Kako svoj WordPress blog pretvoriti u posao

 1. 1. Kako zaraditi novac blogom WordPressa
 2. 2. Kako zaraditi prodajući WordPress proizvode i usluge
 3. 3. Trenutno čitam: Kako svoj WordPress blog pretvoriti u posao

Dobrodošli u završni post u našem načinu zaraditi novac od WordPress serije! Vrijeme je, zar ne? Već smo opisali kako možete ostvariti prihod od svog WordPress bloga kao podružnice i kao kreativca. Sljedeći korak je briga o svim ostalim stvarima koje je potrebno učiniti da bi vaš blog postao punopravan posao.


Prije početka želimo samo pojasniti: nismo pravnici ili javni računovođe. Ne dajemo vam pravne ili financijske savjete. Jednostavno dijelimo korake koje smo poduzeli za pokretanje našeg posla, kao i nekoliko savjeta o tome što je za nas djelovalo. Preporučujemo da odvojite dovoljno vremena za samostalno istraživanje i eventualni razgovor sa stručnjakom prije nego što donesete bilo kakvu odluku.

Stvorite marku

Stvorite marku

Prilikom stvaranja tvrtke ili bloga morat ćete razmisliti o tome kakav želite da bude vaš ukupni brand. To uključuje niz faktora, naime:

BRAND

ime, pojam, dizajn, simbol ili bilo koje druge značajke koje identificiraju dobro ili uslugu jednog prodavatelja za razliku od onih drugih prodavača

Odabir imena

Prvo morate smisliti ime za svoju tvrtku. Ovo bi moglo biti vaše vlastito ime ako vodite tvrtku u kojoj ste glavna značajka – poput Chris Lema i Carrie Dils.

Alternativno, možete pronaći drugo ime, iako predlažemo da stvorite ime na temelju vaše niše. I istina da se kaže – ime vaše tvrtke moglo bi se spustiti na ona imena domena koja su još uvijek dostupna. To se dogodilo kad smo odabrali WPExplorer. Sjeli smo za naš stol i jednostavno nastavili tipkati kombinacije WP-a i drugih riječi u registar GoDaddy. WPExplorer je bio dostupan, djelovao je, a ispada da je bio savršeno pogodan za našu marku.

Izrada logotipa

Jednom kada dobijete ime, trebate odlučiti želite li sliku dobiti s njom. Mnoge tvrtke jednostavno koriste svoje ime kao logotip. Ako želite ići ovom rutom, možda biste željeli uzeti u obzir Googleov font ili događaj premium fonta (poput onih iz Typekit, ili dostupno na tržištima dizajna poput Creative Market-a) radi dodavanja malo vizualnog interesa.

Ako želite stvoriti logotip slike, postoji niz sjajnih opcija. Imamo cijeli članak o proračunskim mogućnostima za stvaranje logotipa za vaše web mjesto. Ili biste mogli dati Kupite besplatni graditelj logotipa pokušaj.

Kada smo kreirali naš logo zaključili smo da želimo izravno raditi s dizajnerom. Tako da smo potrošili tone vremena na Dribbble-u istražujući logotipe. Našli smo Stevan Rodić i apsolutno volimo kako se pokazao naš logotip. Malo smo promijenili boje kad smo napravili naš veliki redizajn prije nekoliko godina, ali teleskop je poprilično ostao isti (u stvari – volimo ga toliko da smo ga čak dodali u FontAwesome).

Odabir dizajna web stranice

Za stvarno povezivanje svih različitih elemenata vašeg branda trebat će vam odabrati sjajan dizajn web stranice. Baš kao i većina stvari u životu, imate i par opcija.

Vaša prva mogućnost je koristiti temu. Da biste imali najvišu kontrolu nad izgledom vaše web stranice, predlažemo višenamjensku temu s puno opcija za prilagodbu kao i graditelj stranica. Naravno da bi nam se svidjelo ako biste isprobali našu Total WordPress temu jer je to zaista jedna od najpopularnijih tema na webu. Ali postoje brojne sjajne WordPress teme dostupne za svaki proračun. Tema je jednostavna za postavljanje, a većina sadrži sjajnu dokumentaciju, tako da lako možete brzo postaviti svoje novo oblikovanje dizajna (Total ima čak i ugrađeni demo uvoznik tako da možete uvesti uzorke podataka u samo nekoliko klikova).

