Pojednostavite svoju internetsku prisutnost WordPressom: hosting

WordPress hosting
 1. 1. Trenutno čitam: Pojednostavite svoju internetsku prisutnost WordPressom: hosting
 2. 2. Pojednostavite svoju internetsku prisutnost WordPressom: teme, dodaci, proizvodi i usluge
 3. 3. Pojednostavite svoju internetsku prisutnost WordPressom: uspostavljanje vašeg poslovanja
 4. 4. Pojednostavite svoju internetsku prisutnost WordPressom: Brendiranje i marketing

Ovaj je post dio serijala Pojednostavite svoju internetsku prisutnost. Provest ćemo vas kroz korake za izradu korisne web stranice za sebe ili vaše poslovanje pomoću WordPress-a. U ovom ćemo članku govoriti o postavljanju temelja za vašu WordPress tvrtku i odabiru WordPress hosting tvrtka na temelju vaših individualnih potreba.


Najlakši način da se stavite na digitalnu kartu pomoću WordPressa je da se prijavite za WordPress.com račun. Ali, najlakši ne znači nužno i najbolji način, jer web stranica s vlastitim domaćinima nudi brojne prednosti u odnosu na besplatnu WordPress.com alternativu. Sa vlastitom web lokaciju koja je domaćin možete:

 • Uvedite bilo koju premium WordPress temu
 • Izvršite izmjene na licu mjesta pomoću podređenih tema
 • Proširite funkcionalnost bilo kojim dodatkom
 • I imate kontrolu nad sadržajem i vrijednošću web lokacije

WordPress je prerastao u platformu koja može zadovoljiti mnoge potrebe; od jednostavnih web stranica za bloganje do velikih brandova. S tako snažnim resursima na dohvat ruke, što vas sprečava da započnete s radom?

Pojednostavljivanje vaše internetske prisutnosti

Pojednostavljivanje je znati što želite da bude vaša osobna ili poslovna prisutnost na mreži i kako to riješiti optimalnim putem, usredotočujući se na važne stvari dok nosite što manje balasta u procesu. Ne treba vam teretni brod ako putujete svjetlom ili ne želite trošiti previše novca.

Pojednostavljivanje vaše internetske prisutnosti

Svaka internetska prisutnost započinje od hosting kompanije. Uostalom, trebate vam hosting za pokretanje vlastite web lokacije sa vlastitim hostom. Ima ih na tone, a svi tvrde da su jeftini i kvalitetni. To dvoje često ne idu ruku pod ruku, pa ćemo se usredotočiti na neka od pristupačnih WordPress rješenja za hosting koji bi lako trebali zadovoljiti vaše sadašnje i buduće potrebe.

Hosting je temelj vaše prisutnosti na mreži koju biste trebali shvatiti ozbiljno. Većina tvrtki koje pružaju hosting omogućuju vam da promijenite planove ili to učinite automatski nakon što prekoračite ograničenje plana. Prethodno biste se trebali informirati o njihovoj skalabilnosti i podršci za WordPress, tako da ne ostavljate mjesta nikakvim iznenađenjima.

Koji su uvjeti za pokretanje WordPressa

Da biste pokrenuli najnoviju verziju WordPress-a (v4.0), vaš domaćin treba samo podržati nekoliko stvari navedenih u nastavku. Ako ne možete pronaći podatke na web mjestu tvrtke, obavezno pošaljite pitanje prije kupovine svojoj tvrtki za hosting koja je odabrala pitajući vas u podržavanju plana:

 • PHP 5.2.4
 • MySQL 5.0

Ako vaša željena hosting tvrtka radi na Apache poslužiteljima i Linuxu, možete pitati podržava li je mod_rewrite, što će vam pružiti dodatni pristup za sigurnost vaše web lokacije. Imajte na umu da rješenja za hosting koji upravljaju WordPressom ne nude ovu značajku jer se oni brinu za to umjesto vas (što je puno lakše, pogotovo ako ste novi u izgradnji / pokretanju web stranice).

WordPress hosting planovi

Odabir plana hostinga

Prije odabira hosting tvrtke, uzmite u obzir da najčešći planovi koje pružaju domaćini uključuju:

 • Zajedničko gostovanje
 • Virtualni privatni poslužitelj ili VPS
 • Namjenski poslužitelj hosting
 • WordPress upravljani hosting

Ako ozbiljno govorite o svojoj internetskoj prisutnosti, ne bih razmatrao besplatna rješenja za hosting, jer “to nije besplatan ručak”. Koristite jednu od plaćenih usluga hostinga, čak i ako je cijena simbolična, i dalje ćete dobiti osnovnu podršku koja će vam biti potrebna, vjerujte mi.

Dijeljeni WordPress hosting

Jedan od popularnijih planova za startapove i blogere, WordPress zajednički hosting uvijek je pristupačan. Ako želite pokrenuti svoju internetsku prisutnost i ne želite posvetiti puno resursa, ovo je put. Dijelit ćete poslužitelj na kojem se nalazi vaša web lokacija s drugim web lokacijama. Cijene zajedničkog hostinga su za mase, a planovi počinju od 3 do 10 USD mjesečno. Ako želite pokrenuti svoju prvu web stranicu WordPress, tada je zajedničko hosting dobra opcija. Preporučujem vam da isprobate BlueHost-ovu zajedničku uslugu hostinga, što je jedan od najpovoljnijih izbora za WordPress.org kada je riječ o hosting kompanijama.

