Maštoviti načini za dodavanje karata u WordPress

Maštoviti načini za dodavanje karata u WordPress

Većina nas misli na karte jednostavno kao pomoć pri prelasku iz točke A u točku B. Ili kao na nešto na što smo morali obratiti pažnju u nastavi geografije i zauvijek zaboraviti nakon toga. Ali web dizajnerima karte mogu značiti puno više. Dizajneri mogu WordPressu dodati karte na mnogo maštovitih načina da naprave upečatljive web stranice.


Karte su prešle od dosadnih crteža u vašem razredu zemljopisa do sudjelovanja u zabavnim i interaktivnim pomagalima. Karte se mogu pretraživati, sortirati i filtrirati. Geolokacija, prikazi ulica, saveti alata, skočni prozori, upute i označavanje klastera korisni su za dodavanje značajki na vašu web stranicu.

Google Maps široko se koristi na webu i, sam po sebi, dolazi u čarapu ispunjenu značajkama. Unatoč tome, umjesto da preuzmete Google Maps i dodate je na svoju web stranicu, možete je prilagoditi tako da koristi vašim posjetiteljima. Postoje vanjski resursi poput Karte Snazzy na koje se možete obratiti za oblikovanje karata. Također možete koristiti bilo koju drugu kartu koja vam se sviđa.

Mnogi dodaci dostupni su za WordPress web stranice kako bi dodali vrijednost Google mapama. Neki od njih spominju se u ovom članku kako bi se prikazali mogući načini na koje karte mogu povećati vrijednost vaše web stranice. Da biste saznali više o pojedinačnim dodacima, pogledajte naš prethodni post o najboljim dodacima za mapiranje za WordPress.

Ovdje su izložene neke ideje koje biste mogli koristiti. Nijedan od njih nije stvarni izmjenjivač igara – to su jednostavno različiti načini prikazivanja informacija. No, kad ih web stranica usvoji, oni mogu steći naklonost prema korisnicima i možda čak malo potaknuti konverzije. Pogledajmo neke načine na kojima možete biti inovativni s mapama na svojoj web lokaciji!

1. Dodajte kartu svojoj početnoj stranici

Napravite mape u središtu vaše web stranice i organizirajte sve informacije vezane uz vašu web lokaciju oko njega. Transnacionalne korporacije, filantropske organizacije, mreža poslužitelja, gotovo svatko tko ima svjetsku prisutnost ili interese širom svijeta može prihvatiti ovaj pristup.

Na svakoj lokaciji pokažite postignuća tog centra i tim koji stoji iza njega. U pratećim legendama mogu se istaknuti posebne sitnice ili važne informacije.

NVO-pomoć-karta

Na slici možete vidjeti aktivnosti i napredak Karta pomoći nevladinih organizacija prikazano u obliku karte na početnoj stranici. NGO Aid Map inicijativa je InterAction-a, saveza nevladinih organizacija u Washingtonu, D.C., Informacije koje se odnose na sve projekte organizacije mogu se pristupiti jednostavnim klikom na markere na karti.

Korištenjem jedne slike postići ćete dvije svrhe – očaravanje svjetskog dosega vaše odjeće s jedne strane i pomaganje korisnicima da shvate globalnu prirodu vaše organizacije s druge strane..

MapSVG interaktivni vektor, Google i slike karata

MapSVG dodatak: Stvorite interaktivne karte u WordPressu

Info & DownloadView Demo

Ako želite dodati karte u WordPress na svojoj početnoj stranici, stvarno će bilo koji dodatak za mapiranje raditi. MapSVG nam se sviđa jer nudi mnoštvo fenomenalnih opcija spakiranih u jedan moćan dodatak (saznajte više u našem pregledu). Izvucite karte s Googlea, prilagodite vam boje, uključuje filtre, dodajte mape slika i još mnogo toga. Mape plusa jednostavno je umetnuti na početnu stranicu pomoću jednostavnog kratkog koda MapSVG.

