WordPress Tema za djecu Kompletan vodič

WordPress podređene teme. U početku vam mogu zvučati zastrašujuće, ali kad jednom naučite i dodate (kao i ljepotu) dječjih tema WordPress-a, imat ćete veliku zabavu. U ovom postu ćemo raščlaniti podređenu WordPress temu na njegove različite dijelove. Da to kažemo na drugi način, naučit ćemo:


  • Što je WordPress dijete tema
  • Zasluge tema za dijete WordPress
  • Nedostaci WordPress tema za djecu
  • Kako stvoriti WordPress temu djeteta
  • Izvori za WordPress dijete o temama

Što je WordPress tema za dijete?

Dakle, što je WordPress dječja tema?

WordPress podređena tema u osnovi je WordPress tema koja „posuđuje“ datoteke predložaka i funkcionalnosti iz druge WordPress teme poznate kao nadređena tema. Ne lutaj još ništa, objasnit ću sve detaljno što obećam.

roditeljska tema je tipična WordPress tema poput naše najprodavanije Total WordPress teme, zadana tema Dvadeset četrnaest ili bilo koja tema koju koristite na svojoj web stranici..

Najosnovnija dječja tema WordPress-a jednostavno je mapa koja sadrži posebnu datoteku style.css. Ne brini, sve će to imati smisla kad objasnim. Jedno od pitanja koje vam trenutno vjerojatno prolazi kroz glavu glasi: Zašto bi željeli koristiti dječju temu dok ima dosta roditeljskih tema?

Odgovor je prilično jednostavan. Većina roditeljskih tema dobiva ažuriranja s vremena na vrijeme. Dakle, ako uzmete nadređenu temu i prilagodite kôd (i stil), izgubit ćete sve ove promjene sljedeći put kada ažurirate temu. Tu se javljaju dječje teme WordPress-a. WordPress dječja tema vam daje moć prilagodbe roditeljske teme bez rizika da izgubite promjene prilikom ažuriranja. Naravno da možete odlučiti prekinuti ažuriranja ako nemate ništa protiv izlaganja svoje web stranice hakerima.

Idemo dalje…

Prije nekoliko odlomaka spomenuo sam da podređene teme „posuđuju“ datoteke predložaka i funkcionalnost iz roditeljskih tema. Kako se to događa? Razmislite o dječjim temama kao sjena teme; oponašaju svoje roditeljske teme. Sve je to kao stvaranje kopije teme vašeg roditelja, a da zapravo ništa ne kopirate. Zvuči kao magija, zar ne?

Pritisnite gumb za zamrzavanje. Kako stvoriti kopiju nadređene teme, a da zapravo ništa ne kopirate? Tajna razumijevanja dječjih tema leži u posebnoj datoteci style.css koju smo ranije spomenuli. Zapravo, tajna je jedna linija koja se nalazi unutar style.css. Koji redak pitate? Više o tome u trenu. Budući da ćemo kasnije u ovom postu stvoriti dječju temu, predstavit ću vam nekoliko osnovnih pojmova kako bih otkrio liniju o kojoj govorim i omogućio vam bolje razumijevanje dječjih tema.

Da biste izgradili dječju temu, morate stvoriti mapu (za podređenu temu) u vašem direktoriju tema WordPressa. Mandi možete imenovati bilo što (ili prema vašoj temi). Zatim morate stvoriti style.css sa sljedećim kodom:

/ *
Naziv teme: Naziv teme vašeg djeteta (npr. Total Child Theme)
URI teme: http://www.example.com (URL teme vaše djece)
Opis: kratak opis teme vašeg djeteta
Autor: Ovdje ide vaše ime
Predložak: Ime direktorija vaše roditeljske teme (npr. Ukupno, dvadeset i četrnaest itd.)
Verzija: 1.0.0
* /

Morate spremiti ovaj style.css u mapu teme vašeg djeteta. Vratite se na šesti (6.) redak u gornjem kodu. Vidjet ćeš:

Predložak: Ime direktorija vaše roditeljske teme (npr. Ukupno, dvadeset i četrnaest itd.)

Ovaj redak govori vašoj dječjoj temi od koje roditeljske teme treba posuditi funkcije i datoteke predložaka. Ova jednostavna linija povezuje vašu matičnu temu s roditeljskom temom, djelujući kao kanal kroz koji nadređena tema prima datoteke predložaka i funkcionalnosti iz roditeljske teme. To znači da vam mora biti roditeljska tema instalirana na vašoj WordPress platformi.

Dovoljno je reći da bez ove linije nemate podređenu temu. Samo imate mapu i tipičnu datoteku style.css.

