Kako zakazivati ​​skupno WordPress postove

Kako zakazivati ​​skupno WordPress postove

Mislim da ćete se složiti kad kažem: funkcija rasporeda u WordPressu pravi je spasitelj života. Lako možete zakazati postove, stranice, pa čak i proizvode WooCommerce za budući datum, što vam štedi mnogo vremena koje možete usmjeriti na pokretanje prometa i rast bloga.


Kada imate samo jedan post, stranicu ili proizvod, zakazivanje je jednako jednostavno kao i postavljanje budućeg datuma objave u uređivaču WordPressa. Slika ispod prikazuje vam zadani WordPress planer na djelu.

zadana značajka rasporeda za WordPress post

Ako imate više postova, recimo da vodite blog s više autora, zakazivanje svakog posta pojedinačno može pojesti veliki dio vašeg vremena. Ako želite reciklirati stare postove, zadržati svoj blog u potrazi svježe, uređivanje datuma objave za svaki post može biti zastrašujući zadatak, tim više ako imate stotine postova.

Što učiniti?

Možete se obratiti automatiziranom rasporedu velikih količina kako biste uštedjeli dan. I što trebate skupno zakazati svoje WordPress postove? Besplatno Dodatak automatskog planiranja posta.

U današnjem postu detaljnije ćemo pogledati značajke koje Auto Planer posta postaju savršenim dodavanjem skupno planiranja za WordPress.

Dodatak vam pomaže da zakažete postove odjednom, tako da možete nastaviti raditi sa blogom čak i dok ste na odmoru. Uz to, omogućuje vam uređivanje objavljenih datuma svojih postova i na taj način možete održati blog svježim.

Skupno planiranje također je savršeno za vođenje promotivnih kampanja tijekom svečanih sezona i praznika. Kao što je rečeno, popijte šalicu kave i pustite Auto Post Scheduler na test.

Ne odlazite bez dijeljenja misli u dijelu s komentarima na kraju.

Kako instalirati program za automatsko postavljanje postova

auto post planer wordpress dodatak

Auto Post Scheduler je besplatni dodatak dostupan u spremištu dodataka WordPress. Možete preuzeti, instalirati i koristiti ovaj dodatak u ovom trenutku, bez plaćanja desetke.

Ako vam trebaju još više opcija, programer nudi premium verziju poznatu kao WP Auto Poster na Codecanyonu. Premijska verzija košta 25 dolara u trenutku pisanja.

wp auto poster

Za ovaj post koristit ćemo besplatnu verziju. Kao što je rečeno, započnimo s postavljanjem dodatka na vašu WordPress stranicu.

Instaliranje automatskog planiranja postova

Prijavite se na WordPress nadzornu ploču i otvorite navigaciju do Dodaci> Dodaj novo kao što je prikazano na slici ispod.

dodavanje novog WordPress dodatka

Zatim u okvir za pretraživanje ključne riječi upišite “Auto Post Scheduler”, a zatim pritisnite Sada instalirati gumb kao što ističemo na sljedećoj snimci zaslona.

instaliranje dodatka za automatsko planiranje postova na nadzornu ploču administratora WordPress

Nakon toga, kliknite gumb Aktivirati gumb kako bi se lopta kotrljala kao što dolje detaljno opisujemo.

aktiviranje dodatka za automatsko planiranje posta

Nakon aktiviranja, dodatak Auto Post Scheduler spreman je za upotrebu, samo moramo konfigurirati nekoliko opcija.

Kako to radiš?

Čitajte dalje kako biste naučili kako konfigurirati dodatak Auto Post Scheduler bez razbijanja znoja.

Kako konfigurirati dodatak za automatsko planiranje oglasa WordPress

Sada kada je dodatak Auto Post Scheduler aktivan na vašoj web stranici, pogledajmo ispod haube i otkrijmo zašto dodatak ima samo Kritike s 5 zvjezdica na WordPress.org.

pregledi auto rasporeda

Odlične kritike na stranu, prepustimo se poslu.

Dođite do Postavke> Automatski planer posta kao što ističemo na slici ispod.

pristup automatskom planeru posta

To vas vodi do nadzorne ploče administratora automatskog postavljanja oglasa kao što je prikazano na donjoj slici.

mogućnosti automatskog planiranja postova

Sasvim jednostavna nadzorna ploča, zar ne mislite? Volim jednostavnu administracijsku ploču koja se usredotočuje na ono što je važno. Zaslon s opcijama automatskog planiranja posta draga je za upotrebu jer sve što trebate je samo jedan klik. Samo pokažite i kliknite i vaš je posao završen!

