WordPress programeri: ne ostavljajte novac na stolu

U današnjem postu želim podijeliti nekoliko ideja koje bi mogle biti zanimljive ako ste programer koji radi sa klijentima u i oko WordPress ekosustava. WordPress podcastovi rastu u broju kasnih, kako tamo, tako i na mnogim internetskim forumima postoji prilično redovan dijalog o WordPress freelancerima / tvrtkama i kako oni mogu djelovati efikasnije i s većom profitabilnošću. Imam nešto za reći na tu temu, pročitajte na svojim razmišljanjima o relativno laganim prihodima koji se mogu dodati bilo kojem WordPress poslu koji radi sa klijentima..


Uzmite primjer freelancer koji radi izradu web stranica. Usredotočit će se na kratke, žičane okvire, dizajn stranice, ali kada projekt završi, često će se pozdraviti s tim klijentom dok im ne treba nešto tehnički urađeno, možda novi ugrađeni widget ili izmjenu dizajna..

WordPress hosting je nisko viseće voće – odaberite ga!

Pa zašto ne ponuditi brigu o hostingu za tog klijenta? Tada možete napraviti neki ponavljajući prihod od istog klijenta, to je nešto što znate da im je potrebno. Prije nego što odem previše dalje, želim ovo naglasiti. Prije mog trenutnog pothvata osnovao sam i vodio više od 10 godina registra registra domena i hosting hosting koji je na kraju prodat većoj tvrtki koja je objedinjavala mnoge slične tvrtke u toj industriji.

Ubrzo nakon ove prodaje započeo sam raditi s WordPressom i moje prvo zapažanje je bilo da tim ljudima treba hosting pa sam započeo pružiti uslugu tim kupcima za koje smo gradili web mjesto. Sada nakon 5 godina domaćin poslovanja generira između 5k i 7k mjesečno. Otprilike je prosječna veličina WordPress projekta koji radimo, tako da ustvari imamo prihod od dodatnog projekta – koji ne moramo raditi svaki mjesec. Vrijedi razmisliti?

U redu, pa u ovom trenutku razmišljate: “ali znate o hostu, tako da je to u redu za vas„. Nakon 10 godina u toj igri mogu vam reći da je posljednja stvar koju sam želio biti povratak u web hosting industriju. Previše puta su me probudili nerešeni poslužitelji.

Ali ne treba biti takav. Dostupni WordPress hosting hostingi sada su daleko bolji i cjelovitiji kao proizvod nego ikada do sad, a još više u WordPress polju. U posljednjih nekoliko godina postojan je rast konkretnih hosting rješenja za WordPress, a njihovo korištenje je ključ za pružanje hosting usluga za svoje WordPress klijente.

Pogledajmo prigovore

“Ne znam dovoljno o hostingu … Ne želim podržavati hosting klijente … Nismo dovoljno veliki da upravljamo hostingom jer je za to potrebno vrijeme.” Sve valjane bodove, ali za sve imaju razumno rješenje.

Ne morate toliko znati o hostingu više, sigurno se ne treba umaći i umazati konfiguracijama Apache ili se miješati s postavkama MySQL poslužitelja. Nazovite nekoga tko zna za to da to učini za vas. Mnoge WordPress specifične hosting usluge (usluge kao što su WP Engine ili Flywheel) obavljaju sav težak posao, čak do instaliranja WordPress-a za vas (ispravno ovo nije Cpanel!). Oni se također brinu o sigurnosnim kopijama, osnovnim ažuriranjima WordPress-a i brinu o sigurnosti.

Na strani potpore, stvarno vam ne treba pružiti podršku. Ako razmislite, vi ste programer i zahtjevi za podršku između vas i davatelja usluga. Vašem klijentu uopće nije potrebno uključiti se na FTP razinu (vidi moje mišljenje o e-pošti dalje).

Što se tiče posljednjeg prigovora, nemate vremena za upravljanje hostingom. Pa, ako napravite malo vremena tamo gdje dodate svoju vrijednost, neće vam oduzeti veliki postotak tjedna ili mjeseca. Više o tome pročitajte u nastavku.

Gdje dodate svoju vrijednost?

Ujedinite davatelja usluga hostinga za WordPress s uslugom upravljanja WordPressom poput ManageWP ili Infinitewp i tu dodajete vrijednost. I dalje treba voditi računa o ažuriranjima dodataka i tema, a kao što je ovaj, to je relativno bezbolno. A ako ste napravili web mjesto na prvom mjestu, znat ćete sve dodatke koji su tamo, pa će ih ažurirati odmah naprijed.

Uz to treba vremena da se izvrši nekoliko jednostavnih provjera sigurnosnih kopija web mjesta, možda će se rutinski ponovno učitati jedna sigurnosna kopija kako bi se osiguralo da rade. Upotrijebite WordPress hosting, ali i dalje dodajete vlastite dodatke.

Ne dirajte e-poštu!

Ako zajedno čitate misleći da sam stvorio neke prilično dobre bodove, prije nego što se obvezate na posao, dopustite mi da vam dam savjet ili čak pravilo – da se nikad ne kršite. Ne nude uslugu hostinga putem e-pošte.

Ne morate, postoji mnoštvo namjenskih ponuda putem kojih možete uputiti i klijente. Googleov GSuite moj je izbor i premda se nedavno pretvorio iz besplatne usluge u naknadu po korisniku, isplati se. Klijenti ga primaju sada, e-pošta je drugačija zvijer za njihov web hosting. Na svojim putovanjima uopće ne stižem povući put kada predlažem da web mjesto WordPress i e-pošta ne moraju biti zajedno smješteni.

Hosting e-pošta je mjesto na kojem provodi većinu vremena podrške, konfiguriranje klijenata za desktop poštu i pametne telefone je dosadno – ne držite se podalje! Postoji obilje mrežne podrške za uslugu poput ove, ali postoji i mogućnost da samo pronađete tvrtku koja je specijalizirana za uslugu poput Googleovih aplikacija i svoje klijente uputite na rješenje za rješenje.

Kako to djeluje financijski?

Radimo kroz brzi primjer. Uzmi proizvod srednje razine kao što je Professional nivo na WP Engine. To će vas koštati 99 dolara mjesečno za 10 instaliranja WordPress-a (1198 dolara godišnje ili oko 958 dolara ako koristite našu promotivnu vezu). Ako biste ovo povezali s gore opisanom uslugom upravljanja, klijentu možete naplatiti nešto poput 400 USD godišnje – ostvarujući ukupni prihod od 4000 USD kada imate instalirano svih 10 web mjesta i ostvarite profit od 2800 ili više dolara.

WP Engine pruža uslugu instalacijom, tako da ako želite učiniti još bolje, mogli biste instalirati više web mjesta s nižim prometom u višesmjernu instalaciju za WordPress, čineći da brojevi rade još bolje za vas. Naravno, višestruka web stranica je dodatna vještina, ali ako ste u WordPressu, to je ono što vrijedi naučiti.

Jedna završna misao

Moram priznati da sam malo snob gostovanja. Kad klijent dođe sa svoje web stranice na jeftinom i veselom zajedničkom pružatelju usluga hostinga, ne mogu ih ukloniti dovoljno brzo. Ovdje je još jedna mala mala korist. Svoj rad možete smjestiti u kvalitetne postavke hostinga, podešene i prilagodjene za WordPress. Ovo je bolje i dugoročno će olakšati posao vašem klijentu (i vama). Sada izađite i proširite svoje poslovanje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map