Ubrzane mobilne stranice: AMP za WordPress Mobile Optimization

Ubrzane mobilne stranice za WordPress

Surfanje i pregledavanje Internetom trebalo bi biti brzo i jednostavno. Webmasteri neprestano pokušavaju to omogućiti optimiziranjem performansi web stranice i poboljšanjem brzine web mjesta, a sjajan način da se to postigne je AMP za WordPress.


Web stranice su prvenstveno dizajnirane za veći zaslon. Ali manji se ekrani povećavaju u broju, pa čak i pretežu prijenosna računala i osobna računala. Sada se predstavljaju mobiteli 65% digitalnog medija vremena. Ručnim uređajima potrebne su stranice za učitavanje jednako brzo kao i na većim ekranima, ako ne i brže.

Kako bi se zadovoljila potražnja za sadržajem koji se brzo učitava, aplikacije dizajnirane za određene mobilne platforme dostupne su na Apple (Novosti), Facebooku (Instant Articles) i Snapchat (Discover). Početkom ove godine. Google je uveo ubrzanu mobilnu stranicu (AMP) kako bi ubrzao isporuku mobilnog sadržaja i pružio bolje korisničko iskustvo.

Što je AMP?

AMP za WordPress: AMP projekt

Projekt AMP najavio je Google u listopadu 2015. godine, i predstavljena je u veljači 2016. To je inicijativa otvorenog koda koja izdavačima omogućuje sredstva da jednom kreiraju optimiziran mobilni sadržaj i odmah ga učitaju na sve mobilne mreže.

24. veljače 2016. Google je počeo na implementaciju sadržaja koji podržava AMP u karuselu na svojoj stranici rezultata pretraživanja za mobilne uređaje. Korisnici mogu pomicati vrtić i dodirnuti stavku koju žele pročitati. Pinterest je izvijestio stranice koje trebaju biti 4 puta brže, koristeći 8 puta manje podataka od uobičajenih stranica optimiziranih za mobilne uređaje. To je moguće zbog načina oblikovanja i isporuke stranica.

Od kolovoza 2016. Google Search ima preko 150 milijuna AMP dokumenata u svom indeksu i raste po stopi od 4 milijuna tjedno. Početkom kolovoza, Google je također pokrenuo pregled Google pretrage pojačanog sadržaja. Očekuje da će ga širu implementaciju implementirati kasnije ove godine.

AMP za WordPress: Pregled AMP pretraživanja

AMP u pregledu pretraživanja

Možete brzo vidjeti stranice za brzo učitavanje u pretraživanju s omogućenim AMP-om ovdje. Provjerite pomoću veze na svom mobilnom telefonu (Neće raditi na stolnim računalima).

Koje web stranice trebaju koristiti AMP?

U veljači je projekt pokrenut za izdavače. No, usvajanje AMP-a proširilo se daleko izvan izdavačke industrije na zabavu, putovanja, e-trgovinu i još mnogo toga.

Povoljna izvješća dobivaju se od ranih usvajanja. Uz 88% poboljšanje vremena učitavanja za AMP dokumenata, Izvještava Washington Post porast broja korisnika koji se vraćaju s mobilnih telefona za 23%. eBay jedna je od glavnih tvrtki za e-trgovinu koja prelazi na AMP sa blizu 15 milijuna stranica za pregledavanje proizvoda temeljenih na AMP-u. Za kratko vrijeme očekuje se da ove stranice budu povećane i otkrivene u pretraživanju.

Pa koja web mjesta trebaju koristiti AMP? Definitivno oni koji se u prometu uvelike oslanjaju na mobilne uređaje. No s obzirom da se sve više i više korisnika odlučuje koristiti svoje mobilne uređaje za pregledavanje internetskog AMP-a za WordPress (ili bilo koju web stranicu) možda bi bio dobar dodatak.

Po čemu se AMP razlikuje??

Ovaj sustav za dostavu sadržaja zasnovan je na AMP HTML okviru i brži je od uobičajenog HTML-a,

 • To je vitka verzija uobičajenog HTML okvira, umanjena za sav sadržaj JavaScript. Za JavaScript se okvir oslanja na zajedničku AMP JS knjižnicu.
 • Sadržaj se sprema u memoriju i pohranjuje se u zajedničkom oblaku, tako da se eliminira vrijeme potrebno za upite i dohvaćanje s poslužitelja.

Postoji mnogo više razlika, ali spomenuto ovdje dvoje trebalo bi vam dati brzo, široko razumijevanje.

Zašto bi izdavači i blogovi trebali omogućiti AMP

Sve dok čitanje sporog učitavanja stranica na mobitelima ostaje zabrinjavajuće iskustvo za korisnike, izdavačima nedostaje prihod od oglašavanja na mobitelima. AMP će pomoći privući i zadržati posjetitelja na dulji period na web mjestu i ima potencijal za ostvarivanje prihoda.

