Savjeti za raspadanje web stranice WordPress za bolju izvedbu

Svaki pojedinac želi biti organiziran u svom životu sa svime pod kontrolom i na dosljedan način. Uvijek uklanjate nepotrebne predmete iz svog doma kako biste ih održavali čistima. Isto se odnosi i na vaše radno mjesto, posebno ako za vaše poslovanje imate web stranicu WordPress. Da biste ga očistili, morate uložiti napore da uklonite sve što nema koristi.


Precizno, korisnici dolaze k vama zbog iskorištavanja neke vrste proizvoda ili usluge i stvarno im nije stalo do svega što ste stavili. Dakle, vaše web mjesto mora posjedovati svrhu i držati se svake stranice. Stavljanje nebitnih podataka bez ikakvog pozivanja na vašu nišu samo je beskoristan napor, koji samo umanjuje vrijednost vaše marke.

Koraci za čišćenje vaše WordPress instalacije

Na vašoj web stranici WordPress postoje razne taktike koje možete koristiti kako bi bili prilagođeni korisnicima i na kraju povećali angažman posjetitelja.

1. Uklonite nepotrebne dodatke

Iako su dodaci jedan od najvažnijih elemenata na bilo kojem WordPress web mjestu, čuvanje dodataka koji nisu aktivni ili su slabo kodirani može vas koštati brzine web mjesta, što nije pametan potez. Jednostavno deinstalirajte ili deaktivirajte dodatke koje ne upotrebljavate.

Štoviše, razmislite o zamjeni nekih svojih trenutnih dodataka onima koji nude višestruke svrhe (Jetpack je sjajan primjer jednog dodatka koji nudi brojne funkcije). Usredotočite se na svoje potrebe i smanjite popis u skladu s tim (nemojte biti zaštitnik dodataka).

2. Napravite navigaciju nespretnom

Mega izbornik

Dajte čist pogled svojoj navigaciji. Uklonite pretjerane kategorije i obavezno koristite odgovarajuće kategorije roditelja i djece za glatko pretraživanje. Obavezno opskrbite najbitnije stranice i možete koristiti oznake i widgete za kategorije da biste svojim čitateljima ponudili pristup više sadržaja.

Ako vaše web mjesto zahtijeva mnogo veza, razmislite o dodavanju mega izbornika. Mega muškarci nude posjetiteljima na vašoj web stranici velike popise informacija, omogućujući vam da pojednostavite vašu glavnu navigaciju. Dodaci poput Uber Menu-a, Mega Main Menu-a i Hero Menu-a nude fantastične mega-mogućnosti izbornika koji odlično funkcioniraju s većinom WordPress tema.

3. Organizirajte sadržaj web mjesta

Ako je sadržaj vaše web stranice neizmjeran, organizirajte na strukturiran način tako da grupirate u odlomke. Također zapamtite da koristite odgovarajuće naslove. Vaši postovi i stranice trebali bi imati H1 naslove, a zatim biste trebali koristiti H2, H3, itd. Ugniježđene unutar vašeg posta (naš post koristi H2 za naslov “Koraci za čišćenje vaše WordPress instalacije”, a slijede H3 naslovi za svaku numeričku točku ). To poboljšava čitljivost i korisničko iskustvo držeći posjetitelje dalje od nečitljivog zida teksta.

Stavljanje određenog naglaska na osnovno oblikovanje može dati vidljive rezultate. To uključuje upotrebu zaglavlja, popisa, citata, gumba, veza, pa čak i različitih stilova fonta kako bi se protok vašeg sadržaja učinio intuitivnijim..

4. Držite provjeru relevantnosti

Kada koristite slike, video ili druge medije u postu na blogu vaše WordPress stranice, mora se odnositi na temu. Štoviše, ne biste trebali zadržati medije koji su nebitni za vašu tvrdnju. Povremeno ažuriranje starog sadržaja i povezanih medija također je dobar način da budete sigurni da nemate slomljene slike ili veze.