Prije nego što učinite bilo što drugo, odvojite vrijeme kako biste se upoznali s dostupnim opcijama. Ispod je sažetak dostupnih opcija počevši od vrha.

Izlazni gumbi

mogućnosti administratora automatskog posta

Kao što je prikazano na gornjoj slici, na samom vrhu administrativnog zaslona dobivate četiri istaknuta gumba. Prvo, imate Forum za podršku gumb koji vas vodi do Forum za podršku automatskog planiranja posta na WordPress.org – gdje možete dobiti besplatnu podršku. Drugo, imate Ostavite recenziju gumb koji vas, očito, vodi u odjeljak s recenzijama na WordPress.org.

Treće, imate Trenutna Karma samo 1 USD gumb koji vas preusmjerava na stranicu za doniranje PayPal-a, omogućujući vam podršku Auto Planer posta. Možete jednokratno davati ili mjesečno davati potvrdnim okvirom kao što je prikazano u nastavku.

Četvrto, imate WP Auto Poster gumb koji preusmjerava na premium verzija. WP Auto Poster je u potpunosti prepravljen s više značajki, neograničenim nizovima pravila i potpunom podrškom za premium.

Omogući automatsko planiranje postova

Čak i nakon aktiviranja dodatka, imajte na umu da planer morate omogućiti pomoću Omogući automatsko planiranje postova gumb kao što je prikazano u nastavku.

omogućiti gumb automatskog planiranja postova

Preporučujemo da planer omogućite samo nakon konfiguriranja vaših mogućnosti. Ako odmah omogućite planer, morat ćete raditi sa zadanim postavkama. Ako zadane opcije djeluju za vas, idite udesno i kliknite na Omogući automatsko planiranje postova. Međutim, ako želite konfigurirati program Automatskog planiranja postova, pročitajte dalje kako biste saznali više o svakoj opciji.

Opcije automatskog planiranja posta

U ovom ćemo dijelu pregledati svaku opciju, tako da možete u potpunosti iskoristiti snagu dodatka Auto Post Scheduler.

Automatski raspored objave

raspored automatske objave

Prvo u redu je Automatski raspored objave gore prikazana opcija, koja vam omogućuje postavljanje automatskog rasporeda objavljivanja. 24 sata je zadana vrijednost, što znači da ćete automatski objavljivati ​​jedan post dnevno. Ako želite, primjerice, objavljivati ​​dva postova, vrijednost morate promijeniti u 12 sati. Trebate objaviti četiri djela dnevno, promijeniti vrijednost na šest sati i tako dalje.

Ponovno pokrenite Publish?

ponovno pokretanje na opciji objavljivanja

Drugo, imate Ponovno pokrenite Publish? potvrdni okvir, koji vam dobro dolazi ako želite objaviti stare postove. Označavanjem okvira objavljuju se već objavljeni postovi. U osnovi, ova opcija vam pomaže da svoj blog učinite svježim automatskim objavljivanjem svojih postova.

Počnite odgoditi zakazivanje

mogućnost odgode početka zakazivanja

Treće, imate Počnite odgoditi zakazivanje, što vam pomaže da odredite odgodu prije nego što vaš prvi zakazani post krene uživo. Zadana vrijednost postavljena je na nulu (0), što znači – ako omogućite Auto Scheduler Auto – vaš prvi zakazani post bit će odmah objavljen. Možete odgoditi početak u sekundi, satima ili danima, što znači da imate apsolutnu kontrolu nad vremenom objavljivanja svojih postova.

Ograniči čekove na ove vrste pošta

Onda imamo Ograniči ček na ove vrste pošta opcija. Ova opcija omogućuje vam odabir vrsta posta koje želite zakazati. pošta je zadana vrijednost, ali možete dodati druge vrste posta u odabir. Kako? Jednostavno držite SHIFT utipkajte tipkovnicu i odaberite sve vrste posta koje želite automatski zakazati.

