Pravi trošak izgradnje web stranice s WordPressom

Današnji post osvjetljava jedno od najčešćih WordPress pitanja koje noobovi i profesionalci postavljaju cijelo vrijeme. Koliki su stvarni troškovi za izgradnju WordPress stranice? Pa, da riješim ovu zagonetku, počet ću s kratkom pričom, jer su priče … pa … sjajne. Spreman? Dobro.


Ako ćete mi se prepustiti, molim vas pročitajte sljedeći paragraf u tom britanskom naglasku koji svi volimo.

Jednom sam zabio sebe račun hostinga prodavača s popularnim domaćinom u Middlesbroughu, Velika Britanija. Nakon što sam nekoliko dana ispraznio mozak, odlučio sam se baviti ponudom WordPress hostinga jeftinog od prljavštine. Mislim, što biste još mogli učiniti s besplatnim računom hostinga za preprodavače?

WordPress je besplatan

WordPress.org, WordPress s vlastitim hostom

Sastavio sam WordPress stranicu i pokrenuo marketing. Ukratko, stvari su po mnogim standardima izgledale dobro jer sam – već prvog dana – primio šest izgleda iz svog vrata šume. To je velika stvar s obzirom da sam vezu podijelio na svom Facebook profilu samo jednom.

Jedini problem? Oprezno su se obvezali jer je u njihovom razumijevanju – svih šest – WordPress (i sve što dolazi s tim) trebalo biti besplatno! Jedna od perspektiva, dama, toliko je istrenirana da je tvoje ime označila istinskim zavjerenikom naplaćuje godišnju naknadu za WordPress. Tako je, potpuno je zaboravila na hosting dio.

Otišla je tako da me usmjerila prema WordPress.com, ali prije nego što sam uspjela objasniti da nisam naplaćivala WordPress nego hosting, otišla je. Fuj! Nestalo je u zraku upravo tako.

“Prestanite nas slagati, WordPress je besplatan!” Gdje god ste lijepa dama, nikoga nisam prezivala i radila sam to solo. Nije bilo uključenih drugih momaka. Naučio sam lekciju, zatvorio cijelu stvar i prodao račun preprodavača za novac od najma. Što? Život je samo takav.

Izrada web stranica pomoću WordPressa košta novca

Savjetovanje za programere za WordPress

To će vas koštati novca za izgradnju profesionalne web lokacije s vlastitim hostom koristeći WordPress. Morate uzeti u obzir troškove poput domene, hostinga, dizajna i tako dalje prije nego što krenete u svoju WordPress avanturu. Bez sumnje možete započeti putovanje blogerstvom besplatno na WordPress.com, ali okus WordPressa koji stignete tamo vrlo je ograničen u funkcionalnosti i stilu.

Također se morate pomiriti s prisilnim oglasima i poddomenom (tj. Vašitename.wordpress.com) dok ne nadogradite na jedan od njihovih premijskih paketa, i, dečko oh dečko, jesu li smiješno skupi ili što već !? Ako želite istu fleksibilnost i opcije web lokacije koju hostirate, trebat ćete otvoriti VIP paket – govorimo o 5000 USD + mjesečno (ne računajući skupu naknadu za postavljanje koja će se pokrenuti)!

Započnite s planom

Dakle, koliki su stvarni troškovi izgradnje potpuno razvijenog WordPress web mjesta? Pa, sve se svodi na vas i značajke koje su vam potrebne. Zapamtite, morate započeti s planom koji daje odgovore na osnovna pitanja poput:

 • Koja je svrha ili cilj vaše web stranice?
 • Tko vam je ciljna publika?
 • Tko je vaš najidealniji kupac (poznat i kao persona)?

Vaš će plan informirati o svim aktivnostima na vašoj WordPress web stranici, uključujući razvoj, strategiju sadržaja, marketing i slično. Na kraju dana, sve dok govorimo o troškovima, odvojit ćete vrijeme za sve sami ili ćete potrošiti novac na unajmljene ruke. Tvoj izbor.

