναι μια άμεση αναπαράσταση του πόσο αντιληπτή αποκρίνεται ο ιστότοπός σας.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το χρόνο στο πρώτο byte?

Ο χρόνος έως το πρώτο byte μπορεί να αναπαρασταθεί από διάφορους παράγοντες, αλλά επειδή πρόκειται για άρθρο WordPress, θα μειώσουμε τα πάντα σε αυτό που επηρεάζεται όταν το WordPress είναι σε ισχύ.

 • Χρόνος απόκρισης DNS
 • Διαμόρφωση διακομιστή και απόδοση (PHP και διακομιστής ιστού)
 • Πρόσθετα / Θέμα WordPress
 • Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση προσωρινής αποθήκευσης HTML

Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες προσθέτει επιπλέον καθυστέρηση στον χρόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει η απόδοση του ιστότοπού σας. Αυτό σημαίνει ότι όλα προσθέτουν. Δεν είναι αυτό μερικοί από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την καθυστέρηση, όλα από αυτούς τους παράγοντες συμβάλλουν σε περισσότερη καθυστέρηση! Έτσι μπορείτε να μαντέψετε ότι για ένα ιδανικό σενάριο, όλα θα πρέπει να είναι γρήγορα για να έχετε έναν πολύ καλό Χρόνο στο First Byte και εάν κάτι σε αυτήν την αλυσίδα απαιτεί περισσότερο χρόνο για επεξεργασία, το τελικό σας byte Time to First θα υποφέρει.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί Το Time to First byte επηρεάζει όλα όσα κάνετε εσείς ή οι αναγνώστες σας στον ιστότοπό σας. Κάθε φορά που ένας αναγνώστης κάνει κλικ σε κάποιο σύνδεσμο, εικόνα, δημοσίευση ιστολογίου ή σελίδα, το Time to First Byte θα λαμβάνεται υπόψη. Μπορείτε να δείτε ότι μια κακή Time to First Byte θα σημαίνει ότι ο αναγνώστης θα έχει μια κατάσταση παρόμοια με έναν παίκτη συνδεδεμένο με έναν κακό διακομιστή. Κάθε κλικ θα έχει σημαντική καθυστέρηση και αυτό θα επηρεάσει την εμπειρία.

Σημείωση: Από εδώ και πέρα, θα χρησιμοποιήσω το ακρωνύμιο TTFB για να δηλώσω το Time to First Byte για να επιταχύνω λίγο τα πράγματα.

1. Χρόνος απόκρισης DNS

Η ανάλυση DNS είναι ο πρώτος παράγοντας στην εξίσωση. Πάντα να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε καλούς διακομιστές DNS και ότι έχουν διασκορπισμένους κόμβους σε όλη τη λέξη για να έχετε την καλύτερη δυνατή ανάλυση. Ένας καλός τρόπος για να μειώσετε το TTFB σε αυτό το βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε μια καλή παγκόσμια υπηρεσία όπως CloudFlare όπως εφαρμόζει αυτό το είδος υπηρεσίας Παγκόσμια προσωρινή αποθήκευση DNS. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά καλή για τη μείωση του TTFB με προσωρινή αποθήκευση περαιτέρω αναλύσεων.

2. Διαμόρφωση διακομιστή

Το δεύτερο βήμα στην καθυστέρηση TTFB είναι ο πραγματικός διακομιστής. Αυτό είναι όπου η φιλοξενία σας τίθεται σε ισχύ. Ο τύπος της διαμόρφωσης διακομιστή ιστού που χρησιμοποιεί και οι τεχνικές προσωρινής αποθήκευσης μειώνει πολύ TTFB. Για παράδειγμα, εάν ο διακομιστής σας εφαρμόσει τον παλιό διερμηνέα PHP 5.4, θα λάβετε ένα πολύ υψηλό TTFB ενώ η χρήση μιας σύγχρονης διαμόρφωσης PHP 7.1 θα μειώσει αυτόν τον χρόνο με συντελεστή 2 ή περισσότερους.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο διερμηνέας της PHP παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία. Κάθε φορά που ζητάτε μια σελίδα ιστοτόπου ή μια ανάρτηση ιστολογίου που είναι μη αποθηκευμένος, ο διακομιστής θα χρειαστεί επεξεργαστείτε τα εν λόγω αρχεία PHP για να τα μετατρέψετε σε μορφή HTML πίσω στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Όσο πιο περίπλοκα είναι τα αρχεία PHP, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για την προεπεξεργασία και την επιστροφή τους στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μπορείτε να δείτε ότι η απόδοση του διακομιστή θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία. Όσο πιο γρήγορη είναι η CPU και όσο περισσότεροι πόροι διαθέτετε για τη φιλοξενία σας, τόσο πιο γρήγορα θα επεξεργαστεί αυτά τα αρχεία και ως εκ τούτου, το TTFB σας θα είναι μικρότερο.

