Zašto i kako poboljšati unutarnju pretragu za WordPress

Suočimo se s činjenicama. Mogućnosti pretraživanja web mjesta WordPress nisu toliko dobre kao što bi mogle biti. Ako vratite rezultate koji nisu razvrstani po njihovoj relevantnosti, nemaju mogućnost pretraživanja prenesenih datoteka ili pronalaska odgovarajućeg sadržaja, fer je reći da ima prostora za poboljšanje.


Iako biste mogli čekati buduće ažuriranje našeg omiljenog softvera za izdavanje da biste to riješili, danas biste mogli ispraviti problem. Instaliranjem jednog od prikladnih dodataka koji su stvoreni za poboljšanje jezgrenog alata za pretraživanje web mjesta WordPress možete ovom elementu vaše web stranice dati prijeko potrebno povećanje performansi.

Ako posjetiteljima ne dajete mogućnost da pretražuju sadržaj vaše web stranice kako bi pronašli više onoga što traže, ili niste zadovoljni radom vašeg trenutnog rješenja za pretraživanje web mjesta, pročitajte dalje da biste postigli bolji razumijevanje prednosti dodavanja učinkovite značajke internog pretraživanja web stranice nakon čega slijede neki prijedlozi dodataka koji vam mogu pomoći u tome.

Prednosti pružanja učinkovitog internog pretraživačkog alata

Prednosti pružanja učinkovitog internog pretraživačkog alata

Možda ste odlučili ne uključiti alat za pretraživanje web mjesta na svoju web lokaciju ili možda niste sigurni u prednosti nadogradnje ove značajke web lokacije. Ako je to slučaj, pročitajte dalje kako biste saznali zašto bi se trebali usredotočiti na to da čitateljima ponudite učinkovit alat za pretraživanje web mjesta.

Povećajte prikaze stranica i vrijeme na mjernim podacima web lokacije

Ako olakšate posjetiteljima da pronađu više sadržaja koji vas zanima na vašoj web stranici, možete ih zadržati duže. Povećava se prikaz stranica i vrijeme na web mjestu za svakog posjetitelja navodno čimbenike rangiranja koje Google uzima u obzir prilikom odlučivanja gdje treba navesti web mjesto u rezultatima svoje tražilice.

Prosječno vrijeme provedeno na vašoj web lokaciji po posjetitelju dobro pokazuje tražilicama razinu kvalitete vaše web stranice, a više vremena sugerira kvalitetniju web lokaciju. Stoga ima smisla učiniti sve što možete kako biste potaknuli svoje posjetitelje da se dulje zadržavaju, a omogućavanje pretraživanja web lokacije može biti jedan od načina da to učinite.

Bolje stope pretvorbe cilja

Ova pogodnost slijedi iz one posljednje jer što posjetitelj duže ostane na vašoj web lokaciji, veće su šanse da se pretvori u jedan od vaših ciljeva..

Što više stranica pregledaju na vašoj web lokaciji, to će se više pozivanja na akciju vidjeti. Ako ste eksperimentirali s razdvojenim testiranjem kako biste usporedili više varijacija poziva na akciju, uključujući jedinstvene dizajne i ponude, tada će vaši posjetitelji pretraživati ​​i pronaći više vašeg sadržaja, oni će biti izloženi više mogućnosti da se pridruže vašoj listi e-pošte, postanu članova (preporučujemo ove WordPress dodatke za članstvo) ili izvršite kupnju.

Izvor ideja ideja za objavu na blogu koji je stvorio korisnik

Budući da je Google prestao dijeliti koje su ključne riječi i pojmovi za pretraživanje doveli vaše posjetitelje na vašu web stranicu s njihove tražilice, dragocjeni izvor inspiracije više vam nije dostupan. Međutim, omogućavanjem pretraživanja vaše web stranice, možete dobiti pristup sličnom skupu podataka.

Ispitujući ključne riječi koje posjetitelji koriste kako bi pretražili sadržaj na vašoj web stranici, odmah dobivate korisnički popis ideja o sadržaju za vaš blog. Iako će neki pojmovi koje posjetitelji pretražuju odvesti izravno u relevantni članak na vašoj web lokaciji, druge ključne riječi možda neće.

Popis vam daje izvor inspiracije i daje vam ideje o temama koje ćete na sljedećem blogu obraditi, potkrijepljen dokazom da postoji tržište za to. Mnogi dodaci za pretraživanje koje ćemo u nastavku opisati omogućuju vam pristup ovim podacima, što vam daje još jedan razlog za nadogradnju funkcije internog pretraživanja vaše web lokacije..

Ako se ikada budete trudili smisliti ideje za svoj blog, ova bi korist mogla biti brojni razlog za omogućavanje pretraživanja na vašem web mjestu.

