WordPress vs Weebly – Usporedba značajki

WordPress vs Weebly - što odabrati?

Teška odluka može biti odabir prave platforme koja će vam pomoći pri stvaranju vaše web stranice. Zato smo stvorili ovaj vodič za WordPress vs Weebly koji će vam pomoći da razumijete prednosti i nedostatke svakog rješenja. Naša WordPress vs Weebly usporedba obuhvatit će:


 • Cijena
 • Usluge poslužitelja
 • Jednostavnost korištenja
 • teme
 • Značajke i funkcionalnosti
 • SEO
 • Korisnička podrška

Na kraju čitanja trebali biste jasno razumjeti je li WordPress ili Weebly najprikladniji za vašu novu web stranicu.

Pregled WordPressa

WordPress.org

Trenutno preko 27,5% svih web stranica širom svijeta koriste WordPress (što naravno uključuje i WPExplorer). Dakle, kao što vidite, prilično popularna platforma. I to s dobrim razlogom. (Napomena: U ovom članku, kada spominjemo WordPress, mislimo na samoposluženu WordPress.org. Za informacije o WordPress.com, molimo pogledajte naš vodič o WordPress.com vs WordPress.org).

WordPress je softver otvorenog koda, što znači da ga je besplatno instalirati i koristiti. To je potpuno prilagodljiv, omogućujući vam da dizajnirate bilo koju vrstu i stil web stranice koji će vam možda trebati. Tisuće tema i dodataka također su stvorili programeri, tako da možete dodati dodatnu funkcionalnost na svoju web lokaciju bez potrebe za dodirivanjem retka koda.

Iskustvo izrade web stranica koje nudi WordPress se uvelike razlikuje od Weeblya. Za postavljanje WordPress web mjesta trebati će mnogo vremena, a možda će trebati i prethodno čitanje onih koji imaju ograničeno iskustvo u web dizajnu. Međutim, mogućnosti dostupne putem WordPress-a daleko prelaze opcije Weeblya, a WordPress vam u konačnici omogućuje potpunu kontrolu nad svim aspektima vaše web stranice.

WordPress će vam omogućiti da dizajnirate bilo koju vrstu web mjesta i dodate sve dodatne WordPress ili alate treće strane na vaše web mjesto. I sve za onoliko koliko novca želite. Postoji i bezbroj programera i dizajnera WordPress-a, koji mogu dizajnirati prilagođene elemente za vaše web mjesto, pomažući vam da vašu tvrtku daju prednost nad konkurencijom. Dakle, ako želite stvoriti ozbiljnu, profesionalnu i jedinstvenu web stranicu, WordPress je platforma za vas.

Weebly pregled

Weebly

Weebly je usluga za izradu i povlačenje web stranica. Omogućuje vam brzo i jednostavno oblikovanje web stranica bez potrebe za kodiranjem. Weebly je također u potpunosti domaćin usluga. To znači da će vaša web lokacija biti domaćin na Weeblyovim poslužiteljima.

Za upotrebu Weeblya vam nije potreban prethodni web dizajn ili tehničko iskustvo. Sučelje Weebly izuzetno je intuitivno i postupno se nude postupne upute za korištenje softvera. Stoga, ako želite stvoriti i pokrenuti web mjesto u samo nekoliko minuta, a zatim ga lako ažurirajte kad god trebate.

Weebly uključuje odgovarajuće teme, unaprijed dizajnirane opcije izgleda, integriranu platformu za e-trgovinu i uređivač povuci i spusti. Te će vam značajke pomoći u stvaranju profesionalne i moderne web stranice. Dakle, želite li započeti blog, nišnu web stranicu ili trgovinu e-trgovine, Weebly vam može pomoći u postizanju ciljeva.