Vaša druga mogućnost je imati prilagođeni dizajn kreiran samo za vašu web lokaciju. Ako ste programer (sretan je što imamo AJ i on je sjajan), ne morate trošiti ni trunku. Možete prilagoditi vlastitu temu koja je, kroz proširenje, izvrstan prikaz vašeg branda. Ako niste programer, prilagođena tema i dizajn vjerojatno će vas koštati prilično velike promjene. Izgovorene teme mogu koštati od nekoliko tisuća do nekoliko desetaka tisuća dolara, ali prilagođena tema znači da će vaša web stranica izgledati točno onako kako želite. Isprobajte web lokaciju poput oDesk, honorarac ili možete pitati neke od svojih omiljenih programera tema jesu li dostupni.

Učinite to službenim

Učinite svoje poslovanje službenim

Nakon što ste shvatili da vaš branding predstavlja sljedeći veliki korak je da vaše poslovanje postane službeno. Ovisno o državi, državi i gradu u kojem živite, ti koraci se mogu razlikovati, ali barem vam možemo dati uvid u to što smo učinili.

Formiranje vašeg poslovanja

Kad odlučite da je vrijeme za legalno pravljenje tvrtke, četiri su vrste koje ćete najvjerojatnije odabrati:

 • Jedino vlasništvo
 • Partnerstvo
 • Društvo sa ograničenom odgovornošću (LLC)
 • S ili C Corporation

LegalZoom ima sjajnu stranicu na kojoj možete saznati više o različitim vrstama poslovanja i odabrati što je za vas. Zapravo smo pronašli LegalZoom tokom istraživanja i upotrijebili smo ih za podnošenje zahtjeva kao LLC. To nam je uspjelo jer smo mogli funkcionirati kao partnerstvo, ali zadržati poslovne i osobne financije potpuno odvojeno.

Kada kreirate svoje poslovanje putem tvrtke LegalZoom, također imate mogućnost unajmiti tvrtku Registrirani agent kroz njih. Vaš agent je poput srednjeg čovjeka – ako ćete ikada trebati služiti ili primati pravne dokumente, uskočit će i pomoći pružiti prijateljsko lice (to nije vaše). Uz to, uz registriranu agencijsku pretplatu od LegalZooma imat ćete i pristup korisnom kalendar poštivanja da budete sigurni da nikad ne propustite rok.

I dok ste na tome, možda biste željeli razmisliti podnošenje zaštitnog znaka svoje ime ili logotip. To štiti buduću upotrebu vašeg imena, kao i vaša prava na upotrebu vašeg imena ili logotipa tvrtke u URL-ovima domena, računima društvenih medija, medijima i više.

Vađenje papira

Nakon što ste stvorili svoju tvrtku, morate je registrirati u skladu s vašim lokalnim sjedištem. Za one koji su u SAD-u to obično znači prijavu u saveznoj, saveznoj državi, gradu i možda uredu vaše županijske vlade.

Morat ćete se registrirati za Identifikacijski broj poslodavca (EIN) sa saveznom vladom. Ovo je u osnovi broj socijalnog osiguranja za vašu tvrtku. To je ono što ćete koristiti u porezima na poslovanje, obrascima W-9, obrascima 1099-Misc i svim papirologijom potrebnom za registraciju bilo gdje drugdje. Ako ste samostalni poduzetnik, imate mogućnost koristiti vlastiti broj socijalnog osiguranja na vašim poslovnim dokumentima ili se registrirati za EIN. Uistinu bismo potaknuli nova poduzeća da odvoje vrijeme za dobivanje EIN-a, samo ako privatne vaše podatke ostanu privatne. LegalZoom olakšava ovo, jer ako se dobro sjećam ovi su dokumenti uključeni u paket (samo ih prijavite i pošaljite poštom).

