Okviri mogućnosti opcije WordPress panela

U središtu je mnogih popularnih WordPress tema moćna ploča s opcijama tema. Ovo je sjajan način da se uključe opcije prilagodbe tema koje ne-programeri mogu upravljati i razumjeti. Mnogi korisnici nemaju pojma što je CSS – ali mogu se služiti karticama, preklopnicima, padajućim izbornicima i bojom boja.


Ispod sam nabrojao nekoliko najpopularnijih okvira opcija panela tematske ploče WordPressa dostupnih na webu. Imaju korisnička korisnička sučelja i sve su to sjajne mogućnosti za programere WordPress tema koje treba uzeti u obzir prilikom kodiranja novih tema.

WordPress Prilagoditelj tema

WordPress Prilagoditelj tema

Ovo je sjajna opcija jer je ugrađena u WordPress! WordPress Prilagoditelj tema korisnicima olakšava personalizaciju svoje teme bez da moraju znati bilo koji kôd. Najbolje od svega je što mijenjaju linijsku liniju, postavljaju logotip, mijenjaju boju pozadine ili bilo što drugo što mogu vidjeti njihove promjene u pregledu uživo dok ih izrade. Na taj način mogu vidjeti svoje promjene prije nego što se opredijele za određeni font ili boju.

Opet, pošto je to već dio WordPressa, nema se što instalirati. Već se nalazi na vašoj tematskoj ploči u odjeljku Izgled. Na WordPress.org (i na cijelom Internetu – samo preko Googlea) nalaze se upute za proširenje alata za prilagodbu oglasa za dodavanje opcija za gotovo sve što možete pomisliti, uključujući prilagođene vrste posta, klizače i još mnogo toga.

Saznajte više o alatu za prilagođavanje

Redux okvir

Redux okvir

Redux Framework se može upotrebljavati kao dodatak ili ugrađen u vašu temu / dodatak za dodavanje opcija, ali također uključuje snažnu meta klasu postova, tako da možete dodati meta opcije u svoje postove i stranice, kao i podršku za alat za prilagodbu tema..

Koristili smo Redux Framework u našoj Total WordPress temi jer nam je omogućila dodavanje tona moćnih postavki za kontrolu boja teme, izgleda, pozadina, društvenih postavki, opcija izrezivanja slika, opcija fonta … itd.

Redux je jedan od najsnažnijih okvira s mogućnostima i također dobro podržavaju programeri. Zapravo nam se toliko sviđa da smo im već poslali nekoliko donacija. Osim toga, rade na nekim fantastičnim premium dodacima koji će dodati još više funkcionalnosti.

Nabavite Redux Framework dodatak

Mogućnosti Okvirni dodatak

Tema-opcije-okvir

Dodatak Options Framework odličan je način dodavanja proširenih opcija prilagođavanja vašoj WordPress temi. Ustvari, ovaj smo dodatak čak koristili i u nekim od naših WPExplorer Premium tema (pogledajte našu Ultra temu). Dodatak podržava gotovo svako prilagođavanje koje se možete sjetiti, poput tekstualnih okvira, boja za odabir boja, učitavanja slika i opcija tipografije, samo nekoliko imena. Izrada vlastitih opcija također je brza, jer je programer dodataka (Devin Price) upakirao korisnu mapu „check-check“ koja djeluje kao nacrt opcija u preuzimanju github-a.

Instalacija ne bi mogla biti lakša. Samo započnite dodatak iz direktorija dodataka WordPress da biste započeli. Zatim definirajte sve drage opcije tema u datoteci options.php i dodatak Options Framework automatski će ih prikazati.

Nabavite dodatak Framework Framework

Tečni okvir

Tečni okvir

Fluent Framework je vrlo napredni razvojni okvir za WordPress koji nije dobar samo za stvaranje tematskih administrativnih ploča, već i za metabokse, korisničke meta, meta taksonomije i još mnogo toga! To znači da možete koristiti jedinstveni okvir u osnovi za sve vaše funkcije koje nisu predloške. Okvir Fluent stvorio je “nohalfpixels”, objavljen 8. srpnja 2014. i prodaje se na CodeCanyonu po vrlo povoljnoj cijeni.

Blago promijenjeni okvir opcija – sada je dio Reduxa!

