Najbolji WordPress hosting za vaše web mjesto

Najbolji WordPress hosting za vaše web mjesto

WordPress je najbolji način za izgradnju vaše web stranice, ali prije nego što uopće možete započeti s temama i dodacima, morate pronaći najbolji WordPress hosting za svoju web stranicu. Ovo može biti teško. Postoje stotine tvrtki koje nude planove koji na prvi pogled izgledaju poprilično slično. No nije svaki hosting isti, a postoje neki ključni čimbenici koje biste trebali uzeti u obzir prilikom odlučivanja koji je najbolji WordPress hosting za vaše web mjesto posebno.


U ovom postu pokazat ćemo vam kako odabrati plan koji je najprikladniji za vašu web stranicu i podijeliti najbolje WordPress planove za hosting koje smo imali prilike lično testirati. Započnimo!

Dobar popis za hosting

Dobar popis za hosting

Kada tražite najbolji WordPress hosting za svoju web stranicu, postoji nekoliko okvira koje želite moći provjeriti. Ići na stvar, svaka web hosting tvrtka vrijedna soli imat će sljedeće:

 • PHP verzija 7+
 • Verzija MySQL 5.6+
 • HTTPS podrška
 • Instalacija WordPressa jednim klikom ili unaprijed instalirana (ako se uspije)
 • Ugrađeno predmemoriranje *
 • Nepravovremeno jamstvo
 • Podrška putem e-pošte, razgovora ili telefona

Prva tri na popisu mogu vam zvučati pomalo strana, osim ako niste programer ili ako ste kupili hosting prije. Da bi to bilo jednostavno, hosting tvrtke koriste poslužitelje (koji su poput mega računala) za pružanje svojih hosting planova. Ovi bi poslužitelji trebali biti u mogućnosti bez problema instalirati najnoviju verziju programa WordPress, što prema WordPress.org trenutno do PHP 7.2 i MySQL 5.6.

WordPress također preporučuju HTTPS i mi isto tako. Dobra hosting tvrtka će ili prodati vrhunske SSL certifikate ili će vam omogućiti korištenje besplatne usluge treće strane poput Let’s Encrypt da bi čitatelji blogova mogli sigurno pristupiti vašoj web lokaciji..

Preporučujemo odabir domaćina kojim se upravlja u potpunosti (gdje je WordPress unaprijed instaliran i održava se za vas) ili koji nudi jednostavnu instalaciju u jednom kliku. Iako WordPress možete sigurno instalirati ručno na hosting programu, mi ga stvarno preporučujemo samo ako ste iskusni programer.

I na kraju će ponuditi dobre tvrtke za hosting jamstva za produženje rada i vrh linije. Garancije za neispravno korištenje obično osiguravaju da će 99,9% ili više vremena biti postavljeno i pokrenuto, ostavljajući djelić vremena ažuriranja poslužitelja. A podrška je doista ključna. Ako ikada imate problema sa hostingom, želite biti u mogućnosti nekoga dobiti. Dobre hosting tvrtke imat će vam nekoliko jednostavnih načina da stupite u kontakt s tehničkom podrškom.

Vrste hostinga za WordPress

Vrste hostinga za WordPress

Kada je riječ o hostingu, nema nedostatka opcija. Postoje planovi sa svim različitim imenima iz svih vrsta tvrtki, ali evo kratkog sažetka najčešćih tipova WordPress hostinga koji biste trebali razmotriti kada pokušate pronaći najbolji WordPress hosting za svoju web stranicu.

Dijeljeni WordPress hosting

Najčešći i obično najpovoljniji, zajednički hosting kombinira više korisničkih računa na jednom poslužitelju. To znači da dijelite resurse poput propusnosti i memorije s drugim korisnicima. Dijeljeni hosting savršen je za nove blogere, jer vjerojatno nećete trebati niza resursa pri prvom započinjanju, a uvijek možete povećati plan ili dodati dodatne resurse kasnije.

Kada je u pitanju pokretanje WordPress zajedničkog hostinga često je više nego sposoban pružiti potrebnu snagu. Instalacija WordPressa je obično prilično jednostavna, jer većina pružatelja usluga hostinga nudi postupak instalacije “jednim klikom”. Jednostavno odaberite WordPress kad se prijavite za planiranje i bit ćete spremni gotovo odmah započeti blog.

Cloud WordPress hosting

Cloud hosting nudi korisnicima pojedinačne virtualne poslužitelje s “oblakom”, što je u ovom slučaju mreža poslužitelja širom svijeta. Prednost hostinga u oblaku je ta što (u teoriji) vaša web stranica nikada neće propasti jer bi u bilo kojem trenutku serveri trebali biti postavljeni i pokrenuti se negdje u svijetu. Cloud hosting također je poznat po svojoj skalabilnosti jer je vrlo lako dodati više resursa na zahtjev koliko vam treba.