Weebly također nudi širok spektar e-trgovine i marketinških alata. To će vam pomoći da pokrenete nesmetanu i uspješnu internetsku trgovinu, privući ćete promet na svoje web mjesto, pomoći vam da povećate praćenje svog bloga i još mnogo toga. Weebly mobilne aplikacije također osiguravaju da možete pristupiti svojoj web lokaciji s bilo kojeg uređaja. To vam omogućuje interakciju s posjetiteljima vaše web lokacije, praćenje njezine izvedbe i upravljanje narudžbama u trgovini iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

cijena

Cijene su važne i često će biti odlučujući faktor za koju platformu (WordPress vs Weebly) koriste za izradu svoje web stranice. I Weebly i WordPress u početku su besplatni za upotrebu. Ali, ako ozbiljno razmišljate o izgradnji uspješne i uspješne web stranice, obje te platforme dugoročno će vas koštati.

Troškovi za WordPress

WordPress.org softver je uvijek bio i uvijek će biti besplatan. Stoga instaliranje softvera i stvaranje web stranice u WordPressu neće vas koštati ništa.

No morat ćete kupiti naziv domene i uslugu hostinga na vašoj web lokaciji. Imena domena uglavnom su jeftina (možete koristiti ovu pogodbu s domenama GoDaddy da biste ih dobili za manje od 1 USD) i možete ih plaćati na godišnjoj osnovi. Davatelji hosting usluga uvelike se razlikuju u cijeni, ali opet neće slomiti banku i mogu vam se plaćati mjesečno.

Ostali troškovi izrade web mjesta WordPress uključuju kupnju vrhunskih dodataka poput usluge održavanja, premium teme ili nekih vrhunskih WordPress alata, uključujući programere stranica, i rješenja za generiranje potencijalnih korisnika.

Weebly cijene

cijena

Weebly je besplatan za korištenje, ali ovaj posao dolazi s ulovima. Prvo, da biste stvorili vlastito ime domene ili prenijeli domenu s druge platforme, morat ćete nadograditi na Weeblev premium premijski “Connect” plan. Ako želite besplatno koristiti Weebly, možete stvoriti vlastiti poddomena, što rezultira time da URL vaše web lokacije završi na ‘sitename’.weebly.com. To je u redu za osobnu web stranicu, ali ako želite prikazati ozbiljan i profesionalan posao, upotreba poddomene Weebly jednostavno neće smanjiti.

Drugo, ako napravite web stranicu pomoću besplatnog Weebly plana, tada ćete naći Weebly oglase koji se prikazuju na vašoj web stranici. Opet, ne izgledom renomiranog posla. Besplatne web stranice također imaju samo ograničenu količinu prostora za pohranu i ne mogu iskoristiti mnoge napredne značajke Weeblea, uključujući analitiku, dodatne sigurnosne mjere i još mnogo toga.

Međutim, s pozitivne strane, ako rado plaćate uslugu, Weebly pruža niz planova za zadovoljavanje različitih potreba web stranice. Oni uključuju početne, profesionalne i poslovne planove koji imaju povećanu količinu prostora za pohranu, bez oglasa, HD video i audio integraciju i podršku e-trgovini, da nabrojimo nekoliko premijskih značajki. Ti se planovi naplaćuju na mjesečnoj ili godišnjoj osnovi i morat će ih se plaćati sve dok web stranica bude gotova.

Usporedba cijena

WordPress je besplatan za korištenje, ali domena i usluge hostinga znače da imate male mjesečne izdatke kako biste održali svoje web mjesto na mreži. Svi vrhunski alati i usluge temeljeni na WordPressu su opcijski, tako da možete odabrati što ćete potrošiti.

Weebly će vam omogućiti stvaranje potpuno besplatne web stranice. Međutim, ako želite stvoriti značajnu web stranicu, budite spremni prijaviti se na neograničeno mjesečno plaćanje.

Usluge poslužitelja

Hosting je veliko pitanje za mnoge vlasnike web stranica. I to s dobrim razlogom. Dno crta je, ako nemate samostojeća web mjesta, onda je zapravo ne posjedujete. A to može uzrokovati veliki stres ako ikada poželite prebaciti platforme ili ne slijedite uvjete usluge.