Επίσης, εάν η φιλοξενία σας εφαρμόσει μια προσωρινή αποθήκευση PHP, αυτό θα μειωθεί περαιτέρω στο δεύτερο αίτημα, καθώς θα παρέχει μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση αυτού του αρχείου αντί να χρειάζεται να επεξεργαστεί ξανά το αρχείο PHP.

Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι επιχειρήσεων φιλοξενίας, οι γενικές (μη αποθηκευμένες) υπηρεσίες και οι υπηρεσίες αποκλειστικής φιλοξενίας WordPress που συνήθως εφαρμόζουν μηχανισμός προσωρινής αποθήκευσης για PHP, μείωση του TTFB σας στη διαδικασία.

3. WordPress Plugins και Θέμα

Το τρίτο βήμα στην εξίσωση TTFB είναι ο πραγματικός σας ιστότοπος. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας και θα σας δείξω γιατί.

Συνήθως το WordPress θα παρέχει στη φιλοξενία σας πολλά αρχεία PHP για επεξεργασία και όσο πιο περίπλοκο είναι, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για την επεξεργασία. Το WordPress εξυπηρετείται από προσθήκες και αυτά τα πρόσθετα προσθέτει επιπλέον κωδικό στην τελική επεξεργασία της PHP, οπότε έχοντας κατά νου αυτό μπορείτε να το δείτε ξεκάθαρα Όσο περισσότερα πρόσθετα έχετε εγκαταστήσει, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για την επεξεργασία τους από τη φιλοξενία σας και ως εκ τούτου, το TTFB σας θα αυξηθεί.

Όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο

Κατά κανόνα, τα λιγότερα πρόσθετα είναι συνήθως καλύτερα. Φυσικά, ένα κακόβουλο πρόσθετο μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από 10 εξειδικευμένα κωδικοποιημένα πρόσθετα ή είναι πιθανό να εγκαταστήσετε δύο προσθήκες που ενδέχεται να βρίσκονται σε διένεξη. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η συμπύκνωση του αριθμού των προσθηκών σας διευκολύνει να διαχειριστείτε τις ενημερώσεις και να διατηρήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα εύλογου ποσού προσθηκών για μια εγκατάσταση.

Ώρα έως το πρώτο byte: λιγότερα πρόσθετα

Αυτό το επόμενο παράδειγμα μπορεί να είναι προβληματικό (και πάλι – εξαρτάται εν μέρει από αυτό που έχετε εγκαταστήσει).

Time to First Byte: Περισσότερες προσθήκες

Και φυσικά, οτιδήποτε πέρα ​​από το φράγμα των 30 προσθηκών πιθανότατα δεν είναι καλό για τον λανθάνοντα χρόνο σας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ένας ιστότοπος με περισσότερα από 40 προσθήκες θα έχει πολύ υψηλό TTFB, ακόμη και αν φιλοξενείται σε μια θεαματική υπηρεσία φιλοξενίας και θα σας δείξω γιατί.

4. HTML Caching

Ο τελευταίος παράγοντας είναι ο πιο σημαντικός και σχετίζεται με το μηχανισμός προσωρινής αποθήκευσης αποφασίζετε να εφαρμόσετε στην εγκατάσταση του WordPress. Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανισμών προσωρινής αποθήκευσης στο WordPress, ο πιο αποτελεσματικός από όλους είναι Προσωρινή αποθήκευση HTML.

Έχοντας μια καλή προσθήκη Ενεργοποιητής προσωρινής μνήμης KeyCDN θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο TTFB σας, ακόμη περισσότερο από το ίδιο το hosting. Θα μετατρέψει όλα αυτά τα αρχεία σε HTML, οπότε όταν η κρυφή μνήμη είναι ενεργή, οι αναγνώστες σας δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τον προεπεξεργαστή PHP στη φιλοξενία σας και θα είναι μόνο ο ίδιος ο διακομιστής ιστού υπεύθυνος για την προβολή του περιεχομένου σας. Μπορείτε ακόμη και να επιταχύνετε τη διαδικασία ακόμη περισσότερο εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια φιλοξενία που περιλαμβάνει nginx αντί για apache ως τον κύριο διακομιστή ιστού, όπως έχω εξηγήσει σε αυτό το άρθρο.

