10 WordPress SEO savjeta za postizanje više prometa na vašoj web stranici

SEO pristupi dovođenju prometa na vašu web stranicu WordPress

Odlučili ste pokrenuti blog i napraviti ga pravom izmjenom igara. Dakle, koji su prvi koraci koje ćete poduzeti kako biste postali što popularniji i privlačniji pažnja koliko želite? Poboljšavanje vašeg bloga atraktivnim dizajnom zasigurno će djelovati na bolje privlačenje novih kupaca. Međutim, to će uspjeti kada je osoba već sletjela na vašu stranicu. Ali kako ih možete natjerati da vas zapravo pronađu na webu i kako im pažnju privući podacima? Tada dolazi u obzir pravilna SEO optimizacija vašeg mrežnog resursa.


Web nudi ogroman broj vodiča i vodiča o tome kako optimizirati svoj sadržaj na način da se on viši rangira u pretraživanju. Ali koja je od tih uputa uistinu učinkovita i dobro će djelovati na vašem WordPress blogu? Odlučili smo nabrojati 10 univerzalnih SEO tehnika koje će učiniti da vaš osobni ili korporativni blog blista na webu, bez obzira s kojom nišom ste povezani.

1. Odlučite se za responzivni dizajn

Da li vaš WordPress blog pruža web publici besprijekoran doživljaj pregledavanja na svim suvremenim uređajima? Upućivanje vašeg bloga u potpunosti jamči da će web posjetiteljima pružiti ugodan UX, kao i dobiti viši rang u rezultatima pretraživanja.

Odlučite se za responzivni dizajn

U jednom od svojih najnovijih ažuriranja algoritma pretraživanja, Google je izjavio da će mobilni dizajni dobiti dodatni napredak u rezultatima pretraživanja mobilnih uređaja. Dakle, ako želite učiniti svoju web lokaciju dostupnijom internetskoj zajednici, provjerite može li vaš blog jednako dobro funkcionirati u bilo kojem web okruženju. Googleovi savjeti za web-lokacije prilagođene mobilnim uređajima vodit će vas u pravom smjeru.

2. Učinite svoj sadržaj moćnim i moćnim

Nikad se nećemo umoriti ponavljajući to iznova i iznova da je sadržaj kralj. Na temelju kvalitete podataka podijeljenih na vašem blogu, možemo govoriti o mogućem budućem uspjehu i potražnji vašeg mrežnog resursa. Stvorite vrijedne dijelove podataka koji su relevantni za temu vašeg web izvora. Dok pišete imajte na umu tko je vaša ciljna publika i koje su vrste postova koji se najviše dijele i komentiraju.

3. Optimizirajte svoje naslove

Dok radite na postu na blogu, obratite posebnu pozornost na njegov naslov. Dobro napisan i privlačan naslov je put do uspjeha. Započnite s radnim nazivom. Učinite to specifičnim, preciznim, ali upečatljivim i intrigantnim.

 • Koristite pojašnjenja poput [intervju], [podcast], [infographic] itd. Olakšavajući postavljanje jasnih očekivanja. Tako će vaši čitatelji znati što će točno vidjeti nakon što otvore vaš post.
 • Neka to bude kratko. Ne postoji pravilo veličine jednaka za sve o najoptimalnijoj duljini naslova postova. To u najvećoj mjeri ovisi o cilju koji težiš. Ako želite da se naslov vašeg bloga pravilno prikaže u rezultatima pretraživanja, zadržite ga manje od 70 znakova. Na taj način tražilice neće rezati duljinu naslova posta.
 • Koristite broj i statistiku.
 • Postovi s uputama odavno su stekli popularnost među korisnicima interneta.
 • Ne zaboravite u naslov posta dodati ključnu riječ fokus.

4. Učinite trajne veze kratkim i jasnim

Permalinkinks i struktura veza važni su sa stajališta tražilica. Iako se mišljenja razlikuju o najoptimalnijoj strukturi trajnih veza, Google jasno navodi da permalinks treba biti što jednostavniji i inteligentniji kao ljudsko biće, tako da pretraživači i pretraživači mogu s lakoćom naići na željeni dio sadržaja.

 • Optimalna duljina trajne veze treba biti maksimalno 100 znakova.
 • Koristite ključne riječi do točke. Ne pretjerujte sa njima.
 • Odvojite riječi s crticama i izostavite riječi za zaustavljanje poput “i”, “ili”, “ali”, “at” itd..
 • Ne koristite dinamička svojstva (ako je moguće).