Ukratko, linija predloška nasljeđuje (većinu) temu vašeg roditelja kad aktivirate svoju podređenu temu. Sve promjene koje napravite u svojoj podređenoj temi neće utjecati ako / kada ažurirate nadređenu temu. Kako vam se sviđa to objašnjenje? Slijedite li ili nije dovoljno jasno? Ako ste sa mnom, prijeđimo na prednosti i nedostatke dječjih tema WordPress-a.

Koje su prednosti korištenja teme za dijete?

Mnogo je prednosti korištenja dječje teme i preporučujemo svima koji koriste tematiku koja nije bila prilagođena njihovoj web lokaciji za postavljanje i aktiviranje podređene teme. Naveli smo neke ključne prednosti korištenja dječje teme i zašto biste je dobro razmislili.

Uspjeh

Sigurne nadogradnje

WordPress podređene teme samo posuđuju funkcije, predloške i stilove iz roditeljske teme. To vam omogućuje prilagodbu vaše web stranice bez dodirivanja roditeljske teme. Zbog toga, kad god programeri ažuriraju temu vašeg roditelja, možete sigurno nadograditi web mjesto bez gubitka prilagođenih promjena.

Teme za djecu lako su proširive

WP podređene teme pružaju vam veliku fleksibilnost. Možete stvoriti nove datoteke predložaka koje nisu bile dio roditeljske teme. Možete dodati nove funkcije, stilove i još mnogo toga. Uz to, postoje mnogi komercijalni i besplatni okviri tema s proširivim opcijama za početak.

Teme za djecu su sigurne u zaštitu

Svaki je programer čovjek, a svi znamo da je pogriješiti to je čovjek. Svi prave pogreške i svi zaboravljaju. To je rečeno, bit ćete u juhi ako zaboravite nešto kodirati kada koristite roditeljsku temu. Stvari su malo drugačije s dječjim temama. Ako zaboravite neki kôd, WordPress će automatski učitati alternativu (ili original) iz roditeljske teme. Naravno, to vrijedi samo ako kod postoji u roditeljskoj temi.

Koji su negativni aspekti korištenja teme djeteta?

Iako su općenito dječje teme sjajne i preporučujemo svima koji koriste WordPress da aktiviraju dječju temu na svojoj web stranici ako planiraju napraviti bilo kakve potencijalne preinake u budućnosti, to su neke stvari koje biste trebali imati na umu.

Postoji krivulja učenja

Podređene teme primarno su za proširivanje ili prilagođavanje funkcionalnosti teme vašeg roditelja, što znači da ako niste programer, nema mnogo toga što ćete moći učiniti s vašom podređenom temom, a vi želite naučiti neko kodiranje. puni potencijal teme vašeg djeteta. Ako ste tek početnik, treba vam vremena da naučite kako se rade nadređene teme i WordPress (kao i malo koda) općenito kako biste uživali u punom potencijalu dječjih tema. Svejedno, morate zaraditi svoje pruge. Uostalom, kodirat ćete se kao profesionalci ni u kojem trenutku!

Stvari se pokidaju ili ostaju iza

Ako ste gradili web mjesto oko roditeljske teme, možda ćete morati prilagoditi nekoliko stvari (npr. Izbornici, widgeti i / ili opcije tema) kad prijeđete na podređenu temu. Neke teme spremaju postavke u bazu podataka na temelju naziva teme, tako da kad se prebacite na podređenu temu, može izgledati kao da ste izgubili sve postavke roditeljske teme (postavke prilagođavača), ali ne brinite da su sigurne u bazi podataka, ali vi ćete Ako je to slučaj, trebate se vratiti roditelju da biste mogli kopirati postavke i premjestiti ih. U našoj Totalnoj temi pružamo korisnu ploču za uvoz / izvoz pravo na nadzornu ploču tako da možete kopirati postavke prilagodbe teme prije prelaska na podređenu temu i prebaciti ih preko.

Pored toga, ako koristite tematiku vašeg djeteta za pružanje dodatnih funkcija na web mjestu, a ne upotrebom dodatka ako ikada prebacite roditeljsku temu, možda ćete morati premjestiti neke od tih preinaka na novu podređenu temu, preimenovati trenutačnu podređenu temu ili premjestiti podešava se u prilagođeni dodatak.

Kako stvoriti WordPress temu djeteta?

Želim pretpostaviti da ste proaktivni i stvorili ste mapu i “posebnu” style.css datoteku za temu vašeg djeteta. Ako ste upravo preskočili ovaj dio (ili ste s nestrpljenjem čekali ovaj odjeljak), otvorite direktorij WordPress tema putem FTP / SFTP (… / wp-content / themes) i stvorite mapu u koju ćete pohraniti svoju podređenu temu.

