Trendovi marketinga u WordPress-u: fokus na viši proces prodaje na dodir

Savjeti i trendovi za WordPress marketing

Obratite pažnju! Ovo je još jedan post o marketingu. Ali nemojte se razočarati. Razgovarat ćemo o ugodnim stvarima: kako privući više kupaca za svoje WordPress proizvode i usluge zaboravljajući na trenutak prikazivanje Google oglasa i povratnih veza.


Razjasnimo prvo neke manje uzbudljive aspekte.

Tri su glavna koraka u evoluciji marketinga, koji su sada sastavni dijelovi pravilne prezentacije artikala: recite, pokažite i dajte priliku da probate.

U stvarnom se svijetu lako provode. Najjednostavniji primjer: kupac koji želi kupiti odjevni predmet dolazi u bilo koju trgovinu odjeće, može vidjeti opis proizvoda, naravno može vidjeti i sam proizvod (pokazati), i, što je zaista važno, oni su u mogućnosti stavi na (probaj). Savršen scenarij.

U sličnoj situaciji, ali koja se izvodi u internetskom svijetu, veće su šanse da će biti zatražen povrat. Sve to zato što se posljednji korak (“probaj”) često zanemaruje.

Zašto je “pokušaj” toliko važan? Jednostavno, to je prirodno sredstvo za pobjedu nad kupcem. Pravo organsko marketinško oružje je ono koje se može implementirati i bez marketera. Taj je u mogućnosti osigurati uspješan rezultat bez tona oglasa.

Ukratko, korak “pokušajte” stijena je:

 • Ova strategija sadrži dva trenutka važna za kupca: povjerenje i transparentnost. Odnosi izgrađeni na povjerenju i sigurnosti uvijek su cilj obje strane. To je i glavna filozofija WordPress-a. Vjerojatno će ga sljedeća priča bolje objasniti:
  Kreditna slika: Sadhana Balaji

  Kreditna slika: Sadhana Balaji

 • Omogućuje “viši dodirni postupak prodaje” i daje kupcu kontrolu nad procesom kupnje.
 • Ovo je vrsta provjere s vašom ciljanom publikom, s izgledom da ovaj određeni proizvod rješava stvarne potrebe kupca.

Dakle, što su najučinkovitiji i najmoderniji načini „dajte priliku isprobati” kupcima i dokazati da vaše WordPress proizvode i usluge vrijedi koristiti? Hajde da razgovaramo o glavne tri:

 1. Povrat novca zagarantovan
 2. Besplatno probno razdoblje
 3. Demo + besplatno probno razdoblje

Povrat novca zagarantovan

Povrat novca zagarantovan

To je svojevrsno zaobilaženje strategije “isprobavanja”: korisnici plaćaju proizvod / uslugu smatrajući ga zapravo testnom vožnjom. Zašto ne, sigurni su da će moći vratiti svoj novac ako postoji razlog.

Da, WordPress dodaci, teme i drugi digitalni proizvodi nisu opipljivi. Pa kako im se može vratiti? To je ono što neki dobavljači softvera i dalje tvrde da se drže pravila protiv povrata novca u digitalnom svijetu. Ali to je način da se nigdje ne dogodi, jer su se mnoge popularne internetske tržnice SaaS (ne samo u WordPress industriji) već pokazale.

Nezadovoljni kupci koji ne dobiju povrat novca neće se vratiti za kupnju novih stvari, drugima neće ništa preporučiti, a u najgorem slučaju će ostaviti negativne povratne informacije o neovisnim izvorima. Vašoj reputaciji ne treba ovo opterećenje.

StudioPress, jedan od najsigurnijih i profesionalnih pružatelja WordPress tema, izvrstan je primjer visoke kvalitete brige o klijentima i poslovne strategije. Ako kupci nisu zadovoljni, mogu dobiti povrat novca u roku od 30 dana kako je zatraženo na službena stranica o pravilima.

Vjerojatno je vaše sljedeće pitanje kako iskoristiti što bolju od ove strategije?