WordPress – samostalno domaćin

Usluge poslužitelja

Sve WordPress.org web stranice moraju se samostalno održavati. Za one koji nikada prije nisu stvorili web stranicu, to može izgledati zastrašujuće, budući da ćete morati izaći i istražiti pružatelje usluga hostinga kako biste vidjeli koja usluga najbolje odgovara potrebama vaše web lokacije. O tome kako odabrati hosting pružatelja usluga opširno smo pisali, pa ako niste sigurni, pogledajte naš preporučeni WordPress hosting.

Sjajna stvar o WordPress.org hostingu je što postoji toliko mnogo izbora. Bilo da tek započinjete ili imate veliku multinacionalnu korporaciju, lako ćete pronaći uslugu hostinga za svoju web stranicu. A ako iz nekog razloga niste zadovoljni ugovorom koji primate, možete brzo premjestiti svoju web lokaciju kod novog davatelja usluga.

Weebly – usluga s hostom

Weebly ugošćuje sve web stranice na vlastitim poslužiteljima, što ljude odmah odbacuje korištenjem ove platforme. Međutim, postoje neke prednosti pri organizaciji vašeg web mjesta.

Weebly se trudi izabrati hosting uslugu i brine se o svim tehničkim aspektima pokretanja web mjesta. To uključuje sigurnost vaše web stranice i osiguravanje da vaša web lokacija uvijek izgleda dobro, radi brzo i ostaje na mreži. Weebly također nudi SSL certifikat za vašu trgovinu e-trgovine, omogućavajući svojim kupcima da sigurno vrše plaćanja na vašoj web lokaciji.

Hosting u usporedbi

WordPress.org je domaćin s vlastitim domaćinima pa ste zaduženi za pronalaženje pružatelja usluga hostinga i za osiguravanje sigurnog i sigurnog funkcioniranja vaše web lokacije. Međutim, glavna prednost ovdje je u tome što imate svoju web lokaciju i zadržavate potpunu kontrolu nad njom.

Weebly se brine za sve vaše potrebe za hostingom, kao i za sigurnost i tehničke performanse vaše web lokacije. No, kako je Weebly platforma s hostom, postavlja se veliko pitanje tko zapravo posjeduje vašu web stranicu. To je u redu ako imate web stranicu s tri stranice. Ali ako ste godinama stvarali sadržaj i oslanjate se na svojoj web stranici mjesečni prihod, tada vlasništvo odjednom postaje sve važnije.

Jednostavnost korištenja

Weebly i WordPress jednostavni su za korištenje, a obje su sjajne platforme koje će vam omogućiti da napravite lijepe i uspješne web stranice. Međutim, ako nemate apsolutno nikakvo web iskustvo, nema sumnje da će Weebly biti bolja opcija za vas. Jednako tako, ako želite izgraditi veliku web stranicu koja će se sastojati od brojnih značajki i funkcionalnosti, WordPress će biti prikladniji.

WordPress

WordPress pruža sasvim drugačiji doživljaj dizajna, ali onaj koji će vam ipak omogućiti lako dizajniranje prekrasnih web stranica. Definitivno ima strmiju krivulju učenja za WordPress u odnosu na Weebly. A ako nemate iskustva s web dizajnom ili upotrebom WordPressa, morat ćete malo pročitati kako započeti. Međutim, s uspješnom WordPress zajednicom, na internetu su dostupne opsežne informacije o korištenju WordPress-a.

Vaše iskustvo WordPress dizajna razlikuje se ovisno o temi i alatima koje odlučite koristiti. Mnogi programeri WordPressa kodiraju svoje WordPress stranice kako bi implementirali sve potrebne promjene. No, ljepota WordPress-a je to što pruža ponešto za svakoga, pa ako ne želite dodirivati ​​liniju koda, to ne trebate. Većina WordPress tema omogućit će vam prilagođavanje web stranice putem ploče s opcijama tema, putem programa Customizer na aktivnoj strani vaše web stranice ili korištenjem alata za izradu stranica.

