Kako svoje WordPress web stranice učiniti prijateljskijim

Kada ste u načinu stvaranja ideja prije nego što zapravo sjednete i radite na novoj web lokaciji, lako se malo izgubiti. Uostalom, suočili ste se s milijun različitih mogućnosti i sve izgledaju fenomenalno. Primamljivo je baciti sve i kuhinjski sudoper na neko mjesto samo zato što možeš. I iako s onim na vlastitoj web lokaciji s domaćinom nema ništa loše za pokretanje testova, za klijentske web stranice to možda nije dobar pristup.


Ako sam naučio bilo šta o upotrebljivosti interneta, to je definitivno manje. A ako želite zadržati posjetitelje na vašoj web lokaciji, morate razmišljati o iskustvu krajnjeg korisnika od samog početka. To znači da se vraćate kada razmišljate o konceptu i osnovnom izgledu web lokacije. Korisničko iskustvo nešto je što izravno utječe na to kako posjetitelji komuniciraju na vašoj web lokaciji i u velikoj mjeri određuje hoće li se držati dovoljno vremena za konverziju. Evo nekoliko načina na koje možete osigurati da fokus ostane na korisničkom iskustvu tijekom faza dizajna i razvoja.

Razmislite o svojim postavkama web mjesta

Iako neće svaki klijent koji ikada dobije razmišljati točno onako kako vi radite, može biti korisno da se povučete od osobnih preferencija kada razmišljate o dizajnu web mjesta. Napokon, kako se osjećate kada gledate web mjesto igra veliku ulogu u načinu na koji primate njegov sadržaj. Isto vrijedi i za vaše idealne posjetitelje web mjesta. Nekoliko univerzalnih postavki uključuju:

Tekst koji se može skenirati

Čak i ako imate puno za reći, loše je pretrpati posjetitelje tonom teksta. Barem, ne od nje gustih blokova. Tekst treba biti skeniran, što upravo tako zvuči: kratki odlomci, obilje podnaslova i popisa te upotreba slika na svakoj stranici. Ovo razbija blokove teksta koji bi u protivnom mogli posjetiteljima prelistati pogled.

Bijeli prostor

Rekao sam to jednom i opet ću reći: manje je više. Izraditi web lokaciju namijenjenu korisniku znači razmišljati o njezinu cjelokupnom dizajnu i to uključuje tamo gdje odlučite ne za postavljanje predmeta. Zdrava količina bijelog prostora oko teksta i slika pruža posjetiteljima malo prostora za disanje. Također im omogućuje bolje obrađivanje onoga što gledaju i čini sadržaj preglednijim.

Izbori fontova

google-fontovi-wordpress

Držat ću ovo jedno jednostavno i jednostavno: ne upotrebljavajte teško čitljive fontove. Preskočite kovrčave znakove i skriptu. Držite se jednostavnih fontova koji su univerzalno prepoznati u svim vrstama preglednika. A ako želite biti dobri i sigurni da će vaši posjetitelji imati najbolje moguće iskustvo, integrirajte Google fontove u svoju web lokaciju. To se lako postiže kroz WP Google Fontovi uključiti.

Prepoznatljive (i radne) veze

Dovoljno jednostavno: osigurajte da se lako pronalaze veze u tijelu vaših postova i drugdje. Trebaju biti podvučene barem ili drugačije boje od teksta teksta. Isto tako, provjerite rade li sve veze. Jedna od najvažnijih frustracija koje posjetitelj vaše web stranice može doživjeti je neispravna veza, pa nemojte to dopustiti! Prekinuta provjera veze dodatak može spriječiti to i osigurati da korisnik klikne doći do vašeg željenog odredišta.

Istraživanje industrije

Drugi aspekt korisnosti na koji morate obratiti pažnju je relevantnost industrije. To ima veze sa dizajnom kao i prethodni atributi, ali puno teže na očekivanju nego išta drugo. Očekivanja posjetitelja razlikuju se od industrije do industrije i tih stvari morate biti svjesni od pokretanja posla.