Ako je vaša tvrtka kreirana, morat ćete se i registrirati za Licenca državne tvrtke. Mnoge države sve ove informacije stavljaju na raspolaganje na mreži (Nevada na primjer, čak imate i super lagan internetski poslovni portal da biste pojednostavili stvari) ili se obratite tvrtki LegalZoom za malo više pomoći. Obično navodi podatke o vrsti posla koji poslujete, članovima organizacije, popisu menadžera, imate li zaposlenika itd..

Ako se još više približite kući, trebat će vam i Gradska i / ili županijska poslovna licenca također. Predlažemo da prvo nazovete vaš županijski ured kako biste vidjeli trebate li se registrirati kod njih kao i grad iz kojeg poslujete. Gdje se nalazimo potrebna nam je samo gradska licenca i mogu preskočiti županijsku, ali u dan kad smo bili u Kaliforniji, trebali smo se registrirati s obje strane.

Uz ove licence možda ćete morati predati još dozvola i dokumenata kako biste obuhvatili i druge aspekte vašeg poslovanja koji nisu na mreži. Ako imate zaposlenike, službena vozila ili fizičke prodavaonice (zdravo odobrenje policije i vatrogasne službe), to su sve dodane dozvole morat ćete ugledati. Na primjer, zatražili smo dozvola za stanovanje kod kuće u Kaliforniji otkad je u našem domu ured. Provjerite web mjesta o svojoj državi i lokalnim vlastima, nazovite ih ili čak unajmite odvjetnika ako želite biti sigurni da ste učinili sve kako treba.

Zapošljavanje zaposlenika i freelancera

S vašim poslovanjem i poslovanjem možda ćete trebati pomoć. Prije nego što objavite pomoć u potrazi za pomoć, razmislite o tome da li ste na tržištu da vam zaposlenici ili freelanceri pruže pomoć.

zaposlenik radi za vas, postavlja zadatke, koristi vašu opremu / resurse, djeluje unutar vašeg rasporeda, plaća se po satu ili po plaći i prima pogodnosti tvrtke (naknade, osiguranje, radnici itd.). Ako imate zaposlenike morat ćete sakupljati obrasce W-4, izdavati W-2 obrasce, organizirati mirovine i zdravstvene beneficije među obiljem drugih zakonskih zahtjeva. Glavne prednosti zapošljavanja uključuju sposobnost kontrole korištenog načina rada i rasporeda. Zaposlenici su produžetak vas samih.

Freelancer (ili neovisni ugovaratelj) radi za sebe, određuje vlastiti raspored, plaća se po ugovoru i nema nikakve beneficije. Morate izdati 1099-Misc bilo kojem dobavljaču koji je državljanin ili stanovnik SAD-a koji ste platili 600 USD ili više u poreznoj godini. Ovo je jednostavan obrazac koji možete preuzeti u bilo kojoj trgovini uredskog materijala u siječnju. Prednosti zapošljavanja freelancera uključuju mogućnost zapošljavanja stručnjaka po projektu, a uštedjet ćete malo novca i puno vremena jer vam nije potrebno pružiti pogodnosti.

Pažljivo razmislite što vaše pojedinačno poslovanje zahtijeva prije nego što bilo koga zaposlite. Obavezno napravite vlastito istraživanje ili razgovarajte sa stručnjakom o zakonskim i poreznim zahtjevima na vašem jeziku kako biste dodali nove članove u svoj tim (na primjer – Nevada ima državne zakone o radu, izmijenjeni državni porez na poslovanje, zakone o osiguranju za slučaj nezaposlenosti i radnike kompenzacijsko osiguranje koje stupa na snagu ako zaposlite zaposlenika).

Računovodstvo i porezi

Voditi vlastiti posao je sjajno jer morate biti svoj šef i sami napraviti svoj raspored. Ali kad je vaš posao, vi ste i vi zaduženi za financije, proračune i, naravno, izvještavanje i poreze.

Važno je voditi dobru financijsku evidenciju za vaše poslovanje. Ovisno o tome koliko su vaše financije komplicirane, možda ćete se moći nositi sa sobom računovodstveni softver kao što su QuickBooks ili Kadulja. Ali postoje prednosti zapošljavanja profesionalaca. Kada zaposlite svog knjigovođu ili prođete kroz usluge poput Klupa ili lokalnoj računovodstvenoj tvrtki uklanja stres, oslobađajući više vremena i usredotočite se na ono što najbolje radite.

