WordPress vs kvadratni prostor: razlike i značajke

WordPress vs kvadratni prostor: razlike i značajke

Želite li dizajnirati novu web stranicu, ali niste sigurni koju ćete platformu koristiti? Tada ste došli na pravo mjesto. U ovom vodiču za WordPress vs Squarespace uspoređujemo ova dva rješenja kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku koja je najbolja za vaš projekt.


Danas nam je cilj predstaviti vam WordPress i Squarespace – dvije moćne i popularne platforme web stranica. Mi ćemo pogledati cijene, kako su domaćini, vaše mogućnosti za teme ili predloške, prilagodljivost, dodane značajke ili integracije, sigurnost i dostupna podrška.

Spremni za početak? Idemo…

Uvod u WordPress

WordPress vs Squarespace

WordPress.org je popularan open source sustav upravljanja sadržajem (CMS) na koji se koristi podršku preko 60 milijuna web stranica. Kada raspravljamo o WordPressu u ovom članku, mislimo na WordPress.org. Za više informacija o WordPress.com i kako se on razlikuje od WordPress.org, pogledajte naš članak na WordPress.com u odnosu na WordPress.org.

WordPress.org koriste neka velika imena, uključujući Microsoft, Mercedes Benz, Walt Disney i TED Blog kako bi ih nabrojali. Mnogo je razloga za popularnost koju uživa WordPress, ali kontrola i fleksibilnost koje ovo rješenje pruža važni su igrači. Evo nekih njegovih glavnih značajki …

 • Besplatno za korištenje
 • Tisuće besplatnih i premium tema
 • Tisuće dodataka za dodatnu funkcionalnost
 • Mnogobrojne mogućnosti prilagođavanja, uključujući programere za povlačenje i ispuštanje, ploče s opcijama tema i priliku za kodiranje
 • Uspješna WordPress zajednica
 • Potpuno vlasništvo i kontrola nad vašom web stranicom

WordPress zajednica globalna je cjelina koja neprestano radi i poboljšava WordPress, a da ne spominjemo otkrivanje novih alata i proizvoda. Time se osigurava da WordPress ne samo uvijek stoji ispred svoje igre, već i vaša web stranica.

Uvod u kvadratni prostor

Squarespace

Squarespace je rješenje sve u jednom koje pokreće milijune web stranica u stotinama industrija. Njegovi moderni, trendovski dizajnirani predlošci omogućavaju tvrtkama izradu profesionalnih web stranica, prekrasnih portfelja ili profitabilnih internetskih trgovina.

Keanu Reeves, Sadie Williams i John Malkovich, koji su trenutno korišteni kao platforma, Squarespace je idealno rješenje za sve, od skromnog blogera do etabliranih marki. Sadrži brojne značajke koje će vam pomoći u dizajniranju web stranice, uključujući…

 • Besplatan neograničen hosting
 • Infrastruktura najviše kvalitete
 • Lijepe predloške
 • Intuitivni graditelj web-lokacija povuci i ispusti
 • Vrhunska sigurnost
 • Podrška 24/7

Nakon što je stvorena vaša web stranica, Squarespace također nudi skup marketinških alata koji će vam pomoći da se povežete sa svojom publikom, pronađete ih u pretraživačkoj i društvenoj mreži i povećate sljedeće.

Cijene za WordPress

Kao što je već spomenuto, WordPress softver je besplatan za upotrebu. Jedini potrebni tekući troškovi su hosting i naknade za domenu (o čemu će se raspravljati dalje). No, ljepota WordPressa je ta što se on može povećati ili smanjiti kako bi odgovarao vašim potrebama, a to vrijedi i za novčane izdatke.

WordPress nudi sve što vam je potrebno, od tema i dodataka do alata za generiranje i marketing. Međutim, dostupni su i napredni premium proizvodi za sve aspekte WordPress-a i možda ih vrijedi nadograditi s rastom vaše web stranice.

Cijene kvadrata

cijena

Squarespace je vrhunska usluga koja se stalno naplaćuje mjesečna naknada koristiti svoju platformu. Postoje četiri plana za odabir, počevši od osobni plan koji je namijenjen onima s blogovima ili malim web lokacijama, povećavajući vrijednost do Napredna plan, stvoren za profesionalne prodavaonice e-trgovine.