Sve u svemu, evo raščlambe najčešćih troškova koji će nastati stvaranjem WordPress web mjesta:

 • Za početak vam je potrebno ime domene kao što je wpexplorer.com
 • Račun za web hosting na kojem živi vaša web stranica
 • Naknade za programere ili proračun za premium WordPress teme i dodatke
 • Izrada sadržaja
 • Očito potrošiti na marketing
 • Neka edukacija o WordPressu
 • Usluge održavanja poput sigurnosnih kopija i sigurnosti
 • Osobno vrijeme koje dolazi s prigodnim troškom

Uz ovaj sažetak koji vam podiže apetit, hajdemo kopati i pogledati sitnije detalje.

Pregled troškova web mjesta WordPress

Kao što je ranije rečeno, WordPress možda nije besplatan, ali vaša web lokacija sama nije. Slijedi pregled troškova.

Naziv domene: 15 USD
SSL i privatnost domene: 8 USD+

Naziv vaše domene govori o tome kako vas potencijalni korisnici pronalaze na webu. Zamislite to kao poslovnu adresu svoje digitalne trgovine, portfelja, agencije, trgovine itd. Sada, naziv vaše domene može biti sve što želite, samo osigurajte da je to prikladno za vaše kupce, privlačno i nezaboravno. Znate, iz čega vjerojatno možete napraviti oznaku. Držite ga na najviše tri riječi.

Tipična .com domena košta oko 10-15 dolara godišnje (ovisno o matičaru kojeg koristite), što je na jeftinijoj web lokaciji. Također možete nabaviti .net, .org, .biz, .guru ili bilo što drugo što volite, samo imajte na umu da se cijene razlikuju. Neki domaćini čak će vas povezati s besplatnom domenom čitavu godinu jer se ljuljate, ali naknadni troškovi obnove izaći će iz vašeg džepa.

Zatim imamo dodatne dodatke poput WhoisGuarda (privatnost) i HTTPS jer ne možete cijenu staviti na anonimnost i sigurnost. HTTPS u stvari mora postojati ako ćete sakupljati osjetljive podatke na svojoj web stranici. Usput je i a Google SEO metrička ocjena danas pa da, osigurajte svoje web stranice. HTTPS može koštati od 0 USD (uz šifriranje Let-a) pa sve do 960 USD godišnje po domeni, a povrh te dodatne privatnosti domene ili WhoisGuard koštat će oko 8 USD po godini po domeni.

Bilješka: Neki paketi za web hosting poput dijeljenog hostinga ne podržavaju HTTPS, pa se prvo obratite svojoj tvrtki za hosting kako biste izbjegli razočaranje.

Postoje imena domena i proširenja koja koštaju čitavo bogatstvo, ali dobro je organizirati zabavu s tipičnim pristupačnim popravkom imena. Nakon što je sve rečeno i učinjeno, iako jedna domena košta između 15 i 100 USD godišnje, provjerite početni trošak registracije i godišnju obnovu kako ne biste ostali zatečeni skupom opcijom.

Mnogi ljudi koriste velike registrare poput GoDaddy i NameCheap. Odvojite vrijeme za mudru odabir vaše domene, jer će predstavljati vas i vašu marku sada i u budućnosti.

GoDaddy 0,99 $ .COM Domene

Kliknite ovdje kako biste dobili .COM domenu za samo 0,99 USD za prvu godinu od GoDaddy. Domene obično koštaju 14,99 USD, tako da ćete uštedjeti 14 dolara prve godine kada se registrirate.