Time to First Byte Μελέτες περιπτώσεων: Γιατί είναι σημαντικό

Τώρα επιτρέψτε μου να σας δείξω τι μιλάμε. Οι ακόλουθες περιπτωσιολογικές μελέτες είναι πραγματικά παραδείγματα διαμορφώσεων ιστότοπων σε διάφορους διακομιστές, με μια εύχρηστη περίληψη αναφοράς στο τέλος.

Ένας αργός ιστότοπος σε έναν αργό διακομιστή

Η ύπαρξη ενός αργού ιστότοπου μπορεί να είναι πόνος για το TTFB και εάν δεν σας ενδιαφέρει μια καλή υπηρεσία φιλοξενίας, τότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Time to First Byte: Αργός ιστότοπος, Αργή απόδοση διακομιστή

Ας αναλύσουμε λεπτομερώς αυτόν τον ιστότοπο. Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσω τα εργαλεία Pingdom επειδή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να σας επιτρέψω να δείτε το TTFB. Το κόλπο είναι να ανοίξετε το λεπτομέρεια με το πρώτο αίτημα που έγινε στον ιστότοπο.

Ώρα έως το πρώτο byte: Αργή τοποθεσία, Αργή απόκριση διακομιστή

Όπως μπορείτε να δείτε, ο ιστότοπος διαθέτει TTFB όχι λιγότερο από 4,2 δευτερόλεπτα! Αυτό σημαίνει ότι περνούν 4 πλήρη δευτερόλεπτα έως ότου λάβετε οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο ιστότοπος είναι πραγματικά διαθέσιμος.

Τώρα πολλαπλασιάστε αυτόν τον χρόνο με όλα τα κλικ που θα κάνετε στον ιστότοπο και μπορείτε να δείτε πόνο που θα μπορούσε να είναι για έναν αναγνώστη. Φυσικά, το TTFB πρέπει να προστεθεί στον συνολικό χρόνο που χρειάζεται ο ιστότοπος για την απόδοση. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφική για την απόδοση καθώς ο ιστότοπος θα διαρκέσει όσο 7 δευτερόλεπτα για απόδοση σωστά μερικές φορές.

Ο συνδυασμός πολλών παραγόντων οδηγεί σε αυτό. Ένας ανεπαρκώς βελτιστοποιημένος ιστότοπος χωρίς μηχανισμό προσωρινής αποθήκευσης, μια πολύ αργή υπηρεσία φιλοξενίας και έναν πλήρως ξεπερασμένο διερμηνέα PHP, ο οποίος εξακολουθεί να εκτελεί PHP 5.4. Ακόμα και όταν ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cloudflare ως εξωτερικό μηχανισμό προσωρινής αποθήκευσης, δεν μπορεί να γίνει τίποτα για τη βελτίωση της κατάστασης, εάν ο ιστότοπός σας και η φιλοξενία σας δεν συνεργάζονται.

Ένας γρήγορος ιστότοπος σε έναν μέσο διακομιστή

Ας δούμε τι συμβαίνει όταν τοποθετούμε έναν πολύ γρήγορο ιστότοπο σε έναν μέσο διακομιστή που χρησιμοποιεί Apache και PHP 7.1

Χρόνος έως το πρώτο byte: Γρήγορος ιστότοπος, μέση απόκριση διακομιστή

Με έναν ιστότοπο που έχει λιγότερα από 10 πρόσθετα σε αυτόν χωρίς κρυφή μνήμη, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον 5 φορές καλύτερο από το προηγούμενο. Μπορείτε να δείτε ότι το TTFB είναι τώρα στα 521ms. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος θα χρειαστεί 0,5 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει την απόδοση στο πρόγραμμα περιήγησής σας, από τη στιγμή που πηγαίνει από το διακομιστή στη στιγμή που φτάνει στον υπολογιστή σας.

Χρόνος έως το πρώτο byte: Γρήγορος ιστότοπος, μέση απόκριση διακομιστή 2

Τι συμβαίνει όταν ενεργοποιούμε την προσωρινή μνήμη σε αυτόν τον ιστότοπο; Η μαγεία συμβαίνει. Ένας γενικά μέσος διακομιστής που τρέχει στο Apache μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα με μόλις 152ms TTFB. Μπορείτε να δείτε πόσο α καλή προσωρινή αποθήκευση του WordPress μηχανισμός επηρεάζει τα αποτελέσματα.

