Provjere održavanja WordPress-a za izlazak danas s puta

Provjera održavanja WordPress-a kako bi se izbjeglo s puta prije proljeća

Kad se tijekom blagdana stvari iznevjere i dovedu do toga, mnogi od nas odlučuju staviti WordPress kontrolne preglede na stražnji plamenik, no nova godina je savršeno vrijeme da se pobrinemo za neko održavanje prije nego što se posao ponovo počne zagrijavati. , Važno je osigurati da je vaš WordPress u najboljem obliku, što može biti, tako da ne naiđete na bilo kakve problematične pogreške ili probleme kada ih najmanje očekujete.


Srećom, da biste izbjegli katastrofu postoje neka održavanja i osnovne sigurnosne provjere programa WordPress, kojima danas jednostavno možete izaći iz mode, kako biste bili sigurni da su stvari u najboljem radnom stanju dok krenete u 2017. Evo naših omiljenih preporuka da se osigurate vaša je web lokacija u obliku vrha:

1. Napravite sigurnosnu kopiju web stranice

Jedan zadatak održavanja o kojem vjerojatno niste razmišljali neko vrijeme je potpuna izrada sigurnosnih kopija. Naravno, vjerojatnost da ćete se morati osloniti na sigurnosne kopije uvijek je prilično rijetka, ali ako se to dogodi, definitivno ne želite biti bez nje.

Ovo je prvi korak u postupku održavanja, jer istinski, ako se išta dogodi dok fino prilagodite i ažurirate web mjesto, barem ćete sve sigurno pohraniti. Preporučujemo pohranjivanje podataka na vašoj web lokaciji na više mjesta, primjerice lokalno i u oblak. Također ćete htjeti osigurati sigurnosnu kopiju bilo koje i sve datoteke povezane s web mjesto. Koristimo VaultPress ali postoje brojne mogućnosti sigurnosnih kopija WordPress-a.

2. Uvjerite se da su osnovne datoteke, dodaci i teme za WordPress ažurirani

Jedan od aspekata WordPressa kao platforme bez stresa je da je ažuriranje aspekata vaše web stranice lako. U skladu s tim, ne možemo naglasiti važnost provjere da li su one u dobrom radnom stanju – u stvari, jednako je važno kao i izradu sigurnosne kopije cijele web stranice (usput, uvijek ćete htjeti napraviti sigurnosnu kopiju web stranice prije ažuriranja. ove datoteke ručno).

U slučaju da nemate jezgrene datoteke, dodatke i teme koje se automatski ažuriraju – detalje ručnih ažuriranja možete pročitati ovdje.

  • WordPress osnovne datoteke. Kada u početku postavite i preuzmete jezgrene datoteke WordPress-a, postoji mogućnost automatskog ažuriranja, što je uvijek pametna ideja, posebno ako ste netko tko se neće sjetiti da to radi ručno. Važno je osigurati ažuriranje osnovnih datoteka jer dizajneri neprestano ažuriraju važna ažuriranja kako bi se WordPress nesmetano odvijao, a zastarjele osnovne datoteke mogu uzrokovati nepotrebne pogreške i izazove.
  • Dodaci i teme. Uvijek možete provjeriti izbornik Nadzorna ploča> Ažuriranja jer će vam pokazati hoće li neki od vaših dodataka / tema trebati ažuriranje! Obavijesti su dobra polazna točka jer je nevjerojatno jednostavno ručno ažuriranje ako vaš nije automatski. Važno je napomenuti da je otkriveno da su dodaci i teme koje su zastarjele bile usko povezane s hakiranjem WordPress web mjesta (ne zaboravite pokrenuti one skeniranje zlonamjernog softvera) – nemojte se brkati oko toga da skupljate prašinu i ostaju zastarjeli (čak i ako ih trenutno ne koristite).

Ako imate prilagođenu web lokaciju kreiranu za vas, obično će vaš web dizajner besplatno ažurirati vašu web lokaciju, tako da ažuriranje ne mijenja bilo koji vaš dizajn. Uvijek pitajte prije početka.