Nabavite vaše ime domene za 99 centi

Web hosting: Dijeljenje, upravljanje i drugi

U prošlosti smo gledali kako odabrati najbolji WordPress hosting. Uz to, ovu smo temu već više puta obrađivali, što znači da biste trebali biti dobro pokriveni na ovom području. Iz tog razloga, ovaj ću odjeljak biti kratak, ali ako niste pročitali naše prethodne postove, evo soka:

 • Što trebate znati o upravljanom WordPress hostingu
 • Kako odabrati pravi WordPress hosting
 • Preporučeni hosting WordPress

Odabir savršenog hostinga za svoju WordPress web stranicu, opet, ovisi o vama i značajkama ili razini izvedbe koja vam je potrebna. Mali osobni blog zahtijeva manje resursa na poslužitelju u odnosu na blog s više autora koji dnevno nudi milijune pregleda stranica.

U istom svjetlu, različiti WordPress hosting paketi dolaze s različitim značajkama i različitim cijenama. Započnimo s najjeftinijom i najčešćom vrstom web hostinga.

Dijeljeni hosting: 2,95 USD + mjesečno

Ako počinjete s osobnim blogom i želite testirati vode, zajednički hosting koji košta oko 5 dolara dolara mjesečno je idealno rješenje za vas. Značajke su ograničene, dobivate manje energije i skloniji su sigurnosnim prijetnjama jer poslužitelj dijelite s milijun i jednu drugu web lokaciju.

Svejedno, ova je opcija dovoljna za lagana mjesta s malim količinama prometa. Tvrtke koje se bore za zube i nokte u ovoj areni uključuju Siteground i Bluehost.

Bluehost 2,95 dolara zajedničkog hostinga

S našom ekskluzivnom vezom samo za čitatelje WPExplorer-a, možete dobiti zajednički plan hostinga od Bluehosta za samo 2,95 USD mjesečno prvu godinu (i obnavlja se na samo 7,99 USD / mjesečno nakon toga). To uključuje BESPLATNO ime domene, instalaciju WordPressa jednim klikom i sjajnu podršku 24/7. Osim toga, imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da nemate šta izgubiti!

Nabavite zajednički hosting za 2,95 dolara

Upravljani WordPress hosting: 20 USD + mjesečno

Ova vrsta usluge specijalizirana je za WordPress stranice i optimizirana je za ogromne količine prometa što je čini idealnom za male i srednje web stranice. Ti se momci u potpunosti fokusiraju na WordPress, što znači da ste dobili sigurnost na visokoj razini, više snage i izuzetnu podršku između ostalog.

Cijene upravljanih hostinga razlikuju se od svakog domaćina, kao i značajke svakog paketa. Možete pronaći upravljani WordPress hosting od 15 USD (ili manje u nekim slučajevima tijekom promotivnih razdoblja), ali obično će ti paketi biti u rasponu od 20-30 USD. Mi posjećujemo naše web stranice uz WPEngine i nikada nismo imali problema.

WP Engine 20% popusta plus dva mjeseca besplatnog hostinga

Pomoću naše ekskluzivne veze uštedjet ćete 20% na vašoj prvoj uplati za bilo koji upravljani WordPress hosting hosting plan od WP Engine-a, a dobit ćete dodatna dva mjeseca BESPLATNOG hostinga kad odaberete godišnji plan!

Uštedite 20% plus Nabavite 2 mjeseca besplatno na WP Engine

Medijski hram 2 mjeseca Besplatno hosting

Upotrijebite našu vezu kako biste dobili besplatno dva mjeseca s odabirom plana osobnog upravljanog WordPress hostinga iz Media Temple-a. Osobni planovi su 20 dolara mjesečno, tako da ćete uštedjeti 40 dolara prve godine.

Ostvarite 2 mjeseca besplatno u Media Temple

Naravno da postoje i razne druge mogućnosti hostinga. Ostale skupe i moćne mogućnosti hostinga uključuju:

 • Virtualni privatni poslužitelji – Virtualni strojevi koji vam nude super korisničku kontrolu nad web poslužiteljem. Izuzetno su moćni, ali dolaze s većom cijenom. Prosječni troškovi iznose oko 75 dolara dolara mjesečno. Ne dijelite resurse poslužitelja ni s kim, već fizički hardver dijelite s drugima.
 • Namjenski poslužitelji – Evo, unajmite web poslužitelj sami. Ne dijelite nijedan resurs, uključujući fizičku infrastrukturu ni s kim drugim. Ti si gazda i igraš u velikim ligama s obzirom da je cijena oko 150 dolara mjesečno.