Nemojte samo vratiti novac – isprva pokušajte postići odredište željenog kupca nudeći ruku u bilo kojem teškom zadatku s kojim se nisu mogli natjecati dok koriste vaše proizvode. To znači pružiti vrhunsku podršku. Ako to ne uspije, slijedite sljedeće jednostavne korake kako biste ostavili kupca pozitivan dojam:

 1. Ponašajte se na isti način kao da rješavate pitanje prije prodaje.
 2. Ovdje nema neugodnih pitanja!
 3. Ne pokušavajte promijeniti mišljenje kupca, već predlažite korisno rješenje.
 4. Ispričajte se što proizvod nije zadovoljio njihove potrebe, zahvalite kupcu na potrazi za pomoć i na pokušaju.

Neki menadžeri i dalje vjeruju da svaka poetična i sofisticirana e-pošta može promijeniti mišljenje klijenta. Obično to neće uspjeti. Međutim, ako imate opipljivi prijedlog kao utjehu (popust, suradnja, itd.), To bi mogao biti efektivan način da privučete kupca da ostane.

Besplatna proba

Besplatno probno razdoblje

Ovo je tako sladak zvuk za uši klijenta. Besplatna ispitivanja i “pokušajte prije kupnje” možda još nisu industrijski standard, ali oni su ogroman trend. To je sjajna vijest za SaaS-ove tvrtke i kupce.

Glavni smisao ove strategije je pružanje već spomenutog “procesa prodaje na dodir”.

Mnogo pružatelja usluga WordPress još uvijek to smatra rizičnim. Ali, ovisno o vašem proizvodu i ciljanoj publici, zašto ne biste proširili pristup stvarima koje vaš proizvod čine izvrsnim?

Lincoln Murphy, osoba koja pomaže tvrtkama SaaS da povećaju besplatne stope konverzije probnih programa, jednom je pružila odličnu usporedbu:

„Smanjuje li test vožnje Ferrarija vrijednost Ferrarija? Ne … ako ništa, to je ono što pečati posao većini kupaca. “

Kao stručnjaci iz MarketingExperiments tvrdnja, besplatna probna ponuda i garancija povrata novca zapravo su slične funkcionalnosti, ali njihova percepcija od strane korisnika može biti potpuno drugačija. Pokušajte ponuditi oboje. Na primjer, započnite s besplatno probno razdoblje i nastavite s dodavanjem povrata novca kako biste stekli još više povjerenja potencijalnih kupaca i učinite da se osjećaju sigurnije.

Ali ne dopustite da vam besplatni probni klizač kreira strategiju oko toga. Razmotrimo sljedeće ključne točke.

1. Definirajte savršen životni vijek probnog računa

Uzimajući u obzir da se ova strategija primjenjuje kod različitih vrsta WordPress proizvoda i usluga koji se ponašaju različito, pokušajte testirati funkcionalnost i značajke sami. Standard za WordPress industriju je 30 dana, ali to očito nije smjer koji trebaju slijediti svi. Ovo bi trebalo biti vrijeme savršeno za ne izgubiti interes za ono što nudite. Štoviše, ako skratite probno razdoblje, to stvara osjećaj hitnosti zbog čega će korisnici djelovati brže.

Zaključak: pokušajte pronaći svoj sretni medij. Na primjer, jedan od poznatih WordPress stručnjaka WPMUDEV pronašao je ovaj medij za 14 dana.