Ograničite provjeru na postove u ovim kategorijama

Slijedi Ograničite provjeru na postove u ovim kategorijama, koji vam omogućuje odabir kategorija koje želite zakazati. Prema zadanim postavkama odabrane su sve kategorije, ali uvijek možete isključiti koju god kategoriju želite. Da biste dodali kategorije u svoj izbor, jednostavno držite SHIFT tipku na tipkovnici i odaberite željene kategorije.

Ograničite provjeru na postove ovih autora

Slično tome, možete odlučiti automatski zakazivati ​​postove od određenih autora. Automatski program za planiranje podrazumijeva sve autore. Bilo kojeg autora možete uključiti / isključiti po volji, ponovno pritiskom na SHIFT ključ za odabir.

Ograničite provjeru na postove s pretraživanjem ključne riječi

Uz to možete zakazivati ​​postove po ključnim riječima. Prema programeru, ako se izrazite ispred crtice, bit će isključeni postovi koji odgovaraju tom terminu. Na primjer, “Ivan -Malkovich” će vraćati postove koji sadrže “John”, ali ne i “Malkovich”. Shvaćaš? Strašno, idemo dalje.

Ograničite čekove na određene dane

Nakon toga, imate Ograničite čekove na određene dane opcija koja vam nudi veliku kontrolu nad vremenom objavljivanja. Ova vam opcija pomaže da odredite vremenski raspon u kojem će se vaši postovi objavljivati ​​svakog dana. Morate unijeti vremenski raspon u 24-satnom formatu.

Shvaćate li kako gornja opcija funkcionira? Evo primjera. Recite da želite objaviti zakazane postove između 8:00 i 17:00 ponedjeljkom, u ponedjeljak ćete unijeti 0800-1700. Ako želite objavljivati ​​zakazane postove između 6:00 i 13:00 utorkom, u utorku ćete unijeti 0600-1300 i tako dalje.

Ne planirajte termine

Ako želite preskočiti određene datume, program Auto-Planer nudi vam samo onu mogućnost koja vam je potrebna. Ne planirajte termine gore prikazana opcija omogućuje vam odabir datuma koji ne želite zakazivati ​​postove. Dodatak podržava sljedeće formate: d-m-Y (npr. 17-06-2019), d-m (npr. 17-06), M (npr. 06) i d (npr. 17. svakog mjeseca).

Statusi koji ispunjavaju uvjete

Zatim jednostavno možete odabrati status posta za provjeru. Imaš Skice, čekaObjavljeno objavite statuse iz kojih možete odabrati. Ako odlučite nacrti, postovi sa statusom skice provjerit će se za objavljivanje. Ako odlučite U tijeku, postovi na čekanju bit će provjereni za slanje. A ako odlučite Objaviti, objavljeni postovi provjerit će se za recikliranje.

Dodatne mogućnosti recikliranja posta

Do dna dobijate više opcija pomoću kojih možete kontrolirati kako reciklirate svoje postove, kako je gore prikazano.

Opcije za uklanjanje pogrešaka i zapisivanja

Hapo chini kabisa (što znači na samom dnu), imate mogućnosti zapisivanja i uklanjanja pogrešaka, koje su korisne kod rješavanja problema. Pogledajte sliku ispod.

Spremanje opcija

Jednom kada odaberete željene opcije, jednostavno kliknite gumb Opcije ažuriranja gumb kao što ističemo u nastavku.

spremanje opcija automatskog planiranja postova

Omogućavanje automatskog planiranja postova

Na kraju, i pod pretpostavkom da niste omogućili Automatski planer posta, kliknite ikonu Omogući automatsko planiranje postova gumb kao što je prikazano u nastavku.

Nakon što omogućite dodatak Auto Post Scheduler, trebali biste vidjeti detalje koje smo istaknuli u grafičkoj slici ispod.


Kao što smo danas naučili, skupni zakazivanje WordPress postova je komad torte. Svatko tko može instalirati WordPress dodatak može postaviti Auto Scheduler Auto Post i započeti skupno raspoređivanje WordPress poruka poput profesionalaca. Sve što trebate učiniti je sjetiti se stvaranja sadržaja!

Planirate li skupno zakazivanje svojih WordPress postova drugačijom metodom? Ili imate pitanja ili prijedloge? Molimo podijelite s nama u odjeljku za komentare u nastavku.

Bilješka: Ovaj je post ažuriran kako bi istaknuo dodatak Automatskog planera. U originalnom postu iz 2015. upotrijebljen je dodatak Skica za planove koji više nije podržan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me