Možete očekivati ​​da ćete platiti oko 90 do 150 USD godišnje za zajednički račun računa. Ako idete s upravljanim WordPress hostingom, iznos se kreće na oko 360 do 1200 USD godišnje. Sve u svemu, uzimajući u obzir sve mogućnosti hostinga dostupne na tržištu, možete plaćati između 90 i 10.000 USD + (da, dobro ste pročitali) godišnje, ovisno o vašim potrebama. Besplatno je hosting definitivno ne-ne.

Dizajn i funkcionalnost

WordPress Dizajn web stranica

Definitivno želite da se vaša web stranica WordPress istakne ako želite staviti konkurenciju na njeno mjesto i zaraditi novac. Ovdje imate dvije mogućnosti. Možeš:

 • Zavežite rukave (ili unajmite programera) i napravite web lokaciju od nule zajedno s ugrađenom funkcionalnošću koja prepolovljuje vaše pouzdanje na dodatke ili
 • Kupite premium WordPress teme i dodatke i izvršite izmjene

Bilo kako bilo, trošite vrijeme ili novac i novac.

Prilagođeni web dizajn: 3.000 dolara+

Cijene dvije mogućnosti, izrada prilagođenog web mjesta WordPress, ima svoje prednosti i nedostatke. Na vrhu na listi stručnjaka dobivate jedinstveni dizajn koji je u potpunosti napravljen za vašu marku – boje, osobni ukus, stil itd. Pomoću tog plana o kojem smo razgovarali možete svoj dizajn precizno oblikovati onako kako ga vidite sa svojim umom oko.

Drugo, i što je još važnije, možete postići brže brzine učitavanja ako vi ili programer znate njegove stvari i ne rezati uglove pomoću ugrađene funkcije. Sjajno kodiranje osvaja velike čitavo vrijeme.

Naravno, glavni problem je faktor cijene i vremena. Teme i web lokacije prilagođene WordPressu nisu jeftine. Također im treba dugo vremena za izgradnju. Prema Nathanu B. Welleru koji je objavio jako lijepo vodič za cijene WordPressa na Elegantne teme, možete očekivati ​​da ćete se iskašljati između:

 • 3.000 i 6000 USD za prilagođenu WordPress temu
 • 6000 i 15 000 američkih dolara za prilagođenu WordPress web stranicu s ugrađenom funkcionalnošću dodataka
 • 6000 i 20 000 američkih dolara za prilagođeno web mjesto za e-trgovinu WordPress
 • 12.000 i 60.000 USD + za prilagođenu WordPress aplikaciju

O stvarima koje se tiču ​​cijena, on dalje dodaje:

Ovakav pristup najbolje funkcionira kada su stručnost, vizija i budžet sve postrojiti. Klijenti, morat ćete se uvjeriti da je to rješenje koje vam stvarno treba prije nego što ispustite ove novce – i provjerite reference!

Ukratko, očigledno je da je WordPress web mjesto izvan glavne pozornice mnogih početnika s malenim proračunima. To je sjajno rješenje, da, ako imate tijesto, ali ako vam treba jeftinije i relativno brže rješenje, rado ćemo vam ukazati na premium WordPress teme i dodatke.

Premium WordPress teme: 2 USD+

Otkako je WordPress nastao prije desetak godina ili više, vidjeli smo da WordPress tema i tržišta dodataka na ogroman način rastu. Doživjeli smo rođenje tema i dodataka svih vrsta, oblika i veličina.