3. Oslobodite se neiskorištenih dodataka

Oslobodite se neiskorištenih dodataka

Uz napomenu da zastarjeli i dodaci sjede zastarjeli, riješite se dodataka koje ste vjerojatno vjerojatno više nikad nećete koristiti. Jednostavno je jednostavno ponovno dodavanje dodataka i prepuštanje njima neiskorištenih i zastarjelih zapravo može nanijeti više štete nego koristi. Osim što stvaraju ranjivosti na web-lokaciji, one mogu prouzrokovati i usporavanje vaše web lokacije. Dakle, ovog siječnja idite na popis dodataka i riješite se onoga što ne koristite!

4. Izradite sigurnosnu kopiju tog sjajnog sadržaja na blogu

Izradite sigurnosnu kopiju tog sjajnog sadržaja na blogu

U 2016. godini napisali ste, lektorirali i objavili neki nevjerojatan sadržaj bez sumnje! Pored toga što želite osigurati sigurnosnu kopiju cijelog svog WordPress web mjesta, također se želite osigurati sigurnosno kopiranje sadržaja bloga.

Ako bi se vašem blogu nešto dogodilo, taj se sadržaj potencijalno mogao zauvijek izgubiti – a to je puno SEO optimiziranih podataka koji bi bez ove godine jednostavno ostali. Ako općenito pišete u dokumentima prije objave (što je uistinu najbolja praksa), to je dobro, ali možda biste trebali razmotriti i pohranu tih datoteka na tvrdi disk ili oblak.

Možete i automatizirati WordPress sigurnosna kopija za Dropbox, što vam omogućava da odlučite koliko često, kada i gdje želite taj fantastični sadržaj bloga sigurnosno kopiran na vaš Dropbox račun. Ovo neće biti najbolja ideja za web stranice s velikom količinom sadržaja, ali mogu funkcionirati dobro za male tvrtke.

5. Oslobodite se komentara od neželjene pošte i smeća

Oslobodite se komentara od neželjene pošte i smeća

WordPress se stvarno lako riješiti komentara smeća ili neželjene pošte na vašem blogu. Ovakve vrste komentara u konačnici samo zauzimaju prostor za pohranu web mjesta i zapravo vam ne čine nikakve usluge. To bi se trebalo činiti barem mjesečno, ako ne i tjedno, ovisno o vrsti prometa na vašoj web lokaciji. U svakom slučaju, početak nove godine u godini još je dobro mjesto za početak.

6. Izbrišite Revizije posta

WordPress je zapravo jedna od platformi na kojoj ne morate nužno naglašavati tipkanje sadržaja izravno na internetsku platformu, jer ima značajke koje redovito izrađuju sigurnosne kopije sadržaja, u slučaju da vam padne internet, vaše računalo umre ili se dogodi neka nepredviđena greška. , Ova je značajka sjajna, ali nakon što sadržaj postane živ i siguran, htjet ćete izbrisati revizije postova jer zauzimaju puno nepotrebnog prostora nakon činjenice.

Izbrišite stare revizije programa WordPress

Za brz i jednostavan način da se riješite revizija koje nam se sviđaju WP-Optimizirajte WordPress dodatak. Ovaj dodatak ne samo da možete koristiti za uklanjanje starih revizija, već možete omogućiti i opcije uklanjanja postova u smeću, brisanje neželjenih komentara, uklanjanje pingback-ova / trackbacks-a i još mnogo toga.

7. Provjerite neispravne veze

Potražite neispravne veze

Jedan od zadataka održavanja koji često pada na put je provjera sadržaja vašeg bloga i WordPressa zbog neispravnih veza. Ovo je jedan od aspekata zbog kojeg se možda nećete vratiti i ponovo provjeriti nakon što objavite svoj sadržaj, ali neispravne veze zaista mogu devalvirati vaš sadržaj, kako u pogledu SEO / mrežne ljestvice, tako i u iskustvu vaših čitatelja. Po mom mišljenju WordPress prekidač provjere veze SUPER je koristan u indeksiranju stranica i traženju ovakvih promjena i pogrešaka.

The Takeaway

Ovih sedam savjeta za održavanje dužni su dovesti vašu WordPress web stranicu u ispravno stanje nakon pokretanja 2017. godine. Redovito održavanje pomaže web-lokacijama u sigurnosti, performansama i može uvelike promijeniti način na koji korisnici doživljavaju vaš blog. Nekoliko osnovnih savjeta za WordPress možete naučiti ovdje.

Je li neki od ovih savjeta za održavanje uvelike utjecao na provjeru vaše web stranice? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map