5. Dodajte interno povezivanje između blogova

Vjerojatno će većinu publike koja doseže vaš web resurs činiti posjetitelji koji prvi put ne znaju ništa o temama koje su bile istaknute na vašoj web lokaciji ranije. Unutarnje veze između postova mogu poboljšati navigaciju na raznim web lokacijama. Dok dodajete brze veze do relevantnih publikacija, predlažete i druge članke koji bi mogli biti korisni vašoj publici dok čitaju vaš post. Kao rezultat, to će povećati angažman korisnika i prosječno vrijeme koje ljudi provode na vašem blogu.

6. Optimizirajte nazive datoteka sa slikama

Tekstovi, ali i slike ne samo da se rangiraju na Googleu. Dakle, ako želite povećati angažman korisnika, razmislite o dodavanju dobrog imena i za slikovne datoteke. Mogli ste primijetiti da Google na stranicama rezultata pretraživanja otkriva i tekst i slike otkrivajući relevantne slike dodane u tijelo bloga. Kad osoba klikne na sliku u Googleu, preusmjerava se na stranicu na kojoj je slika objavljena.

Optimizirajte nazive datoteka sa slikama

Umjesto zadržavanja zadanih naziva datoteka koje generira digitalni fotoaparat, upotrijebite opisne riječi i izraze u nazivu datoteke. Također, ne zaboravite koristiti alt oznaku i naslovnu oznaku za svaku sliku. Također, pogledajte ovaj vrhunski vodič za optimizaciju slike za još više oblikovanja slika i SEO savjeta.

7. Koristite Social Media

Danas svi imaju profil na društvenim medijima. Pa zašto ne biste podijelili svoje publikacije na Facebooku, Twitteru ili Google+? Marketing putem društvenih medija izvrstan je način za generiranje novog prometa. Neka vaši sljedbenici na društvenim mrežama prate vaše ažuriranje, ali nemojte promovirati samo sebe. Dijelite članke s drugih blogova i web mjesta koja vam se sviđaju. Stvorite miks promotivnog sadržaja s edukativnim postovima i zabavnim podacima. Neka vaš profil društvenih medija zvuči korisno za publiku.

8. Razmjena povratnih veza

Bez obzira za koju se industriju odnosi vaša web lokacija, uvijek postoje osobe koje određuju trendove na koje se web zajednica odnosi češće nego na nepoznata imena. Vaša industrija također uključuje takve odreditelje trendova. To mogu biti web stranice autoriteta ili drugi blogovi. Dakle, stupite u kontakt s njima s ciljem razmjene veza do stranica / tema koji su relevantni za one koje istaknete na vlastitom web portalu.

9. Izradite Sitemap

Vaš WordPress resurs može sadržavati tona stranica. Da bi ga Google indeksirao, tražilica mora znati strukturu vaše web lokacije. Izrada sitemapa savršeno se možete nositi s ovim poslom.

WordPress uključuje brojne dodatke koje možete koristiti za pravilnu SEO optimizaciju stranica. Jedan od njih je Google XML Sitemapovi. Ovo je besplatni WordPress dodatak koji automatski stvara sitemap vaše web stranice kako bi Google mogao efikasnije indeksirati vaš blog..

10. Koristite SEO-friendly teme

Tisuće gotovih tema za WordPress za blogove koje možete odabrati, besplatne i premium. Brzi i mobilni uređaji obično su optimizirani za brze i besprijekorne performanse u suvremenim tražilicama. Primjerice, WordPress teme bloga iz TemplateMonstera uštedjet će vam vrijeme za pravilnu optimizaciju stranica i sadržaja, povećavajući tako šanse da vaši projekti postanu vidljiviji na webu.

Pomoću gore navedenih savjeta učinite da se vaš sadržaj bolje učini na webu. Eksperimentirajte s različitim tehnikama pravilne optimizacije podataka, privucite publiku putem tražilice i natjerajte ih da dosegnu vaš WordPress blog kako nikad ne odlaze na web mjesto konkurenta.


Zaključak:

To, naravno, nije sve, ovo je samo 10 savjeta. Ako želite detaljniji vodič, pogledajte naš post o „Najboljim praksama WordPress SEO“ koji uključuje puno više informacija koje će vam pomoći da započnete i poboljšate seo svoje web lokacije. A ako imate dodatne savjete, ostavite komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map