AMP stranice pojavljuju se pored ikone za munje kako bi ih označile sa uobičajenih web stranica. Gledatelji koji kliknu na ovu opciju bit će preusmjereni izravno na AMP stranice unutar AMP preglednika. I ne samo to, sadržaj će biti odmah dostupan na Google pretraživanju i dostupan putem društvenih platformi kao što su Twitter, LinkedIn, WordPress, Parse.ly, Adobe Analytics, Nuzzel i Pinterest.

Nadalje, izdavači će imati pristup usluzi Google Analytics kako bi promatrali izvedbu svojih stranica. Oni mogu izdvojiti svoj najbolji sadržaj i koristiti ga za optimizaciju performansi web stranice i korisničkog iskustva.

AMP nudi još jednu prednost u tome što se brine za visoke performanse i korisničko iskustvo, tako da se resursi izdavača mogu usredotočiti na pružanje sjajnih sadržaja.

Koje su optimizacije potrebne za AMP

AMP je zapravo puno optimizacija za web stranicu na jedinstveni način kako to zahtijeva Google. Različite optimizacije koje trebate provesti da biste prilagodili AMP web stranice,

 • Dopusti samo asinhroni JavaScript – da ne bi došlo do kašnjenja prikazivanja stranica. To znači da ne možete koristiti nijedan JavaScript koji ste kreirali i morate se oslanjati na AMP elemente za obradu interaktivnog sadržaja vaših stranica. JS u iframeovima je dopušteno, ali samo ako ne sprečava prikazivanje.
 • Statično veličinu svih resursa – AMP učitava stranicu bez čekanja resursa poput slika i iframes-a za preuzimanje. Veličina ovih resursa mora biti navedena u HTTP-u, tako da su veličina i položaj tih resursa poznati prije nego što započne preuzimanje.
 • Ne dozvolite da mehanizmi proširenja blokiraju prikazivanje – ako na stranicu treba uključiti neko proširenje, prilagođena skripta mora o tome obavijestiti sustav. Tako je stvoren prostor za proširenje, čak i prije nego što AMP zna što će uključivati. Proširenja za lightbox, Instagram ugradnje i tweete su u redu jer ne blokiraju prikazivanje stranica, iako to zahtijeva dodatne HTTP zahtjeve..
 • Izdržavajte sve JavaScript treće strane izvan kritičnog puta – prilagođeni JavaScript dopušten je samo u okvirima s pjeskovnim okvirom. Na taj način ne blokira glavnu stranicu za učitavanje.
 • Svi CSS-ovi moraju biti integrirani i veličine – ovo pomaže u smanjenju broja HTTP zahtjeva na kritičnom putu.
 • Pokretanje fonta mora biti učinkovito– AMP sustav ne dopušta HTTP zahtjeve dok se fontovi ne preuzmu.
 • Smanjite ponovno izračunavanje veličine – ponovni izračuni odgađaju prikazivanje, tako da se mora svesti na minimum.
 • Pokrenite samo animacije s GPU-om – sve animacije moraju se moći pokrenuti na GPU-u (jedinica za grafičku obradu).
 • Postavite prioritetno učitavanje resursa – Prvo se učitava samo potreban sadržaj, pri čemu se oglasi i slike dostavljaju što je prije moguće, ali učitavaju se samo kad je potrebno. Na taj način je potražnja za CPU-om svedena na minimum.
 • Učitajte stranice u trenu – pretpregled koristi puno propusnosti i CPU-a. AMP-renderiranje prvo učitava samo potrebni sadržaj i preuzima iframme trećih strana i druge resurse samo ako je potrebno.

Na raspolaganju će biti standardni raspon formata oglasa, oglasnih mreža i tehnologija. Izdavači istovremeno mogu birati i svoje formate, sve dok ne dođe do povlačenja brzine.

Kako dodati AMP za WordPress

Google ima udžbenik na koje se možete pozivati ​​za stvaranje osnovnih AMP HTML stranica, postavljanje istih, potvrđivanje kao AMP kompatibilno, objavljivanje i distribuciju. Provjera AMP stranica Važno je jer su na taj način treće strane poput Twittera i Instagrama sigurne da će se stranice prikazivati ​​dobro na njihovim platformama.

Što se tiče web lokacija koje se nalaze na WordPress.com, one su automatski podržane za WordPress, a da ne morate raditi ništa dalje. Web-lokacije s WordPress-om s vlastitim domaćinima mogu omogućiti AMP za WordPress instaliranjem dodatka.

AMP WordPress dodatak tvrtke Automattic

AMP WordPress dodatak tvrtke Automattic

Jednom kad preuzmete, instalirajte i aktivirajte AMP dodatak Na web stranici WordPress, vaši će postovi automatski imati dinamički generiranu verziju AMP-a. Ovim stranicama možete pristupiti dodavanjem pojačalo na kraju vašeg URL-a (example.com/my-post/amp). Ako nemate omogućene lijepe veze, dodajte ?amp = 1 do veza (koje bi izgledale kao example.com/?p=100&amp=1). Jedini je drugi korak testiranje i provjeravanje stranica, kao što je gore spomenuto.