Svi planovi uključuju hosting i naknade za domene prvih godina, kao i pristup Squarespace predlošcima i graditelju povuci i ispusti, podršku 24/7 i još mnogo toga. Napredni planovi uključuju alate za marketing i e-trgovinu, omogućujući vam rast i održavanje unosnog poslovanja.

Squarespace nudi 14-dnevnu besplatnu probnu verziju koja vam omogućuje stvaranje web stranice i upoznavanje s platformom. Ovo je sjajan način da vidite da li je ovo rješenje za vas, a ja bih vam preporučio da se prijavite i igrate ako razmišljate o korištenju Squarespace longterm.

WordPress hosting i nazivi domena

WordPress vs Squarespace: Hosting

Softver WordPress besplatan je za upotrebu i uvijek će ga biti. To ga čini atraktivnom opcijom za mnoge tvrtke jer mogu stvoriti web stranicu s uvjerenjem da se troškovi web mjesta neće povećavati iz godine u godinu.

U skladu s tim, WordPress nije rješenje sve u jednom. Dakle, kada koristite WordPress, sve što ste dobili je softver. Za registraciju i korištenje imena domene i host vašeg web mjesta morat ćete plaćati mjesečnu ili godišnju naknadu.

Naziv domene – Većina imena domena košta nekoliko dolara godišnje i neće probiti banku. Naziv domene možete registrirati putem brojnih davatelja trećih strana (prvu godinu možete dobiti GoDaddy domenu za samo 0,99 centi), a imate potpunu kontrolu nad domenom koju odaberete za svoju web lokaciju..

Usluge poslužitelja – S hostingom dobivate ono što plaćate. Planovi počinju od nekoliko dolara godišnje (kao što je Bluehost za samo 2,95 USD / mjesečno), ali za veće web stranice s velikim brojem sljedećih morat ćete se odlučiti za skuplje planove koji pružaju podršku velikim količinama prometa i pohrane web mjesta..

Poseban hosting za WordPress – Najboljim WordPress hostingom često se upravlja WordPress hostingom. To pruža broj vrhunskih hosting usluga i dobar je izbor s obzirom na to da su poslužitelji optimizirani posebno za WordPress. Za više informacija o odabiru web-domaćina za svoju WordPress stranicu potražite u našem članku o tome što potražiti na WordPress hostingu.

Osim što plaćate hosting, postoji širok asortiman usluga i planova, tako da bez obzira na proračun i web lokaciju trebate, naći ćete nešto što vam odgovara.

Hosting kvadrata i nazivi domena

Kako je kvadratni prostor a potpuno uspio internetska usluga, sve Squarespace web lokacije nalaze se na njihovom cloud hostingu. Ne postoji ograničenje u hostu pohrane ili propusne širine, a Squarespace koristi vlastitu globalnu CDN mrežu kako bi osigurao brza vremena učitavanja za sve korisnike web mjesta gdje god se nalazili

Imena domena također se registriraju i kupuju putem Squarespace-a. Vaša domena dolazi s SSL certifikatom i uvijek se može obnavljati istom brzinom, štedeći vas od nepoželjnih iznenađenja. Možete kupiti više domena i povezati ih sa svojim računom Squarespace. A ako trebate, možete jednostavno prenijeti ime domene treće strane na Squarespace.

WordPress teme

WordPress vs kvadratni prostor: teme

Gledajući WordPress vs Squarespace, WP ima mnoštvo tema koje vam omogućuju stvaranje lijepih i stilskih web stranica. Gotovo sve moderne teme odgovaraju i prilagođavaju se korisnicima te sadrže mnoštvo značajki koje pomažu u postizanju ciljeva vaše web lokacije.

Besplatna ili premium tema?

Prilikom odabira teme za WordPress treba uzeti u obzir puno. Prvo, morate odlučiti želite li koristiti besplatnu ili premium temu. Besplatne teme WordPressa mogu se pronaći na web-lokacijama programera širom svijeta. Ili možete instalirati teme s WordPress repozitorij s vaše WordPress nadzorne ploče. Te su teme dobro konstruirane, sigurne i lako vidljive što je dobar izbor bez obzira na vaš projekt.

