Prednosti i nedostaci upotrebe Sumo-a na vašoj web stranici WordPress

Prednosti i nedostaci upotrebe Sumo-a na vašoj web stranici WordPress

Sumo paket alata, prethodno poznat kao SumoMe, može vam pomoći da dodate mnoge korisne značajke na svoju WordPress web stranicu. Budući da su gotovo sve ove značajke usmjerene na povećanje stope pretvorbe vaše web stranice ili pomoć u tome da postane učinkovitiji marketinški alat, svaki vlasnik web mjesta trebao bi barem uzeti u obzir Sumo.


No s besplatnom verzijom, kao i nizom premium opcija na raspolaganju, koju verziju Sumoa trebate koristiti? U ovom ćemo članku istražiti prednosti i nedostatke upotrebe Sumo-a pregledavajući različite verzije koje su dostupne, kao i prolazeći kroz korisničko iskustvo u ponudi pri korištenju ovog alata na vašoj web stranici WordPress.

Što je Sumo?

Sumo pregled

Ukratko, Sumo je skup alata koji se mogu koristiti na gotovo svim vrstama web stranica, uključujući i web stranice WordPress. Nakon što omogućite Sumo, možete započeti koristiti sljedeće alate za poboljšanje web stranice WordPress:

 • List Builder 3 – obrazac za optinanje e-pošte i alat za pop-up prilagođenog sadržaja.
 • Pomični okvir – još jedan alat za proširivanje popisa e-pošte i generiranje više potencijalnih klijenata.
 • Smart Bar – prikaz obrazaca i prilagođenih sadržaja na zaslonu hello bar.
 • Dijeljenje – povećajte svoje društvene udjele i sljedbenike.
 • Karte topline – saznajte gdje posjetitelji klikaju na vašoj web lokaciji.
 • Plus više alata.

To je snažan skup značajki koje bi bilo koje WordPress web stranice trebale dobro iskoristiti. Od blogera i malih poduzeća do portfelja freelancera i trgovina e-trgovine, svaka vrsta web mjesta trebala bi cijeniti više prometa i bolje stope konverzije ciljeva..

Alati Sumo Pro

Kada su u pitanju prednosti i nedostaci upotrebe Sumo-a, svi gore navedeni alati dostupni su onima koji koriste besplatni dodatak Sumo WordPress. Ovo je definitivno profesionalac. Međutim, ako želite otključati puni potencijal ovog dodatka i ukloniti marke, morat ćete nadograditi na jedan od premium Sumo planova. Vjerojatno ćete biti isključeni za neke korisnike WordPressa, međutim, ne odlazite još samo jer ćete možda biti impresionirani jednostavnošću korištenja Sumo-a.

SumoMe Free vs Premium

Za i protiv korištenja Sumo-a

Kao što je spomenuto, nešto što se može smatrati i za i protiv upotrebe Sumoa je njegov status dodatka za freemium. Freemium WordPress dodaci pružaju vam sjajnu priliku isprobati vrhunski alat, a da ne morate obaviti kupnju.

Očito, kada koristite besplatnu verziju, dobivate pristup manje značajki i funkcionalnosti. Međutim, morate doživjeti kako je dodatak prilagođen korisnicima prije nego što se financijski obvezuje na njega. U nekim ćete slučajevima naći da je besplatna verzija dovoljno moćna da udovolji vašim potrebama bez nadogradnje – to bi mogao biti slučaj sa Sumom.

Sumo je besplatni dodatak, stoga istražimo glavne razlike između besplatne i premium verzije, kao i prednosti i nedostatke Sumo-a za korisnike WordPress-a općenito..

Cijene Sumo Pro

Uz besplatnu uslugu, četiri cjenovna plana Sumo Pro možete odabrati:

 • Mala – 29 USD mjesečno za do 5 tisuća posjeta web mjesta mjesečno.
 • Srednja – 59 USD mjesečno za do 50 tisuća posjeta web mjesta mjesečno.
 • Veliki – 119 USD mjesečno za do 500k mjesečnih posjeta web mjestu.
 • Sumo – neograničena upotreba – kontakt za cijene!

