Savjeti za ubrzanje procesa dizajniranja s elementom Elementor

Savjeti za ubrzanje procesa dizajniranja s elementom Elementor

Nije tajna da je Elementor jedan od najboljih proizvođača stranica u WordPress zajednici danas. I više nije samo graditelj stranica. Elementor se toliko razvio da možete dizajnirati potpuno funkcionalne web stranice čak i sa besplatnom osnovnom temom WordPress bez pisanja ijednog retka koda!


Iako Elementor nudi mnogo opcija i mogućnosti prilagodbe, često propustimo sitnice i dijelove dodatka koji mogu imati veliki utjecaj na proces dizajniranja web stranice..

Dizajn web stranica pomoću Elementora već je brz i jednostavan, ali ako želite ubrzati proces dizajniranja, na pravom ste mjestu. U ovom ćete članku naučiti kako možete ubrzati proces dizajniranja uz Elementor tako što ćete u potpunosti koristiti uređivač s alatima treće strane..

Započnite s Premade Templates

Unaprijed pripremljeni predlošci mogu ubrzati razvoj vašeg projekta. Dizajniranje novih stranica ispočetka zahtijeva mnogo vremena i, često, ne, gubite to vrijeme dok stalno prilagođavate izgled i stilove stranice. Upravo tu dolaze predlošci. Elementor-ova biblioteka predložaka izvrstan je resurs za ubrzanje procesa dizajniranja. Čak i ako ne upotrebljavate predloženi predložak, knjižnicu predložaka uvijek možete koristiti kao inspiraciju. Predlošci se mogu lako uvesti izravno na stranicu samo jednim jednim klikom.

Predlošci elemenata mogu se podijeliti u dva dijela. Prvo, na primjer, kad želite uvesti prethodno pripremljenu stranicu od vrha do dna, možete uvesti cijelu stranicu (poput stranice About ili Contact) sa svim njezinim sadržajem. Druga je opcija ako samo želite uvesti dio ili blok dizajna. To možete učiniti ako vam se, primjerice, sviđa neki od odjeljaka iz usluga, heroja, kontaktirajte nas ili pretplatite se na odjeljke.

Divne besplatne i premium kolekcije predložaka lako su dostupne na webu.

Envato Market

Envato Market

Envato tržište je vjerojatno najpopularnije tržište ne samo za Elementor predloške, već i za WordPress teme i dodatke.

Template Monster

Template Monster

TemplateMonster je još jedan dobavljač imovine kvalitetnog predloška, ​​a imaju i nekoliko besplatnih predložaka.

Biblioteka predložaka Elementor

Biblioteka predložaka Elementor

Biblioteka predložaka Elementor – Je izvorno skladište predložaka za Elementor, nove besplatne i Premium predloške pojavljuju se vrlo često.

Upotrijebite Hotkeys

Ako radite s Elementor samo mišem, onda prestanite! Provedite 10 minuta učenja kratkih kodova, što će vam uštedjeti tonu vremena i ubrzati proces dizajniranja vaše web stranice. Osim jednostavnih poput kopiranja i lijepljenja, možete koristiti i naprednije prilagođene prečice. Oni mogu biti vrlo korisni, pogotovo ako želite navigirati između panela i načina pregleda ili se prebaciti na mobilno uređivanje.

Evo popisa prečaca koji mogu ozbiljno povećati brzinu dizajniranja vaše web stranice:

akcije

PoništiCtrl / Cmd + ZPoništi sve promjene na stranici
PonoviCtrl / Cmd + Shift + ZPonovite sve promjene napravljene na stranici
KopiratiCtrl / Cmd + CKopirajte odjeljak, stupac ili widget
ZalijepitiCtrl / Cmd + VZalijepite odjeljak, stupac ili widget
Slog lijepljenjaCtrl / Cmd + Shift + VLijepljenje stila odjeljka, stupca ili widgeta
IzbrisatiIzbrisatiIzbrišite odjeljak / stupac / widget koji se uređuje
DuplikatCtrl / Cmd + DUmnožavanje odjeljka / stupca / widgeta koji je uređen
UštedjetiCtrl / Cmd + SSpremite svoju stranicu u povijest revizija