Premium teme WordPress obično imaju naprednije značajke i često uključuju premium dodatke kao dio naknade za kupnju. Kada kupujete premium temu, uvijek provjerite jeste li odabrali temu od uglednog kupca. WordPress programeri poput StudioPress ili Elegant Themes dobra su opcija. ThemeForest je također popularno tržište tema koje prodaje širok asortiman tema. Ovdje možete pregledavati ocjene i recenzije, što vam daje dobru predstavu o tome što se tema koristi prije kupnje.

Za više informacija o odabiru besplatne ili premium teme pročitajte naš članak o besplatnim ili premium temama?

Ugrađena za višenamjensku ili višenamjensku temu?

Drugi glavni čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru WordPress teme jest treba li se odlučiti za ugrađenu ili višenamjensku temu.

Izgrađene namjene niše WordPress teme služe jedinstvenim ciljevima i sadržavat će relevantne i specifične značajke. Na primjer, tema za blogovanje o namirnicama namijenjenoj hrani vjerojatno će sadržavati proizvođač recepata koji će vam omogućiti lako prikazivanje recepata u čitljivom obliku na vašoj web lokaciji. Korištenje ugrađene namjene WordPress teme čini postupak dizajna i stvaranja brzim i jednostavnim, jer su sve potrebne funkcije odmah dostupne.

Višenamjenska tema dat će vam alate potrebne za stvaranje bilo koje vrste web stranica. Višenamjenske teme s obično naprednim stvaraocima stranica omogućuju vam da lako prilagodite bilo koji i sve dijelove vaše web stranice, omogućujući vam da napravite uistinu jedinstveno web mjesto. Sjajan primjer je Totalna WordPress tema, koju su pametni umovi stvorili ovdje na WPExplorer.

Značajke i funkcionalnosti

S obzirom na to koje su vam značajke i funkcije potrebne, posljednji je ključni aspekt koji treba uzeti u obzir pri odabiru WordPress teme. Dobro razmislite što vaš projekt treba i svakako provjerite što uključuje tema prije kupnje ili instalacije.

Imajte na umu da se dodatni funkcionalnosti mogu dodati putem dodataka (o kojima ćemo dalje raspravljati). Ali kupnja premium dodataka odvojeno dugoročno može koštati više od jednostavne kupovine premium teme iz pokretanja.

Pogledajte naš članak koji prikazuje najbolje WordPress teme kako biste dobili predodžbu o tome što je vani.

Predlošci kvadrata

WordPress vs Squarespace: Predlošci

Odabir predlošci koji nudi Squarespace impresivno je (iako se ne uspoređuje s WordPressom). Svi predlozi Squarespace-a uključeni su u svaki plan. Sve ih je izgradio nagrađivani tim Squarespace dizajnerskog tima, a izrađeni su za upotrebu isključivo na svojoj platformi.

Predlošci su podijeljeni u brojne kategorije, uključujući internetske trgovine, profesionalne usluge, fotografiju, društvene i neprofitne organizacije i mnoge druge. Svaki je predložak početna točka, a sa stotinama prilagodljivih značajki možete ga stilski koristiti na bilo koji način.

Kvadratni prostor čini odabir pravog predloška vrlo jednostavnim. Jednostavno kliknite na kategoriju koja se podudara s nišom vaše web stranice. Zatim pogledajte svaki demo prikaz, provjerite njegov dizajn, izgled, značajke i korisničko iskustvo. Ovo će vam pomoći da shvatite što svaki predložak može ponuditi i kako će vaši korisnici utjecati na vašu web lokaciju.

Ako ste zadovoljni s predloškom, jednostavno odaberite Započnite s ovim dizajnom iz gornjeg desnog kuta, a vaš će se novi predložak otvoriti u alatu za crtanje i ispuštanje web mjesta Squarespace. Ako se predomislite, šablonu možete u bilo kojem trenutku jednostavno prebaciti.

Prilagodba WordPress-a

Kao što smo ranije spomenuli u odjeljku Uvoda, WordPress ima različite mogućnosti prilagođavanja. Ovisno o odabranoj temi, svoju web stranicu moći ćete prilagoditi putem ploče s temama ili WordPress alata za prilagođavanje, pomoću alata za pravljenje i povlačenje stranice, i / ili dodavanjem i promjenom koda.