WP Google Maps Besplatno WordPress dodatak

Najbolji dodaci za mapiranje: WP Google Maps

Tražite besplatnu opciju za fantastičnu kartu? Isprobajte WP Google Maps (kojem trenutno vjeruje 400 000+ korisnika) nudi jednostavne opcije za izradu vlastitih Google Maps s prilagođenom temom, markerima, opcijom preko cijelog zaslona, ​​definiranom veličinom (širina, visina, zumiranje), rutama, poligonama i još mnogo toga. Kada ste spremni, lako je umetnuti svoju WP Google kartu na bilo koju stranicu pomoću uključenog widgeta ili kratkog koda.

2. Prikažite putovanja na svojoj web stranici ili blogu

Turističke web stranice i blogovi ne mogu bez karata. Koristite karte na inovativne načine kako biste posjetitelje odveli na virtualni obilazak web mjesta kako bi im pomogli da se odluče na putovanje. Ili ih uplovite u put crtajući lokalne atrakcije s informacijama prepunim informacija. Podijelite informacije o omiljenim mjestima ili mjestima. Možda London Pass, vodič za razgledanje Londona može vas nadahnuti.

london-turističke atrakcije

Dok ste na putovanju, turistički / turistički bloger može upotrijebiti kartu za dodavanje fotografija lokacijama koje posjećuje. Povezivanjem slika na određenim mjestima lako je dijeliti svoje putovanje s prijateljima i obitelji. Jednostavno mogu kliknuti na marker za prikaz slika snimljenih na toj lokaciji.

Fotografije možete dodati i prema datumu kako biste zadržali kronološki trag svog putovanja – neku vrstu gdje sam bio, gdje ću biti snimiti.

Blogeri za putovanja mogu geografski označiti svoje postove, a postovi se mogu crtati duž pređene rute. Ovo će vam poslužiti kao fantastičan dnevnik putovanja za putovanje. Redovni postovi na blogu mogu pratitelje pratiti o napretku koji postižete na svojim avanturama. Ovo je samo jedan od mnogih savjeta za stvaranje nevjerojatnog bloga za putovanja. Ali ako tražite dobar dodatak sa slikovnim iglicama, potražite broj 1 – MapSVG i WP Google Maps obje su fantastične opcije.

3. Locator Locator

Ako imate više prodavaonica širom zemlje ili svijeta, možete ih označiti na karti oznakom i koristiti ih kao Locator trgovina. Dodajte detalje za svaku lokaciju u opisnom prozoru ili skočnom prozoru, omogućite filtriranje po kategorijama ili cijenama ili udaljenostima i pomozite kupcima da pronađu trgovinu koja im je potrebna.

Ako dodatak dopušta dodavanje klastera mjestima na kojima su markeri gusti, gledatelju će se pokazati da ima izbor trgovina koje su mu dostupne na tom lokalitetu.

Levis-trgovina-lokator

Gore navedeno je slika Levi’s Store Locator. Trgovina najbliža korisniku može se pronaći primjenom filtera.

Super Store Finder za WordPress

Pronađivač super trgovine

Info & DownloadView Demo

Jedan od glavnih dodataka za mapiranje u ovoj kategoriji je zasigurno Super Store Finder za WordPress. Karte odgovaraju i kupcima olakšavaju pronalaženje vaših obližnjih lokacija. Administrator značajke olakšavaju upravljanje lokacijama, obavijestima i postavkama. A izrada karata je povjetarac s uključenim editorima povuci i ispusti i intuitivnim mogućnostima prilagodbe.

WP Locator Besplatno Besplatno WordPress dodatak

Trgovina Locator Plus besplatni dodatak WordPress

Lokator WP trgovina uključuje postavke prilagodbe, filtre radijusa i kompatibilnost s popularnim dodacima za prijevod kako bi prilagodili vaše karte vašem jeziku. Tražite više opcija? Pogledajte naš popis najboljih dodataka za lociranje trgovina za sveobuhvatan popis naših najdražih dodataka za mapiranje u ovoj niši.

