Popis prije pokretanja WordPress Web lokacije

Popis prije pokretanja WordPress Web lokacije

Postavljanje i pokretanje web stranice važan je posao za bilo koji posao. Puno vremena i truda ulaže se u osiguravanje da je naša web stranica dizajnirana kako treba i udovoljava našim poslovnim potrebama.


Unatoč tome, postoji niz uvida koji mogu igrati spoilsport na dan lansiranja. Možete umanjiti šanse za to ako označite okvire na ovom priručnom popisu za nove WordPress web stranice.

Započnimo!

1. Provjerite podržava li vaš plan hostinga WordPress

Ovo se može činiti očitim, ali kako je ovo popis za provjeru, uključit ću ga svejedno. Provjerite podržava li domaćin poslužitelja WordPress. Ako je moguće, idite s domaćinom koji nudi noviju verziju PHP i WordPress automatskog instaliranja.

Ili još bolje, odaberite upravljani plan hostinga za WordPress. Osobno koristimo (i toplo preporučujem) WP Engine koji je uvijek bio brz, nudi puno mjesta na poslužitelju za sve naše web stranice i imaju fantastičan tim za podršku.

2. Optimizirajte trajne veze za SEO

U verziji 4.2, WordPress po zadanom generira strukture za stalne veze koje sadrže naziv posta i prilagođavaju se SEO. U mom programu WordPress za instalaciju, zadana trajna veza kombinacija je dana i imena. To je možda prikladno za neke web stranice poput novina i časopisa, dok možda nije prikladno za druge.

Popis za nove WordPress web stranice - trajne veze

Na samom početku svaka web stranica mora odabrati strukturu trajne veze koja je idealna za SEO svrhe. Naziv pošte opcija će raditi u redu za većinu web stranica. Budući da je kratak i lijep, to je i SEO prijateljski. Veće web stranice kojima su kategorije i oznake potrebne da bi se odrazile u URL-ovima možda će se htjeti odlučiti za Prilagođena struktura opcija.

Promjena trajnih veza nekad u budućnosti nije pametan SEO potez. S vremenom je vjerojatno da ćete graditi povratne veze i izgubit ćete te veze ako nakon nekog vremena napravite promjene u stalnim vezama. Inače, možda ćete morati dodati 301 preusmjeravanja.

Uštedite malo posla stvaranjem prilično trajnih veza odmah na početku. Kreni prema Postavke> Permalinks gdje ćete najvjerojatnije vidjeti gumb Plain Radio označen prema zadanim postavkama. umjesto, odaberite opciju da ti treba i Spremite promjene.

Dok ste na njemu, odlučite treba li vaš URL sadržavati www ili ne. Imajući neke URL-ove sa www-om, a neki bez njih mogu zbuniti tražilice.

3. Odlučite hoće li vaša adresa e-pošte biti označena na web mjestu

Prečesto označavamo svoje račune e-pošte na našim web mjestima, a oba ih servisira isti hosting hosting. Ako svoj posao obavljate prvenstveno e-poštom, možete vidjeti katastrofu koja čeka. Nećete moći pristupiti svojoj e-pošti ako vaša web stranica ima stanke.

Ovu situaciju možete lako izbjeći tako da imate različite pružatelje usluga hostinga za vaše web mjesto i za vašu e-poštu. To će vam uštedjeti i problema s promjenom adrese e-pošte kad god promijenite domaćine. Ili se prijavite za G Suite račun za stvaranje i upravljanje korisničkim računima e-pošte za vaše poslovanje s Googleom.

Dakle, ako je e-pošta kritična za vaše poslovanje i želite se igrati sigurno, vjerojatno želite odvojiti svoj ID pošte od web hostinga.

4. Provjerite jesu li adrese e-pošte ispravno prikazane

Provjerite jesu li adrese e-pošte ispravno prikazane. Sve ispravke možete ispraviti u Postavke> Općenito. Provjerite sve ID-ove administratora, uključujući postavke dodatka.

Sigurno, e-poruke uvijek možete ispraviti kasnije. Međutim, možda ćete propustiti promet e-pošte koji će vjerojatno pogoditi vašu pristiglu poštu kao rezultat izvanmrežne buzze koju stvorite u vezi s pokretanjem web stranice. Brzo trčanje kroz sve adrese e-pošte može spriječiti ovo neslaganje.

5. Izbrišite sadržaj lutke

Svaka instalacija programa WordPress sadrži neki šaljivi sadržaj kao što je Pozdrav svijete ili Ovo je tvoj prvi post, i Primjer stranice pokrenuti. vjerojatno osim toga, uvozimo i lažni sadržaj dok izrađujemo web stranicu kako bismo testirali fontove, boje, razmake i još mnogo toga.

Debeo sadržaj

Zamislite da ste prvi dan pritisnuli gumb Pokreni Samo još jedno WordPress web mjesto treperi vidno na zaslonu.

Da biste to izbjegli, pripazite da izbrišete sav lažni sadržaj prije nego što počnete uživo s web stranice. Imajte na umu da tražilicama treba vremena da se ažuriraju, pa svaka ispravak na vašoj web stranici možda neće imati trenutni utjecaj na rezultate pretraživanja.

