Kako stvoriti WordPress prilagođene vrste posta

Kako stvoriti WordPress prilagođene vrste posta

WordPress može prikazati mnoštvo različitih vrsta sadržaja, ali njegovo organiziranje može biti naporno. Zadane opcije su prilično ograničene, a prilagođavanje istih može biti zbunjujuće. Upravo zbog toga, odlučio sam sastaviti ovaj kratki vodič.


Korištenjem prilagođenih vrsta posta možete stvoriti novu vrstu stavke – poput postova i stranica – koja će sadržavati drugačiji skup podataka. Imat će vlastiti izbornik, vlastite stranice za uređivanje, vlastite prilagođene taksonomije i hrpu drugih uslužnih programa.

Ako se pitate zašto vam je prije svega potrebna jedna od njih, one su najbolje za web stranice sa sadržajem koji je organiziran u neobičnoj strukturi. Dakle, ako imate sadržaj koji trebate prikazati drugačije nego na uobičajenim postovima i stranicama, prilagođena vrsta posta može biti upravo ono što vam treba. Sjajne su i za SEO zbog ugrađenih trajnih veza.

Što je vrsta prilagođene pošte?

Vrsta posta, unatoč specifičnom zvučnom nazivu, može se koristiti za bilo koju vrstu sadržaja. Vjerojatno ste ih vidjeli i prije, jer programeri koriste prilagođene vrste postova da dodaju portfelje, osoblje, izjave i drugo u svoje WordPress teme. Dakle, prilagođena vrsta posta samo je uobičajeni post s različitim post_type vrijednostima u bazi podataka. Postoji pet zadanih vrsta posta: posta, stranica, prilog, revizija i navigacijski izbornik. Međutim, WordPress 3.0+ vam daje mogućnost dodavanja vlastitih prilagođenih.

Vrste postova i taksonomije WordPress-a

Izraz taksonomija često se pojavljuje u odnosu na prilagođene vrste posta i neke bi mogle biti malo zbunjujuće. Za one koji su novi u WordPressu, taksonomije su način za grupiranje postova i prilagođenih vrsta posta. WordPress dolazi s četiri ugrađena: kategorija, oznaka, kategorija veza i formati objave. Možete saznati više o njihovim specifičnostima na WordPress Codex. No također možete izraditi vlastite prilagođene taksonomije i upotrebljavati ih u vrstama postu da biste grupirali i sortirali sadržaj.

Kako izraditi prilagođenu vrstu posta?

Dodavanje prilagođenih vrsta posta u WordPressu izuzetno je jednostavno s obzirom da WordPress sadrži osnovnu funkciju register_post_type koja se može koristiti za njihovo kreiranje. To znači da ako ste razvijač dodataka, lako možete uključiti prilagođene vrste postova u temu koju stvarate. Možete ih dodati i putem vlastite teme ili pomoću prilagođenog dodatka.

Ručno stvaranje prilagođene vrste posta (pomoću koda)

Prvo stvari, gdje biste trebali dodati svoj kôd? Najbolje mjesto za registraciju i dodavanje prilagođenih vrsta posta ovisi o vašem projektu. Ako radite na klijentskom web mjestu koje već ima aktivnu temu, htjeli biste stvoriti podređenu temu i od tamo registrirati vrste postupaka. Ako kreirate vlastitu prilagođenu temu, kôd možete smjestiti u datoteku function.php ili u bilo koju drugu datoteku koja se zove s funkcije.php. A ako razvijate dodatak, zapravo nije važno gdje dodajete kôd, sve dok kôd traje prije „init“ akcijske kuke da biste bili sigurni da je dostupan.

U svrhu testiranja, vaš functions.php datoteka će biti u redu. No dodatak će osigurati da nećete pokvariti web mjesto na promjeni ili nadogradnji teme.

Ako je prilagođena vrsta posta zaista važna, razmislite o tome da je napravite kao neophodni dodatak. Nepozvani, dodaci za upotrebu instalirani su u posebnoj mapi unutar mape sadržaja i automatski su omogućeni na svim web lokacijama. Dodaci koji se moraju koristiti ne prikazuju se na zadanom popisu dodataka na stranici dodataka na wp-admin.

U svakom slučaju, prilagođena vrsta posta može se dodati u WordPress putem register_post_type () funkcija. To vam omogućuje definiranje novog s nekoliko oznaka. Nakon što stvorite zaglavlje, možete koristiti ovu funkciju prije admin_menu, ali nakon after_setup_theme akcijske kuke. Ako je stvoreno ispravno, ovo možete povući sa samo nekoliko redaka koda. Od WordPress Codex, evo jednostavnog primjera nove prilagođene vrste posta:

funkcija create_post_type () {
register_post_type ('acme_product',
array (
'labels' => niz (
'name' => __ ('Proizvodi'),
'singular_name' => __ ('Proizvod')
),
'javni' => istina,
'has_archive' => istina,
)
);
}
dodavanje ('init', 'create_post_type');

Time bi se stvorila vrsta posta pod nazivom “proizvod” koja je identificirana kao “acme_product”. register_post_type funkcija dobiva dvije vrijednosti. Prvi je naziv “naljepnice” za naziv. Drugi je “javni” kako bi se prikazao na zaslonu administratora i na vašem web mjestu. I na kraju, “has_archive” kako bi se omogućila arhiva nove vrste posta.

