Moderacija komentara za WordPress: Vodič za početnike

Odjeljak s komentarima ispod posta na WordPressu omogućuje vam izravno druženje sa svojim čitateljima. No, WordPress je znatno viši: pruža vam mogućnost moderiranja korisničkih komentara putem značajke moderiranja komentara. No, umjereno ili ne umjereno je pitanje starosne dobi na koje naizgled nema točnog odgovora. U konačnici, odluka je na vama, ali morate pažljivo odmjeriti prednosti i nedostatke svake od opcija.


Budući da je ovo početnički vodič za moderiranje komentara na WordPressu, želio bih istaknuti nekoliko razloga za i protiv moderiranja komentara prije nego što predložim idealno rješenje.

Zašto biste trebali moderirati komentare

 • Bez moderiranja i pravih alata za filtriranje neželjene pošte, vaš blog može lako postati neželjeni sadržaj, pogotovo ako je popularan. Umjeravanje vam daje potpunu kontrolu za prikazivanje komentara samo od pouzdanih korisnika, čime otklanjate neželjenu poštu i ostale komentare slabe kvalitete. Angažiranje pouzdanih korisnika gradi povjerenje i vaš će blog brzo steći autoritet u vašoj odabranoj niši.
 • Neželjeni komentari obično sadrže veze, od kojih neke mogu preusmjeriti na potencijalno zlonamjerne web stranice. Ako korisnik klikne na vezu koja ih preusmjerava na mjesto koje ne želi biti, izgubit će vjeru i povjerenje u vaš blog – što je u osnovi isto što i izgubiti vjeru u vas. Umjereno možete blokirati potencijalno zlonamjerne veze.
 • Dobro moderirana nit komentara može dodati vrijednost inače dosadnom postu. Možda postoje čitatelji koji bolje znaju o temi i njihov doprinos može oplemeniti vaš post. Komentari dobre kvalitete privlače ljude koji znaju koji će dodati vrijedne informacije i to je ono što želite za svoj post. Ne zaboravite, komentari postaju dio vašeg bloga sve dok postojanje posta postoji na vašem blogu.

Zašto ne biste trebali moderirati komentare

 • Umjeravanje komentara može dugotrajno. Za veće web stranice koje imaju dobru čitateljsku publiku može biti pravi bol ili čak nepraktično (osim ako ne upotrebljavate sustav za komentare treće strane).
 • Umjerenost frustrira mnoge istinske korisnike koji se žele uključiti u raspravu. Korisnici obično žele vidjeti njihov komentar odmah nakon što su pogodili pošta. Što ako vam nije potrebno da to odobrite?
 • Komentarom ne možete se baviti pomoću dodatka. Na primjer, dodatak Akismet koji dolazi s osnovnim WordPress softverom prilično dobro otklanja spam pod uvjetom da ste ga pravilno postavili.

Sad kad znate razloge za i protiv umjerenosti, što ćete učiniti? Moja preporuka je da se moderirate, ali budite pametni.

Primarni sustav komentara komentara dovoljno je sam po sebi. Omogućuje vam učinkovito moderiranje komentara, istovremeno čuvajući veliku većinu neželjene pošte.

Idealne postavke za moderiranje komentara na WordPressu

Da biste postavili svoj blog za umjerenost, idite na Postavke> Rasprava.

postavke diskusija

Potražite dio koji kaže E-poštom mi kad god. Ovdje možete omogućiti ili onemogućiti moderiranje komentara pomoću osnovnog sustava i prilično je ravno: ako potvrdite drugi okvir (Komentar se drži za moderiranje), moći ćete moderirati sve komentare na post.

Umjereni autori prvog puta

Jedan jednostavan način da se umanji umjerenost je omogućavanje automatskog odobrenja za komentare autore koji su odobreni jednom. Da biste omogućili ovu postavku, idite na Postavke> Rasprava i provjerite ima li Prije nego što se pojavi komentar odjeljak potvrdite drugi okvir koji glasi Autor komentara mora imati prethodno odobren komentar. Ostavite potvrdni okvir iznad.

umjerenost komentara

Ako autor komentara promijeni način na koji unosi svoje detalje – ime i e-poštu – morat će ga se opet moderirati.

Također, pazite na autore komentara koji su prethodno odobreni: neki od njih su naučili uloge i nedostatke sustava i u početku mogu napraviti neke kvalitetne komentare, ali zatim propadaju s budućim komentarima jer znaju da se automatski odobravaju.