Preporučujemo hosting u oblaku tehničkim pametnim ljudima koji žele upravljati vlastitim postavkama poslužitelja, no postoje tvrtke koje nude upravljani oblak u oblaku što ga čini održivom opcijom i za nove blogere. Budući da je skalabilan, to je sjajna opcija za web stranice društvene mreže, dijeljenje slika ili virusni sadržaj koji mogu imati fluktuirajući promet ili velike / sporadične provale.

 VPS hosting za WordPress

VPS označava virtualni privatni poslužitelj i kada hosting tvrtka koristi softver za digitalnu podjelu fizičkog poslužitelja na više pojedinačnih virtualnih poslužitelja. Ovo je povoljnija opcija za posjedovanje vlastitog poslužitelja, iako vam je potrebna napredna tehnička vještina za rad dok imate kontrolu nad postavkama virtualnog poslužitelja..

Za blogove i tvrtke srednje veličine VPS je odlična opcija. Samo zapamtite da ćete morati ručno instalirati WordPress na vaš poslužitelj i upravitelj svih postavki vašeg poslužitelja. Iz tog razloga preporučujemo trošiti vrijeme na učenje o poslužiteljima ili najam stručnjaka.

Namjenski poslužitelj hosting

Posvećeni poslužitelj je vaš vlastiti, samostalni poslužitelj koji možete unajmiti od hosting tvrtke. Održavaju fizički poslužitelj za vas, ali sve su postavke i softver u vašim rukama. Skuplje je, ali imate 100% kontrole i morate koristiti 100% resursa poslužitelja što ga čini najboljim izborom za veliki blog, web stranicu ili tvrtku.

Slično kao u VPS-u, toplo preporučujemo da zaposlite profesionalca koji će upravljati vašim namjenskim poslužiteljem ili potrošiti mnogo vremena učeći o raznim postavkama, softveru i jezicima kodiranja za pravilno upravljanje poslužiteljem. Ovo nije preporučena opcija hostinga za početnike.

Upravljani WordPress hosting

Upravljani WordPress hosting je najlakši (i po našem mišljenju najbolji) način za hostiranje WordPress web stranice. S upravljanim hostingom hosting kompanija u potpunosti optimizira vaš poslužitelj za WordPress i oni upravljaju svim ažuriranjima i postavkama.

Većinom upravljani WordPress hosting temelji se na zajedničkoj ili cloud platformi što ga čini izvrsnom pogodnošću za blogere, mala poduzeća, internetske portfelje itd. No, dobre hosting tvrtke nude potpuno upravljane planove za namjenske poslužitelje za velike web stranice i poduzeća (što koristimo za WPExplorer).

Koji bi hosting trebao odabrati?

Prvo razmotrite Svrha vaše web stranice. Blog naspram trgovine putem e-trgovine imat će vrlo različite potrebe za hostingom. Blogovi, osobni portfelj ili mala profesionalna web mjesta obično su laganiji s manje potrebe za ogromnim hosting planom. Alternativno, e-trgovina, direktorij ili društvene web stranice trebat će puno resursa, a samim tim i veći, skuplji plan hostinga.

Uz iste crte kao i prva točka, smatrajte vašu sadržaj. Web-mjesto s jednom stranom učinit će sasvim u redu na malom zajedničkom planu hostinga. Web stranica korporativnog poslovanja sa stotinama stranica, aktivnim blogom i mrežom privatnih zaposlenika vjerojatno će najbolje uspjeti s namjenskim poslužiteljem.

Napokon svoje promet igrat će značajnu ulogu u vašim potrebama za hostingom. Novoj će web stranici trebati neko vrijeme da izgradite sljedeće i poveća redovni promet. Ako već niste uspostavili veliku prisutnost na nekoj drugoj mreži ili web lokaciji društvenih medija, vjerovatno sigurno možete započeti s najnižim rezultatima sa svojim hosting planom i povećavati ili nadograđivati ​​kako vaša web stranica raste.

Jednostavna usporedba najboljih WordPress hosting tvrtki

Iako mnoge hosting tvrtke nude slične značajke, nisu dvije hosting tvrtke u potpunosti jednake. Svaki domaćin nudi specijalizirane hosting planove, a sve hosting tvrtke koje preporučamo su sjajne za WordPress. Nastavite čitati da biste saznali o našim tipovima za najbolji WordPress hosting i otkrijte koji bi mogao biti odgovarajući vašim potrebama.

