Trebate li dodati back-end razvoj na svoj popis WordPress usluga?

Ako zarađujete zaradom od razvoja WordPress web stranica, izgledi su dobri, imate barem kratko znanje o PHP-u i najvjerojatnije još malo.


Možda možete prilagoditi teme – ili ih čak izraditi ispočetka – i djelovati kao adekvatan administrator za svoje klijente. Unatoč tome, vjerovatno je da ćete naići na priliku u kojoj vaš set vještina ne odgovara onome što klijent želi. A to može biti pravi grom. Ili ste prisiljeni dati svoj dio outsourcingu dijela projekta ili ga u potpunosti odbiti. Nijedan scenarij nije idealan.

Ako se sve češće susrećete s ovim problemom, možda je vrijeme da razmislite o dodavanju pozadinskog razvoja na svoj popis ponuda. Međutim, nekoliko je stvari koje biste trebali razmotriti prije nego što skočite u zadnji razvoj.

Razvoj izvan WordPressa

Back-end razvoj znači da ćete se upustiti u područje izvan WordPress razvojnog područja koje ste najviše upoznali. To može biti zastrašujuće, jer upadati u nešto novo je zastrašujuće. Ono što želim reći je da neće sve izgledati functions.php. I to je sasvim u redu sve dok znate da ste ušli u to.

Jedna od najvećih stvari s kojom ćete se susresti zove se objektno orijentirano programiranje (ukratko OOP). WordPress ga ne koristi, ali možda biste ga željeli dodati na svoj popis usluga zbog svoje fleksibilnosti. Osim toga, to je koristilo puno drugih okvira vani (više o tome kasnije).

Dakle, za neupućene OOP koristi klase za grupiranje funkcija. Na ove se funkcije mogu uputiti kasnije i staviti ih u akciju. Umjesto da napišete niz funkcija kao u PHP-u (neposredni uzročno-posljedični pristup) s OOP-om, morate se odmaknuti i razmisliti o tome kako će biti strukturiran vaš kôd prije nego što napišete jedan redak. To možda zvuči zastrašujuće, ali ako imate sklonost prema organizaciji, ovdje se zaista možete izvrsno snaći.

Doista sjajan primjer takve vrste razvoja nudi Jay Hoffman iz moment. To je WordPress dodatak na kotlovskoj ploči Tom McFarlin, koji nudi širokokutni pogled na upotrebu OOP-a. Sve je u stvaranju strukture, a zatim stvaranja onoga što želite napraviti.

Kad gradite s WordPressom, lako je shvatiti mnogo stvari zdravo za gotovo. Dolazi opremljen za obavljanje puno stvari bez da morate podići prst. Na što se definitivno neću žaliti. Ako krenete izvan WordPressa, vrlo brzo ćete primijetiti da drugi okviri nemaju sve ugrađeno, što znači da ćete ih morati sami izraditi. Ono što stvorite bit će manje natečeno od WordPressa, ali trebat će puno više posla. To je samo realno pošteno upozorenje i nije vas obeshrabrilo da ga pokušate. Samo sam veliki vjernik u pristupanju stvarima širom otvorenih očiju.

Prednji razvojni nosači

Kao napredni programer, vjerojatno imate puno iskustva u radu s PHP-om i samo općenito kopanje koda u datotekama tema programa WordPress. I dok će vam to sigurno pomoći da napravite skok u razvoj back-end-a, to nije sve i na kraju svih priprema, tužno sam što mogu reći.

Sigurno ćete unijeti čvrsto razumijevanje HTML-a i PHP-a u tablicu. Nadam se da i Javascript. Znat ćete sve o tome kako svi bitni bitovi koda idu zajedno u izradu web stranice. I vjerojatno ćete moći pogledati kôd na većini web lokacija i shvatiti što programer radi, čak i ako trenutno ne možete sami napisati taj određeni dio koda.

A budući da ovdje govorimo o poslužiteljskim stvarima, bio bih odbačen ako nisam spomenuo činjenicu da će vam cijelo vrijeme koje ste proveli popravljajući WordPress web stranice dobro doći. Ako ste se ikada bavili pokvarenim web mjestom – tko nije? – znate redoslijed operacija koje treba poduzeti da biste ga popravili. Ovaj korak po korak postupak se primjenjuje izravno na pomoćni razvoj i koji ćete vjerojatno koristiti redovito.

Naučite nešto novo

Iako za vas nema apsolutno nikakvog razloga imati ući u pozadinski razvoj, to može biti pametan potez za mnoge programere WordPressa. Zašto? Svodi se na jedan ključni pojam: diverzifikacija.

Što više područja razvoja poznajete, više ćete poslova dobiti. To možete smatrati dodatnim alatima u okviru s alatima. Sve ove vještine steknite izravno u dolarima i centima u smislu onoga što možete stvoriti za svoje klijente. A što manje trebate dati aspekte projekta ili čak odbiti projekte, to će vam biti bolje.

Naravno, ima se što reći za specijaliste. To sigurno ima i svojih prednosti, posebno ako postanete poznati kao najbolji u igri. No budući da je ovaj naslov rezerviran za ograničeni broj ljudi, to bi mogla biti bolja opcija da diverzificirate svoj portfelj i ponudite širi izbor usluga, tako da možete opsluživati ​​širi krug kupaca.

Pa, odakle treba početi? Na koji biste aspekt zaostalog razvoja trebali prvo zaroniti? Pa, na vama je. Dostupno je puno opcija koje se mogu osjećati pomalo zastrašujuće. Previše opcija ponekad može biti teret. Pokušajte razmisliti o tome koji ste aspekt razvoja trenutno ugodni i što biste željeli dalje istražiti. Ako ste već prilično dobri s PHP-om, možda biste trebali isprobati Laravel. Ako ste dobri s Javascript-om, Izraziti možda bi bila dobra mogućnost da težiš dalje.

Ako volite opasno živjeti, zaronite Ruby na šine. I to je samo grebanje po površini. Previše je okvira da bih ih ovdje imenovao. Samo znate da ne postoji zakon koji kaže da u svemu morate biti iskusni. Ali ako ti željeti postati više Iskusni s back-end razvojem, vaše mogućnosti su širom otvorene. I svaki obiluje prateću dokumentaciju i sudjelovanje zajednice da vam pomogne u svakom koraku. I što više učite, više ćete otkriti kako svi ti okviri mogu raditi zajedno s jednim ciljem: stvoriti bolje web stranice.

Zaključak

Normalno je da se ustručavate u perspektivi razvoja stražnjeg razvoja kad već neko vrijeme radite kao napredni WordPress programer. No to samo zato što se nešto može smatrati izazovom ne znači da ga trebate izbjegavati. U stvari, učenje novih vještina može poboljšati vašu ponudu usluga i učiniti vas zahtjevnijim, vitalnijim programerom za širi krug klijenata.

I u najmanju ruku, trebali biste vidjeti kako se vaše razvojne vještine poboljšavaju. Što bolje razumijete kako stvari funkcioniraju u pozadini, to ćete spretnije pisati čisti kôd i predviđati moguće probleme. U osnovi, ono što govorim je ovo: čak i ako odlučite ne nuditi ovu uslugu klijentima, ipak neće naštetiti učenju.

Nudite li razvoj stražnjeg dijela zajedno s prednjim radom? Razmišljate o proširivanju svog skupa vještina? Ili se zadovoljite s kim ste. Volio bih čuti vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map