Odabir najboljeg WordPress dodatka za potrebe vaše web stranice

Kako odabrati najbolji WordPress dodatak

Prekrasne ili zapanjujuće nisu naljepnice koje možete jednostavno prikvačiti na WordPress. No, ono što ga čini uzbudljivim i privlačnijim je uistinu ogroman broj dodataka koji strahovito proširuju funkcije platforme. Razmislite o bilo kojoj funkciji koju želite da WordPress izvrši. Velike su šanse da će za tu funkciju biti na raspolaganju više dodataka.


Korisnici WordPressa zaista su razmaženi zbog izbora dodataka. Do danas, ukupan broj dodataka u WordPress Plugin Repozitorijumu iznosi 45 000 sa ukupno 1,291,557,880+ preuzimanja. Ovi brojevi ne uključuju brojne besplatne i premium dodatke koje su postavile treće strane.

Uz sve ove izbore vjerojatno ćete htjeti instalirati nekoliko (ili više). U nekom trenutku ćete se možda zapitati – koliko dodataka treba instalirati na web stranicu s pogonom na WordPress? Ako imate resurse poslužitelja koji to podržavaju, zaista možete instalirajte onoliko kvalitetnih dodataka koliko želite. Ako su dodaci čisto kodirani i PHP-u je dodijeljeno dovoljno memorije, ne biste trebali imati problema. Ali jedan loše kodirani dodatak može srušiti vaš poslužitelj – bilo da imate instalirana dva dodatka ili dvadeset. Odgovor je kvaliteta u odnosu na količinu.

Jednostavno pravilo koje se trebate pridržavati kako dodaci ne bi usporili vaše web mjesto deaktivirajte dodatke koje ne koristite. Neaktivni dodaci zauzimaju prostor na poslužitelju, ali ne troše RAM, propusnost ili PHP. Ovaj jednostavni korak može dodati nekoliko milisekundi brzini vaše web lokacije.

Većina dodataka razvijena je neovisno i korisna je ako su dobro kodirani. Ali loše kodirani dodaci kojima nedostaje stalna podrška autora ili dodaci koji nisu kompatibilni s verzijama WordPress-a, temama ili drugim dodacima mogu imati katastrofalne posljedice za vašu web lokaciju. Oni mogu prouzročiti tromost ili čak pad sustava, uzrokovati pogreške ili pojesti u memorijskom prostoru ili rezultirati bijelim ekranom smrti.

Popis za odabir dodataka

Uvijek je dobro postaviti sebi nekoliko temeljnih pravila tijekom razvrstavanja dodataka. Na taj način nećete pretjerati i gomilati web mjesto s previše dodataka. Evo nekoliko jednostavnih smjernica koje morate imati na umu prije instaliranja novog dodatka:

1. Napravite listu želja dodataka

Započnite s pisanjem popisa zahtjeva vaših dodataka u redoslijedu koji vam je važan. Uvrstite sve zadatke za koje želite da dodatak izvršava zadatke “Ne mogu živjeti bez”, a zatim slijede drugi dok idete niz popis.

Spisak

Neke su funkcije osnovni za sve web stranice – poput sigurnosnih kopija, SEO i zaštite od neželjene pošte. Oni bi trebali biti na vrhu popisa i tamo gdje pokrećete pretraživanje dodataka, jer su oni ključni za svakodnevno poslovanje web stranica. Ako niste sigurni odakle započeti, ne strahujte. Na kraju ovog članka nabrojao sam nekoliko najboljih dodataka za obavljanje ovih važnih funkcija.

Prije nego što bilo šta instalirate obavezno dvostruko provjerite hoće li značajke koje vam tema ili hosting ne već pružaju. Na primjer, ako koristite WordPress hosting koji se upravlja WPEngine, neće vam trebati dodatak za predmemoriranje, a ako ste instalirali teme Total WordPress kao što su dijeljenje na društvenim mrežama, opcije tipografije i klizači, uključeni su.

2. Započnite pretraživanje dodataka

Kada tražite dodatak vjerojatno ćete naići na besplatne i premium opcije. Besplatne opcije su obično dobro mjesto za početak jer ne zahtijevaju nikakva ulaganja. Za besplatni dodaci najbolji izvor je WordPress dodatak spremnika. Postoji na hiljade opcija, sve BESPLATNO, pa je to sjajna početna točka. Podnesci se drže prema visokim standardima za kodiranje, WordPress kompatibilnost i ažuriranja autora. Dodaci su također označeni i kategorizirani kako bi vam olakšali pretraživanje. Jednostavno upotrijebite filtre da biste pronašli popis mogućih dodataka. Osim toga, mnoge besplatne opcije u Repozitorijumu nude i premium nadogradnje za dodatne značajke i premium podršku ako vam je potrebna / želite.

codecanyon

Premium dodaci s druge strane zaista nisu toliko skupi i nude bolju podršku. Osim prvobitnog troška, ​​dosadašnja ažuriranja često su besplatna. Za premium dodaci, potražite CodeCanyon. Nude neke od najboljih premium dodataka na webu i slijede standarde kodiranja slične WordPress.org. Također su dom većine popularnih premium dodataka na webu. Tražite najboljeg graditelja stranica za WordPress? CodeCanyon je dom Visual Composer-a. Trebate moćan i brzi dodatak za klizač? Isprobajte Slider Revolution – još jedan kôd CodeCanyon-a. A popis se nastavlja i nastavlja.