Ići

Ploča / pregledCtrl / Cmd + PPrebacivanje između prikaza panela i pregleda
Mobilno uređivanjeCtrl / Cmd + Shift + MPrelazite između prikaza radne površine, tableta i mobilnih uređaja
PovijestCtrl / Cmd + Shift + HIdite na ploču povijesti
NavigatorCtrl / Cmd + IOtvara navigator
Biblioteka predložakaCtrl / Cmd + Shift + LOtvara naš modal biblioteke predložaka
Prečice na tipkovniciCtrl / Cmd + ?Otvara se prozor pomoći za tipkovne prečace
PrestatiESCOtvara postavke i skoči na izlaz za nadzornu ploču

Prilagođeni CSS za stranice

Jeste li znali da možete imati prilagođeni CSS za svaku stranicu? Da, ali imajte na umu da je ova značajka uključena samo u Pro verziju Elementora. Kao otklanjanje ovoga, pokazat ću vam kako uključiti prilagođeni CSS za svaku stranicu. Ovaj trik uštedjet će vam novac ako želite Pro verziju samo za dodavanje malih prilagodbi na razini stranice.

Da biste to učinili, samo trebate koristiti HTML widget i ovaj dio koda unutar:

Pogledajte ovaj primjer:

Prilagođeni kod

Traka za traženje elemenata ili tražilice

Vrlo često kada radite na dizajniranju stranica, želite skočiti na druge stranice, postavke, prodajnu stranicu ili bilo gdje drugo, a to može biti puno vremena ako: spremite stranicu> vratite se na nadzornu ploču> otvorite stranice > potražite stranicu koju želite otvoriti. Ovo može izgubiti puno vremena i energije ako biste to morali raditi iznova i iznova.

Srećom, Elementor ima ugrađeno rješenje za pojednostavljenje i ubrzavanje procesa dizajniranja. Umjesto da prođete kroz sve te nevolje, jednostavno možete upotrijebiti pretraživač elemenata. Možete izravno preskočiti na bilo koje postavke, predložak, stranicu ili tematski dio pretraživanjem na traci za pretraživanje. Finderu se može pristupiti klikom na tipke Cmd / Ctrl + E bilo gdje na nadzornoj ploči WordPress-a. Pogledajte ovaj videozapis da biste vidjeli sve što možete učiniti s Finderom.

Koristite Navigator

Navigator je prozor stabla za navigaciju koji omogućuje jednostavan pristup svim elementima u alatu za izradu stranica. Ovaj mali prozor omogućuje vam navigaciju kroz elemente i lako povlačenjem i ispuštanjem widgeta.

Navigator je posebno koristan za duge stranice ili stranice složenog višeslojnog dizajna te za elemente koji kombiniraju Z-indeks, minus margina, apsolut pozicije itd. Omogućuje vam pristup ručkama elemenata koje se mogu nalaziti iza drugih elemenata.

Navigatoru možete pristupiti na jedan od tri jednostavna načina:

  1. Desnom tipkom miša kliknite bilo koji element, a zatim kliknite Navigator. Ovo će vas automatski preusmjeriti na određeni element u stablu navigacije.
  2. Kliknite gumb elemenata u podnožju podnožja ploče.
  3. Upotrijebite prečicu tipkovnice Cmd / Ctrl + I.

Pogledajte ovaj videozapis da biste ga vidjeli u akciji:

Navigator ima i neke druge funkcije, poput imenovanja widgeta, savijanja i proširivanja widgeta, plutanja ili spajanja ploča te prikazivanja ili skrivanja widgeta. Kompletnu recenziju možete vidjeti u njihovim knjigama dokumentacija.