SMOF

SMOF je moćan okvir opcija rođen iz kombinacije gore spomenutog dodatka Options Framework, KIA Options Framework i nekih korisničkih sučelja iz OptionTree dodatka. Na WPExploreru smo koristili SMOF na hrpi nedavnih tema (pogledajte Cleaner, Foxy i novi Office 2.0) jer je korisnicima to lako razumjeti, integrira se u WordPress teme i omogućuje dodajte napredne opcije kao što su odjeljci početnih stranica s povlačenjem i ispuštanjem i prilagođeno upravljanje klizačima.

Dodavanje SMOF-a vašoj WordPress temi brzo je i bezbolno. Zalijepite kôd u svoju funkciju.php datoteku, resetirajte bazu podataka i dodajte svoje mogućnosti u datoteku topic-option.php. Ako vas zaglave, postoji dokumentacija i forum za podršku koji će vam pomoći.

Napomena: Ovaj se dodatak spojio s Redux Okvirom gore, stoga nam molimo da ga umjesto toga!

OptionTree Framework Plugin – sada je dio Reduxa!

optiontree

Ovaj pametni mali dodatak zapravo je sponzorirao ThemeForest kako bi svojim autorima pružio odličnu opciju za dodavanje opcija tema na način koji korisnici mogu razumjeti. OptionTree daje programerima tema promjene da pruže puno opcija dizajnerima / korisnicima koji kupuju njihove WordPress teme. S ažuriranjem 2.0, OptionTree ima mogućnost postojanja u korijenskom direktoriju teme kako biste ga mogli koristiti kroz postavke / meta-okvire, a oni koji kupuju vašu temu ne mogu prekršiti opcije OptionTree ako promijene bilo koju od postavki UI Builder-a. Druga sjajna opcija je uvoz / izvoz opcija tema i podataka, tako da možete pakirati različite verzije opcija tema sa svojom temom.

Još jedna vrlo jednostavna instalacija. Nabavite dodatak iz direktorija dodataka WordPress, aktivirajte ga, a zatim koristite dokumentaciju ako vam je potrebna dodatna pomoć.

Obavijest: Ovaj se dodatak spojio s Redux Okvirom gore, stoga nam molimo da ga umjesto toga!

Nabavite dodatak OptionTree

UpThemes Framework

upthemes-okvir

UpThemes su stvorili ovaj sjajan okvir na temelju API-ja za postavke. Okvir također koristi ugrađeni WordPress prijenosnik medija kako bi bio lagan i siguran. Možete dodati puno mogućnosti prilagođavanja za vaše korisnike poput boja, izgleda, fontova i više. Uz to, UpThemes ima ugrađen alat za prilagodbu tema uživo, tako da možete pregledati svaku svoju prilagodbu (tj. Uzorak u boji ili isječak fonta).

Imate dvije mogućnosti – ili preuzmite okvir s github-a i zalijepite neotpakovani sadržaj u svoju options.php, ili dodajte okvir kao podmodul svojoj temi (na taj način će svaka ažuriranja okvira biti automatska). Na stranici UpThemes Framework nalazi se čitav vodič za početak rada s detaljnim uputama, što oba načina instalacije čine vrlo jednostavnim.

Nabavite okvir UpThemes

Okvir mogućnosti opcija NHP-a

NHP-theme-options-okvir

NHP Options Framework izveden je iz mješavine dodatka Options Framework i UpThemes okvira. Ovaj okvir sadrži kartice prilagođenih postavki, integraciju s ugrađenim API-jem postavki programa WordPress, prilagođene alate i poruke o pogreškama, a najbolje od svega je što ovaj okvir možete jednostavno prilagoditi i proširiti. Stvorite prilagođena polja (tekst, tipke, prijenose, oznake, boje, potvrdne okvire itd.) Ili provjere valjanosti (URL-ovi, HTML unosi, šesterokutne vrijednosti, datumi itd.) Pomoću proširivih klasa polja i klasa provjere – ili oba napravite s povratnim funkcijama.

Da biste instalirali NHP teme teme, jednostavno dodajte bhp-options.php u funkciju.php datoteku. Lako grašak. Tu je i masivni WIKI sa svim vrstama informacija o okviru i trebao bi vam pomoći u gotovo svim pitanjima koja imate.

Nabavite okvir opcija NHP teme

Vaša iskustva

Želimo znati jeste li koristili neki od navedenih okvira i kako vam se sviđa. Ostavite komentar ispod i pokažite svoje iskustvo i preporuke!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me