PayPal Vs Stripe – koji je pravi za vaš WooCommerce dućan?

Ako pogledate pristupnici plaćanja koji podržavaju WooCommerce, vidjet ćete 95 rezultata. Ovi rezultati uključuju opcije poput PayPal, Stripe, Square, Amazon Pay, Authorize.net i First Data. Na raspolaganju je još nekoliko nejasnih pristupnika za plaćanje, ali dva su najpopularnija PayPal i Stripe.


Dio je to zato što su proširenja za Stripe i PayPal WooCommerce potpuno besplatna, ali uglavnom se odnose na razumne stope, bešavne transakcije i ugledne poslovne prakse.

Ukratko, oboje su popularni, tako da tvrtke dobro zarađuju i štite korisnike zbog toga. No, kao i kod svih razgovora s pristupom plaćanja, može biti izuzetno dosadno pokušavajući pronaći pravi odgovor. A ni ovo nije lakše.

Pa, kad pit PayPal vs Pruga, koja izlazi naprijed? Nastavite čitati da biste upoznali prednosti i nedostatke, uz odgovor na pitanje koji je prikladan za vaše poslovanje.

Prednosti PayPala za online poslovanje

PayPal ima puno više koristi nego što ima negativne strane, a velik dio toga ima veze s veličinom tvrtke. Bit će vam teško pritisnuti da pronađete zemlju ili banku koja ne radi sa PayPalom. Da ne spominjem, imate skoro trenutnu kontrolu nad svojim novcem.

Jednostavna integracija s WooCommerceom

PayPal Express Checkout proširenje WooCommercea

Kao jedna od ugrađenih zadanih opcija za plaćanje WooCommerce-a koja integrira PayPal u vašu internetsku trgovinu je jednostavna – samo potvrdite svoj račun i spremni ste za prihvaćanje plaćanja. Ali ako kupcima želite još jednostavnije odjaviti, postoji niz besplatnih WooCommerce proširenja, poput PayPal Express Checkout, koje možete koristiti za brži i lakši doživljaj kupovine vaših kupaca.

Cijene je lako razumjeti

Razgovarat ćemo o tome kako PayPal ima veću naknadu od Stripea (u odjeljku downsides). Ali jedno je sigurno: PayPal je transparentan o svim cijenama.

Naknada od 2,9% + 30 covers pokriva većinu transakcija. Možete pronaći i neke druge naknade ovdje. Ukratko, PayPal ne pokušava ništa sakriti.

Uz to, PayPal ne naplaćuje ništa za otkaze ili vraćanja unazad. Isto vrijedi i za naknade za postavljanje.

Na jednom mjestu možete dobiti brojne usluge

Evo kratkog popisa samo nekih usluga i proizvoda koji se nude putem PayPala:

 • Ponavljanje naplate
 • micropayments
 • Virtualni terminali
 • Oblici plaćanja
 • Gateway plaćanja
 • Fakturiranje

Nije svako poduzeće za obradu plaćanja sve što pruža ovako pod jednim krovom.

PayPal brzo otplaćuje

PayPal stavlja novac na vaš račun gotovo odmah nakon izvršene transakcije. Za prijenos na drugi bankovni račun morat ćete pričekati nekoliko dana, ali tu je i prednost upotrebe PayPal debitne kartice.

PayPal je prihvaćen gotovo svuda

Većina kupaca i prodavača prepoznaje ime marke PayPal. To je dobro cijenjeno, pouzdano ime u poslu, tako da možete očekivati ​​da će ga prihvatiti gotovo bilo gdje u svijetu. Iz tog razloga, to je odličan izbor za male tvrtke koje tek započinju putem interneta.

Konfiguriranje je lako

Bez obzira koristite li osobni PayPal račun ili PayPal Standard za plaćanja, nećete imati problema kada je u pitanju postavljanje. Ako postoji jedna stvar o kojoj nećete čuti kako se trgovci žale, to je jednostavnost upotrebe s PayPalom. Većina pridošlica može se konfigurirati s računom u roku od deset minuta i početi brže naplaćivati ​​plaćanja.

Prednosti pruge za online poslovanje

Uz obradu plaćanja, PCI sukladnost, pretplate, alate na tržištu, kuponi, besplatna probna radnja, gumbi za kupnju i još mnogo toga, Stripe je poznat po velikom skupu značajki. PayPal pruža izvrstan posao pružanja dodataka izvan obrade plaćanja, ali čini se da Stripe to nadmašuje.

Širok spektar dodatnih proizvoda i usluga

PayPal-ove usluge su prilično impresivne, ali Stripe nadopunjava svoj gateway pristup nekim jedinstvenim uslugama poput sljedeće:

 • Kupite gumbe za mobilne aplikacije
 • Nevjerojatni alati za izvještavanje
 • Opcije tržišta
 • Prilagodljiva blagajna
 • Stranica za plaćanje s hostom
 • Pretplate
 • Besplatna suđenja i kuponi

Ovo je samo kratki popis od preko 100 značajki koje pruža Stripe.

Brza integracija WooCommercea

Stripe WooCommerce proširenje

Uz dodatak besplatnog Proširenje Gateway plaćanja putem pruge za WooCommerce vaša će internetska trgovina biti spremna za prihvaćanje kreditnih kartica, Bitcoin, Apple Pay i još više. Postavljanje je jednostavno i trebalo bi vam mnogo vremena za konfiguriranje željenih postavki plaćanja.

Besplatni alati za razvojne programere

Jedan od glavnih razloga zašto biste krenuli sa Stripe preko PayPala je zbog jakog skupa besplatnih alata za razvojne programere. To omogućava programerima priliku da brzo integriraju sustav plaćanja Stripe u druge aplikacije, programe i web stranice. Čitav cilj je postaviti čvrste temelje i otvoriti mogućnosti za širenje vašeg poslovanja.