Definirajte svoju paletu boja

Kada dizajniramo web stranicu, obično slijedimo obrazac dizajna koji je stvorio dizajner. Taj uzorak obično sadrži kombinaciju boja koje se ponavljaju na cijelom mjestu. Riječ je o bojama marki koje bi trebale ostati nepromijenjene. To znači da svaki put kada na stranicu dodamo novi widget moramo kopirati i zalijepiti šifru boje ili moramo zapamtiti koji je to kôd boje da bismo ga primijenili u postavci widgeta. To može biti mnogo vremena. Srećom, Elementor ima rješenje za nas.

Možete odrediti boje svoje robne marke u postavkama Color Picker i ponovo ih upotrijebiti svaki put kada pristupite opcijama boja za oblikovanje widgeta. Samo odaberite unaprijed postavljenu paletu ili definirajte svoje vlastite boje kako biste uštedjeli vrijeme prilikom dizajniranja.

Pogledajte ovaj video:

Stilovi i predlošci dodataka za višekratnu upotrebu i višekratnu upotrebu

Elementor je jedan od najboljih proizvođača stranica, ali jeste li razmišljali o zadanim i ružnim gumbima? Kartice? Izbornici? Ili bilo koji drugi widget? Ovi zadani widgeti izgledaju kao da su osmišljeni prije nekoliko godina ili ste možda željeli ponovo upotrijebiti widget koji ste dizajnirali u projektu A u Project B?

Trenutno ne možete spremiti i ponovo upotrebljavati stilove widgeta za buduće projekte s Elementor-om. Srećom, besplatno WunderWP dodatak nudi nekoliko načina za rješavanje ovog problema.

Kao prvo, WunderWP uključuje brojne unaprijed postavljene stilove widgeta koji su vam na raspolaganju. Readymade stilovi za naslove, galerije, gumbe, razdjelnike, vrtiće, obrasce, tablice s cijenama i drugo dostupni su klikom. Jednostavno povucite widget Elementor na svoju stranicu, odaberite readymade WunderWP stil widgeta i počnite dodavati sadržaj.

Predbilježbe WunderWP-a

Pomoću WunderWP-a, u Elementoru također možete lako spremiti i ponovo koristiti vlastite stilove widgeta. Jednostavno je: stilizirajte widget, spremite ga u oblak WunderWP (koji je besplatan!) I kasnije ga koristite za slične widgete. Ovo funkcionira i za jednostavne i za složene widgete. Na primjer, to možete koristiti za spremanje widgeta zaglavlja koji sadrži različite tipografske vrijednosti ili za widget za slike s prilagođenim sjenama za spuštanje.

WunderWP prilagođeni stilovi

Isto vrijedi i za predloške – u WunderWP oblak možete spremiti potpune ili djelomične predloške koje stvorite. Predložak će biti tamo, tako da kad ste spremni, možete ga jednostavno umetnuti na stranicu ili web mjesto. Na ovaj način morat ćete ga izgraditi samo jednom, štedeći vam puno vremena.

WunderWP prilagođeni predložak

Ili možete iskoristiti WunderWP-ove spremne predloške sadržaja trenutačno postoji preko 50 spremnih predložaka odjeljaka – poput kontakta, poziva na akciju, zaglavlja, podnožja, usluge, tima, usluga, odbrojavanja i mnogo više – za razne svrhe.

WunderWP prethodno pripremljeni predložak

Završavati

Do ovog trenutka, bez trunke sumnje, Elementor je jedan od najboljih proizvođača WordPress stranica vani. Gotovo svakodnevno se dodaju novi alati i značajke za pojednostavljivanje i ubrzavanje procesa dizajniranja i ubrzavanje vremena isporuke projekta.

Koji savjet mislite da vam najviše pomaže, a koji niste poznavali prije? Možda i vi znate nešto što ovdje nije spomenuto? Molimo, podijelite ga s drugima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me