Nećete primijetiti nikakve postavke ili značajke za ovaj dodatak. Postoji jedna dodana opcija nadzorne ploče za AMP Analytics gdje možete zalijepiti vlastiti konfiguracijski kod JSON, ali to je sve.

Ovaj je dodatak službeni dodatak iz Automatic stabilne i trenutno ne podržava stranice i arhive niti ih možete prilagoditi. Ali to je vrlo jednostavna i jednostavna opcija, a neke upute možete pronaći putem dokumentaciju o Githubu za prilagođavanje.

AMP za WP – ubrzane mobilne stranice

AMP za WP besplatni dodatak WordPress

Još jedna velika besplatna opcija je AMP za WP. Ovaj besplatni WordPress dodatak nudi brzo i jednostavno postavljanje – samo instalirajte, omogućite postavke i započnite automatski generirati AMP za svoju web stranicu. Bonus – ovaj dodatak je također kompatibilan s više web mjesta.

Postoje ugrađene postavke za omogućavanje AMP-a (postovi, stranice, arhive), dodavanje područja mobilnog oglašavanja, strukturirani podaci (važan dio SEO-a), Yoast SEO integracija metaoznaka, napredne opcije indeksa / bez indeksa, push notifikacija, izvorno Komentiranje AMP-a, prilagođeni AMP prijevodi (ako koristite jezik koji nije engleski, želite ažurirati ovaj) i još mnogo toga. Postavke su vrlo opsežne za besplatan dodatak koji je strašan.

Najbolje od svega je što ovaj dodatak nudi mogućnosti dizajniranja tako da možete prilagoditi izgled i osjećaj svog AMP izlaza. Koristite uključene zadane teme AMP ili ih koristite AMP tematski okvir stvoriti vlastiti takav dizajn.

AMP za WP također nudi premium proširenja za dodavanje značajki (poput poziva na akciju ili AMP predmemoriranje) i podrške za popularne dodatke, uključujući WooCommerce, napredna prilagođena polja i kontakt obrazac 7.

Više načina za dodavanje AMP za WordPress

Naravno, to nije jedini način za dodavanje AMP-a na web mjesto koje pokreće WordPress. Ostali dodaci koji vam mogu pomoći oko web mjesta AMP za WordPress uključuju:

 • WP AMP – za izradu prilagođenog AMP dizajna bez kodiranja i pojačanog SEO. Više o tome možete pročitati ovdje.
 • Ubrzane mobilne stranice (AMP) za WordPress – za stvaranje AMP teme za vaše web mjesto.
 • Prilagođeni AMP – kako biste lakše prilagodili svoj AMP sadržaj.
 • Članci Instant Facebooka i Google AMP stranice – objavljivati ​​i upravljati svojim sadržajem izravno s WordPressa na Google AMP Pages s podrškom za oglase i analitiku.
 • Ljepilo za Yoast SEO & AMP – kako bi se osiguralo da zadani WordPress AMP dodatak upotrebljava ispravne Yoast SEO metapodate i omogućuje izmjenu dizajna stranica AMP.

Ako trebate dodati AMP za WordPress?

Iako AMP nije obvezan da Google otkrije web stranice, prilično je očito da će Google ciljati na kraju implementirati AMP projekt na širem mjestu. Trenutno, sukladnost s AMP-om nije zaseban faktor Google pretraga. Iako je razumno pretpostaviti da će to u nekom trenutku biti važno,

Ako imate na umu da je brzina učitavanja stranica čimbenik u rangiranju tražilice, zaista nemate mnogo izbora ako želite biti dio mobilnog interneta. Ako vam je važna rangiranje na tražilicama, sva druga razmišljanja o tome da krenete AMP putem mogu nestati.

No, biti dio projekta potrebno je strogo pridržavati se formata koji zahtijeva Google i možda neće biti svačija šalica čaja. Ograničava ono što možete staviti na svoju web stranicu i može učiniti da se svi blogovi čine pomalo ujednačenima i bez individualnosti. Neke animacije nisu dopuštene, a obrasci nisu podržani. A što se tiče odredišnih stranica, AMP možda uopće nije dobra ideja. Štoviše, mogu postojati web stranice koje naglašavaju estetiku i brendiranje preko brzine, za koje se AMP može pokazati vlažnijim.

Međutim, ako želite stvoriti brzo i privlačno iskustvo za svoje korisnike i natjerati ih da se duže pridržavaju, morate ozbiljno razmisliti o AMP-u za WordPress (ili bilo koju drugu vrstu web mjesta koju biste mogli pokrenuti). Ako je to mjesto na vrtiću AMP-a na stranicama Google pretraživanja koje želite zaobići, preskočite AMP pojas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map