Imamo čudesa na jednoj stranici koja su potpuno izvan ovog svijeta, ogromne teme koje su poput mačeva s dvostrukim oštricama, jer se odavde šalju u Timbuktu, i oštre elegantne WordPress teme s kojima je graciozno raditi. Govorim o milostivim temama poput:

 • Najbolje teme za WordPress odredišne ​​stranice
 • Obrazovanje, učenje i upravljanje tečajevima WordPress teme
 • 30+ najboljih WordPress tema za vrtlarstvo i uređenje okoliša u 2016. godini
 • Preporučene teme WordPress

Općenito, premium teme počinju od 2 USD na Creative Marketu ili 13 USD u Themeforestu, dok članstvo u temama na web stranicama poput Elegant Themes i Themify kreće se oko 70 USD. Možete čak dobiti impresivne WordPress teme poput Total za ispod 60 dolara. Također pogledajte našu stranicu s kuponima za WordPress – imamo ekskluzivne ponude za mnoge popularne WordPress prodavaonice tema, pa ćete možda kliknuti i na vezu i uštedjeti nešto novca.

Bez obzira koju temu izabrali, uzmite si vremena da razgledate svoje mogućnosti. Ne kupujte samo temu jer je lijepa (iako bi trebala biti) – prije kupnje provjerite značajke teme, kompatibilnost dodataka i kvalitetu autorske podrške..

Premium WordPress dodaci: 5 USD+

Zatim imamo premium WordPress dodatke koji vam omogućavaju da dodate bilo koju funkcionalnost na svoju web stranicu sa singl nekoliko klikova. Sve, od SEO do društvene razmjene do e-trgovine i administracije, među ostalim. To smo područje opsežno bavili sjajnim postovima poput:

 • 20 najboljih dodataka za izgradnju i povlačenje stranice za WordPress
 • 30+ najboljih WordPress dodataka za widgete za (gotovo) sve
 • 10 najboljih dodataka za upravljanje autorima za WordPress
 • Preporučeni dodaci za WordPress

Premium WordPress dodaci relativno su pristupačni (od samo 5 USD na Codecanyonu) i lako ih je konfigurirati. Naravno, što je složeniji dodatak to je veća cijena pa se pripremite za šok naljepnica kada su u pitanju dodaci i proširenja za e-trgovinu koja su često veća od 100 USD.

Bilješka: Ako imate blizak proračun ili pokretanje zvukova izvrsno, možete dobiti besplatne teme i dodatke za WordPress na WordPress.org tema i spremište dodataka odnosno. Dobijate ograničenu funkcionalnost sa besplatnim opcijama, u redu, ali svejedno možete dohvatiti neke sjajne dodatke i teme. Treba samo kopati malo dublje.

Usluge održavanja web mjesta: 5 USD+

Izgradnja vaše WordPress stranice odlična je, ali to je tek početak. Nakon pokretanja trebate održavati svoju WordPress stranicu, što dolazi skupo. Na primjer, trebat će vam sigurnosna i sigurnosna rješenja u slučaju da negativci napadnu. Ostali zadatak održavanja koji treba razmotriti uključuju ažuriranja, nadogradnje, neželjenu poštu, prilagođavanje i neispravne veze između ostalog.

Možete održavati svoje WordPress web mjesto u dobroj formi sami, što oduzima puno vremena, ili možete dati vanjske resurse.

Za WordPress sigurnosne kopije, možete koristiti usluge treće strane kao što su:

 • VaultPress, koji obrađuje sigurnosne kopije i sigurnost za samo 99 dolara godišnje
 • Backup Buddy, trenutno cijene 80 dolara za jednogodišnju licencu za web mjesto
 • BlogVault, koji započinje s 89 dolara za godišnju ponudu za male tvrtke i blogere
 • Ili bilo koju drugu uslugu i dodatke koje smo naveli u našem najboljem vodiču za usluge sigurnosnih kopija

Vrh Sigurnost WordPressa usluge uključuju:

 • Akismet, koja počinje od 5 USD mjesečno (ali je također uključena u $ 99 VaultPress članstvo)
 • Sucuri, koji nudi nagrađivanu sigurnost počevši od 199,99 USD godišnje
 • iThemes Sigurnost (besplatno, ali pro verzija počinje od 80 USD godišnje s 25% popusta na prijavu
 • WP sigurnosno zaključavanje (počinje od 147 USD mjesečno)

I ako ne želite svakodnevno upravljati WordPress održavanje (ažuriranja za WordPress, teme, dodatke itd.) možete i unajmiti tvrtku koja će to učiniti i za vas. Pogledajte naš članak o najboljim uslugama održavanja WordPress-a da biste saznali više.

