Prilagodite svoje područje za WordPress administraciju pomoću marke s bijelim oznakama

  1. 1. Trenutno čitam: Prilagodite svoje područje za WordPress administraciju pomoću marke s bijelim oznakama
  2. 2. Kako prilagoditi svoje korisničko sučelje za WordPress Admin

Svi su upoznati s administrativnim sučeljem za WordPress. U prosincu je dobila a novi moderan dizajn. Poboljšana je shema boja, no generalni izgled sučelja se nije mijenjao u mnogo godina.


WordPress je poznat po svojoj fleksibilnosti zbog funkcionalnosti koju dodaci i teme mogu ponuditi. Nažalost, područje administratora nije fleksibilno. Jezgrena verzija WordPress-a ne dopušta vam da promijenite administrativno područje na način.

Danas bih vam želio brzo pogledati fantastičan dodatak pod nazivom White Label Branding koji vam omogućuje da promijenite područje administracije onako kako smatrate prikladnim. Dodatak je koristan za brendiranje web stranica za klijente i uklanjanje izbornika koji nisu potrebni.

Brendiranje bijelih etiketa nudi stotine opcija prilagodbe. Opcije su podijeljene u pet glavnih odjeljaka: Brendiranje, Navigacija, Prijava, Sheme boja i Upravitelj uloga.

branding

Brandiranje vašeg administrativnog područja izvrstan je način razlikovanja vaših web stranica i podizanja profila kako za klijente, tako i za osoblje. Dodatak vam omogućuje da promijenite vaš admin administrator, promijenite logotip zaglavlja i promijenite logotip podnožja. Iz ovog područja mogu se onemogućiti i WordPress poruke i mogućnosti pomoći.

Opcije markiranja

Adresa e-pošte i ime koji se koriste u e-porukama s obavijestima mogu se konfigurirati. Poruke se također mogu dodati na javnu nadzornu ploču i na nadzornu ploču urednika i administratora.

Zadani widgeti također se mogu onemogućiti s nadzornih ploča. Ovo je korisna opcija, jer nadzorna ploča može često okupiti i preplaviti korisnike.

Opcije markiranja

navigacija

Brendiranje s bijelim naljepnicama omogućuje uklanjanje (čitanje: skrivanje!) Izbornika i podizbornika gornje razine iz vašeg glavnog WordPress administratorskog izbornika (tj. Izbornika na lijevoj strani stranice). Ovo je korisno ako dizajnirate web stranicu za prijatelja ili klijenta koji nema iskustva s WordPressom. Na primjer, možete ukloniti veze izbornika Izgled i postavke za početnike tako da se važne postavke konfiguracije ne promijene.

Opcije navigacije

Admin bar traka WordPressa (tj. Izbornik na vrhu stranice) također se može sakriti. Alternativno, možete ukloniti određene stavke iz administrativne trake.

Opcije navigacije

Prijaviti se

Stranica za prijavu i obrazac za prijavu mogu se prilagoditi kroz područje postavki. Možete promijeniti logo prijave i shemu boja koji se koristi na stranici za prijavu. Obrazac se tada može postaviti na stranicu pomoću vodoravne i okomite osi.

Opcije prijave

Postoji puno mogućnosti prilagodbe oblika. Možete promijeniti boje svake oznake, polja i obruba. Polumjer obrasca također se može mijenjati.

Velik broj dostupnih opcija konfiguracije neće koristiti većina WordPress korisnika; međutim oni su tu za one od vas kojima je to potrebno.

Opcije prijave

Ako vam se ne sviđa zadani obrazac za prijavu, možete ga potpuno zamijeniti vlastitim koristeći HTML i CSS. Također postoji opcija sigurnosnog kopiranja postavki predloška.

Opcije prijave

Shema boja

WordPress 3.8 je predstavio osam novih administrativnih shema boja. Ovo je bila lijepa promjena u odnosu na plave i sive opcije koje su bile dostupne i prije.

Sheme boja marke s bijelim naljepnicama

Svaka od ovih novih shema boja može se odabrati kao podloga za vašu vlastitu shemu boja u Brending White Label. Možete prilagoditi glavnu boju, boju veze i boju koja se prikazuje kada netko lebdi iznad predmeta.

Opcije sheme boja

Postavke sheme boja mogu se izraditi sigurnosno kopirati, a postoji i mogućnost učitavanja vlastitog ikona.

Opcije sheme boja

Voditelj uloga

Brendiranje s bijelim oznakama također uključuje kompletnog menadžera uloga i sposobnosti. Ova funkcionalnost nije omogućena prema zadanim postavkama. Morate ga omogućiti u području opcija. Nakon što omogućite, možete omogućiti ili onemogućiti sve postavke dozvola za korisničke grupe. Dozvole se mogu konfigurirati i na korisniku prema korisniku.

Jedna od najboljih značajki upravitelja uloga je mogućnost da potpuno onemogući administratorsko područje WordPress-a za korisničku grupu, a zatim ih preusmjeri na drugu stranicu. Na primjer, ako ne želite da komentatori pregledavaju područje administratora, možete onemogućiti administrativno područje za korisničku grupu pretplatnika i preusmjeriti ih na svoju početnu stranicu.

Opcije upravitelja uloga

Opcije

Stranica opcija dodataka omogućuje vam da omogućite ili onemogućite određene funkcije dodataka, poput upravitelja uloga i upotrebe e-pošte.

Stranica opcija

Srećom, dodatak ima odličan sustav uvoza i izvoza. To vam omogućuje sigurnosnu kopiju svih aspekata vaših postavki konfiguracije administratora i izvoz na druge web stranice tako da su sve vaše web stranice postavljene na isti način.

Dizajneri web stranica također mogu koristiti opciju izvoza za stvaranje različitih predložaka konfiguracije za klijente. Na primjer, možete konfigurirati jedno postavljanje za početnike, drugo za korisnike koji su upoznati sa WordPressom itd. To će vas spasiti od konfiguriranja administrativnog sučelja svaki put.

Stranica opcija

Završne misli

U prošlosti sam koristio mnoge dodatke za prilagođavanje administratora WordPressa. Većina vam omogućuje jednostavne prilagodbe kao što su promjena logotipa obrasca za prijavu i promjena sheme boja administrativnog područja. Brendiranje bijelih etiketa u ovom je pogledu drugačije. Omogućuje vam prilagodbu svakog aspekta administrativnog sučelja. Ne mogu se sjetiti nijednog drugog dodatka koji bi vam dao tu razinu kontrole nad administrativnim područjem.

Dodatak prodaje za CodeCanyon 25 USD. Prvobitno je objavljen krajem 2010. godine, ali se do danas redovito ažurira. Ako dizajnirate web stranice za prijatelje ili klijente, preporučujem provjeru robne marke White Label, jer vam daje potpunu kontrolu nad onim što ljudi mogu vidjeti i raditi u administrativnom području WordPressa. Dodatak je također koristan za one od vas koji žele urediti svoj administratorski izbornik i ukloniti izbornike (jer svaki programer dodataka danas izgleda inzistira na dodavanju svog izbornika na gornju razinu!).

Saznajte više o WordPress dodatku za robnu marku White Label.

Ako sve svoje web stranice pokrenete pojedinačno, ali još uvijek želite dodati marke u obrazac za prijavu i administrativno područje, preporučujem upotrebu Prilagodite Administrator umjesto toga. Besplatno je preuzimanje i potrebno je samo nekoliko minuta za konfiguraciju.

Nadam se da vam se svidjela ova recenzija. Ako imate bilo kakvih pitanja o dodatku, slobodno to postavite u području komentara.

Sretno,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map