Bluehost: pristupačni dijeljeni WordPress hosting

Bluehost web hosting

Bluehost je jedan od najvećih igrača u hostingu i to s razlogom – oni nude povoljne hosting planove s puno resursa, dobrom podrškom i nekim dodatnim pogodnostima koje će svi novi vlasnici web stranica obožavati. Bluehost nudi besplatno ime domene, besplatni SSL, besplatne račune e-pošte i bonus marketinške ponude (poput 200 USD u marketinškim ponudama za plus i glavne korisnike). Najbolje od svega, njihovi planovi su neke od najpovoljnijih opcija – plus oni nude ogroman popust od 63% za čitatelje WPExplorera, tako da ono što nije voljeti?

Saznajte više o Bluehostu

Cloudways: Jednostavno gostovanje u oblaku

Cloud hosting web hosting

Cloud hosting je fleksibilan način za hostiranje vaše web stranice, no za neke korisnike ručno instaliranje WordPress-a na AWS, Digital Ocean ili Azure prevazilaze njihove tehničke mogućnosti. To je mjesto gdje Cloudways dolazi. Cloudways podržava AWS, Google Cloud, Digital Ocean, Linode i Vultr platforme za hosting oblaka. Samo odaberite svoje omiljene, odaberite WordPress kao svoj CMS i pustite Cloudways da upravlja konfiguracijskim postupkom za vas. Najbolji dio o Cloudways-u je kako ga je lako koristiti. Stvaranje i održavanje vlastitog oblačnog poslužitelja može biti puno vremena, ali uz Cloudways sučelje imate svoje namjenske resurse (CPU, RAM, IP, pohrana) na dohvat ruke. Značajke uključuju instaliranje WordPressa jednim klikom, kloniranje web mjesta, izradu sigurnosnih kopija, skaliranje (RAM i pohrana), postavljanje faza, više baza podataka, plus tona nevjerojatnih dodataka (e-pošta, konzola, nadzor itd.).

Saznajte više o Cloudwaysu

Medijski hram: Dijeljeni, upravljani i VPS hosting

Medijski hram: Dijeljeni, upravljani i VPS hosting

Media Temple je impresivna hosting tvrtka koja nudi niz hosting proizvoda koji sigurno udovoljavaju potrebama bilo koje web stranice. Oni nude sve, od zajedničkog hostinga za blogere, upravljanog WordPress hostinga za one ozbiljne u vezi sa njihovim sadržajem, VPS za profesionalce, pa čak i namjenskih planova za poslovanje koji trebaju dodatna sredstva. Svi planovi Media Templea optimizirani su i fantastično rade s WordPressom. Osim toga, nude dodatne značajke kao što su pohrana na sve SSD, skalabilni resursi, skeniranje zlonamjernog softvera, adrese e-pošte, vrhunski hardver i najbolja podrška od 24/7 premium.

Saznajte više o medijskom hramu

Kinsta: Upravljani WordPress cloud hosting

Kinsta: Upravljani WordPress cloud hosting

Kinsta nije samo još jedna upravljana WordPress hosting tvrtka. Oni nude potpuno upravljani i optimizirani Google hosting hosting, tako da vi kao kupac ostvarujete sve prednosti oblaka (brz, siguran hosting bez gotovo nikakvog zastoja) konfiguriran za savršenu podršku WordPressu. Pored ovog, Kinsta ima osoblje WordPress stručnjaka koji su vam spremni pomoći u vezi s bilo kakvim problemima na koje naiđete prilikom pokretanja svoje WordPress stranice na njihovim cloud poslužiteljima. Imate pitanje o korištenju nadzorne ploče Kinsta? Trebate savjet o skaliranju vašeg hosting plana? Niste sigurni kako povećati ograničenje memorije? Samo pitaj! Ostale značajne značajke hostinga uključuju besplatni SSL, besplatni CDN, dnevne sigurnosne kopije, pa čak i besplatne migracije.

Saznajte više o Kinsti

WP Engine: Premium hosting WordPress hosting

WP Engine: Premium hosting WordPress hosting

Kada je u pitanju odabir najboljeg hostinga za WordPress za vaše web mjesto WordPress, toplo preporučujemo WP Engine. Oni nude samo upravljane WordPress hosting planove i izvrsni su u onome što rade. Konkretno, njihova cijela hosting platforma izgrađena je na vrhunskoj tehnologiji. Stvorili su optimizirano okruženje za WordPress pogonjen prilagođenim dizajniranim i kodiranim pravilima kako bi njihovi poslužitelji mogli procijeniti zahtjeve preglednika, uravnotežiti učitavanje poslužitelja i integrirani EverCache za skaliranje resursa na zahtjev. U osnovi, to sve znači da vaša web stranica može savršeno funkcionirati s maksimalnim performansama bez da morate upravljati bilo čime povezanim s poslužiteljem. WP Engine nudi i profesionalnu podršku stručnjaka za WordPress, 24/7. Dakle, čak i ako vam treba pomoć malo u nedjelju, ona će vam biti nadohvat ruke. Ostale značajke domaćina uključuju inscenacijsko okruženje, besplatnu SSL opciju, WordPress multisite, PHP7 podršku, pa čak i ugrađeni CDN (za Pro i više planove).