Marketing i oglašavanje

Marketing, oglašavanje, SEO i stvaranje sadržaja

Ako prvi put pritisnete gumb za objavljivanje, poslat ćete valove uzbuđenja na kralježnicu, ali to će se brzo raspršiti ako nitko ne dođe pročitati vaš sadržaj. Morate uložiti vrijeme i novac u marketing da biste svoj sadržaj, otuda i vaša ponuda, primijetili.

Trebate SEO, sjajan sadržaj i biltene među ostalim da biste tamo uspjeli prenijeti riječ. Iako marketinško možete raditi besplatno ili besplatno, potrebno je puno vremena da dobijete rezultate.

Optimizacija za tražilice: 69 USD+

Morate prilagoditi svoj post za tražilice, što će vam, ako se pravilno napravi, donijeti puno ciljanog prometa. Možete koristiti usluge premium dodataka ili besplatne opcije, iako će vam ovo oduzeti više vremena. SEO dodaci i savjeti koje treba uzeti u obzir uključuju:

 • Moz nudi tonu sjajnog besplatni alati za SEO, ali njihova Pro usluga (već od 99 USD mjesečno) nudi tone više (postoji proba od 30 dana ako želite isprobati)
 • Yoast SEO, koji je besplatan, ali premium verzija vraća vam se između 69 i 1499 dolara godišnje, ovisno o broju web lokacija
 • Za savjete o upravljanju i poboljšanju SEO vlastite provjere:
  • WordPress SEO najbolje prakse za 2015. i šire
  • 10 najvažnijih funkcija WordPress SEO tvrtke Yoast
  • Vodič za početnike za WordPress SEO (Post serija)
  • WordPress SEO: viši rangiranje na tražilicama
  • Među mnogim drugim člancima o WordPress SEO-u

Izrada sadržaja: 50 USD + po članku

Neću vam lagati, stvaranje redovitog učinkovitog web sadržaja nije lak zadatak. Pitajte me, ja to živim, ali ne mogu se žaliti jer – računi. To i dobivam puno zadovoljstva pisanjem. Možemo li reći isto za tebe? Ipak, trebat će vam svježi sadržaji da biste čuti Google i prodavali svoje proizvode / usluge.

Ako vam nedostaje vremena ili ne možete napisati nijedan odlomak a da mačić ne umre, morate uložiti u web stranicu i zaposliti slobodnog pisca. Platit ćete urednu svotu, ovisno o složenosti teme i piscu kojeg zaposlite, ali nemojte kriviti; sve je vrijedno toga Blogovi s više autora pokazuju se puno bolje od samostalnih misija jer:

 • Dobijte članke od stručnjaka
 • Redovito ažurirajte svoj blog i
 • Uštedite vrijeme za druge zadatke

Dobri postovi počinju u rasponu od 50 do 80 dolara, ali poznatiji pisci (često s većim društvenim praćenjima i puno strašnih blogova koji kucaju na njihova vrata) naplatit će 150 dolara + komad. Možete sastaviti mjesečni ugovor sa svojim piscem kako biste izvukli najviše iz svog novca. Ili se možete vratiti poslu i pisanju vlastitog sadržaja. Baš kao i ples, pisanje je jednostavno nakon što započnete žljeb.

