Uvod u Cloud Computing s WordPressom

Uvod u Cloud Computing s WordPressom
 1. 1. Kako instalirati WordPress u Microsoft Azure
 2. 2. Kako instalirati WordPress na Google Cloud
 3. 3. Instalirajte WordPress u AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Trenutno čitam: Uvod u Cloud Computing s WordPressom
 5. 5. Kako instalirati WordPress u DigitalOcean

Dobrodošli u novi i ažurirani vodič za početnike računalstva u oblaku za 2019. Računarstvo u oblaku posljednjih je godina došlo do masovnog porasta, jer su poduzeća i mala i srednja poduzeća preusmjerili većinu svojih usluga u oblak. Od vaše Amazonove narudžbe do vaše Instagram priče do članka koji upravo čitate sprema se, obrađuje i isporučuje vama – preko oblaka.


Napomena autora:

Ovaj uvodni članak o računalstvu u oblaku za WordPress prvobitno je objavljen prije gotovo četiri godine u 2015. Za to vrijeme primijetili smo brzo prihvaćanje računalstva u oblaku u više industrija i velika poboljšanja u osnovnim oblačnim tehnologijama. Međutim, uz sve ove promjene – osnovna načela i prednosti računalstva u oblaku i dalje ostaju ista. Primarne vrste rješenja za računalstvo u oblaku su nepromijenjene. I dalje imate privatne, javne i hibridne implementacije u oblaku. Kako su ih organizacije usvojile, promijenilo se.

Ovaj vodič služi kao početnički vodič za razumijevanje računalstva u oblaku i njegove povezanosti sa WordPressom.

Počet ćemo s:

 • O čemu se uopće radi u oblačnom računanju
 • Proučite njegove prednosti
 • Shvatite različite vrste računalnih rješenja u oblaku

Nakon što učinimo, pogledat ćemo kako oblačno računanje omogućava WordPress.

Što je Cloud Computing?

cloud computing za pregled wordpressa

Prema G2 gužva, “Jedan od najjednostavnijih načina za prikazivanje” oblaka “je kroz pohranu. Tradicionalna lokalna pohrana čuvat će datoteke na tvrdom disku. Kad spremite sliku ili preuzmete program, ona se pohranjuje na vaš uređaj. S druge strane, pohrana u oblaku pohranjuje te datoteke na webu. Datoteka se distribuira na udaljenim poslužiteljima i pristupa se putem interneta. “

Sada proširite taj koncept “pohrane” na obradu snage i isporuke sadržaja. Imate moderni oblak.

Jednostavno rečeno, oblak je distribuirana mreža računala, s tim da izrađuje višestrukih kopija podataka u zasebnim strojevima. Dakle, ako se jedan poslužitelj pokvari, drugi preuzme. Krajnjem korisniku računanje se nikada ne zaustavlja.

Različite vrste računalstva u oblaku

računalstvo u oblaku za vrste wordpressa

Postoje tri osnovne vrste rješenja računalstva u oblaku na temelju njihove implementacije. Imate javni, privatni i hibridni. Prije nego što počnemo, morat ćete shvatiti da oblak u konačnici čini više računala (zvanih poslužitelji) koja se nalaze u podatkovnim centrima.

 • privatni oblak je poput vlastitog Ubera. Ne dijelite ga s drugima i koristite ga samo za vrijeme putovanja.
 • javni oblak je poput bazena Uber. Putujete s ljudima koji idu na isto odredište.
 • hibridni oblak je spoj dvaju. (Ne mogu se sjetiti primjera poput Ubera).

Trošak računalstva u oblaku

Privatni oblak: Cijena najma privatnog ili javnog oblaka slična je vašoj vožnji Uberom. Privatne taksije (ili implementacije u oblaku) koštaju više. Prednost je to što je puno sigurniji i može se postaviti iza vatrozida vaše tvrtke.