Na primjer, recimo da gradite web lokaciju za nekretnine. Potencijalni posjetitelj web lokacije za prodaju nekretnina očekivao bi da će tema web lokacije izgledati na određeni način i da uključuje određene funkcije poput povezivanja s MLS-om, virtualnih obilazaka i tako dalje. Iako ne morate uvijek ostati “unutar okvira” u pogledu estetike dizajna, imperativ je da na web mjesto uključite odgovarajuće funkcije povezane s određenom industrijom. Inače, vi stojite da zbunite posjetitelje u najboljem slučaju i otuđite ih u najgorem slučaju.

Pomislite na navigaciju

Korisničko mjesto za WordPress lako će pronaći i koristiti navigaciju. Kao takav, ne biste trebali pokušavati biti previše kreativni s rukovanjem izbornicima. Padova koji se spuštaju na još više padova neće vas učiniti prijateljima. Izbornici koji su tu negdje nagurani učinit će da posjetitelji nepotrebno rade na pristupu vašem sadržaju. Ovo nije nešto što želite učiniti. Umjesto toga, navigacijske menije postavite na istaknuto mjesto – obično uz vrh stranice ili na lijevoj strani.

Također biste trebali osigurati da vaša web lokacija ima lako dostupnu traku za pretraživanje. Opet, nemojte otežavati nego posjetiteljima da pronađu sadržaj koji traže.

Google-mapa

Konačno, provjerite ima li vaša web stranica sitemap. Iako to neće nužno utjecati na korisničko iskustvo, web stranice će pretraživačima olakšati čitanje web mjesta, što mu pomaže da se rangira više, a zauzvrat potiče više prometa. Google Sitemap dodatak je dobar izbor jer olakšava izradu karte web mjesta za Google Webmaster Tools.

Razmotrite upotrijebljene uređaje

Ključna komponenta prilagođavanja korisnicima uključuje prepoznavanje kako će ljudi pristupiti vašoj web lokaciji s različitih uređaja. Odabirom odgovarajuće teme rješavat ćete ovaj problem u jednom potezu. Na taj ćete način biti sigurni da će web mjesto izgledati onako kako ste namjeravali na pametnim telefonima, tabletima i stolnim računalima. Navigacijski elementi uvijek će biti iznad preklopa za lak pristup, a gumbi će biti odgovarajuće veličine za uređaj na kojem se gleda. Slike će se prilagoditi zaslonu pri ruci. Odgovornost je način na koji će vaše web mjesto učiniti što prijateljskijim korisnicima.

Optimizirajte za brzinu

tinypngKako brzo učitavanje stranica na vašoj web lokaciji također utječe na ukupnu prijateljsku korisnost. Na primjer, ako se web mjesto sporo učitava, ali posjetitelj već točno zna što bi trebao kliknuti da bi stigao kamo treba ići, posjetitelj bi u međuvremenu bio vrlo frustriran. Dakle, koristite neki zdrav razum. Izbjegavajte ogromne slike i / ili ih komprimirajte pomoću alata poput TinyPNG i Smush. Ovi alati značajno će smanjiti veličinu slikovnih datoteka.

Da biste smanjili vrijeme učitavanja na cijelom web mjestu, možete upotrijebiti dodatak za predmemoriranje poput W3 Ukupan predmemorija da se i stvari ubrzaju.


Mnogi od gore navedenih savjeta su standardne najbolje prakse za web koje biste trebali koristiti bez obzira na platformu na kojoj gradite web mjesto. Međutim, WordPress CMS pojednostavljuje izradu web-mjesta koja je više prilagođena korisnicima zahvaljujući nekim svojstvenim osobinama i mogućnosti proširenja svojih značajki pomoću dodataka. Budući da možete ponuditi dosljedno korisničko iskustvo sigurno je da ponavljate kupce i preporuke.

Koje atribute povezujete s web lokacijama za koje smatrate da su korisni? Što mislite, što su obavezni? Ako mislite da sam nešto propustila ili jednostavno želim ponuditi svoja dva centa, slobodno to učinite u komentarima. Uvijek smo nestrpljivi kad čujemo što imate reći!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me