Isključite komentare nakon određenog razdoblja

Drugi pametan način za nadzor nad komentarima na vašem blogu je ograničavanje vremena na koji su vaši komentari na blogu otvoreni za autore. Obično je 30 dana razumno razdoblje, ali može biti manje ili više, ovisno o vašim specifičnim okolnostima. To pomaže da se spriječe SEO spameri – korisnici koji komentiraju za izgradnju veza za svoje blogove. Obično traže blogove koji su postigli visok PageRank.

Za izradu visokog PageRank-a potrebno je od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, pa SEO spameri obično ciljaju blogove koji postoje već par tjedana ili mjeseci.

Obično, blog blog dostigne vrhunsku popularnost u roku od 2 do 3 tjedna od datuma objave. To znači da možete očekivati ​​da ćete u tom dijelu dobiti najviše aktivnosti u odjeljku s komentarima. Stoga planirajte ograničiti komentare na 30 dana (u idealnom slučaju) da ne biste imali puno komentara za moderiranje. Slobodno ga produžite ako se vodi velika rasprava.

Da biste postavili ograničenje vremena autorstva komentara, idite na Postavke> Rasprava i potražite Ostale postavke komentara odjeljak. Provjerite opciju koja glasi Automatski zatvorite komentare na članke starije od__dneva i odredite broj dana za otvaranje komentara:

Zatvaranje komentara na postove

Onemogući povratne zapise

Ponekad biste radije rješavali neželjenu poštu, nego neželjenu poštu, pa dobro razmislite prije nego što omogućite Praćenje. Općenito je dobra ideja da ih isključite jer još uvijek možete znati tko povezuje na vašu web lokaciju putem odjeljka Dolazne veze na nadzornoj ploči. Imajte na umu da se ovaj odjeljak možda neće prikazati za potpuno novo WordPress web mjesto. Možete postaviti i svoj RSS feeder da biste vidjeli dolazne veze.

Koristite dodatke za filtriranje neželjene pošte

Neželjene komentare je teško uočiti, ali uz pomoć sposobnih dodataka lakše ih je prepoznati, ako ne i u potpunosti blokirati. Evo izbora dodataka pomoću kojih možete to postići:

Akismet

Akismet

Nakratko sam predstavio sjajno Akismet dodatak koji se ugrađuje u osnovni WordPress softver za filtriranje komentara koji izgledaju kao neželjena pošta. Sve što trebate učiniti je aktivirati, ali za početak ćete se morati prijaviti i postaviti njezin API ključ. Iako obavlja pristojan posao sprečavanja neželjene pošte, nije glupo i neki legitimni komentari ponekad mogu biti pogrešni u neželjenoj pošti. Stoga redovito provjeravajte svoju mapu neželjene pošte za zakonite komentare.

WordPress Zero-Spam

wordpress nule-spam

Relativno novi dodatak, WordPress Zero-Spam pomaže da se blokira neželjena pošta bez potrebe za CAPTCHA. Jednom instaliran i aktiviran, učinit će svoju magiju odmah. Nema API-ja za postavljanje.

Dopustite korisnicima da obavljaju moderiranje

Konačno, još jedan način očuvanja zdravlja dok moderirate komentare jest dopuštanje određenim autorima da rade moderiranje. Samo najvjernijim korisnicima možete dati ovu vrstu autoriteta. Ako vaš blog ima veliko autorstvo i autoritet, ovo bi mogao biti najbolji način za upravljanje moderiranjem komentara.

Lojalni članovi zajednice postaju pouzdani korisnici kojima odobrite pristup umjerenim drugim korisnicima. Možete stvoriti sustav nagrađivanja da biste ostali motivirani, poput omogućavanja povratnih veza na vlastite blogove. Dodatak poput Uređivač uloga korisnika može se koristiti za neprimjetno stvaranje i dodavanje ove uloge na vašem blogu. Postoje i mnogi drugi koje biste mogli istražiti.


Uvijek zapamtite da ste zadržali potpunu kontrolu nad komentiranjem vaših postova i onim što objavljuju. Privucite ovom dijelu svog bloga pažnju koju zaslužuje i vaš će blog postati autoritet od pouzdanja. Je li dio komentara na vašem blogu zauzet? Kako moderirate autore komentara? Imate li bolje ideje kako poboljšati filtriranje neželjene pošte bez gubitka zdravlja? Volio bih čuti vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map