Weebly

Jednostavnost korištenja

Weebly je graditelj web lokacija za povlačenje i ispuštanje, pa je sve što je potrebno za izradu osnovne web stranice odmah dostupno. Jednom kada se prijavite s Weeblyom, možete birati između brojnih Weeblyovih tema. Vaš će odabrani predložak otvoriti u uređivaču Weebly, gdje možete povući i ispustiti elemente dizajna na stranicu kako biste prilagodili svoju web lokaciju. Elementi sadržaja uključuju tekst, fotografije, karte i videozapise. Možete jednostavno dodavati stranice, mijenjati elemente za oblikovanje, dodavati SEO podatke i još mnogo toga.

Sučelje Weebly vrlo je jednostavno, što pomaže pojednostaviti proces dizajna i čini dizajniranje vaše web stranice brzim i zabavnim. Jasne upute o tome kako koristiti uređivač povuci i ispusti su također prikazane, čineći različite značajke lako dostupnim. Sve su značajke i alati prisutni, tako da ni u jednom trenutku ništa ne treba instalirati ili nadograditi.

Jednostavnost upotrebe u usporedbi

Weebly definitivno ima gornju ruku radi jednostavnije uporabe i izvrsno je za početnike ili one koji imaju ograničeno vrijeme. Međutim, isplativo je da ako koristite Weebly, nedostajat će vam izbor, mogućnosti i na kraju kontrola nad vašom web stranicom i njenim dizajnom..

WordPress ima strmiju krivulju učenja i vašoj će web stranici trebati duže vremena za postavljanje na ovoj platformi. Ali sada dostupni brojni WordPress alati znače da dizajn vaše web stranice može biti fluidno i inovativno iskustvo. I što je najvažnije, WordPress može pružiti sve značajke i funkcionalnosti koje će vašoj rastućoj web stranici možda trebati.

teme

WordPress i Weebly pružaju teme iz kojih možete stvoriti svoju web stranicu. Bez obzira stvarate li trgovinu, blog ili web mjesto za portfelj e-trgovine, obje platforme imaju niz tema kojima se mogu zadovoljiti za različite vrste web lokacija.

WordPress

teme

Ako napravite svoju web stranicu na WordPressu, imat ćete na hiljade tema na dohvat ruke. Besplatne teme WordPressa mogu se naći na blogovima vrhunskog razvojnog programera (kao što je WPExplorer), kao i na vašoj WordPress nadzornoj ploči u WordPress repozitorij. Bez obzira na vašu nišu moći ćete pronaći prikladnu temu za svoj projekt.

Premium teme mogu se kupiti od velikog broja tematskih tržišta i programera tema. Kad odabirete premium WordPress temu, obavezno kupujte od uglednog izvora, poput ThemeForest. Potražite malo istraživanja da biste bili sigurni da je to legalno tržište ili pojedinac s dobrim rezultatima.

Teme Premium WordPress dolaze s naprednim značajkama i obično nude bolje mogućnosti podrške od besplatnih tema. Oni također često uključuju integrirane premium dodatke za dodavanje dodatne funkcionalnosti relevantne za nišu vaše teme.

Weebly

Sve su Weebly teme unaprijed izgrađene, prilagodljive i sadrže niz inovativnih značajki, uključujući efekte paralakse, mogućnosti video pozadine, prilagođene fontove i još mnogo toga. Teme se mogu učitati u uređivač povuci i ispusti jednim klikom na gumb te instalirati na slike i sve. Sve su teme besplatne, responzivne i predstavljaju moderne i osvježavajuće izglede i vizualne prikaze.

Loša strana je što je broj tema koje pruža Weebly ograničen. A ako se odlučite za izgradnju web stranice na Weeblyu, tada možete koristiti samo pod uvjetom Weebly teme.

Teme u usporedbi

Zapravo nema usporedbe kada je u pitanju WordPress vs Weebly temama. Iako Weebly pruža dobar broj visokokvalitetnih tema, to se ne može uporediti s količinom i raznolikošću WordPress tema koje su dostupne.

Značajke i funkcionalnosti

Značajke i funkcionalnosti programa WordPress vs Weebly prilično je impresivna usporedba. Oboje nude obilje mogućnosti koje će se korisnicima svidjeti. Ovo će vam pomoći ne samo da napravite zadivljujuću web stranicu, već će vam biti važno da postigne svoje ciljeve.