Nakon toga, Stripe je potpuno u redu ako nemate razvojne vještine. Međutim, programerima se čini privlačnijim.

Jedna ravna naknada

Obje usluge imaju standardnu ​​naknadu za transakcije od 2,9% + 30,, ali Stripe ne naplaćuje dodatnu naknadu za ništa poput autorizacije kartice, međunarodnih kartica ili za punjenje kartica s vaše web lokacije. Niže ćemo navesti dodatne naknade koje implementira PayPal, ali tvrtke koje žele prihvatiti međunarodne kartice ili učiniti nešto poput ponavljajućeg naplate imat će manje plaćanja putem Stripe-a.

I ne samo to, već Stripe prihvaća Apple Pay plaćanja besplatno, dok PayPal uopće ne prihvaća plaćanje s Apple Paya.

Niske razine PayPala za online poslovanje

Budući da je velika tvrtka, PayPal uočava svakakve pritužbe. Većina ih se odnosi na prvo pitanje o zamrznutim računima.

Zamrznuti računi i zadržavanje sredstava

Iako je jasno da PayPal djeluje na određenim računima iz sigurnosnih razloga, korisnici su znali da prijavljuju probleme sa zamrznutim računima i zadržanim sredstvima, čak i za legitimne račune. Razlog zašto PayPal obično zamrzne (ili isključi) račune je zbog sumnje u prijevaru.

PayPal je rješavao neke važne slučajeve prijevara, tako da ima smisla malo paziti na problematične račune. Pored toga, poznato je da Stripe i ostale velike tvrtke za obradu plaćanja također zamrzavaju ili zatvaraju račune. Čini se da je PayPal u vijestima više.

Općenito, najbolje je da izbjegavate PayPal ako ne planirate slijediti njegove uvjete i odredbe. Na primjer, neke tvrtke vide zamrznute račune prilikom pokušaja upotrebe osobnih PayPal računa u poslovne svrhe.

Također, ako svoj proizvod, uslugu ili industriju smatrate visokorizičnim (ili u nekim zemljama potencijalno ilegalnim), bolje je potražiti negdje drugdje.

Naknade za dodatnu uslugu

Budući da i PayPal i Stripe imaju iste standardne naknade za transakcije u iznosu od 2,9% + 30 ¢, nema razloga za usporedbu dvaju s tim metričkim podacima.

Stripe stvari pojednostavljuje držeći se svog ravnog 2,9% + 30 ¢ naknada za transakcije. To je to. PayPal, međutim, dodaje neke druge naknade ovisno o tome što se događa s vašim računom. Evo nekoliko primjera:

 • Povrat novca – 20 USD (za razliku od 15 USD za prugu)
 • Kartice s vaše web stranice – 30 USD mjesečno
 • Ponavljanje naplate – 10 USD mjesečno
 • Napredna zaštita od prijevara – 10 USD mjesečno
 • Naknada za autorizaciju kartice – 30 ¢
 • Naknada za međunarodne kartice – 1%
 • Naknada za plaćanja manja od 10 USD – 5% + .05 ¢
 • Naknade za American Express kartice – 3,5%

Većina tih naknada od Stripe-a je potpuno besplatna ili se drži iste paušalne stope od 2,9% + 30 ¢.

Zaštita prodavača

PayPal je poznat po zaštiti kupca, ali to nije nužno kod prodavača. Možete pogledati ponude za zaštitu prodavača ovdje, ali imajte na umu da mnogi trgovci navode da je zaštita prodavača daleko od učinkovite.

Nedostaci pruge za online poslovanje

Stripe nije bez izazova. Evo onih koje biste trebali biti svjesni.

Zamrznuti računi i raskidi

PayPal i Stripe obje su velike kompanije koje se susreću s prijevarama iz svakog ugla. Stoga ne čudi da se trgovci žale i na zamrznute račune Stripea. Dakle, PayPal i Stripe su na istoj razini u ovoj kategoriji, jer bi svi trgovci barem trebali biti svjesni potencijala zamrzavanja računa. Još jednom, najbolji način da se to izbjegne je minimiziranje prijevara na vašoj web lokaciji i upotreba računa Stripe u skladu s njezinim uvjetima i uslugama..

Nije uvijek kao korisnik prijazan

Stripe na svoju platformu unosi prilično puno mogućnosti, ali ponekad to uzrokuje više problema nego što rješava. Za početak, Stripe je prvenstveno izrađen za programere, tako da nije gotovo lako postavljati kao PayPal. Osim toga, u tvrtku Stripe nalaze se alati za prevaru, no čini se da kupci imaju problema s pronalaženjem i aktiviranjem. Na primjer, poznato je da Stripe ne štiti tako dobro od prijevara i povrata novca. Stripe definitivno ima značajke za borbu protiv tih situacija, ali trgovci imaju problema s njihovim uključivanjem i razumijevanjem.

PayPal vs Stripe: Koji biste trebali odabrati?

Nije sve tako lako izvući cjelovit zaključak kojeg procesora plaćanja trebate odabrati, ali možemo dati nekoliko čvrstih izjava:

 • Stripe je bolji za programere.
 • PayPal je obično bolji za novopridošle korisnike koji žele rješenje plug and play.
 • PayPal ima bolje stope za neprofitne.
 • Stripe ima manje naknade za stvari poput ponavljajućih naplate, mikro plaćanja i storniranja troškova.
 • Iako je Stripe popularan, PayPal ima mnogo jaču prepoznatljivost marke.

Eno ga! Ako imate bilo kakvih pitanja o odabiru između Stripe-a i PayPala, javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me