5. Redovito izvodite ažuriranja

Ažurirajte WordPress

Obavezno ažurirajte instalaciju, teme i dodatke za WordPress. Ako se niste ažurirali neko vrijeme, učinite to. Korištenje trenutne verzije WordPressa mora osigurati dobivanje najnovijih sigurnosnih zakrpa za WordPress, kao i kompatibilnost s dodacima i temama za vaše web mjesto.

Prije ažuriranja uvijek preporučujemo da napravite sigurnosnu kopiju web stranice WordPress. Ovo je važna mjera opreza u slučaju da jedan od prekida vaših dodataka prilikom ažuriranja imate način vraćanja svoje web lokacije u prijašnje stanje. Da biste napravili sigurnosne kopije lakše razmotrite bilo koju od najboljih sigurnosnih i dodatnih dodataka za WordPress.

6. Pratite brzinu vaše web lokacije

Alati za Pingdom

Ako se vaše web mjesto previše dugo učitava, morate otkriti uzrok koji bi mogao ometati njegov nesmetani rad. Pingdom Alati su izvrstan način za provjeru brzine stranice WordPressa.

Korištenje usluge brzog hostinga dobra je opcija za bolju brzinu web stranice, no neki ljudi također zapošljavaju zajednički hosting jer nudi veliku vrijednost za novac. Ali bez obzira na to, uvijek koristite plan hostinga koji je adekvatan za vaš web promet – s zajedničkim hostingom aktivno dijelite resurse svog poslužitelja s bilo kojim brojem drugih web stranica, a s upravljanim hostingom često vam je dan samo postavljeni iznos. Obavezno odaberite plan koji je pravi za vas.

Trebali biste pogledati i svoju temu i aktivne dodatke. Neki dodaci WordPressu (teme i dodaci) su teški za resurse (poput nekih velikih dodataka klizača), a loše kodirani definitivno mogu usporiti vaše web mjesto. Ispitajte brzinu demonstracije aktivne teme uživo prije nego što ih preuzmete i instalirate te istražite dodatke prije dodavanja novih.

7. Osvježite vašu upravnu ploču

WP Optimizirajte WordPress dodatak

Nije dovoljno raditi samo na vašem prednjem dijelu, to je samo održavanje čistoće lica dok oblačite nespretnu odjeću – to nije dobar znak. Područno ili administrativno područje WordPress web stranice jednako je važno kao i pogled sprijeda. Postoji toliko skrivenih unutarnjih radnji koje se mogu optimizirati.