Obrasci + bilteni: 39 USD+

Za prikupljanje podataka od svojih čitatelja potrebni su vam obrasci. Razmislite o obrascu za najam, svojoj stranici za kontakt, anketama i prijavama na newsletter te o tome što posljednje dvije mogu učiniti za vaše marketinške kampanje putem e-pošte. Ovdje imate nekoliko opcija kao što su:

  • Gravity Forms koji se integrira s glavnim marketinškim uslugama e-pošte
  • WPforms koji ima vrlo jednostavno sučelje alata za izradu oblika povuci i ispusti

Ti se alati kombiniraju s uslugom e-pošte poput MailChimp, aweber ili Luda Mimi može vam pomoći u stvaranju korisnog popisa pretplatnika. A budući da govorimo o marketingu, evo još postova za vaše zadovoljstvo:

 • Trendovi marketinga u WordPress-u: fokus na viši proces prodaje na dodir
 • Savjeti i trikovi na Facebooku kako raditi svoju čaroliju za svoju stranicu WordPress
 • Kako privući više prometa na svoju web stranicu WordPress

WordPress obrazovanje: 0 USD+

Prije nego što možete koristiti WordPress za izradu i pokretanje vaše web stranice, morate naučiti užad. Količina novca i vrijeme koje potrošite ovdje ovise o stvarima koje želite naučiti. A opseg mu je široki, a najvažniji su teme poput bloganja i razvoja WordPress-a. Ovdje imamo kolekciju besplatnih vodiča i resursa za WordPress na WPExplorer-u, ali postoji mnoštvo opcija poput WP101, Lynda, Treehouse i drugi ako tražite vodene video tečajeve od kojih biste mogli učiti.

Trošak vašeg vremena

Bez obzira da li unajmite izvođače ili to učinite sami, izgradnja i pokretanje WordPress web stranice oduzeće vam velik dio vremena. To je posebno tako ako to radite stalno.

Rad sa WordPressom i WordPressom je jednostavno, ali kao i svaka druga obaveza u životu, za to će vam trebati vremena. Ako trenutno zarađujete 20 dolara na sat, ali svaki dan vam je potrebno 2 sata za rad na vašoj web stranici WordPress, koštat će vas 40 dolara dnevno.

Čak i ako ne zaradite ni cent i želite okrenuti tablice s web-mjestima WordPressa, postoji prilika za trošak. Na ovaj ili onaj način, potrošit ćete vrijeme i / ili novac na svojoj web stranici WordPress. Koliko točno? To potpuno ovisi o vama i onome što želite postići sa svoje stranice.

Finalni Tally

Trošak web stranice koja radi

Ako odaberete Upravljani WordPress hosting, besplatnu temu s povoljnim cijenama i nekoliko ključnih dodataka, za svoju web stranicu prve godine možete pogledati nešto više od 1200 USD. Ovo ne uzima u obzir stvaranje sadržaja (što će koštati od par stotina do preko tisuću mjesečno ako dajete outsourcing), marketinške troškove (koji će se razlikovati ovisno o mjestu oglašavanja, koje ključne riječi ciljate itd. ) ili dodatne dodatke za e-trgovinu.

Dakle, za oko 100 USD mjesečno (plus vaše vrijeme) možete imati vlastitu super fantastičnu WordPress web stranicu sa svim zvonima i zviždaljkama. Nije previše loše?

Završne riječi

WordPress platforma je 100% besplatna. To je projekt otvorenog koda koji je omogućila zajednica programera, blogera, prevoditelja, dizajnera i još mnogo toga.

Izgradnja i upravljanje profesionalnim stranicama WordPressa, s druge strane, dolazi skupo. Uložit ćete u sate i potrošiti novac za izradu uspješne web stranice pomoću WordPress-a. Nemojte se brinuti ni za koga, sve to vrijedi i na kraju to ne košta sve toliko. To je sjajna avantura i jedno od najboljih iskustava koje ćete ikada imati.

Je li ovaj post odgovorio na sva vaša pitanja? Imate li prijedlog ili preporuku koju želite dati? Rado bismo se javili s vama kao cijenjenim članom WPExplorer zajednice. Nemojte oklijevati s dijeljenjem u odjeljku komentara u nastavku. Hvala unaprijed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me