Osim općeg računovodstva, tu su naravno uzeti u obzir i porezi. Ako ste u SAD-u, morat ćete je podnijeti savezni porezi a najvjerojatnije državni porezi za vaše poslovanje. Ovisno o tome što prodajete i gdje, možete imati varijantu porez na promet dospijevaju svaki mjesec ili tromjesečje. IRS ima sjajan stranica male tvrtke koji sadrži mnogo informacija o kojima trebate pročitati, no evo nekoliko uobičajenih poreznih obrazaca koje predajemo na kraju svake godine samo da bismo vam dali ideju:

 • 1099-Razno: Morate ih poslati poštom neovisnim dobavljačima (koji se nalaze u SAD-u) kojima je na kraju svake fiskalne godine isplaćeno više od 600 USD.
 • 1065 plus raspored K-1: Za LLC preduzeća koja posluju kao partnerstvo podnijet ćete porezni obrazac za poslovanje s ovim obrascem. Raspored K-1 u obrascu koristi se za izvještavanje o prihodima partnera.
 • Porez na upotrebu potrošača: Ovo je lokalni obrazac koji koristimo u Nevadi i arhiviramo nakon svake fiskalne godine. Koristimo ga za prijavu prodaje materijalne robe (dužni smo predati čak i mislili da je nemamo – i da, razgovarali smo s poreznom upravom našeg grada da budemo 100-postotni sigurni).

Neka bude bolje

Poboljšajte svoje poslovanje: nastavite biti bolji

Nakon što pokrenete posao, možete započeti s poboljšanjima. Postoji mnogo načina za rast i poboljšanje poslovanja, ali evo samo nekoliko ideja za započinjanje.

Uključite se u zajednicu

Mislimo i na WordPress i na vašu lokalnu zajednicu. Pohađajte a WordCamp u vašem području, donirajte svoje vrijeme ili novac lokalnoj dobrotvornoj organizaciji, pridružite se Gospodarskoj komori ili čak preuzmite staž s lokalnog učilišta ako možete. Postoji puno sjajnih načina da se uključite ako se malo kreativno potrudite. Događaji u zajednici sjajan su način za povezivanje s drugim malim poduzećima u vašem području.

Profesionalna udruženja i konferencije

Još jedan sjajan način za rast je pridruživanje strukovnim udruženjima i prisustvovanje konferencijama relevantnim za vašu nišu. Ako radite s WordPressom, to bi moglo uključivati ​​događaje poput LoopConf, Affiliate Summit i WordCamp US. Ne samo da su ovo sjajna mjesta za učenje zanata, već ćete i malo umrežiti kako biste se podigli. Ako si to možete priuštiti, postanite sponzor. Ovo je dug put za povećanje svijesti o vašoj robnoj marki, a još je lakše umrežavanje kad ljudi mogu doći do vas kod vašeg štanda.

Razvijajte svoju mrežu

Uz zapošljavanje zaposlenika ili freelancera, sjajno je proširiti svoju profesionalnu mrežu i obratiti se drugima u vašoj industriji. Cross promovirajte svoje poslovanje udružujući se s drugim blogovima i razmjenjujući postove. Podržite komplementarne tvrtke kupnjom oglasnog prostora na njihovim web stranicama (ako nudite hosting, potražite mjesta za oglase na web lokacijama za bloganje). Udružite se s drugim robnim markama za planiranje događaja ili podjela. Postoji puno načina za kreativnost i rad zajedno kako bi oboje koristili.

Završavati

Naravno, postoji još mnogo toga što nismo pokrili – ali nadamo se da je ono što smo uključili bilo korisno. Ovo su samo neki od koraka koje smo poduzeli da započnemo i metode koje koristimo za promociju sebe.

Ako imate bilo kakvih pitanja o vođenju vlastitog WordPress poduzeća, slobodno pitajte – potrudit ćemo se da vam pomognemo i usmjerimo vas u pravom smjeru. Ili imate neke vlastite savjete, molim vas podijelite ih u odjeljku s komentarima!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map