Saznajte više o WP Engineu

Pagely: Rješenja za prilagođena hosting rješenja

Pagely: Rješenja za prilagođena hosting rješenja

Za velika poduzeća, Pagely nudi najbolja prilagođena rješenja za hosting poduzeća na webu. Pagely nije jeftino, ali je izvrsno ulaganje u vaš posao. Izradite na upravljanom sustavu oblaka, a nude pouzdan i siguran hosting koji se lako može prilagoditi potrebama vašeg poduzeća. Pagely nudi impresivne značajke, uključujući dinamičku optimizaciju slike, naprednu sigurnost, globalni CDN, ugrađeni predmemoriranje, analizu performansi, podršku HTTP2 i PHP7. To je pored značajki za WordPress kao što su potpuno upravljana ažuriranja jezgara i WP-CLI. Ukratko, iako cijene veće od svih ostalih domaćina na ovom popisu, Pagely nudi uslugu prestiža koja vrijedi više od novca.

Saznajte više o Pagely

Napominjemo, ovo nisu sve mogućnosti hostinga koje su vam dostupne. Umjesto toga, ovo je jednostavna zbirka popularnih i dobro ocijenjenih hosting tvrtki koju smo osobno imali priliku testirati.

Koji je najbolji WordPress hosting?

Budući da ne možemo samo odabrati jedan, dat ćemo vam naša dva najbolja.

Prema našem mišljenju, WP Engine je najbolji WordPress hosting. To je ono što koristimo za hostiranje naših web stranica i imali smo sjajno iskustvo rada s njima. Oni u potpunosti upravljaju, imaju sjajno vrijeme, podrška je uvijek brza i prijateljska i imamo trenutni plan za razvoj našeg poslovanja više nego dovoljno resursa..

Bluehost je po našem mišljenju blizak pokretaču jer su savršeno pogodnost za blogerice koje tek počinju. Nude hosting planove s povoljnim cijenama koje je lako podesiti, imaju dovoljno resursa za napajanje WordPressa i dobit ćete neke bonuse kao što su naziv domene i neke kreditne bodove za pokretanje. Prilično je slatka ponuda novih blogera.

Najčešća pitanja o hostingu

Postoji puno pitanja koja bi se mogla pojaviti u istraživanju hostinga. Evo nekoliko brzih odgovora na najčešća pitanja koja nismo opisali u gornjem članku. Nadamo se da će vam ovo pomoći da donesete pravi izbor pri odabiru najboljeg WordPress hostinga za vaše web mjesto.

Trebate li uslugu hostinga za WordPress?
Da, za WordPress koji se nalazi u domaćinstvu (koji se nalazi na WordPress.org) definitivno vam treba hosting plan. To je ono što čini sebe-domaćin.
Je li WordPress domaćin?
WordPress nudi vlastiti VIP hosting, ali prilično je cijenjen i preporučujemo ga samo tvrtkama kojima je potrebno prilagođeno rješenje hostinga (primjerice, ako želite pokrenuti vlastitu besplatnu platformu za bloganje, društvenu mrežu temeljenu na WordPressu ili web mjesto za dijeljenje fotografija).
Kako mogu ugostiti svoj WordPress blog?
Da biste ugostili vlastiti blog, potreban vam je hosting plan koji mjesečno ili godišnje kupujete od ugledne hosting tvrtke. Postoji stotine web domaćina, ali za većinu oni nude slične planove kao što su zajednički, cloud, VPS, namjenski ili upravljani.
Postoji li besplatan hosting za WordPress?
Ne baš. Postoje web stranice za koje tvrdi da nude “besplatan” hosting, ali obično nude malo ili nimalo resursa i nisu vrste web mjesta s kojima želite dijeliti osobne podatke. Također je moguće da razmišljate o WordPress.com, koji je besplatna mreža za bloganje poput Tumblr. Vrlo se razlikuje od WordPress.org (o čemu se radi), a možete saznati više o razlikama između WordPress-a .ORG i .COM.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map