Savjeti za prodaju poklona u vašoj WordPress trgovini e-trgovine

Poklon i davanje e-trgovine u WordPressu eCommerce

S novom godinom koja je ovdje i već uveliko možete napokon planirati nadolazeće blagdane! Vrijeme je da pripremite i pojačate internetsku trgovinu – pružite najbolju nogu naprijed kako biste utjecali na šoping groznicu dok javnost hvata bug.


Davanje poklona od početka vremena neraskidivo je povezano s praznicima. Zapravo, primjena marketinških strategija specifičnih za sezonu jedan je od najpouzdanijih načina povećanja prodaje na vašoj e-trgovini..

Međutim, jednostavno nudenje popusta ili ponuda za vaše proizvode više nije dovoljno. S obzirom na brzinu kojom se e-trgovina širi, za ručak morate imati jake kartice kako biste napravili dojam prije blagdanskog trčanja.

Jedan od načina za to je obrezivanje vaše web stranice posebno za perspektivu darivanja, a ne samo stavljanje na tržište proizvoda koji vrijede za darove. Zbunjeni? Dopustite mi da objasnim.

Prodaja poklona vs prodajnih proizvoda

Jedna značajna razlika između gif kupovine i tradicionalne kupovine je ta što ljudi često traže proizvode koji imaju dodatan, smislen dodir. Ovo bi mogle biti očinske dnevne šalice, personalizirani bris, blagdanske garniture itd.

Prodaja poklona umjesto da jednostavno prodaje proizvode može dovesti dva kupca u vašu trgovinu umjesto jednog.

Prvi je darovatelj koji je pregledao vašu e-trgovinu i pronašao savršen poklon. Drugi je dar koji prima poklon, ispunjen je pomišljenošću i posjećuje vašu e-trgovinu kako bi provjerio ostale zanimljive poklone koje može zauzvrat pokloniti. Razgovarajte o lančanoj reakciji!

Dakle, sada kada smo utvrdili važnost usmjeravanja vaših marketinških napora prema prodaji darova umjesto proizvoda, pogledajmo kako možete pripremiti sezonu poklona u svojoj trgovini za e-trgovinu!

Pripremanje poklona vaše internetske trgovine

Puno je načina da pripremite internetsku trgovinu za godinu unaprijed, ali evo nekoliko ključnih savjeta kako započeti kupce poklona.

1. Planirajte promocije i događaje za odmor

Kalendarsko planiranje

Prvo razvijte svoj kalendar i zabilježite nadolazeće blagdane koje želite ciljati. To možda zvuči očito, ali to je ključni dio planiranja velikih marketinških događaja kao i predviđanja potreba zaliha. Razmislite o tome koji blagdani imaju smisla za vašu trgovinu kako biste posebno stvorili darove usredotočene na nju.

Na primjer, Valentinovo je vjerojatno dan koji nećete htjeti propustiti. S druge strane, osim ako niste pivara ili trgovina koja uvozi irske proizvode, postoji dobra mogućnost da dan svetog Patrika preskočite. Shvaćate ideju.

2. Integrirajte darove u navigaciju po mjestu

Jedno od glavnih pravila prodaje poklona jest olakšati vam publiku. Možda imate najbolje ideje za najveće darove na svijetu, ali ako ih se čuva u kutu vaše web stranice, niko ih neće pronaći.

1800 darova za cvijeće

1800 Cvijeće u glavnoj navigaciji izbornikom sadrži trenutne sezone davanja.

Potražite znak s većih stranica za darove poput 1800 Cvijeća i držite darove ispred i u sredini. Dodavanje trenutačnih promocija poklona na mjestima gdje su dostupne na vašem izborniku olakšava kupcima da brzo pronađu ono što traže i izvrše kupnju. Jednostavno izradite kategorije davanja i dodajte ih u svoj glavni izbornik.

Napredna pretraga

Da biste pretraživanje učinili još jednostavnijim, poklone možete čak razvrstati u određene kategorije poput primatelja, prilike, dobi, marke, raspona cijena, ponude itd. Izvrstan način da ovo dodate na svoju web stranicu je pomoću SearchWP-a napredni WordPress dodatak za pretraživanje. SearchWP automatski podržava napredno, fasetirano pretraživanje putem taksonomija (poput kategorija, oznaka, pa čak i atributa proizvoda). Prilikom izrade svojih WooCommerce proizvoda sjetite se dodati relevantne atribute proizvoda (boja, marka, sastojci itd.) I oznake (dob za koje je to dobar poklon, opći interes itd.).

3. Postavljanje namjenskih stranica s poklonima

Ako niste ona osoba koja želi ljepljivi transparent koji se nad vašom početnom stranicom prikazuje preko vaših poklona, ​​uvijek se možete odlučiti za suptilniji, ali jednako učinkovit način postavljanja namjenskih stranica s poklonima. To mogu biti čvora na vašoj web lokaciji po prilici i kupci im mogu pristupiti tijekom cijele godine.