Poboljšano korisničko iskustvo

Konačno, omogućavanje pretraživanja web lokacije može poboljšati cjelokupno korisničko iskustvo. Ne samo da će učinkovit alat za pretraživanje web mjesta vratiti relevantnije rezultate, već će dodavanje ove značajke vašoj web lokaciji pomoći više privlačiti segment posjetitelja koji više vole pretraživati, a ne komunicirati s navigacijskim izbornicima..

Besplatni i vrhunski dodaci za pretraživanje web mjesta WordPress

Sada kada znate zašto biste trebali razmisliti o nadogradnji funkcionalnosti pretraživanja svoje WordPress web stranice, vrijeme je da pogledate kako to možete učiniti. Srećom, postoji nekoliko besplatnih i komercijalnih dodataka koje možete pretvoriti kako bi vam pretraživanje WordPress stranice bilo učinkovitije.

Relevanssi

Relevanssi

Relevanssi je dostupan u besplatnoj i komercijalnoj verziji, pružajući vam priliku da isprobate pojačano pretraživanje na svojoj web stranici WordPress, a da pritom ne potrošite ni jedan denar. Nakon što je dodatak aktivan na vašoj web stranici, posjetitelji će tada lakše pronaći ono što traže – ili će barem znati da su učinili sve što mogu kako bi pronašli sadržaj koji traže..

Neke značajke ovog dodatka za pretraživanje uključuju: rezultate pretraživanja poredane po relevantnosti, a ne datumu, nejasno podudaranje, pretraživanje dokumenata, pretraživanje fraza i sposobnost pretraživanja po komentarima. A ako se odlučite nadograditi na premijsku verziju Relevanssija, možete početi koristiti značajke kao što su: pretraživanje korisničkih profila, prijedlozi pretraživanja i ponderiranje sadržaja kako bi utjecali na rezultate pretraživanja.

Pretraži sve

Pretraži sve

Traži Sve je još jedna besplatna opcija. Moram priznati da je to opcija koju ne koristim opsežno. Iako ima preko 80.000 aktivnih instalacija i ocjenu 4,3 od 5 zvjezdica, to je svakako vrijedno spomena.

Uz Pretraživanje svega instaliranog na vašoj web stranici posjetitelji doslovno mogu pretraživati ​​sve. Kao i postovi i stranice, to uključuje: izvatke, priloge, komentare, oznake i prilagođena polja. Međutim, iako su postavke dodatka, stavke možete lako izuzeti iz rezultata i točno konfigurirati kako će raditi na vašoj web lokaciji.

SearchWP

SearchWP

SearchWP je premium opcija. Međutim, ako ozbiljno razmišljate o poboljšanju mogućnosti pretraživanja web mjesta u WordPressu i žanjete sve nagrade povezane s tim, tada biste definitivno trebali razmotriti ovaj dodatak. Sam ga već neko vrijeme koristim na svom blogu, i uprkos relativno niskoj razini prometa koju prima, statistike pretraživanja pokazuju da on pomaže mojim posjetiteljima u pronalaženju sadržaja koji pretražuju prilikom pretraživanja..

Nakon instaliranja SearchWP-a na vašu web stranicu, dodatak je spreman za rad, odmah izvan okvira. Međutim, ona sadrži prilično detaljne postavke koje vam omogućuju da točno konfigurirate način rada. To uključuje: postavljanje ponderiranja nakon odabira, indeksiranje sadržaja i još mnogo toga.

Dodatak također uključuje značajku pretraživanja uživo, što posjetiteljima olakšava obavljanje pretraživanja koja će vjerovatno vratiti rezultate koje traže. SearchWP ima mogućnost indeksiranja bilo koje PDF datoteke koja je dio vaše web stranice, što je odličan alat za omogućavanje posjetiteljima da pretražuju sve što imate za ponuditi.

Zaključak

Premda biste radije pregledavali uredni skup menija, istina je da neki posjetitelji radije pretražuju vašu web lokaciju i žele pristup sadržaju koji sada traže. Generaciji oživljenoj s trenutnim pristupom sadržajima koje pružaju tražilice poput Googlea, ukoliko ne doda učinkovit alat za pretraživanje na web mjesto WordPressa, web stranica bi mogla izgledati zastarjelo i nepodobno za korisnika.

Srećom, odabirom jednog besplatnog ili premijskog dodatka za pretraživanje koji je dostupan za WordPress, danas možete lako dodati ovu značajku na svoju web stranicu. Kakva su vaša razmišljanja o pretraživanju web mjesta? Treba li na svim web lokacijama raditi alat za pretraživanje? Molimo, podijelite svoje prijedloge u komentarima ispod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map