WordPress WP REST API: Što znači za vas

WordPress WP REST API v1.2.3 dodaje proširivost i funkcionalnost ionako robusnom i pouzdanom sustavu za upravljanje sadržajem. Ona nudi značajnu korist bilo kojem WordPress programeru ili bilo kojem korisniku sa specijaliziranim poslovnim potrebama u razvoju nišnih aplikacija. Uključivanje značajki dizajna REST i prilagođenih vrsta posta u WordPress kôd pretvara ga u potpuno novi aplikacijski okvir koji se može prilagoditi prilagođenim tipovima podataka, utjecati na nove ekosustave softvera kao usluge i ostati relativno lak za razumijevanje i održavanje.


Ovaj API obećava pouzdan povrat ulaganja vremena i novca, jer je njegova osnovna funkcionalnost manja vjerojatnost da će se pokvariti kada se uvedu novi tipovi podataka ili promijene protokoli trećih strana, A RESTful aplikacijsko programsko sučelje (API) nudi programeru funkcionalnu fleksibilnost za WordPress što će također produžiti njegovu dugovječnost kao alat za višekratnu upotrebu.

Ovaj članak prikazuje prednosti za korisnike i programere ukratko opisujući značaj REST-a i kao opći koncept web dizajna i kao značajku WordPress-a. Korištenje poboljšanja post-WordPress v3, poput prilagođenih vrsta posta koje su implementirali korisnici, proširuje ono što je već popularno podupiranje izvan upravljanja sadržajem na davatelja prilagođenih usluga za višekratnu upotrebu koji programer može izgraditi u razmjerno kratkom vremenu. Ova velika poboljšanja, CPT-ovi i REST, sami po sebi dodaju novu funkcionalnost i proširivost poznatom i vrlo stabilnom softverskom proizvodu.

Što je REST?

REST (predstavljanje državnog prijenosa), koristeći protokol prijenosa hiperteksta (HTTP), koncept je web dizajna koji nudi ključne prednosti za WordPress, poput:

 • Agnostski okvir koji omogućuje veću stabilnost kako se mijenjaju tipovi podataka.
 • Sposobnost interakcije sa širim rasponom naslijeđenih objekata i glagola.
 • Interoperabilnost za pokretanje s novim protokolima za provjeru autentičnosti.
 • Sučelja za višekratnu upotrebu bez obzira na izvorne protokole poput JSON i AJAX.
 • Back-end integracija s različitim dodacima i ostalim uslugama kao as-a-Service.
 • Skalabilnost kao nova aplikacijska sučelja razvijena su.

Kako funkcionira REST za vas?

wordpress-radno-za-vas

Sučelje za programiranje u arhitekturi i aplikaciji (API)

Umrežavanje i računalni hardver obično se pojavljuju kao osnova bilo kojeg modela klasičnog dizajna softvera; “mekano” ljudsko sučelje je na vrhu. Referentna arhitektura Open Systems Interconnect (OSI) sastoji se od sedam prepoznatljivih slojeva poput vjenčane torte, uz vrhunsko aplikacijsko programiranje (ili API). WordPress je softverska aplikacija koja radi u ovom sloju API-ja.

Svaka aplikacija zasniva se na operativnom sustavu kada dodatno podjelite vrh API-ja. Aplikacija pretvara podatke prikupljene iz lokalne pohrane, mrežne veze ili interneta u korisne informacije prema unaprijed određenim protokolima, unaprijed programiranim pravilima i postupcima. Preglednik je primjer aplikacije koja se izvodi na operativnom sustavu.

Hipermedijski podaci podataka djeluju u ovom memorijskom spremištu slijedeći specifikacije koda (poput HTML “glagola” GET, PUT i DELETE) kao i sigurnosne standarde provjere autentičnosti poput OAuth, CORS i SSL. Vjerojatno ste ugradili softver za klijente koji su snimili određene objekte koji “lebde” u ovom memorijskom spremištu. Specijalizirani API dizajnirani su za snimanje (interakciju s) određenim vrstama objekata.

REST kao poslodavac softvera s jednakim mogućnostima

REST se razlikuje od starijeg dizajna web aplikacija po tome što slabo definira ili PONOVNOpredstavlja način na koji se predmeti nalaze u memoriji. Širi raspon „lebdećih“ objekata u memoriji dovode se „na brod“ (STate Transfer) jer REST API nije ograničen načinom na koji “podatke” vidi strogim pravilima, definicijama, specifikacijama ili protokolima. Usvajanje REST dizajna eliminira potrebu za izgradnjom zasebnih API-ja za svaki novi projekt. Ovaj softverski dizajn također ima veću fleksibilnost u rješavanju budućih promjena bilo podataka ili protokola.

Zašto vam je razdvajanje važno

Izraz agnostic koristi se za opisivanje REST web dizajna, jer je razdvojen (ili nepovezan) s mnogim ograničenjima starijih protokola i specifikacija. Ovo razdvajanje je posebno važno jer se podaci prebacuju sa starijeg fokusa hiperteksta na novu, širu definiciju hipermedije, proširujući hipertekstualnu tkaninu hipervezanih podataka na grafiku i video. Razdvajanje web dizajna od utvrđenih pravila i specifikacija važno je kako se definicije mijenjaju.