Značajke i funkcije programa WordPress

Tradicionalno, WordPress funkcionalnost dodana je putem dodataka. Međutim, danas nije neobično pronaći širok asortiman ugrađenih osobina i funkcionalnosti integriranih izravno u WordPress teme. Kada istražujete teme, pažljivo potražite koje značajke sadrže. Ako posebne značajke koje želite nisu navedene, tada ćete ih morati instalirati pomoću WordPress dodataka.

WordPress dodaci

Nagla je mogućnost instaliranja funkcionalnosti putem dodataka neograničene mogućnosti koje WordPress dodaci pružaju. Bez obzira na potrebe vaše web stranice, moći ćete pronaći prave WordPress dodatke za njih.

Besplatne dodatke možete pronaći u programu WordPress repozitorij, i obično se može instalirati i pokrenuti na vašoj web lokaciji za nekoliko minuta. Premium dodatke moguće je kupiti i na internetskim tržištima poput CodeCanyon-a, kao i od brojnih programera WordPress-a i dodataka.

Značajke ugradbene značajke

Weebly nudi niz učinkovitih ugrađenih značajki i funkcionalnosti. Kako su to integrirani alati, odmah su vam na raspolaganju ako i kada ih trebate. Evo nekih naprednih značajki kojima vam platforma Weebly pruža pristup…

 • Internetski proizvođač i galerija prezentacija – jednostavno stvorite vlastite prekrasne fotogalerije i prezentacije, koristite biblioteku fotografija Weeblea, uređujejte slike, dodajte titlove i još mnogo toga.
 • Zajedničko dijeljenje – zakažite postove na blogovima koji će se objavljivati ​​na Facebooku i Twitteru kako bi vaš sadržaj mogao dosegnuti širu publiku.
 • Ugradi ili ugosti videozapise izravno na svoju web lokaciju – ugradi s YouTubea ili prebaci video datoteke u Weebly.
 • Prilagođeni obrasci – stvarajte prilagođene obrasce i upravljajte prijavama, održavajući kontakt s posjetiteljima vaše web lokacije.

Weebly također nudi izbor alata za SEO, e-trgovinu, analitiku i marketing putem e-pošte.

Weebly Apps

Značajke i funkcionalnost

Weebly App Center nudi veliki broj besplatnih i premium aplikacija. Kategorije uključuju …

 • eCommerce
 • Komunikacija
 • Marketing
 • socijalni
 • Alati i značajke web mjesta

Sveukupno Weebly nudi preko 300 aplikacija. Međutim, kao i kod tema, možete koristiti samo one Weebly aplikacije, a treće aplikacije i dodaci nisu dopušteni.

Značajke i funkcionalnosti u usporedbi

Postoje prednosti i nedostaci različitih značajki i funkcionalnosti koje nude WordPress vs Weebly. WordPress teme često dolaze s nizom značajki i funkcionalnosti. Sve što vam treba, ali nije uključeno u vašu temu, može se instalirati pomoću WordPress dodataka. Pronalaženje pravih dodataka za vaš projekt u početku bi moglo potrajati neko istraživanje. Međutim, neograničeni broj dodataka osigurava vam brzu mogućnost izrade prilagođene web stranice na temelju poslovnih potreba.

Značajke Weebly-a su sve ugrađene i odmah su spremne i jednostavne za upotrebu. Međutim, ograničeni ste onim što se nudi, i iako imate mogućnost izbora između Weebly-a, ne možete instalirati dodatke drugih proizvođača. Dakle, ako Weebly nema što želite ili niste impresionirani svojim izborom, ne možete ništa učiniti s tim.

SEO

SEO bi trebao biti prioritet za sve vlasnike web stranica. SEO inicijativa pomoći će vašoj web lokaciji da se dobro rangira u tražilicama i poveća količinu prometa koji stiže na vašu web lokaciju.

WordPress

Yoast SEO

Većina modernih tema u potpunosti je reagirana i optimizirana za tražilice. Međutim, postoji i određeni broj WordPress dodataka koji će pomoći vašem sadržaju da se dobro rangira.