Ένας πολύ αργός ιστότοπος σε έναν γρήγορο διακομιστή

Τώρα ας δούμε το αντίθετο. Τι θα συμβεί αν βάλουμε έναν πολύ αργό ιστότοπο σε έναν πολύ γρήγορο διακομιστή.

Ώρα έως το πρώτο byte: Αργός ιστότοπος, γρήγορη απόκριση διακομιστή

Ένας βελτιστοποιημένος διακομιστής που εκτελεί Plesk με nginx και PHP 7.1.11 θα χρειαστεί 1,29 δευτερόλεπτα για να καταστήσει έναν ιστότοπο γεμάτο με προσθήκες (περισσότερα από 27).

Ώρα έως το πρώτο byte: Αργός ιστότοπος, γρήγορη απόκριση διακομιστή 2

Αλλά όταν ενεργοποιούμε το Caching στο WordPress μέσω του υπέροχου KeyCDN Cache Enabler, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ο πολύ αργός ιστότοπος έχει μειωθεί το TTFB σε μόλις 400ms.

Ένας γρήγορος ιστότοπος σε έναν γρήγορο διακομιστή

Τώρα ας δούμε τη βέλτιστη κατάσταση. Ένας γρήγορος ιστότοπος που εκτελείται σε έναν γρήγορο διακομιστή.

Ώρα έως το πρώτο byte: Γρήγορος ιστότοπος, γρήγορη απόκριση διακομιστή

Ο ίδιος διακομιστής που έδινε 1,29 δευτερόλεπτα TTFB σε μια αργή τοποθεσία αποκρίνεται σε λιγότερο από 500ms σε έναν γρήγορο ιστότοπο χωρίς προσωρινή μνήμη.

Ώρα έως το πρώτο byte: Γρήγορος ιστότοπος, γρήγορη απόκριση διακομιστή 2

Εάν ενεργοποιήσουμε την προσωρινή μνήμη, τα αποτελέσματα είναι απλά εκπληκτικά. Ένας γρήγορος διακομιστής, σε συνδυασμό με έναν γρήγορο ιστότοπο με ενεργοποιημένη την προσωρινή αποθήκευση δίνει λιγότερα από 150ms TTFB!

Αποτελέσματα αναφοράς

Ας δούμε τα αποτελέσματα σε ένα μεγάλο γράφημα για τους λάτρεις της αναφοράς.

Ώρα έως τα πρώτα σημεία αναφοράς Byte

Μπορείτε να δείτε ότι η φιλοξενία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του TTFB σας και στη βελτίωση της καθυστέρησης και της αντιληπτής απόδοσης του ιστότοπού σας, αλλά αυτό που κάνετε με τον ιστότοπο έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόδοση.

Τυλίγοντας

Έχοντας μια καλή μέτρηση TTFB θα σας εγγυηθεί ότι θα έχετε έναν γρήγορο και γρήγορο ιστότοπο, θα μειώσει τον γενικό χρόνο απόδοσης και θα χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική μέτρηση για τον προσδιορισμό της απόδοσης. Συνήθως, όσο υψηλότερο είναι το TTFB, τόσο πιο αργός θα είναι ο ιστότοπός σας. Έχοντας κατά νου το TTFB κατά τη συγκριτική αξιολόγηση, ο ιστότοπός σας είναι υψίστης σημασίας, καθώς αυτός ο συγχρονισμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό σημείων συμφόρησης στην εγκατάσταση του WordPress. Μπορείτε να κάνετε μια απλή άσκηση απλώς απενεργοποιώντας όλες τις προσθήκες και εναλλαγή σε ένα βασικό θέμα και, στη συνέχεια, μετρήστε ξανά το TTFB. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Θέλω να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο λέγοντας ότι αυτό δεν είναι καθόλου το «ένα μέτρο για να τα κυβερνήσω όλα», καθώς υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η απόδοση της βάσης δεδομένων, το διαθέσιμο εύρος ζώνης και η ταχύτητα του δικτύου. Ωστόσο, δεδομένου ότι το TTFB επηρεάζεται συνήθως από όλους αυτούς τους παράγοντες, είναι μια καλή ένδειξη σημείων συμφόρησης αλλού.

Ας ελπίσουμε ότι θα έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με το TTFB σας. Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω. Θα θέλαμε να ακούσουμε για τις δικές σας δοκιμές ή να σας βοηθήσουμε με τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map