2. Interakcija s potencijalnim kupcem

Neki marketinški stratezi tvrde da je predviđeno probno razdoblje za smanjenje ljudske interakcije koja je potrebna za prodaju. No nadamo se da je već jasno da je “usredotočenost na korisnika”, što je usput glavni moto Googlea, ključni faktor u izgradnji povjerljivog odnosa s kupcem, a posebno s potencijalnim kupcem. Dakle, ne zaboravite:

 • Ponudite osobno rukovanje umjesto veze do vodiča ili FAQ stranice.
 • Slanje naknadnih e-poruka. Ako je moguće, personalizirane (da, čekali ste ovu riječ), što je u našem slučaju automatizirana e-pošta utemeljena na ponašanju. Na primjer, Zendesk prodajni tehnici šalju e-poštu s naknadnim praćenjem, nudeći pomoć korisnicima koji su najaktivniji u prva tri dana (usredotočite se na najaktivnije i perspektivnije korisnike). To im pomaže da budu učinkovitiji za svoje klijente. U kombinaciji s telefonskim pozivima, ovo je pomoglo u povećanju probnih konverzija do 30%. Ovaj postotak dolazi od istraživanje Totangoa, kompanije koja je pomogla Zendesku da prati ponašanje korisnika. Da biste dobili sličnu analitiku ponašanja svojih korisnika, možete koristiti besplatnu analitičku platformu za SaaS tvrtke poput HeapAnalytics ili MixPanel (obje imaju besplatne planove).
 • Ne uznemiravaj Strategija za brigu o kupcima „uvijek spremna pomoći“ već je osigurala svoju učinkovitost. Kao i previše “neželjene pošte” potencijalnog kupca, dokazalo je njegovu neučinkovitost.
 • Pošaljite podsjetničke e-poruke kada su preostala 2-3 dana. Da biste sastavili bolju e-poštu, pokušajte testirati pozive na radnju (isprobajte različite oznake gumba / veza) – ove e-poruke stvaraju osjećaj hitnosti, ali ne bi trebale biti na silu.

3. Kreditna kartica ili ne kreditna kartica

Dugotrajna je rasprava za besplatna suđenja. Jedino je očigledno: zahtjev za unosom podataka o kreditnoj kartici tijekom registracije besplatne probne verzije plaši klijenta. Ako vaša tvrtka nije među onim što se naziva “Best in Class SaaS Leaders” (već popularne i autoritativne tvrtke), vjerojatno je bolje odgoditi ovu metodu na neko vrijeme.

Jedan od glavnih Izvještaj Totanga istrage su još uvijek relevantne:

Usporedbe pretvorbe

Ako niste sigurni kojim putem to ponoviti, opet testiranje i još testiranja. Dajte svojim korisnicima dvije mogućnosti – sa i bez potrebnih podataka o kreditnoj kartici i izvedite neko A / B testiranje za praćenje konverzija.

Na primjer, nakon niske stope prijava s podacima o kreditnoj kartici, tvrtka CrazyEgg otkrila je da su se posjetitelji jednostavno uplašili davati te detalje. Tako su stvorili i testirali drugu stranicu za prijavu s objašnjenjem da se neće dogoditi automatsko punjenje: ovo poboljšanje rezultiralo je 116% porastom broja probnih prijava..

Moz Tvrtka također traži podatke o kreditnoj kartici, gdje pruža potrebno pojašnjenje:

Detaljno objašnjenje

Demo + očišćena ispitivanja

Demo i probno razdoblje

Što je demo suđenje? S marketinškog je stanovišta sličan besplatnim probnim računima, ali tehnički ima drugačiji način implementacije.

Iako su besplatne probe dobar alat za velike WordPress zajednice poput WPMUDEV-a, demo proba probna strategija je učinkovitija i pristupačnija za male programere WordPress dodataka, dobavljače tema, web dizajnere ili bilo koga drugoga koji objavljuje svoj prvi komercijalni WordPress proizvod / uslugu.

Na primjer, razvili ste novi kul WordPress klizač dodatka. Neće biti domaćin na vašem poslužitelju i vaši korisnici neće trebati nikakve osobne račune na vašoj web lokaciji da bi radili s njim. Imate priliku ne samo pokazati kako taj dodatak funkcionira (u stvarnom prednjem primjeru ili u promotivnoj video prezentaciji), već zapravo možete omogućiti potencijalnim kupcima da pristupe vašem dodatku za testiranje iz prve ruke. Ponuda područja za testiranje na pijesku kao i ubojica opis proizvoda može djelovati puno bolje.