Yoast SEO najpopularniji je i preuzeti dodatak i to s dobrim razlogom. Yoast SEO pruža naprednu XML sitemap funkcionalnost, dat će vam potpunu kontrolu nad sitnicama i omogućiti vam lako dodavanje naslova i opisa metapodataka na stranice i postove. Ovaj je dodatak besplatan za instaliranje i upotrebu i neophodan je za sve WordPress web stranice.

Weebly

Ako Weebly koristite za izradu web mjesta, velik dio vašeg SEO-a ugrađen je. Sve web lokacije Weebly sadrže meta opise, kartu web mjesta, SEO-prilagođeno oblikovanje HTML-a i odgovarajuće dizajne. Dostupne su i dodatne mogućnosti SEO, uključujući opcije specifične za stranice, alt oznake na slikama i još mnogo toga. Svrha ovdje je da svaki put kada je ugrađen SEO postaje teže prebaciti se na drugu platformu web mjesta.

Weebly također nudi jednostavno slijediti upute o poboljšanju SEO podataka vaše web lokacije. To je sjajno za one koji još uvijek uče kako optimizirati web mjesto na tražilicama..

Usporedba za SEO

Kada pogledamo WordPress vs Weebly, obojica su prilično dobro pokrivena. Sve je ugrađen SEO Weebly i sadrži jasne upute kako najbolje optimizirati web mjesto. Uz WordPress, morat ćete odabrati i instalirati SEO dodatak. Međutim, ako se pridržavate Yoast-a, budite sigurni da će se pobrinuti vaše SEO potrebe.

Korisnička podrška

Kvalitetna korisnička podrška može biti ključni faktor u stvaranju potpuno funkcionalne web stranice. A to također može učiniti dug put da biste održali zdravu pamet kroz proces dizajniranja.

WordPress

WordPress zajednica obuhvaća svijet i internet je pun WordPress blogova, web-mjesta za pomoć i forumi. U skladu s tim, ne postoji središnja usluga podrške koja nudi e-poštu ili telefonsku pomoć, osim ako ne kupite premium uslugu ili temu.

Ako smatrate da će vam trebati jedna podrška, možda će biti vrijedno kupiti premium temu, jer mnogi od njih dolaze s opsežnom dokumentacijom, video tutorijali i svim važnim razgovorima uživo ili izravnom telefonskom linijom.

Weebly

wordpress.org vs plakati

Weebly ima impresivno sustav potpore, izradu web dizajna na svojoj platformi izuzetno pozitivno iskustvo. Osim uputa za uređivanje povuci i ispusti, dobivate i pristup forumu zajednice te podršku za chat i e-poštu. Za one koji se odluče za premium Weebly Pro i Business Planove, dobit ćete i telefonsku podršku ako vam je potrebna.

Korisnička podrška u usporedbi

I Weebly i WordPress nude visoku razinu podrške. WordPress je o tome napisao mnogo više nego Weebly. Međutim, možda će trebati vrijeme pretraživanja interneta da biste pronašli prave vodiče za podršku ili forume za svoj projekt. Weebly, s druge strane, ima svu dokumentaciju na licu mjesta, što olakšava pristup. Oboje imaju opcije podrške jedan na jedan, ali to će vas koštati više.

WordPress vs Weebly – koja vam platforma odgovara?

Kao što vidite, WordPress vs Weebly nudi različite prednosti i nedostatke. Platforma koju odaberete ovisit će o vašim potrebama i potrebama vašeg projekta (iako uvijek biramo WordPress). Weebly je savršen za početnike ili one koji imaju skraćeno vrijeme, ili koji ne žele naučiti kako koristiti WordPress. Međutim, ako želite razviti svoju web lokaciju u uspješno i profitabilno poslovanje, onda je WordPress bolja opcija. Iznenađujuće je brzo i jednostavno zakačiti se, postoje tisuće tema i dodataka za oblikovanje vaše web lokacije i postoji zajednica (u milijunima) ljudi koji vole pomagati jedni drugima.

Koji graditelj web stranica vam se obraća? Molimo, podijelite svoja razmišljanja o WordPressu ili Weeblyu u razmišljanjima ispod …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map