U oba slučaja – samo preuzmite dodatak iz pouzdanih izvora. Postoji puno web stranica koje nude besplatne dodatke, zato pokušajte iskoristiti svoje najbolje mišljenje prije nego što nešto preuzmete i instalirate. Koristite preporuke dobro poznatih blogova (započnite s ovim fantastičnim blogovima za WordPress) da biste dobili ideju gdje pronaći visokokvalitetne dodatke. Također izbjegavajte ilegalna besplatna preuzimanja premium dodataka. Ne samo da je to nepošteno prema autoru koji je potrošio toliko truda stvarajući svoj sjajni dodatak, ali vjerojatno ćete na web stranicu ubrizgati gadan zlonamjerni kôd (ne štedi 10-20 dolara ako me pitate).

3. Odaberite dodatke za kvalitetu

Pored pouzdanih izvora, dobra je ideja provjeriti ocjene i recenzije za dodatak. Za mnoge popularne dodatke brza Google pretraga će vratiti detaljnu recenziju blogera. U direktoriju WordPressa i na CodeCanyonu možete provjeriti detalje prikazane na desnoj bočnoj traci pojedinačne stranice dodatka

Potražite broj preuzimanja protiv dodatka. Veliki broj dobar je pokazatelj popularnosti dodatka. Ponekad se možda dodatak koji se često ne preuzima samo zato što ispunjava nišni zahtjev.

Provjeri zvjezdica. Iako viša ocjena znači bolji dodatak, obratno nije nužno istinito. Ako pronađete dodatak koji vam se sviđa, ali ima lošu ocjenu, nemojte ga odmah odbaciti. Ocjena može biti iskrivljena zbog ograničenog broja recenzija ili zbog jednog vrlo dobrog pregleda. Ako imate bilo kakvih pitanja, jednostavno ostavite komentar ili pošaljite e-poštu autoru dodatka da biste saznali je li dodatak sposoban za ono što vam treba.

Stranica sa ocjenama

Dodatak mora biti podržao autor. Broj tema riješenih u posljednja 2 mjeseca prikazan je na WordPress.com, dok tržišta poput CodeCanyona često koriste odjeljak za komentare.

Uz podršku autora dvaput provjerite je li dodatak bio ažurirana nedavno. Većina dodataka zahtijeva redovito ažuriranje u najmanju ruku kada se pojave nove verzije WordPress-a (ali imajte na umu, za besplatne dodatke jednostavno je moguće da taj dodatak ne zahtijeva ažuriranje). Ovo je važno jer su dodaci često ulazna točka za zlonamjerni softver i hakere koji mogu dobiti pristup poznatim sigurnosnim problemima u dodacima. Ažurirani dodatak trebao je rješavati poznate probleme kako bi zaštitili vas i vašu web stranicu (ali također pomaže ako proaktivno naučite i više o WordPress sigurnosti). Stoga pripazite na aktivni odjeljak izmjena.

Pogledajte snimke zaslona i demonstracije dodataka da biste vidjeli funkcionalnost na djelu. Jedna slika ili kompletna web stranica za testiranje uživo mogu vam pokazati na što je dodatak uistinu sposoban. Ako se pružaju snimke zaslona, ​​obavezno ih pregledajte, a postoji li veza do web lokacije uživo, pokušajte s dodatkom u različitim preglednicima ili na različitim uređajima. I opet, ako niste sigurni je li dodatak udovoljava vašim potrebama, pitajte autora.

Posljednji zalogaj za pamćenje je da ponekad jedan dodatak može pokriti više funkcija i to je sjajno. Uzmimo za primjer Jetpack – on može jednostavno imati savršeno rješenje za vaše potrebe za CDN-om, automatskim ažuriranjem i društvenim dijeljenjem na jednom dodatku.

4. Ostali savjeti za dodatke

Ako ste na nekoj web stranici vidjeli neku značajku i želite je identificirajte upotrijebljeni dodatak da ga instalirate na svoju web stranicu, provjerite WordPress dodatak za provjeru. Ovo web mjesto može otkriti je li neki od 50 najpopularnijih dodataka instaliran na web mjestu s WordPressom.

Ako nakon instalacije a plugin ne radi na vašoj web lokaciji pokušajte deaktivirati sve ostale dodatke na web mjestu da biste riješili bilo kakvo sukob s drugim dodacima. Zatim odlučite koji dodatak želite zadržati i koji želite odbaciti.