Sumo cijene

Nadogradnjom na Sumo Pro uklonite plutajuću ikonu Sumo koja se nalazi u gornjem desnom kutu vaše web stranice, kao i tekstualnu vezu Powered by Sumo koja se prikazuje u donjem desnom kutu kada se koristi skočni ili drugi alat..

Sumo marke

Za mnoge će korisnike Sumo markiranje koje se prikazuje na vašoj web stranici pri korištenju besplatne verzije biti prekid posla. Međutim, ako ste u redu s prikazivanjem malo besplatnog oglašavanja za Sumo na vašoj web lokaciji u zamjenu za paket moćnih alata ili ste spremni platiti za uslugu Pro, pročitajte dalje kako biste dobili predstavu o tome kako besplatne i premijske verzije Sumoa rade s WordPressom.

Alat za snimanje e-pošte Sumo List Builder Besplatno vs Premium

Da bismo vam pomogli da procijenite prednosti i nedostatke upotrebe Sumoa, pogledajmo korisničko iskustvo u ponudi – nesumnjivo ključni faktor u odlučivanju da li na svoju web stranicu dodati WordPress dodatak ili ne. U ovom dijelu našeg vodiča proći ćemo kroz dodavanje besplatne verzije alata List Builder 3 Sumo na vaše web mjesto.

O programu izrade popisa Sumo

Pop-up Sumo

Srce Sumo paketa rješenja za rast je List Builder 3. Kao što ime sugerira, ovo je treća glavna iteracija alata koji će vam pomoći da povećate svoj popis pretplatnika e-pošte. Ako ste čuli popularni slogan “novac je na popisu” i želite otkriti je li to istina, tada vam Builder 3 može vam pomoći da ga testirate.

Kao i sve druge Sumo aplikacije, List Builder 3 je besplatan za upotrebu. No, kao i druge Sumo aplikacije, ako želite otključati napredne značajke, poput integracija s uslugama trećih strana i alata Uvid koji vam mogu reći više o tome kako se Sumo koristi na vašoj web stranici, morat ćete nadogradnja na jedan od premium Sumo Pro planova.

Pop-up opcije graditelja zbirke sumoa

Osim što će vam pomoći da proširite popis e-pošte, alat List Builder 3 može se koristiti i za prikaz sljedećeg sadržaja u inteligentnom skočnom prozoru:

 • Gumb za poziv na akciju – gumbom upućuje korisnike na određeni URL.
 • Gumbi za dijeljenje na društvenim mrežama – nabavite više dijeljenja putem Twittera, Facebooka ili Pinterest-a.
 • Dodajte prilagođeni HTML kôd – u skočnom prozoru prikazujte vlastiti sadržaj nakon što navedete HTML.

Nakon što definirate svrhu skočnog prozora, možete izabrati iz izbora impresivnih unaprijed izrađenih dizajna. Možete postaviti i veličinu skočnog prozora, uključujući opciju SumoSize koja pokriva većinu prozora preglednika.

Dizajner skočnih popisa Sumo List Builder

Sumo graditelj pop-up oblika

Jedan aspekt Sumo-a koji ga stavlja ispred većine konkurencije, posebno u kategoriji besplatnih e-mail optin oblika WordPress dodataka je intuitivno korisničko sučelje point-and-click. Zadane postavke obrasca izgledaju sjajno. Međutim, zahvaljujući sastavljaču obrasca, možete ih lako prilagoditi svojim potrebama.

Pop-up okidači popisa graditelja suma

Sumo pop-up okidači

Kada odlučujete kada i gdje prikazati skočne prozore na vašoj web lokaciji, dobivate dobru kontrolu. Pojavni okidači Sumo uključuju:

 • Vremenski okvir – skočni prozori koji se prikazuju nakon određenog vremena.
 • Korisnički odlasci (aka izlazna namjera) – prikazuju skočni prozor prije nego što korisnik napusti vašu stranicu.
 • Kliknite Okidači – otvara skočni prozor nakon što se klikne veza.

Sjajno je vidjeti okidač namjere izlaza dostupan korisnicima besplatne verzije Sumo-a. Bitno je prikazivati ​​skočne prozore bez prekida korisničkog iskustva.