Dno crta WordPressa je da je 100% prilagodljiv kodiranjem ili instaliranjem i korištenjem pravih alata. Dakle, ako želite potpunu kontrolu nad svojom web stranicom, onda je WordPress pravi izbor za vas.

Prilagodba kvadrata

Graditelj web stranica

Da biste prilagodili svoj predložak u Squarespaceu, upotrijebit ćete njegov ugrađeni alat za pravljenje i povlačenje web mjesta. Ovo je zapravo vrlo jednostavno za korištenje i pruža zabavno dizajnersko iskustvo. Unutar alata za izradu web stranica možete dodavati stranice na svoju web stranicu, dodavati elemente dizajna poput naslova i logotipa, pisati postove na blogu, provjeravati analitiku, upravljati ugrađenim alatima i još mnogo toga.

Vizualni elementi predloška mogu se mijenjati pomoću uređivača stilova. Svaki se predložak razlikuje u pogledu prilagodbe stila koje možete napraviti. Općenito možete mijenjati tipografiju, boje, pozadinske slike, zaglavlje i bočne trake. Postoji i CSS uređivač koji će vam omogućiti dodavanje vlastitog prilagođenog koda ako je potrebno.

Nema sumnje da je graditelj Squarespace web stranica intuitivan, a za one s ograničenim iskustvom web dizajna možda je dobra opcija. Međutim, prilagodbe koje možete izvršiti su ograničene i to može postati frustrirajuće, pogotovo s rastom web lokacije.

WordPress dodaci

WordPress dodaciKada smo razgovarali o temama WordPress-a, dotakli smo se ideje odabira teme za ugradnju koja ima ugrađene značajke. Većina modernih tema ima brojne integrirane značajke i funkcionalnosti koje su već uvrštene. Ali ponekad će vam trebati dodatna funkcionalnost koja nije pružena kroz vašu temu. Jednako tako, određena značajka može biti uključena u vašu temu, ali vaša web stranica treba napredniju verziju.

Ljepota WordPressa je u tome što se svaka dodatna funkcionalnost koja vam je potrebna može brzo i jednostavno dodati pomoću WordPress dodatka. Na raspolaganju su tisuće dodataka, a za svaku funkciju koju želite instalirati, uvijek postoji mnoštvo korisnih dodataka koje možete izabrati i koji mogu dobro obaviti posao. Ova fleksibilnost koju pruža WordPress, omogućavajući korisnicima da integriraju sve potrebne potrebne alate od neprocjenjive je važnosti za širenje web stranica i poduzeća.

Prilikom odabira pravih dodataka za vaše web mjesto obavezno istražite. Postoji širok asortiman besplatnih i premium dodataka, pa je najbolje mjesto za pokretanje pretraživanja WordPress spremište ili CodeCanyon.

Značajke i integracije kvadrata

Kada je u pitanju WordPress vs Squarespace, oni kasnije dolaze s brojnim ugrađenim značajkama koje možete koristiti. Oni uključuju …

 • Blokovi galerija – prikažite galerije, raspored rešetki, klizače i još mnogo toga.
 • Video pozadine – dodajte videozapis po svom izboru kako biste stvorili pozadinu koja privlači pažnju.
 • Zbirke zvuka – Prenesite i dijelite svoje albume na svojoj web stranici.
 • Traka najava (poznata i kao Hello Bar) – Označite promocije ili najavite vijesti na početnoj stranici vaše web stranice.
 • Blokovi obrasca – dodajte obrazac za snimanje podataka posjetitelja ili dopustite da stupe u kontakt s vama.

Integracije kvadratnog prostora također su ugrađeni u platformu i postavljanje spremno za upotrebu. Na taj ćete se način sprečavati kretanjem po tržištima kako biste pronašli potrebne dodatne mogućnosti, a zatim instalirali dodatke. Za sve graditelja web stranica, izbor integracija koje nudi Squarespace izuzetan je. Ovdje je samo izbor onoga što se nudi…

 • Disqus – Koristite ovaj napredni sustav komentiranja umjesto zadanog Squarespace sustava za komentare.
 • Stripe, Apple Pay i Paypal – Prihvaćajte plaćanja na svojoj web stranici na više načina.
 • Društveni mediji – povežite se sa svojim računima na društvenim mrežama, uključujući Facebook, Twitter, Instagram, iTunes Store, LinkedIn, Tumblr i još mnogo toga.
 • Google fontovi i Typekit – obojica su uključena u uređivač stilova.
 • Adobe Creative Cloud Image Editor – omogućava vam uređivanje i poboljšavanje slika izravno u kvadraturi.
 • YouTube i Vimeo – umetnite videozapise na svoju web lokaciju s tih kanala.