 • Uklonite teme koje se više ne koriste. Zadana web stranica za WordPress dolazi s puno tema, ali sve one nisu potrebne. Praktično, nećete mijenjati temu toliko često. Dakle, odbacite staru temu i krenite s manje tereta.
 • Izbrišite čekljive i neželjene komentare. To ostavlja negativan dojam sa SEO gledišta. Koristiti Prazna neželjena pošta gumb za uklanjanje ovih komentara sa samo jednim klikom i to redovito za bolje rezultate. Možete i isprobati Antispam pčela dodatak koji je posebno namijenjen očuvanju legitimnih komentara uz sprječavanje neželjene pošte.
 • Često praznite kantu za smeće. Postovi i stranice vašeg web mjesta WordPress koje stavite u smeće zauzet će vaš prostor dok se trajno ne izbrišu. WordPress ima mogućnost trajnog brisanja postova u vašem kantu za smeće pa ga koristite.
 • Radite na prekinutim vezama. Veze koje ne djeluju ostavljaju vrlo loš dojam na posjetitelje i tražilice. Primarni je korak pronaći takve veze, a zatim ih popraviti. Upotrijebite dodatke poput W3C Link Checker pronaći prekinute veze. Nakon toga, ažurirajte ih ručno ili izvršite 301 preusmjeravanja (također biste trebali provjeriti naš članak o uklanjanju neispravnih veza kao i naš vodič za ažuriranje permalinks-ova).
 • Očistite bazu podataka. Baza je nezaobilazni dio, točnije srce vašeg WordPress web mjesta, jer se u njemu pohranjuje većina potrebnih podataka. Dakle, to se mora oštro upravljati. Ovo čišćenje može uključivati ​​brisanje privremeno korištenog prostora na disku, objave verzija, komentare neželjene pošte i druge stavke u smeću, kao i ostatke dodataka i tema. Besplatno WP-Optimizacija dodatak je vrlo koristan dodatak koji vam može pomoći da na ovaj način optimizirate svoju bazu podataka.
 • Onemogućite elemente s manje potrebe. Ovo je ujedno i jednostavan način za rezanje beskorisnih elemenata prisutnih u bilo kojem WordPress vizualu. Kliknite karticu zvanu mogućnosti zaslona u gornjem desnom kutu WordPress nadzorne ploče. Odavde možete omogućiti ili onemogućiti razne značajke jednostavnim označavanjem ili poništavanjem potvrde odgovarajućih okvira.
 • Taksonomija se također mora očistiti. Ako vaša web stranica posjeduje neiskorištenu taksonomiju, riješite je se. Ako postoje oznake i kategorije koje ne koristite, uklonite ih ručno. Budući da taksonomije postoje za svaku vrstu posta (što može uključivati ​​postove na blogu, portfelj, osoblje, izjave itd. Ovisno o temi i dodacima koje imate aktivno), morat ćete otići do svakog da biste provjerili neiskorištene stavke.
 • Neiskorišteni mediji moraju nestati. U WordPressu postoji zasebna mapa, nazvana slike koji uključuje sve medijske datoteke koje ste prenijeli na svoju web lokaciju. Dugoročno gledano, to može dovesti do masovnog skladištenja i stoga ga je potrebno smanjiti. Dodaci poput Čišćenje slike mogu pronaći i izbrisati takve medijske datoteke. Također možete koristiti Prisilite obnoviti sličice dodatak koji će ukloniti sve obrezane slike na web mjestu koje su preostale od starih tema i ponovno obrezati slike definirane za vašu trenutnu temu što može očistiti puno prostora ako ste se u prošlosti prebacivali s mnogih tema.
 • Izrežite widgete koje ne upotrebljavate. Ovo se odnosi na widgete nadzorne ploče kao i na widgete koje vidite na prednjem dijelu vaše web stranice. Za svoje widgete nadzorne ploče (koji se vide na glavnoj stranici kada se prvi put prijavite u WordPress instalaciju) otvorite mogućnosti zaslona karticu na vrhu zaslona kako biste omogućili i onemogućili okvire avaialbe. Widgete na prednjem kraju stranice WordPressa u vašoj bočnoj traci i podnožju možete pronaći pod izgled> widgeti. Jednostavno ih povucite i ispustite da biste ih zamijenili ili reorganizirali.

Nije neophodno da vašoj web stranici WordPress nedostaju sve gore navedene točke. Ali ipak, pazite da provjerite ima li nedostataka, čak i male promjene mogu proizvesti fer rezultate.

Zaključak

Vaša web stranica WordPress može se transformirati za nekoliko sati temeljitim čišćenjem. Decluttering mu može pružiti interaktivniji prikaz uklanjanjem svih nevažnih elemenata i ostalo organizirati na bolji način. Jednostavnim riječima, trebate ukloniti nepotrebnu masnoću sa svoje web stranice. Samo zgrabite ono što je potrebno i izbacite preostalo.

Stalno pratite stvari koje nisu korisne, ali svejedno zauzimaju vaš prostor, i štoviše, pružate čitateljima neugodno korisničko iskustvo. I vaša upravljačka ploča nadzorne ploče jednako je važna kao i vanjski izgled vaše web stranice na webu. Periodična i stražnja strana vašeg WordPress web mjesta povremeno je potrebna i dugoročno će to poboljšati vašu web stranicu. Rezultat će biti brže učitavanje web-mjesta uz poboljšano korisničko iskustvo.

Imate li još kakvih savjeta za uklanjanje WordPressa? Ili ste probali naše? Rado bismo čuli vaše iskustvo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map