Šira koncepcija podataka u kombinaciji s interoperabilnošću u korištenju, na primjer, HTTP glagola i sintakse, povećava proširivost i skalabilnost web dizajna. Programeri mogu primijeniti iste osnovne operacije (“naslijeđeni glagoli”) na više otvorenih objekata bez softvera za “probijanje”. REST analizira širok raspon jezika i specifikacija bez predrasuda ili predrasuda. REST biste mogli smatrati univerzalnim prevoditeljem novih interakcija između zaostavljenih sustava i vaših WordPress web stranica.

URL-ovi i Internet stvari (IOT)

Internet u stvarnosti u nastajanju (IOT) također nameće promjene u svemiru objekata i kako su one opisane, na primjer, u WordPressu. Razmotrite način na koji se ovi objekti identificiraju korištenjem Univerzalnog identifikatora resursa (URI) i njegovog jedinstvenog lokatora resursa (URL) i jedinstvenih podkomponenata naziva resursa (URN).

Usporedite, na primjer, URL-ove koji opisuju različite protokole za istu domenu http://mydomain.com i ftp://mydomain.com. Kako se IOT širi, naziv, lokacija i metode pronalaska URI imat će veću raznolikost i zahtijevat će veću fleksibilnost u upravljanju zrnatim razlikama. REST kao koncept web dizajna pomaže, a ne priječi, razvoj softvera.

ODRŽIVI WordPress aplikacijski okvir

wp-odmor-API

Od taksonomije do prilagođenih vrsta pošta

Vrste postova Neograničeno i mahuna, oba navedena u dijelu dodatka za Windows WordPress.org pod ključnu riječ vrste posta, automatski aktiviraju promjene kodova nakon aktiviranja koje vam omogućavaju, na primjer, izradu prilagođenih vrsta pošta (korisnički CPT) definiranih od strane korisnika s vlastitim zasebnim taksonomijama.

Međutim, ti dodaci omogućavaju samo promjene koda u osnovnim datotekama WordPress-a. Nijedan od navedenih softverskih paketa neće popuniti kôd potreban za prikazivanje registriranih CPT-ova i taksonomija u temi vaše instalacije. Svi paketi zahtijevaju ili dodatno ručno kodiranje ili kupnju dodatnih softverskih dodataka koji mogu vršiti izmjene softvera koje upravljaju izbornikom bez dodatnih ručnih kodova. Još jedan dodatak koji treba razmotriti jest Korisničko sučelje vrste prilagođenog posta po webdev Studios. Ažurira i osnovne datoteke WordPress-a.

Od sustava upravljanja sadržajem do okvira aplikacije

Programeri, od god WordPress v3.0 „Thelonius“, mogu registrirati vlastite CPT-ove i na taj način transformirati klasični okvir za upravljanje sadržajem WordPress-a (CMS) u aplikacije s prilagođenim tipovima podataka. REST proširuje mogućnost obilježja na protokole, specifikacije i softverske tehnologije poput JSON i AJAX. Ako zarađujete za život kao programer, važno je kako brzo i brzo prevesti potrebe klijenta u jednostavan softverski softver koji poznaje i kojem vjeruje..

Postoji i radna i beta verzija sustava WP REST API v2.0-beta4. Koristite beta verziju samo u svrhu testiranja; nikad ga nemojte instalirati na proizvodnu web stranicu.

WordPress prilagođen za buduće aplikacije

Ukratko, REST API i CPT ne sadrže tipične potrebe krajnjeg korisnika za WordPress. Međutim, ako ste razvojni programer, plaćeni ste za prilagođavanje poslovnim potrebama klijenta, osim pružanja stabilnog, ali “neobičnog” sustava upravljanja sadržajem. Potreban vam je okvir koji obećava povrat vašeg ulaganja vremena i novca. Svaki korisnik WordPress-a želi stabilan pouzdan okvir za koji je manje vjerojatno da će se pokvariti kad se protokoli promijene ili se promijeni tip podataka kako bi se odražavali novi atributi. REST API poboljšava tu sigurnost u pouzdanost i performanse.

Uključivanje REST API-ja i razmatranje CPT-a sa specijaliziranim taksonomijama uvijek je vrijedna aktivnost. REST API pruža mogućnost šireg dosega u dodanoj funkciji iz vanjskih izvora i veće trajnosti vašeg dizajna aplikacija jer lakše uklapa u buduće promjene protokola. Instaliranjem ovog API-ja i CPT-ova osigurati ćete zadovoljavanje potreba svojih klijenata na ekonomičan način sada i u budućnosti.

Na koji način pronalazite REST API? Jeste li uzbuđeni zbog budućnosti WordPress-a s ovom novom funkcionalnošću? Javite nam se u komentarima!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map