Bilješka: Direktoriju tema možete pristupiti putem svog upravitelja datoteka na vašem cPanelu. Alternativno, možete koristiti FTP klijent poput FileZilla ako imate omogućene FTP račune.

Zatim otvorite svoj omiljeni uređivač teksta (moj je blokčić za bilješke++) i stvorite style.css datoteku sa sljedećim podacima:

/ *
Naziv teme: Naziv teme vašeg djeteta (npr. Total Child Theme)
URI teme: http://www.example.com (URL teme vaše djece)
Opis: kratak opis teme vašeg djeteta
Autor: Ovdje ide vaše ime
Predložak: Ime direktorija vaše roditeljske teme (npr. Ukupno, dvadeset i četrnaest itd.)
Verzija: 1.0.0
* /

To je isti kod koji smo ranije koristili.

Prenesite svoju style.css datoteku u mapu podređene teme. U ovom trenutku je datoteka style.css prazna (osim gore navedenih redaka koji ne utječu na styling), pa nemojte očekivati ​​da će vaša dječja tema izgledati poput teme vašeg roditelja. Da biste prevladali ovu prepreku, možete uvesti style.css svoje roditeljske teme tako što ćete stvoriti novu praznu function.php datoteku unutar podređene mape teme i dodati sljedeći PHP kôd:

funkcija total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Dinamično dobijte broj verzije nadređene tablice stilova (omogućuje preglednicima da ponovno predmemoriraju tablicu stilova prilikom ažuriranja teme)
$ topic = wp_get_theme ('Ukupno');
$ version = $ theme-> get ('Verzija');

// Učitajte tablicu stilova
wp_enqueue_style ('roditeljski stil', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ verzija);

}
dodavanje ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Obavezno promijenite gdje piše “Ukupno” ime vaše roditeljske teme. To će vašem djetetu omogućiti da dinamički ažurira broj verzije koja je dodana nadređenom style.css, tako da kada se nadređena tema ažurira ako je bilo kakvih promjena u datoteci style.css u nadređenoj temi, to će omogućiti pregledniku i vašem CDN-u ( ako upotrebljavate jedan), predmemorirajte tablicu stilova i spriječite da vaša web-lokacija ima CSS probleme prilikom pregleda.

Prilagođavanje teme vašeg djeteta

Dijete-temu-prilagodbe

Sad je zabavno. Najvjerojatnije ste stvorili temu svog djeteta za izradu prilagodbi, pa zaronite unutra!

  • Da biste prilagodili temu djeteta, jednostavno dodajte svoje stilove u datoteku style.css koju ste stvorili. Nadjačit će odgovarajuće stilove koji se nalaze u roditeljskoj temi.
  • Da biste uredili datoteke predloška, ​​prvo ih kopirajte na svoju podređenu temu, a potom ih uredite. Ali ni SVE datoteke ne mogu se kopirati na svoju podređenu temu i modificirati, možete ih kopirati samo preko predloška. Dakle, ako tema ima određene datoteke unutra, uključuje, inc, funkcije ili drugu mapu koja sadrži prilagođene klase i funkcije, možda ih nećete moći kopirati i mijenjati. U tim slučajevima ćete možda trebati da koristite filtre ili akcijske kuke da biste izmijenili zadane funkcije nadređene teme.
  • Možete dodati prilagođene datoteke predložaka svojoj podređenoj temi za dodatne funkcionalnosti
  • Upotrijebite datoteku function.php teme vašeg djeteta za dodavanje prilagođenih funkcija i korištenje roditeljske teme ili filtera WordPressa. Ne dodajte nove funkcije u datoteku function.php u vašoj roditeljskoj temi!

WordPress će prvo učitati datoteke predložaka i stilove u vašoj podređenoj temi, ali ako nešto nedostaje, učitaće odgovarajuće datoteke u roditeljskoj temi. O da, dječje teme su sigurne u rezervu, ali kladim se da smo to već rekli.

I to je to.


Završiti stvari …

Teme za djecu vrlo su moćne što se tiče prilagodbe i proširivosti. Osim toga, oni pružaju dobre temelje za učenje za one koji žele naučiti razvoj tema WordPress-a. Jednostavne su i zabavne za stvaranje i pružaju vam obilje mogućnosti za okretanje WordPress stranice na način na koji želite.

Dizajnirajte se i zabavite se i ne odlazite prije nego što podijelite s nama u komentarima u nastavku. Volimo i cijenimo vaše povratne informacije ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me