Neki neobavezni testovi koje možete učiniti prije / nakon instaliranja dodatka uključuju:

 • Ako ste svoj popis suzili na dva dodatka, ali ne možete odlučiti između njih, dodatke možete usporediti pomoću alata za usporedbu.
 • Query Monitor dodatak može se vidjeti ima li skoka u upitima baze podataka nakon instaliranja dodatka.
 • Usporedite brzinu web stranice prije i nakon instaliranja dodatka. Ne znate kako provjeriti brzinu stranice? Pogledajte naš članak o testiranju WordPress performansi i brzine. Dodaci s lošim kodom usporit će web mjesto.
 • P3 test performansi dodatka mogu otkriti i ako vaš dodatak usporava vašu web lokaciju.
 • Ranjivosti dodataka provjerit će dodataka koje ste instalirali i obavijestit će vas o svakoj često iskorištenoj ranjivosti. Također možete odabrati da budete obaviješteni o bilo kojoj ranjivosti.

Još jedna stavka koju treba provjeriti je cross-plugin kompatibilnost. Uglavnom se dodatni dijelovi igraju lijepo zajedno, ali ne uvijek, u tom slučaju trebate kontaktirati autore da biste vidjeli hoće li jedan ažurirati svoj dodatak da bi funkcionirao s drugim. Ili bi mogao razmislite o dodacima nude treće strane poput WPMU. Kako ti dodaci potječu iz jednog izvora, malo je vjerojatno da će doći do bilo kakvog sukoba između dodataka, a u slučaju bilo kakvih poteškoća za pomoć se morate obratiti samo jednom izvoru.

WordPress dodaci za svako web mjesto

Pomoću našeg brzog popisa trebali biste se moći pozabaviti procesom pronalaženja pravih dodataka za svoju web stranicu WordPress. Ako želite malo savjeta za početak, postoji nekoliko ključnih funkcija koje bi većina WordPress korisnika trebala dodati putem dodataka. Evo naših najboljih dodataka koji biste trebali razmotriti dodavanjem na WordPress web mjesto kako biste obuhvatili sve svoje baze:

1. Optimizacija za tražilice: WordPress SEO od tvrtke Yoast je dodatak da biste optimizirali svoj WordPress za mjesto u tražilicama. Pročitajte ovaj članak da biste saznali više o tome što ovaj dodatak može učiniti za vaše web mjesto.

Yoast

2. Anti Spam: Akismet je besplatni dodatak protiv neželjene pošte koji je prema zadanim postavkama uključen u WordPress. Jednostavno ga morate aktivirati. WP Bruiser je premium dodatak koji privlači pažnju WordPress zajednice u kontroli neželjene pošte.

Akismet

3. Predavanje: W3 Ukupan predmemorija je besplatni dodatak koji pomaže u keširanju i vidljivo poboljšavajući brzinu vaše web stranice. Možete postaviti malo tehničke postavke za postavljanje ovog dodatka, ali WPExplorer ima vodič za ovaj dodatak. Još jedna dobra opcija je WP čep za čekiranje raketa, ali imajte na umu da je preporučljivo istovremeno držati aktivan samo jedan dodatak za predmemoriranje.

W3 Ukupno (2)

4. Sigurnost: Sigurnost Sucuri može pomoći u očuvanju vaše web lokacije sigurnim nadgledanjem i otkrivanjem zlonamjernog softvera. Svoju verziju WordPressa možete sakriti pomoću Sucuri. Dolazi u besplatnoj i premium verziji. Drugi su načini na koje možete zaštititi svoj WordPress Ograničavanje pokušaja prijave, ili nametanje dvofaktorske provjere autentičnosti.

WAF i zaštita od zlonamjernog softvera web mjesta Sucuri Vatrozid web stranice

5. sigurnosna kopija: VaultPress, i BackupBuddy su obje dobre premium opcije za izradu sigurnosne kopije WordPressa. Ako je to besplatni dodatak koji tražite pokušajte backupwordpress.

VaultPress

6. Višenamjenski: Ruksak za letenje je besplatni dodatak koji ujedinjuje više funkcija zajedno. Ove se funkcije mogu neovisno aktivirati i ovaj dodatak možete koristiti za optimizaciju slike, mobilni način rada, nadzor prometa i mnoge druge funkcije.

Dodatak za Jetpack

Ostali dodaci koji su možda potrebni

Ovisno o potrebi vaše web stranice za ovim funkcijama, ovi dodaci mogu vam se pokazati neprocjenjivim – Gravity Forms za stvaranje naprednih oblika, Optin Monster za generiranje olova, Monarch Social Sharing za dijeljenje na društvenim mrežama, MemberPress za izgradnju članstva, WP Smush.it za optimizaciju slike i Prekinuta provjera veze za provjeru neispravnih veza.

Također možete provjeriti 50 osnovnih dodataka koji je za vas napravio WPExplorer. Ili jednostavno posjetite naš WordPress blog na kojem pregledavamo dodatke i pružamo upute za pokretanje i za mnoge od njih.

Zaključiti…

Sada kada imate dobru ideju kako sortirati dodatke, sigurnije ih možete instalirati na svoju web stranicu. Pridržavajte se pravila i najvjerojatnije ćete imati pusto WordPress s vrhunskim dodacima koji podižu web mjesto i čine ga istinskim izvođačem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map