Javni oblak: Javni oblak je vrlo isplativ, ali ima određena sigurnosna ograničenja u usporedbi s javnim oblakom. Zato imate dosta problema s usklađenošću prilikom pohrane medicinskih ili vladinih podataka na javnim oblacima poslužitelja.

Hibridni oblak – najbolje od oba svijeta: Poduzeća su shvatila da najbolji ROI dolazi kada kombinirate privatni i javni oblak, također poznat kao hibridni oblak. Poduzeća mogu sigurno pohraniti osjetljive podatke u privatni oblak, zaštićen zaštitnim zidovima tvrtke. Paketna obrada javnih ili anonimnih podataka može se prebaciti u javni oblak.

Prednosti Cloud Computinga

cloud computing za wordpress prednosti

Iako se osnovna tehnologija koja stoji iza oblačkog računanja brzo razvijala, osnovne prednosti prihvaćanja računalstva u oblaku uopće se nisu promijenile. Evo kratkog pregleda:

Dostupnost i redundantnost: Budući da je oblak mreža više međusobno povezanih računala s identičnim kopijama datuma, dobivate veliku dostupnost i višak. Drugim riječima, vaše se usluge ne oblače. Osim ako, naravno, cijeli klaster propada (ovako) AWS zamračenje).

Model uz naplatu: Ovaj model plaćanja postao je industrijski model zahvaljujući računalstvu u oblaku. Prošli su dani kada ste trebali rezervirati hosting i računalne sadržaje u minimalnom trajanju. Pomoću računalstva u oblaku plaćate samo resurse koje koristite. U klasterima oblaka visokih performansi možete ih čak unajmiti na nekoliko sati i naplaćivati ​​samo za njih. Bez skrivenih troškova, bez naknada za postavljanje – ništa!

skalabilnost: Skalabilnost vam omogućuje da jednostavno kupite više računalne snage kao i kad vam zatreba. Kad završite sa resursima, jednostavno ih možete vratiti u oblak.

Mnogo je drugih prednosti korištenja oblaka, ali to su najčešće generacije koje bi svi trebali znati. Ako želite saznati više o računalstvu u oblaku, preporučio bih vam da pročitate G2 Crowd’s uvodni vodič. To je dobro napisano na geek-način, namijenjeno ljudima iz svih disciplina.

Vodeći pružatelji usluga računalstva u oblaku

Tržišni udio vodećih pružatelja usluga računalstva u oblaku u Q2 2018

Tržišni udio vodećih pružatelja usluga računalstva u oblaku u Q2 2018

Kad se računalstvo u oblaku počelo skupljati, AWS je imao većinski udio na tržištu oblaka. No u 2018. godini stvari su se drastično promijenile. Imamo više oblaka vodećih u industriji, kao što su AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM i Alibaba Cloud..

Cloud Computing i WordPress

kinsta uspio WordPress hostingVećina najboljih pružatelja usluga WordPress hostinga nudi jedan od vodećih pružatelja usluga oblaka da bi ponudio svoje usluge. Na primjer, Kinsta je popularni upravljani WordPress pružatelj usluga hostinga koji je u potpunosti domaćin u Google Cloudu. Ostale usluge poput Cloudwaysa nude upravljani oblak WordPress u oblaku AWS, Google Cloud i drugi. Oni su u osnovi pružatelj usluga srednjeg sloja koji upravlja vašom stranicom WordPressa u davatelju oblaka po vašem izboru.

Pozdrav, Cloud!

U ovoj ćemo seriji objaviti kako instalirati WordPress u glavne pružatelje usluga oblaka. Počet ćemo s jednom od mojih omiljenih kompanija za hosting u oblaku – DigitalOcean. Kasnije ćemo prijeći na napredne teme poput instaliranje WordPress-a na AWS i ostali davatelji usluga oblaka u standardnoj industriji. Ako imate pitanja o računalstvu u oblaku ili oblačenju hostinga u oblaku općenito, svi smo uši. Možete me direktno pitati i na Twitteru @souravify i rado ću odgovoriti na vaše pitanje. Evo uzbudljivog putovanja – krenimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map