Postoje dva glavna nedostatka zajedničkih hosting usluga: upitna pitanja sigurnosti i učitavanja poslužitelja. Oba problema nastaju zbog drugih web lokacija s kojima ćete dijeliti svoj prostor. Ne možete znati jesu li sigurni ili uskoro očekuju veliki promet. WordPress je sigurna platforma, ali dijeljenje četkice za zube nikada nije dobra praksa, barem barem kada je u pitanju sigurnost. Osim BlueHosta, još jedan dobar pružatelj usluga zajedničkog hostinga su BlueHost i HostMonster.

WordPress VPS (Virtual Private Server) hosting

VPS je kratica za Virtual Private Server. VPS vam omogućava pristup fizičkom poslužitelju, podijeljenom na više virtualnih. Ako ste tvrtka usmjerena na WordPress i imate puno klijenata, trebali biste koristiti VPS. Na ovaj način stvarate novu upravljačku ploču za svakog vašeg klijenta i oni djeluju kao nekoliko fizički zasebnih računala. VPS hosting može biti skup, ali za ono što kupujete je vrlo pristupačan. Ako planirate voditi tematsku trgovinu, očekujete puno prometa ili održavate mnoge web lokacije vašeg klijenta, VPS je odličan izbor.

Jedan nedostatak VPS hostinga je taj što trebate imati znanje o pokretanim poslužiteljima. Neki domaćini nude upravljani VPS hosting za one manje pametne administratore, ali gledate veći od 20-1000 + dolara. Najbolje VPS hosting tvrtke za pokretanje vaših WordPress web stranica su Media Temple ili BlueHost.

WordPress upravljani hosting

Ovaj plan hostinga omogućit će vam da se usredotočite na ono što najbolje radite: stvaranje sadržaja, promocija, pisanje, prodaja i izgradnja vašeg branda. Bez da se brinete o tehničkim mogućnostima, bit ćete najproduktivniji. Ovo je najbolji poklon koji možete dati sami – nema potrebe instalirati dodatke za predmemoriju, podešavati module performansi ili brinuti se o sigurnosti. S WordPress upravljanim hostingom obično dolazi do sjajne podrške, trebate li joj ikada trebati.

Najbolji WordPress hosting hostingi

Neke od najboljih hosting tvrtki koje upravljaju WordPress-om su WPEngine, BlueHost, GoDaddy i MediaTemple. Davatelj koji radi isključivo s WordPressom je SiteGround. Cijene kreću od 30 do 100 dolara mjesečno.

Namjenski poslužitelj hosting

Najbolji poklon koji možete kupiti za svoju novu web stranicu WordPress dolazi zamotan u okvir na kojem piše – Posvećeni poslužitelj. Vaša će web lokacija zauzeti jedan cijeli poslužitelj. Vi ćete imati kontrolu nad operativnim sustavom na kojem poslužitelj radi, njegovim hardverom i imat ćete puni pristup njemu. Ovo je overkill za sve koji nemaju veliku količinu prometa.

Namjenski poslužitelj hosting namijenjen je vrlo velikim tvrtkama koje ne žele stanke zbog preopterećenja poslužitelja ili kršenja sigurnosti. Planovi počinju od 100 USD i mjesečno idu na 2000 USD na MediaTemple za vrhunske značajke, kao što su pristup korijenu, izbor operativnog sustava, vrhunski hardver itd. A također možete dobiti prilagođeni Enterprise plan od WPEngine koji uključuje namjenski poslužitelj, tako da dobit ćete pogodnosti za upravljani WordPress hosting sa poslužiteljem koji je u potpunosti vaš. S povoljne strane mogli biste proći i kroz BlueHost kako biste provjerili svoj proračun.

Zaključak

Pojednostavljivanje vaše internetske prisutnosti fokusiranjem na stvari koje su vam najvažnije dugoročno će vam uštedjeti vrijeme. Stvaranjem stabilnog, sigurnog i brzog okruženja za internetsku prisutnost, postavljate čvrste temelje na kojima vaš brand može rasti.

HostGator i BlueHost odlični su za zajednički hosting, ali i velike domene, a ne nužno izgrađene na vrhu WordPressa. Planovi Media Temple počinju po malo višoj cijeni, ali zasigurno ćete dobiti zadivljujuću korisničku podršku. Ako ne želite uopće razmišljati o hostingu i spremni ste platiti još malo, onda su hosting od SiteGround-a i WPEngine sjajni izbor.

Prvo je pojednostavljenje pronalaženje rješenja za hosting najbolje za vas; pohađajući osnovne i rastući posao (i potrebne resurse) nakon što osjetite potrebu, ali ne prije. U sljedećem ćemo dijelu razgovarati o pronalaženju onih savršenih WordPress proizvoda, tema i dodataka koji će vam pomoći da pokrenete svoju internetsku prisutnost uz vrlo malo održavanja i ometanja, pa budite u toku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me