10 συμβουλές SEO WordPress για περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

Προσεγγίσεις SEO για την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο και να το κάνετε ένα πραγματικό παιχνίδι αλλαγής. Λοιπόν, ποια είναι τα πρώτα βήματα που θα κάνετε για να το κάνετε τόσο δημοφιλές και να τραβήξετε την προσοχή όσο θέλετε; Η ενίσχυση του ιστολογίου σας με μια εντυπωσιακή σχεδίαση σίγουρα θα λειτουργήσει για την καλύτερη προσέλκυση των νέων πελατών. Ωστόσο, αυτό θα λειτουργήσει όταν ένα άτομο έχει ήδη προσγειωθεί στη σελίδα σας. Αλλά πώς μπορείτε να τους κάνετε να σας βρουν πραγματικά στον Ιστό και πώς να κρατήσει την προσοχή τους τραβηγμένη με τα δεδομένα σας; Αυτό συμβαίνει όταν η σωστή βελτιστοποίηση SEO του διαδικτυακού σας πόρου μπαίνει στο παιχνίδι.


Ο ιστός προσφέρει μια τεράστια ποικιλία οδηγών και οδηγών για το πώς να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας με τρόπο που κατατάσσεται υψηλότερα στην αναζήτηση. Αλλά ποιες από αυτές τις οδηγίες είναι πραγματικά αποτελεσματικές και θα λειτουργήσουν καλά στο blog σας στο WordPress; Αποφασίσαμε να απαριθμήσουμε τις 10 καθολικές τεχνικές SEO που θα κάνουν το προσωπικό ή εταιρικό σας blog να λάμπει στον Ιστό, ανεξάρτητα από την θέση που σχετίζεται.

1. Επιλέξτε ένα ανταποκρινόμενο σχέδιο

Το ιστολόγιό σας WordPress παρέχει στο κοινό του διαδικτύου μια απρόσκοπτη εμπειρία περιήγησης σε όλες τις σύγχρονες συσκευές; Καθιστώντας το ιστολόγιό σας πλήρως ανταποκρινόμενο, εγγυάται ότι θα προσφέρει στους επισκέπτες του διαδικτύου ένα ευχάριστο UX, καθώς και να κερδίσει υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Επιλέξτε έναν ανταποκρινόμενο σχεδιασμό

Σε μια από τις τελευταίες ενημερώσεις του αλγορίθμου αναζήτησης, η Google δήλωσε ότι τα φιλικά προς τα κινητά σχέδια θα λάβουν επιπλέον ώθηση κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά. Έτσι, εάν θέλετε να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο προσβάσιμο στην διαδικτυακή κοινότητα, βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά σε οποιοδήποτε περιβάλλον ιστού. Συμβουλές της Google για ιστότοπους φιλικοί προς κινητά θα σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

2. Κάντε το περιεχόμενό σας ισχυρό και δυνατό

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να το επαναλάβουμε ξανά και ξανά ότι το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς. Με βάση την ποιότητα των δεδομένων που κοινοποιούνται στο ιστολόγιό σας, μπορούμε να μιλήσουμε για την πιθανή μελλοντική επιτυχία και ζήτηση του διαδικτυακού σας πόρου. Δημιουργήστε πολύτιμα κομμάτια δεδομένων, τα οποία σχετίζονται με το θέμα του πόρου ιστού σας. Καθώς γράφετε, λάβετε υπόψη ποιος είναι το κοινό-στόχος σας και ποιοι τύποι αναρτήσεων είναι οι πιο κοινόχρηστοι και σχολιάζονται.

3. Βελτιστοποιήστε τους τίτλους ανάρτησής σας

Καθώς εργάζεστε σε μια ανάρτηση ιστολογίου, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τίτλο της. Ένας καλογραμμένος και εντυπωσιακός τίτλος είναι ένας τρόπος επιτυχίας. Ξεκινήστε με έναν τίτλο εργασίας. Κάντε το συγκεκριμένο, ακριβές αλλά ελκυστικό και ενδιαφέρον.