Pravila prikaza graditelja zbirki sumoa

Također možete stvoriti pravila za prikaz da biste odredili gdje, kada i kako se skočni prozori prikazuju na vašoj web lokaciji. Neki primjeri uključuju onemogućavanje skočnih prozora za korisnike na mobilnim uređajima; prikazuje samo skočni prozor na određenim stranicama, postovima ili URL-ovima; omogućavanje ili onemogućavanje skočnih prozora na temelju referentnog URL-a ili naziva domene; plus još.

Novo pravilo SumoMe

Dostupne su i neke opcionalne napredne postavke. Ovim kontrolama može se spriječiti prikazivanje skočnih prozora korisnicima koji su se već pretplatili kao i onima koji su se odustali. Također možete uputiti Sumo da vas obavijesti svaki put kad se korisnik pretplati putem skočnog obrasca.

Sumo vam također daje potpunu kontrolu nad onim što se dogodi nakon što korisnik pretplati ili kroz obrazac završi željenu radnju.

Značajke programa Sumo Builder Pro

Kada su u pitanju prednosti i nedostaci upotrebe Sumo-a, vaša spremnost za nadogradnju na premium planove igrat će veliku ulogu u tome je li ovaj dodatak prikladan za vas ili ne.

Pomoću alata List Builder i ostalih Sumo alata za marketing e-pošte nadogradnjom na pro verziju možete povezati skočne prozore na uslugu marketinga e-pošte. Da, tako je. Ako ne nadogradite, svi koji upišu svoju adresu e-pošte neće se automatski dodati na vaš popis e-pošte, ostavljajući vas da taj zadatak obavljate ručno. I dalje možete sakupljati adrese e-pošte besplatnom verzijom, kao i prikazivati ​​pozive na akciju i gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama te prilagođeni sadržaj u skočnim prozorima bez nadogradnje..

Međutim, ako nadogradite, moći ćete integrirati skočne prozore i druge alate Sumo sa svim najboljim marketinškim uslugama e-pošte, uključujući MailChimp, AWeber, ConvertKit i gotovo sve druge opcije koje se možete sjetiti.

Za i protiv korištenja Sumo-a

Da biste lakše odlučili je li ovaj alat pravi dodatak za generiranje i usmjeravanje ciljeva za vaše web mjesto WordPress, evo kratkog sažetka prednosti i nedostataka upotrebe Sumo-a:

Prednosti upotrebe Sumo-a:

 • Veliki izbor alata koji mogu zamijeniti mnoge pojedinačne WordPress dodatke.
 • Vrlo jednostavan za korištenje s intuitivnim korisničkim sučeljem.
 • Detaljne postavke i kontrole za pomoć u postizanju najboljih rezultata.
 • Premium verzija integrira se sa svim najboljim alatima i uslugama treće strane.

Slabosti korištenja Sumo-a:

 • Besplatna verzija uključuje markiranje usmjereno prema posjetiteljima.
 • Premium planira relativno skupo.

Završne misli

Ovaj korak postavljanja alata List Builder 3 iz Sumo paketa aplikacija trebao vam je dati ideju o tome kako je ova usluga jednostavna. Zaista je potrebno vrlo malo vremena ili truda da počnete koristiti Sumo na svojoj web stranici WordPress. Trebala bi steći i ideju o tome kako besplatni Sumo dodatak uspoređuje s premijskim Sumo opcijama.

U to nema nikakve sumnje, Sumo je moćan skup alata koji vam mogu pomoći da učinite vašu web stranicu učinkovitijom bez obzira na vaše ciljeve. Bez obzira želite li proširiti svoju listu e-pošte, dobiti više društvenih udjela, povećati prodaju, bolje razumjeti svoju publiku i puno više, Sumo može pomoći.

Međutim, ako niste spremni platiti relativno visoku mjesečnu naknadu za pretplatu ili prikazati robnu marku Sumo na vašoj web lokaciji i dobiti pristup ograničenom skupu značajki, možda će za vas biti bolji WordPress dodaci generacije vodećih proizvoda..

Što misliš o Sumu? Želite li platiti nadogradnju ili vam je dovoljna besplatna verzija? Molimo, podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me