Dean & Deluca Gifting

Dean i Deluca imaju trajnu stranicu “Poklon”.

Kategorije koje smo gore raspravljali mogu se primijeniti i ovdje. Uz to, možete razmotriti i postavljanje posebne stranice za sezonske ponude na paketima proizvoda s poklon paketima za razne prigode.

4. Promocija personaliziranih paketa

Jedan način da olakšate kupovinu poklona je stvaranjem poklon paketi unaprijed za određene pojedince. Možete uzeti trenutne trendove i popularne proizvode koji se kreću na tržištu i dodati ih u paket što ga čini atraktivnim. Pored toga, personalizirani dodir, temeljen na tome za koga je poklon, ide dosta u postizanju posla.

Sjećate se gotove narudžbe “Poklon kutija za mamu” koju ste provjerili za Majčin dan? Ideja je jednaka. Za brze kupce ne postoji ništa bolje od snopa koji mogu naručiti lako i brzo, a koji uključuje praktički sve što traže.

Možete poduzeti neka ispitivanja tržišta kako biste dobili jasniju sliku općih preferencija i pristupačnosti prije nego što stvorite personalizirane pakete prema dobi ili prigodi. Ne zaboravite da kupci ponude znatan niz opcija koje ćete moći birati i bukvalno ćete vidjeti darove kako lete sa vaših virtualnih polica!

Bonus: Prilagođeni paketi

Ponudite neobavezne varijacije paketa

U skladu s tim, možete ponuditi klijentima potpunu slobodu za stvaranje vlastitog, personalizirani paket poklona. Pomoću WisdmLabovih korisničkih kutija za proizvode možete ponuditi poklon kutije različitih veličina, bazen proizvoda na izbor i definirani cjenovni rang te sjediti na mjestu da kupci dizajniraju svoj individualistički paket. Možete koristiti uobičajene uvjerljive mjere poput veće kutije i boljeg popusta, ili ponuditi neodoljivi poticaj za povećanje prodaje.

Druga ideja je da se upustite u način razmišljanja kupaca i u skladu s tim odlučite svoju strategiju cijena. Da li kupac traži gomilu mirisnih svijeća ili kompletan aroma? Prvi ima manje opcija, ali ostvaruje popust, dok drugi ima više opcija, ali ima popuste na proizvod. Eksperimentirajte s popularnim proizvodima i revidirajte izbore koji su im dostupni.

5. Napravite poklon kartice

YTH WooCommerce dodatak za poklon kartice

Neizbježno je u cijelom našem životu netko koga je teško kupiti. Zbog čega su izmišljene poklon kartice. Poklon kartice mogu biti lukavo dodati u vašu trgovinu, ali uz besplatne YITH Poklon kartica Dodatak WooCommerce povjetarac je. Ovaj besplatni dodatak dodaje novu vrstu proizvoda u vašu WooCommerce trgovinu, tako da možete izrađivati ​​kartice za različite iznose. Kada kupac naloži poklon karticu, imat će mogućnost dodati adresu e-pošte primatelja za brzu dostavu. Iznos poklona zatim se primjenjuje putem kupona kodom na blagajni.

6. Ponudite omot za poklon na blagajni

Dodatak za omatanje poklona

Jedna od najboljih ponuda darova koja možete dodati u svoju trgovinu je omot za poklone. Isprobajte besplatno Dodatak WooCommerce Gift Wrapper – dodaje jednostavne mogućnosti za pakiranje vrsta i poklon poruka na odjavi. Ovo su jednostavan način dodavanja osobnog dodira i pretvaranje bilo koje kupnje u dar.

7. Napravite bilten za posebne ponude

I na kraju – stvorite bilten! Newsletter je odličan način da ostanete u kontaktu s prošlim kupcima tijekom cijele godine, dijelite nove poklone, obavještavate ih o promocijama za praznike ili im čak šaljete personalizirane ponude na temelju prošlih kupovina.

WooCommerce MailChimp proširenje

Doista nam se sviđa MailChimp (koji je BESPLATAN za biltene do 2.000 pretplatnika), jer je jednostavan za upotrebu i postoje tone mogućnosti besplatne integracije poput WooCommerce MailChimp da biste dodali bilten u svoju trgovinu. Taj dodatak posebno dodaje opcije pretplate nakon što naruče. Nakon toga možete stvoriti e-poštu dobrodošlice ili cijelu kampanju slanja e-pošte.

Razdvajanje misli

Mnogo je načina kako pripremiti internetsku trgovinu za godinu, ali nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da se pripremite za darivanje. Nudeći lako pronalaženje stranica s poklonima, pakete, omot za poklone i još mnogo toga isprobane su i testirane strategije za ciljanje tržišta darova.

Što mislite o našim strategijama da pripremimo sezonu e-prodavaonica za poklone? Bilo koji savjet želite podijeliti? Slobodno ispustite komentar ispod!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map