4. Pronađite parkirna mjesta

Ako se nalazite na prometnoj lokaciji na kojoj je promet prilično težak i teško je pronaći parking, pokušajte pomoću karata na vašoj web stranici pomoći korisnicima da lakše pronađu parkirna mjesta. Ako planirate putovanje u Disneyland, karta u nastavku trebala bi vam pomoći da lako pronađete parkirno mjesto.

parkiranje-na-Disneyland

Dodajte ovu značajku na svoju stranicu s kontaktima i navedite dostupne opcije parkiranja u vašoj lokaciji. Za maloprodajnu trgovinu, veliku bolnicu, zabavni centar, transportni odjel ili sveučilište, dodavanje ove značajke bio bi zaista promišljen dodir. Ako trgovina ima rezervisano parkirno mjesto u blizini, to se može istaknuti i na karti.

Pronašao sam jedan dodatak – dodatak Parkopedia – u WordPress spremištu koji vam može pomoći u tome, iako se nije ažurirao nekoliko godina, pa neću potvrditi njegovu funkciju. Umjesto toga, možda bi bilo bolje upotrijebiti općenitiji dodatak kao što je Mapplic.

Mapplic Custom Custom Interactive Map WordPress dodatak

Prilagođeni interaktivni dodatak za WordPress

Info & DownloadView Demo

Mapplicite možete koristiti za izradu karte bilo čega – gradskog vodiča, lokalnih škola, pa čak i parkirališta ili trgovačkih centara. Odaberite između 15 ugrađenih geografskih karata ili prenesite svoju grafiku. Ovaj napredni dodatak nudi naizgled neograničene mogućnosti za izradu i prilagodbu karata pomoću igle, istaknutih fotografija, slika, dubinskih veza, boja i više.

5. Izgradite Imenik

Izrada karata u središnjem dijelu vaše web stranice dobro funkcionira i za direktorij popisa na lokaciji. Poslovni oglasi, popisi nekretnina, gotovo svaka klasificirana aktivnost može usvojiti ovaj dizajn. Korištena tema trebala bi vam omogućiti kontrolu vlastitih unosa i detalja na karti putem prilagođenih funkcija posta.

imenik

Dodaci poput Sabai Directory dolaze s potpuno interaktivnim kartama. Možete dodati detalje uvrštavanja koji se prikazuju iznad miša iznad oznake. Rezultati pretraživanja mogu se osvježiti kad korisnik povuče kartu, a značajka automatskog dovršetka znači manje upisivanja od strane korisnika. Korisnik uvijek ima mogućnost prebacivanja natrag na prikaz popisa.

Mnogi dodaci omogućuju vam prikazivanje popisa u prikazu karte. Dodajte slike od 360 ° za prikaz popisa nekretnina. Karte se mogu prilagoditi lokalnim poslovnim imenicima.

Dodatak GeoDirectory imenika za WordPress (besplatan i premium)

Dodatak GeoDirectory Imenika za WordPress

Kada je riječ o stvaranju mape koja se temelji na mapi s WordPressom, ne možete pogriješiti s GeoDirectory. Dodatak možete besplatno preuzeti iz skladišta dodataka WordPress, zajedno sa značajkama za stvaranje poslovnog direktorija koji je kompatibilan na većem mjestu, pomoću alata za izradu drag & drop, prednjih dodataka, 15+ widgeta, napredne pretrage, jednostavnih kratkih kodova i podrške za na mnogim lokacijama koje želite dodati. Želite više? Nadogradite na pro i dobit ćete premium podršku uz događaje, globalnu podršku na više lokacija, plaćenu listu, geolokaciju, integraciju BuddyPressa, Facebook veze i još mnogo toga.

6. Predstavite nadolazeće događaje

Karte mogu biti blagoslov za web mjesto koje provodi događaje na više lokacija i mjesta – bilo to svečanost na lokalnom školskom događaju ili nešto veliko poput Olimpijade. Sudionici mogu vidjeti događaje u prikazu karte.

