Održavanje web mjesta WordPress: Vodič što trebate znati

WordPress je jedan od najvećih strojeva koji je pokrenuo novu eru u izdavanju. Pruža vam beskrajne mogućnosti za tržište ili da ispričate svoju priču svijetu čitatelja. To je sjajna mašinerija, o da, ali kao i svi veliki strojevi, zahtijevaju sipanje ulja s vremena na vrijeme.


Vidite kako biste trebali svaki put u rotaciji uzeti svoj omiljeni set kotača? Održavanje WordPress stranica je nešto slično.

Dakle, bez trošenja sekunde, krenimo s nekim planiranjem. Vi trebate zakazati održavanje. Označite to u svom kalendaru i držite se oružja. To je važno.

Ažuriranje WordPress-a

Jednom kada stvorite neko vrijeme, upotrijebite ga za ažuriranje svoje WordPress platforme. Ne želite pokretati svoju web lokaciju na staroj platformi, jer – hakeri.

update-WP

O da, znam da se gumb za ažuriranje pojavljuje s vremena na vrijeme …

Svaki put kada dobra strana čini nešto impresivno kao i WordPress, loša strana će posvetiti cijeli život da to ukloni, tako da neprijatelj radi brzo. Iz tog razloga, za svako izdanje WordPressa, tisuće hakera čekaju da ispeku svu zabavu. Pravodobno ažuriranje će imati pravo u križne dlake.

Osim toga, WordPress raste vrlo opuštenim tempom, a istovremeno svakodnevno dobiva kilometre vuče. Kao rezultat, u svakom se ažuriranju uvode nove funkcije i značajke. Ne propustite svu tu zabavu.

Automattic objavljuje ažuriranja na platformi barem jednom kvartalno. U vrijeme pisanja ovog članka WordPress 3.6.1 je najnovija dostupna verzija. Preuzmite najnoviju verziju WordPress-a.

Ako vaša web stranica nije ažurirana, drugi se zabavljaju o vašem trošku.

Češljajte svoju WordPress stranicu za neispravne ili mrtve veze

Podignite ruku ako vam se sviđa ovo:

Stranica pogreške 404

Ne vidim mnogo ruku. Pogreška pogreške 404 rezultat je mrtvih veza. Prekinute veze. To su linkovi koji upućuju na nedostupne resurse, tj. Davno otišle stranice, nepostojeće kategorije, premještene postove, dajte im naziv.

Uvijek ćemo ne voljeti neispravnu vezu jer vas stvarno zanima što stoji iza veze kad odlučite klikati. Dakle, vaši čitatelji imat će žuč u ustima kad dobiju nekoliko od ovih 404 pogrešaka na vašoj web lokaciji. Jer ti uzimaš sve taj interes i baci ga na psa – psa koji je jeo vaš domaći i sada vaše veze.

Ako vas žuč ne bi natjerala da izmijenite svoje pokidane veze, vi mora ispravite ih iz sljedećeg razloga.

Google i druge tražilice gnušajte pokidane veze mnogo više nego što to čine vaši čitatelji, pa će kazniti vašu očitu drskost oduzimanjem čitatelja.

Razumjet će, ah, ovaj momak ima najviše razbijenih poslova. Zašto se mučiti dajući mu besplatan promet?

Kad se to dogodi, mučit će vas sve do banke, ali imat ćete sretniji dan kada popravite prekinute veze. Veze možete urediti ako neko pismo ili nešto nedostaje, provjerite jesu li povezani resursi (zapravo) dostupni ili jednostavno uklonite pokvarene veze.

Da biste vas usmjerili u pravom smjeru, uzmite ovo Alat za provjeru veze i samo popravite te veze. To je lako grašak i nemojte ga više odlagati.

Pravilo palca: Provjerite veze barem jednom u šest mjeseci i nakon što unesete velike promjene na svoju WordPress stranicu.

Suočavanje s neželjenim poštarinama

Spameri su vjerojatno ona djeca koja mrze sve u životu. Dakle, čak i bez da to znaju, projiciraju ovu sinergiju u brzu hranu i cijeli dan sjedeći pred računalom koji objavljuje slučajne stvari. Osjećaju potrebu za nadoknadom.

Zasluga: Paul

Kreditna slika: Pauhatsu

Ali gdje vas to ostavlja? Neka klinac zagonetka vašu WordPress bazu podataka žicama. Beskrajna bura besmislenih i vezanih komentara.

To se događa puno, posebno ako vaš dodatak za zaštitu od neželjene pošte gurne neželjenu poštu u neku mapu.

Nakup neželjene pošte ugušit će vašu web lokaciju, usporit će stvari i ugroziti strukturni integritet vaše web stranice. Neželjena pošta također će oboriti vašu SEO ljestvicu i umanjiti vašu reputaciju.

Međutim, neki dodaci protiv neželjene pošte automatski brišu neželjenu poštu nakon zadanih razdoblja, što je dobro, ali da biste bili sigurni, komentare možete isključiti nakon nekoliko dana, npr. 14 dana ili izdvojite nekoliko minuta da ispraznite mapu neželjene pošte.

Alternativno, ako zaista znate svoj put oko svog poslužitelja, idite na phpMyAdmin i pokrenite sljedeći upit baze podataka.

IZbriši iz wp_comments GDJE comment_approved = ‘neželjena pošta’

Što bih rekao o tome je “Ali to će izbrisati svu le neželjenu poštu, čak i nekoliko onih koji su greškom dobili?” Pa dobro.

Izrada sigurnosne kopije vaše web stranice

Sada kada smo se bavili neželjenim poštarinama, imamo čistiju web stranicu. Pa, kako kažete, podupirali smo to?