Možete integrirati i druge usluge treće strane, uključujući Google AdSense, Etsy, Eventbrite i Facebook Pixel. Međutim, Squarespace ne nudi podršku za integraciju trećih strana i ne može jamčiti potpunu kompatibilnost s njihovim predlošcima. Mogućnost integracija trećih strana također nije dostupna za one na Osobnom planu pa ćete je morati nadograditi.

Učinak i sigurnost WordPressa

Sve u jednom WP sigurnosti i vatrozida

Ako se odlučite za korištenje WordPress-a, za uspješnost i sigurnost vaše web stranice vaša je odgovornost. Odabir učinkovitog pružatelja usluga hostinga može vam pomoći, ali morat ćete instalirati i brojne dodatke kako biste osigurali da vaša web lokacija bude sigurna, da bez problema radi u svakom trenutku..

sigurnosti – Instalirajte besplatni WordPress dodatak Sve u jednom WP sigurnosti i vatrozida a za dodatne sigurnosne savjete pročitajte naš članak kako poboljšati sigurnost svoje WordPress web lokacije.

Ubrzati – Mnogo možete učiniti da poboljšate brzinu svoje web stranice WordPress, od ažuriranja web lokacije do korištenja alata za optimizaciju slike i dodatka za predmemoriranje. Pogledajte naš članak o tome kako ubrzati WordPress za više detalja.

Izvođenje – Web stranice koje primaju veliku količinu posjetitelja ili sadrže velike količine medija moraju pratiti izvedbu. Učitava li se web mjesto brzo, je li kvaliteta strujanja medija stalno visoka i vrijeme zastoja malo? Ako je odgovor na bilo koje od tih pitanja “Ne”, možda ćete trebati razmotriti upotrebu mreže za dostavu sadržaja (CDN).

Boravak na vrhu održavanja web mjesta i praćenje sigurnosti i performansi vaše web stranice vlasnici su WordPress web stranica obavezni. Međutim, postoji mnoštvo web programera i agencija koji pružaju ove usluge ako biste radije dali ovaj posao.

Učinkovitost i sigurnost kvadratnog prostora

Budući da je Squarespace rješenje koje se održava sve u jednom, za vas se brinu sva radna svojstva i sigurnosna pitanja. Evo nekih njegovih vrhunskih performansi i sigurnosnih značajki …

 • Squarespace partneri s dobavljačima DNS-a koji će vam pružiti vrhunsku usmjeravanje prometa, pouzdanost i produženje rada.
 • Global Squarespace CDN obrađuje milijarde hitova svaki mjesec.
 • Sve web stranice Squarespacea imaju SSL certifikate koji osiguravaju veze posjetitelja s vašom web lokacijom.
 • Napredne tehnike ublažavanja DDoS koriste se za zaštitu vaše web lokacije od zlonamjernog prometa.
 • Web stranice kvadrata nadziru se svake minute sa 20+ lokacija širom svijeta, s operativnim timom 24/7 koji je spreman odgovoriti na otkrivene incidente.

Podrška za WordPress

WordPress.org nudi opsežne dokumentacija na njihovoj web stranici. Međutim, to se teško uspoređuje s informacijama koje dijeli i raspravlja globalna WordPress zajednica.

Blogovi, poput našeg ovdje u WPExplorer-u, nude korisne članke, vodiče i upute za početnike do profesionalnih WordPress programera. Forum, gdje možete postavljati pitanja i dijeliti probleme, uobičajena su. A za još gorućih problema možete isprobati uslugu održavanja WordPressa ili unajmiti programera.