  • Χρησιμοποιήστε διευκρινίσεις όπως [συνέντευξη], [podcast], [infographic] κ.λπ. διευκολύνοντας τον καθορισμό σαφών προσδοκιών. Έτσι, οι αναγνώστες σας θα γνωρίζουν τι ακριβώς θα δουν αφού ανοίξουν την ανάρτησή σας.
  • Κρατήστε το σύντομο. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για όλα τα μεγέθη σχετικά με το βέλτιστο μήκος των τίτλων ανάρτησης. Στο μεγαλύτερο βαθμό, αυτό εξαρτάται από τον στόχο που επιδιώκετε. Εάν θέλετε ο τίτλος της ανάρτησης του ιστολογίου σας να εμφανίζεται σωστά στα αποτελέσματα αναζήτησης, τότε διατηρήστε τον λιγότερο από 70 χαρακτήρες. Με αυτόν τον τρόπο, οι μηχανές αναζήτησης δεν θα κόψουν το μήκος του τίτλου της ανάρτησης.
  • Χρησιμοποιήστε τον αριθμό και τα στατιστικά.
  • Οι δημοσιεύσεις How-to έχουν αποκτήσει από καιρό δημοτικότητα μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου.
  • Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη λέξη-κλειδί εστίασης στον τίτλο της ανάρτησης.

4. Κάντε τους μόνιμους συνδέσμους σύντομους και καθαρούς

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι και η δομή συνδέσμων είναι σημαντικοί από την άποψη των μηχανών αναζήτησης. Ενώ οι απόψεις διαφέρουν σχετικά με τη βέλτιστη δομή των μόνιμων συνδέσμων, η Google δηλώνει με σαφήνεια ότι οι μόνιμοι σύνδεσμοι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλοί και όσο πιο έξυπνοι είναι οι άνθρωποι, έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης και οι αναζητήσεις να μπορούν εύκολα να συναντήσουν το επιθυμητό κομμάτι περιεχομένου..

  • Το βέλτιστο μήκος του μόνιμου συνδέσμου πρέπει να είναι το πολύ 100 χαρακτήρες.
  • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά μέχρι το σημείο. Μην υπερφορτώνετε μόνιμους συνδέσμους μαζί τους.
  • Διαχωρίστε τις λέξεις με παύλες και παραλείψτε τις λέξεις διακοπής όπως “και”, “ή”, “αλλά”, “at”, κ.λπ..
  • Μην χρησιμοποιείτε δυναμικές ιδιότητες (αν είναι δυνατόν).

5. Προσθέστε εσωτερική σύνδεση μεταξύ των αναρτήσεων ιστολογίου σας

Είναι πιθανό ότι η πλειοψηφία του κοινού που φτάνει στον πόρο ιστού σας θα αποτελείται από επισκέπτες για πρώτη φορά που δεν γνωρίζουν καθόλου για τα θέματα που επισημάνθηκαν στον ιστότοπό σας νωρίτερα. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι μεταξύ αναρτήσεων μπορούν να βελτιώσουν την πλοήγηση στις πολλαπλές τοποθεσίες σας. Ενώ προσθέτετε γρήγορους συνδέσμους σε σχετικές δημοσιεύσεις, προτείνετε άλλα άρθρα που δεν είναι χρήσιμα στο κοινό σας καθώς διαβάζουν την ανάρτησή σας. Ως αποτέλεσμα, αυτό θα αυξήσει την αφοσίωση των χρηστών και τον μέσο χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες στο ιστολόγιό σας.

6. Βελτιστοποίηση ονομάτων αρχείων εικόνας

Όχι μόνο τα κείμενα αλλά και οι εικόνες κατατάσσονται στο Google. Επομένως, εάν θέλετε να αυξήσετε την αφοσίωση των χρηστών, σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε καλό όνομα για αρχεία εικόνας. Θα μπορούσατε να έχετε παρατηρήσει ότι η Google αποκαλύπτει τόσο κείμενα όσο και εικόνες στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης, αποκαλύπτοντας σχετικές εικόνες που προστίθενται στο σώμα του ιστολογίου. Καθώς ένα άτομο κάνει κλικ στην εικόνα στο Google, μεταφέρεται στη σελίδα όπου δημοσιεύτηκε η εικόνα.

Βελτιστοποίηση ονομάτων αρχείων εικόνας

Αντί να διατηρείτε τα προεπιλεγμένα ονόματα αρχείων που δημιουργούνται από μια ψηφιακή κάμερα, χρησιμοποιήστε περιγραφικές λέξεις και φράσεις στο όνομα του αρχείου. Επίσης, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα alt και την ετικέτα τίτλου για κάθε εικόνα. Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον απόλυτο οδηγό βελτιστοποίησης εικόνας για ακόμη περισσότερες μορφές μορφής εικόνας και συμβουλές SEO.

7. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σήμερα, όλοι έχουν προφίλ κοινωνικών μέσων. Γιατί λοιπόν να μην μοιράζεστε τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook, το Twitter ή το Google+; Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε νέα επισκεψιμότητα. Αφήστε τους οπαδούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παρακολουθούν τις ενημερώσεις σας, αλλά μην προωθείτε μόνοι σας. Μοιραστείτε άρθρα από άλλα ιστολόγια και ιστότοπους που σας αρέσουν. Δημιουργήστε έναν συνδυασμό διαφημιστικού περιεχομένου με εκπαιδευτικές αναρτήσεις και διασκεδαστικά δεδομένα. Αφήστε το προφίλ κοινωνικών μέσων σας να ακούγεται χρήσιμο στο κοινό.

8. Ανταλλαγή Backlinks

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο σχετίζεται ο ιστότοπός σας, υπάρχουν πάντα οι διαμορφωτές τάσεων στους οποίους η κοινότητα ιστού αναφέρεται συχνότερα παρά σε άγνωστα ονόματα. Η βιομηχανία σας περιλαμβάνει επίσης τέτοιους διαμορφωτές τάσεων. Αυτά μπορεί να είναι ιστότοποι αρχών ή άλλα ιστολόγια. Επομένως, επικοινωνήστε μαζί τους με σκοπό την ανταλλαγή συνδέσμων προς τις σελίδες / θέματα που σχετίζονται με αυτά που επισημαίνετε στη δική σας διαδικτυακή πύλη.

9. Δημιουργήστε έναν Χάρτη ιστοτόπου

Ο πόρος του WordPress μπορεί να περιέχει τόνους σελίδων. Για να γίνει ευρετηρίαση από το Google, η μηχανή αναζήτησης πρέπει να γνωρίζει τη δομή του ιστότοπού σας. Δημιουργώντας έναν χάρτη ιστότοπου μπορείτε να χειριστείτε αυτήν την εργασία τέλεια.

Το WordPress περιλαμβάνει έναν αριθμό πρόσθετων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σωστή βελτιστοποίηση SEO των σελίδων σας. Ένα από αυτά είναι Χάρτες ιστοτόπου Google XML. Πρόκειται για μια δωρεάν προσθήκη WordPress που δημιουργεί έναν χάρτη ιστότοπου του ιστότοπού σας αυτόματα, έτσι ώστε η Google να μπορεί να ευρετηριάσει το ιστολόγιό σας πιο αποτελεσματικά.

10. Χρησιμοποιήστε Θέματα φιλικά προς το SEO

Υπάρχουν χιλιάδες έτοιμα θέματα WordPress για να διαλέξετε blog, τόσο δωρεάν όσο και premium. Γρήγορη απόδοση και φιλικό προς κινητά, αυτά συνήθως βελτιστοποιούνται για γρήγορη και άψογη απόδοση στις σύγχρονες μηχανές αναζήτησης. Τα θέματα ιστολογίου WordPress από το TemplateMonster, για παράδειγμα, θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο για τη σωστή βελτιστοποίηση των σελίδων και του περιεχομένου σας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες των έργων σας να γίνουν πιο ορατά στον Ιστό.

Χρησιμοποιήστε τις προαναφερθείσες συμβουλές για να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο εύχρηστο στον Ιστό. Πειραματιστείτε με διαφορετικές τεχνικές της σωστής βελτιστοποίησης δεδομένων, προσελκύστε το κοινό μέσω της μηχανής αναζήτησης και κάντε τους να φτάσουν στο ιστολόγιό σας στο WordPress για να μην φύγουν ποτέ για τον ιστότοπο ενός ανταγωνιστή.


Συμπέρασμα:

Φυσικά αυτό δεν είναι το παν, αυτές είναι μόνο 10 συμβουλές. Αν θέλετε έναν αναλυτικότερο οδηγό, μπορείτε να δείτε την ανάρτησή μας στο “WordPress SEO Best Practices” που περιλαμβάνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας. Και αν έχετε επιπλέον συμβουλές αφήστε ένα σχόλιο!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me