Usput, ako volite putovati na Jamajku, Back It Up je popularna plesna rutina, koja uključuje mnogo „sigurnosnih kopija” ako znate na što mislim. Ako se družite u nekom od tih simpatičnih spojeva i u malo vjerovatnom slučaju morate objasniti što je izrada sigurnosne kopije, samo recite: “Što? Čuj, čovječe, upravo izrađujem kopiju svog web mjesta.

rezervaPovratak s Jamajke, govorimo o sigurnosnim kopijama WordPress stranice. Mnogi domaćini pružaju ovu fantastičnu mogućnost koja će vam omogućiti ručnu izradu sigurnosnih kopija ili – nećete vjerovati – ako bi želio, planiranjem automatskog izrade sigurnosnih kopija. Pravo? Trebali bismo imati samo automatske sigurnosne kopije. Ili možete kupiti rezervni dodatak poput BackupBuddy ili uslugu poput VaultPress.

Stoga, ako taj luđački pas pojede vaš kôd ili neku lukavu skriptu, zastraši vas, za nekoliko minuta možete vratiti web lokaciju u izvornu slavu.

Možete sigurnosno kopirati WordPress web mjesto u zasebnoj mapi na vašem poslužitelju ili kupiti svom poslu novi račun za web hosting da biste pohranili redovito ažurirane i spremne sigurnosne kopije vaše web stranice. Dodatni web prostor možete koristiti za smještaj više projekata, a cijena plana web hostinga doista je niska.

Izrada sigurnosne kopije vaše web stranice barem jednom tjedno, posebno ako ima puno dnevnih aktivnosti. Ako vaš pružatelj usluga hostinga ima automatsku opciju, uključite prekidač i nikad ga ne isključite. Problem riješen.

Ažuriranje web sadržaja

O čekaj, zapravo si nisi lagao da održavanje WordPress web mjesta nije imalo nikakve veze s ažuriranjem web sadržaja, a sada?

Slušajte pažljivo, svoj web sadržaj jednako je važan kao i vaš kôd. Ako ne ažurirate web-sadržaj ili ne objavljujete nove blogove, sami se pucate u podnožje. Stoga je korisno osmisliti raspored vrsta.

Urednički kalendar

Napravite raspored sadržaja ili urednički kalendar i slijedite upute kako biste osigurali da se vaša web stranica dobro opskrbi na tom pročelju. Aktivnost (razgovori, sviđanja, tweetovi i sve ostalo što hrani hype) ono što dobiva kovanje vašeg gotovog krava.

O da, upravo sam te nazvao najomiljenijom web stranicom kravom, trebala bi se jako naljutiti i već udarati po tipkovnici. Nećete dobiti zamah kao što biste željeli ako ne stvarate sadržaj, to je općenito načelo.

Vucite svoju (nižu regiju) i krenite na posao, ali ako ne možete napisati da biste spremili gusku, zaposlite pisca ili dva. Učinite bilo što, ali ažurirajte svoj sadržaj. To je dobro za:

  • SEO
  • Poslovanje
  • Integritet
  • Globalno zagrijavanje (jk)
  • Et cetera et cetera

Dakle, da, ažurirajte svoj sadržaj, što također znači uređivanje starih postova, naslova i ispravljanje svih pogrešaka. Neke nepoznate osobe kažu da biste trebali urednički kalendar dospeti duboko u budućnost, ali ako imate narednih šest mjeseci, crtajte sadržaj, učinit ćete dobro.

Važnost provjere stranice WordPressa

Provjeravanje vaše web stranice je jako važno.

Ako promijenite svoj kôd, tablice stilova, stranice, postove, poveznice; važno je potvrditi svoju web lokaciju. Barem s vremena na vrijeme. Ne želite da čitatelji upadaju u 404 stranice s pogreškama i druga iznenađenja. Provjeravanje web stranice WordPress jednom godišnje trebalo bi biti dovoljno, ali imajte na umu to učiniti svaki put kada napravite puno promjena na svojoj web lokaciji..

Napokon i u brzom slijedu, provjerite statistiku svoje web lokacije, povezanost, prijave i ostale oblike oglašavanja kad god možeš. Tako ćete lakše razumjeti svoju ciljnu publiku.

Vani sam vidio vrlo dugački uzorak kalendara za održavanje, pa sam vam napravio kraći koji možete čak i preuzeti na svoj mobilni uređaj:

WordPress-održavanje-kalendar-wpexplorer

Pokrenite s ovim kalendarom ili izradite sličan kako bi optimalno funkcionirali vaše WordPress web mjesto. I prisustvovati što većem broju obiteljskih večera. To je dodatni savjet.

Kutija s alatima

Evo nekoliko alata i resursa (i društva) koje treba imati:

Ako biste radije nekoga obavili posao umjesto vas, uvijek biste mogli kupiti paket za održavanje (govorili smo o nekoliko usluga održavanja WordPressa u prethodnom postu na blogu ovdje na WPExplorer). Paketi za profesionalno održavanje WordPress-a mogu započeti od $ 79 na mreži, ali ta cijena neće voditi računa o stvaranju sadržaja. Samo ažuriranje i ostale jednostavne stvari.

Brzi sažetak

U udarnoj liniji, ažurirajte WordPress, ažurirajte web sadržaj, uklonite neželjenu poštu, uklonite mrtve veze nakon provjera valjanosti, sigurnosna kopija sve i onda učini sve iznova.

U redu, to znači kraj našeg Održavanje web mjesta WordPress udžbenik. Ako sam nešto izostavio ili imate drugačiji pogled kako bi razgovor bio još zanimljiviji, voljeli bismo pročitati vaše misli u odjeljku za komentare ispod!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me