Za one koji se odluče za kupnju premium WordPress teme, dodataka ili drugog alata, podrška koja se isporučuje uz ove proizvode često može biti vrijedna i cijena. Podrška putem adrese e-poštom ili neprekidno potvrđene podrške često nije rijetkost za skuplje proizvode, što može osigurati da vaša web lokacija bude u punom kapacitetu u svakom trenutku..

Podrška u kvadratnom prostoru

Podrška u kvadratnom prostoru

Squarespace nudi personaliziranu njihovu podršku Tim za brigu o kupcima. Podrška je 24/7 putem live chat-a ili e-pošte. Centar za pomoć također je prepun popularnih vodiča i tema, videozapisa i webinara, koji vam govore o svim značajkama Squarespacea i kako ih koristiti na vašoj web lokaciji.

WordPress.org vs Square Square – Usporedba

Dakle, sada dobro razumijemo što obje ove platforme nude. Ali kako se mjere jedna protiv druge? Pogledajmo ključna područja usporedbe …

WordPress vs kvadratni prostor – cijene

WordPress je besplatno rješenje, a jedini mjesečni troškovi su hosting i registracija imena domena. Međutim, na raspolaganju vam je puno vrhunskih alata koji omogućuju povećavanje funkcionalnosti vaše web stranice prema vlastitoj želji. U osnovi, WordPress je “plaćanje onoliko ili onoliko malo koliko želite”.

Za usporedbu, za upotrebu Squarespace-a morat ćete se uključiti u mjesečni plan. A ako odaberete vrhunski plan, s vremenom će vas to koštati. Ipak, alati, podrška i ugrađene značajke u ponudi čine Squarespace dobrom vrijednosti za novac.

WordPress vs Squarespace – teme, predlošci i značajke

WordPress nudi tisuće besplatnih i vrhunskih tema i dodataka s ugrađenim i instaliranim značajkama i funkcionalnostima. Bez obzira na dodatak koji želite dodati na svoje web mjesto, WordPress može zadovoljiti potrebe vaših projekata. To ga čini izvrsnom platformom za web stranice koje se mogu razvijati i razvijati s vremenom.

Squarespace također nudi impresivan izbor predložaka, značajki i integracija. Osobito u usporedbi s ostalim all-in-one platformama poput Wix-a i Weebly-a, Squarespace je daleko ispred konkurencije. Međutim, i dalje ste ograničeni ograničenjima Squarespacea i nećete naći istu fleksibilnost koju pruža WordPress.

WordPress vs Squarespace – Prilagodba i jednostavnost upotrebe

WordPress pobjeđuje nakon prilagodbe. Ova vam platforma omogućuje krajnju kontrolu nad vašom web stranicom. Međutim, nedostatak toga je što ne pruža istu jednostavnost upotrebe kao Squarespace i ima strmu krivulju učenja za početnike..

Squarespace ima više ograničenja, ali njegov intuitivni alat za izradu i povlačenje web mjesta i ugrađene značajke čine dizajniranje web stranice brzim i zabavnim iskustvom.

WordPress.org vs Squarespace – Podrška

I WordPress i Squarespace imaju snažnu mrežu podrške koja ih okružuje. Podrška u kvadratu je centralizirana s posebnim centrom za pomoć i timom za korisničku pomoć. Ovo može odgovarati početnicima ili onima koji vole imati podršku i jamstvo jednog na jedan.

WordPress.org ne nudi pojedinačnu podršku kao takvu, iako je često dostupna kao dio premium paketa proizvoda. Međutim, moć WordPress zajednice osigurava da bez obzira na vaš problem ili pitanje, odgovor ćete pronaći na mreži. Podrška je tu – možda ćete je možda trebati potražiti.

Završne misli o WordPressu u odnosu na kvadrat

Obje platforme omogućit će vam stvaranje lijepih, profesionalnih i korisničkih web lokacija. Dakle, rješenje koje odaberete treba ovisiti isključivo o vlastitim potrebama i potrebama vaše web stranice. Razmislite o svom proračunu, bilo kakvim vremenskim ograničenjima, osobnim vještinama web dizajna i, što je najvažnije, dugoročnim težnjama vašeg projekta.

WordPress vs Squarespace – koga ćete odabrati za svoj projekt? Molimo, podijelite svoje misli u komentarima ispod …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map