6. Napravite XML Sitemap

XML Sitemap je datoteka dokumenta koja sadrži sve URL-ove vaše web stranice. To je jednostavna navigacijska karta koju šaljete tražilicama kako bi im pomogli da se inteligentnije kreću unutar vaše web stranice i pronalaze odgovarajući sadržaj. Iako to ne utječe izravno na SEO ljestvici web stranica, on pomaže tražilicama da lakše pronađu i indeksiraju vaše stranice.

Postavke Yoast XM

XML Sitemapovi osobito su važni za nove web stranice jer te stranice na početku nemaju povratne veze koje bi mogle usmjeravati promet prema njima. Stoga napravite XML Sitemap i pošaljite ga Googleu. Ovo nije previše teško ako ste instalirali Yoast dodatak. Omogućite Napredne postavke u dodatku da biste stvorili Sitemap za vaše web mjesto.

7. Poboljšajte brzinu učitavanja vaše web stranice

Spore web stranice veliki su prekid za korisnike interneta, a vjerojatno ste svjesni da možete učiniti mnogo stvari kako biste ubrzali web mjesto. Jedno od najvažnijih bića je dodavanje dodatka za predmemoriranje poput WP Super predmemorija  ili WP rakete.

WP Raketa

Ostale mjere za poboljšanje brzine su odabir dobre usluge hostinga, instaliranje CDN-ova, omogućavanje lijenog učitavanja i optimiziranje slika.

8. Postavljanje sigurnosnih kopija web stranica

Ako web lokaciju gradite na lokalnom host ili stambenom okruženju, obavezno čisto premjestite bazu podataka na živi poslužitelj. Premještanje web lokacije može biti teško, pa budite sigurni da imate sigurnosnu kopiju vaše web lokacije prije nego što je pokušate premjestiti. Provjerite koristi li nova web lokacija aktivne URL-ove na svim ispravnim mjestima.

Rezervni prijatelj

Moj omiljeni dodatak za izradu sigurnosnih kopija je Backup Buddy. To ne samo da pomaže da napravite sigurnosnu kopiju vaše web stranice, već se također može koristiti za obnavljanje i migraciju vaše web stranice WordPress.

9. Poništite okvir za vidljivost tražilice

U vrijeme kad postavljate WordPress, na ploči s postavkama pronaći ćete opciju vidljivosti tražilice. Obično potvrdimo ovaj okvir dok je web stranica u izradi, tako da će tražilica preskočiti indeksiranje zadanih WordPress sadržaja ili bilo kojeg drugog sadržaja koji je u tijeku.

Opcija postavki za vidljivost tražilice

Neposredno prije pokretanja omogućite preglednost tražilice posjetom Nadzorna ploča> Postavke> Čitanje i poništite odabir opcije “Odvratite tražilice da indeksiraju ovu stranicu”.

10. Pokrenite Mobile-Friendly Test

Danas je prometa s mobilnih uređaja počinje preuzimati radne površine. Ako želite biti u radaru ovih ručnih uređaja, morate osigurati da vaša web lokacija reagira. Većina WordPress tema reagira, pa to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Možete provjeriti preglednost mobilnog telefona tako što ćete pokrenuti svoju web stranicu Googleov mobilni test.

Google Mobile Friendly test

S Google kreće u pravcu strategije pretraživanja za mobilne uređaje, ovo je važna provjera koju si ne možete priuštiti.

Nadalje, ako stvarate ubrzane mobilne stranice, morat ćete ih u skladu s tim prilagoditi.

11. Postavljanje Google Search Console-a

Odmah po pokretanju vaše web stranice, jedna od prvih stvari koje biste trebali učiniti je obavijestiti Google o postojanju vaše web stranice. Google Search Console pomaže vam izravno poslati Google Sitemap. Možete testirati može li Google uspješno razumjeti vaš sadržaj. Također ćete znati o svim sigurnosnim problemima koji utječu na vašu web lokaciju.

Google Search Console

Pristupite Google Search Console-u, unesite podatke svoje web stranice i nastavite prema uputama. Search Console također ima mnoge druge značajke kao što su HTML poboljšanja, AMP verzija i analitika pretraživanja koja vam mogu poboljšati vidljivost web mjesta.

12. Više razmišljati

Pa, evo još što biste trebali dodati i kasnije precrtati svoj popis (ovisno o vašim potrebama web mjesta):

 • Dizajnirajte početnu stranicu za svoju web stranicu (sviđa nam se graditelj Visual Composer stranica)
 • Provjerite kvalitetu koda svoje teme
 • Stvorite i dodajte prilagođeni favicon
 • Dizajnirajte prilagođenu stranicu 404
 • Ako ponovno pokrećete svoju staru web lokaciju, obavezno dodajte 301 preusmjeravanja
 • Postavite svoju WooCommerce trgovinu
 • Dodajte pitanja i pitanja, kupca ili otvorite forum
 • Napravite internetski portfelj kako biste prikazali svoj rad
 • Provjerite da li su slike ispravno dodijeljene ili besplatne za komercijalnu upotrebu
 • Uključite izjavu o privatnosti i uvjete korištenja, kao i zakonske izjave o odricanju od odgovornosti
 • Dokaz pročitajte svaki dio vašeg sadržaja

Da, to zvuči kao puno posla, ali bit će vam drago što ste uzeli probleme. Dakle, prođite kroz popis i imate prekrasan dan pokretanja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map