EventON WordPress Dodatak za kalendar događaja

eventon

Info & DownloadView Demo

EventON je poprilično standardni dodatak za obavljanje posla. Koristite ga za prikaz lokacija i uputa događaja. Korisnici mogu upisati adresu kako bi dobili upute. Oni mogu pratiti događaj i lokaciju. Kad korisnici kliknu marker na karti, u info prozoru mogu vidjeti naslov, mjesto i vrijeme povezano s događajem. Možete posjetiteljima pružiti i vezu za kupnju karata.

7. Prikaži prijavljene korisnike

Ako imate web mjesto sa članstvom ili pretplatom, zašto ne biste upotrebljavali Google karte za prikaz lokacije i gustoće vaših registriranih korisnika. Ovo je sjajno, posebno na društvenim web lokacijama poput onih koje se pokreću na BuddyPressu.

korisnički karta

Možda bi bilo dobro pokazati i broj trenutno prijavljenih korisnika na mreži. Broj posjetitelja u stvarnom vremenu iz različitih regija koji je vidljiv drugim korisnicima može zatražiti mnogo više iz tih regija da se prijave. Ova suptilna čvrsta prodaja može povećati vaše pretplate za samo jedan ili dva koraka.

GEO My WP Besplatno WordPress Locator dodatak

GEO My WP Besplatno WordPress Locator dodatak

Ovaj besplatni dodatak uključuje mnoštvo značajki geolokacije za vrste postova, pretraživanje u blizini, trenutnu lokaciju i još mnogo toga. Najvažnije je da se ona integrira s BuddyPress-om i omogućava korisnicima da dodaju svoju lokaciju svom korisničkom profilu. Korisnici mogu tražiti članove u blizini, što je ovo sjajan dodatak društvenim web mjestima koja se temelje na članicama za mamine grupe, suradnike, alumni suradnike, vođenje grupa i još mnogo toga.

8. Bonus ideje

Najočitija upotreba karte je dodavanje iste na kontaktnu stranicu kako bi pokazalo svoju lokaciju i upute do vas. Dopustite posjetiteljima da upotrebljavaju svoju kartu karte kao početnu ili završnu točku za upute.

Web lokacije s nišama također mogu koristiti mape na maštovite načine:

  • logistika web stranica ili rent-a-car web stranica ili web mjesto koje vodi turiste po lokalnim atrakcijama može pomoću karata odrediti udaljenost između dviju točaka i iscrtati najkraću rutu. Na karti označite područja na kojima se vrši isporuka vrata. Obilasci vožnje, traženje mjesta duž rute, mjesta na kojima vozač može predahnuti mogu se zamisliti u korist korisnika web mjesta.
  • Napraviti postovi što se više odnosi na čitatelje, blogeri ih mogu povezati s mjestom na karti. To se može postići spajanjem lokacija karte s vašim postojećim kategorijama i oznakama.
  • povezati vijesti priložen na raznim mjestima na karti. Web stranice novina ili časopisa često koriste karte kako bi pružile kontekst priči o kojoj izvještavaju.
  • Taksi tvrtke mogu svojim kupcima dati mogućnost izračuna vozovnica i ruta na Google karti.
  • Ako je vrijeme vaš posao, vremenske prognoze i prevladavajuće vrijeme može se prikazati na karti.
  • Web lokacija za igre može sadržavati mjesto na temelju lokacije screengrabs i videozapisima pružiti pravi osjećaj igri entuzijastima igara.

Da zaključimo našu maštu bilo je dodavanje karata WordPressu

Dakle, vidite da karte ne trebaju biti dosadne dosadne stvari o kojima ćete govoriti samo kad se izgubite. Možete ih koristiti na mnogo kreativnih i snalažljivih načina za dodavanje korisnosti i pouzdanosti vašim web stranicama.

Imate li više primjera kako dodajete karte u WordPress? Voljeli bismo čuti o tome – samo nam ostavite komentar u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me