Niste sigurni kako postaviti demo proba za svoj proizvod? Nema problema. Postoji nekoliko WordPress alata koji omogućuju ovu čaroliju.

Jedan od nedavno objavljenih alata za jednostavno stvaranje naprednog demo i besplatne probne verzije vaših WordPress proizvoda je Demo Builder za bilo koji dodatak WordPress proizvoda. Tamo možete pronaći jasne upute o tome kako započeti rad s njim i koje mogućnosti dobijate kao administrator dodatka:

Demo Builder

Da biste započeli sa stvaranjem i / bilo koje – prezentacije (primjer uživo svog WordPress proizvoda u akciji) i / ili podupiračkim pristupom korisnicima da ih testiraju, trebali biste započeti izradom WordPress Multisite mreže za domaćin suđenja (sandbox-ove koji će se automatski automatski očišćeno).

S dodatkom Demo Builder možete stvoriti atraktivan primjer uživo svog proizvoda koji potencijalni kupci mogu detaljno pregledati (posebno ako je to složen dodatak s mnoštvom značajki). Evo a live demo kako funkcionira Demo Builder (demo prikazuje test Visual Builder-a).

Ovaj Demo Builder radi za bilo koji WordPress proizvod i omogućuje vam korisnicima da registriraju besplatni probni račun za testiranje potrebnih instrumenata s vlastite osobne WordPress nadzorne ploče. Nakon nekog vremena (koji definirate) ti se računi automatski čiste, tako da ne pohranjujete nepotrebne račune, a vaši potencijalni kupci tada imaju razloga djelovati nakon što radite s vašim proizvodom..

Zapravo dobivate mnogo sjajnih alata za upravljanje kako biste postavili probne račune i korisnicima pokazali sve prednosti vašeg proizvoda:

Značajke graditelja

Kao što vidite, osim samo postavki, također možete poboljšati svoje marketinške mogućnosti standardnom tehnikom marketinga putem e-pošte – MailChimp automatizacijom. Ovo će vam pomoći da pratite (čitajte: nemojte spam) korisnike ako je potrebno.

Ovdje možete testirati kako ovaj zamjenski probni račun funkcionira za korisnika.

Neki mali WordPress dobavljači koriste ovu strategiju besplatnih pokusa sa zrnom soli: što ako potencijalni klijent neće svidjeti proizvod ili neće udovoljiti njihovim potrebama, tako da ga ne kupi? Ova briga zapravo može biti odlična vijest za vaše poslovanje. Pomoću demo suđenja potencijalno možete izbjeći neopravdani povrat novca ili negativne povratne informacije i dokazati da je vaš proizvod zaista dobar „kao što je oglašen“.

Štoviše, u ovom slučaju možete imati veće izglede za pretvaranje kupca u odanog klijenta, koji vam može iskreno pomoći u poboljšanju proizvoda na duže staze..

Ne pogađajte koja je najbolja opcija za klijenta – dopustite mu da oblikuje vaš proizvod prema njegovim potrebama.

Zaključci

Jamstvo povrata novca, besplatna suđenja i demonstracije obećavajuće su marketinške strategije koje bi trebali slijediti svi veliki i mali komercijalni WordPress brendovi. Pomaže ojačati vašu marku u očima potrošača, kao i izgraditi odnose između WordPress stvaralaca i njihovih kupaca.

Strategije koje smo opisali nisu potrebne ili savršeni za svaku trgovinu ili proizvod e-trgovine, morat ćete izvršiti vlastito istraživanje tržišta i testiranje kako biste utvrdili koji je pravi za vas. Razmotrite opisane preporuke kao varijante za daljnje marketinške eksperimente.

Nadamo se da je ovo pisanje bilo korisno onima koji razmišljaju o korištenju bilo koje od ovih strategija ili su se već sprijateljili s njima.. Usput, imate li iskustva o toj temi? Još savjeta ili možda pitanje? Ostavite nam komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me