Nakon postavljanja, trebali biste vidjeti unos u izborniku za prilagođenu vrstu posta, moći dodavati postove, pregledavati popis postu u administratoru i posjetiti ih na vašoj web stranici. Postoji mnogo više vrijednosti ili argumenata koje možete dodati na prilagođenu stranicu. Potpuni popis njih možete pronaći na web lokaciji registrujte stranicu vrste kodeksa.

Zatim stvorite sliku ikone veličine 16 × 16 piksela i spremite je u svoju trenutnu mapu dodataka. Ovo je potrebno za ikonu prilagođene vrste posta na nadzornoj ploči. Druga je mogućnost upotreba ikone fonta. Ako bi vas zanimala prolazak tom rutom, dobili smo kratki vodič za korištenje Dasicona za vaše prilagođene vrste posta koje biste trebali pročitati. Tada možete nastaviti i aktivirati dodatak.

Napomena o imenovanju: iako je primamljivo i prikladno koristiti jednostavan prilagođeni identifikator vrste posta, bolje je prefiksati. Upotrijebite kratki prostor imena koji identificira dodatak, temu ili web lokaciju koja koristi prilagođeni tip. Za puno detaljniji vodič pogledajte kartu tuts + vodič na WordPress prilagođene vrste posta. Ako želite sami kodirati vrste postupaka, istražuju više koda i prilagođenih opcija posta. Ali ako želite bržu i jednostavniju opciju, nastavite čitati!

Izrada prilagođene vrste posta pomoću dodatka

Vrste postova Neograničen dodatak

Najjednostavniji način dodavanja novih prilagođenih vrsta posta je pomoću dodatka. Besplatno Vrste postova Neograničen dodatak događa se da izradom i upravljanjem prilagođenim vrstama poštara postane povjetarac. Možete stvoriti i prilagođene taksonomije.

Sve što trebate učiniti je instalirati dodatak. Možete ga ugrabiti izravno iz WordPress kataloga (pogledajte gornje veze). Ili je instalirajte sa svoje WordPress nadzorne ploče ispod Dodaci> Dodaj novo i potražite “vrste objava neograničeno” – to bi trebao biti prvi rezultat. Samo instalirajte i aktivirajte.

Vrste postova Neograničen dodatak - Kreirajte nove vrste postova

To će dodati novu stavku izbornika Vrste posta prema dnu vaše nadzorne ploče. Kliknite na nju da započnete s stvaranjem novih vrsta i taksonomija postova. Postoji mnoštvo opcija za naziv prilagođene vrste posta ili taksonomije, zbog čega će nova vrsta posta biti vidljiva autorima, gdje se pojavljuje na vašoj nadzornoj ploči (ili gdje u podizborniku, poput “Postavke”), ikoni izbornika, podržanim metaboksima (samo provjerite one koje želite uključiti), pa čak i napredne postavke za REST API.

Odaberite opcije koje želite omogućiti za novu vrstu posta i spremite. To je to. Spreman je za polazak! Samo potražite naziv kojem ste dali novu prilagođenu vrstu posta na nadzornoj ploči. Na slici iznad nalazi se naziv “Moje vrste pošta”. (Napomena – nismo dodijelili lokaciju, tako da je jednostavno dodana nakon postojećih vrsta posta na našem testnom mjestu.)

Vrste postova Neograničen dodatak - ukupno mogućnosti

Vrste postova Neograničeno stvoren je da izvrsno funkcionira s bilo kojom WordPress temom, ali ako koristite Total WordPress temu, imat ćete pristup brojnim ekskluzivnim i moćnim opcijama. Postavite prilagođenu glavnu stranicu za krušne mrvice, odaberite nove postavke arhiva novog tipa posta, odaberite blokove unosa (i jedan unos) i meta, omogućite sljedeću / prethodnu stranicu i još mnogo toga.

Alternativa: WCK WordPress Creation Kit PRO

Prilagođene vrste posta i stvaralac prilagođenih polja - WCK

Info & DownloadView Demo

WordPress Creation Kit PRO vrhunski je WordPress dodatak koji olakšava prilagođavanje vaše WordPress instalacije tako da klijenti ili saradnici vide samo ono što želite. Ovaj moćan dodatak daje vam kontrolu nad prilagođenim poljima i vrstom posta kako biste stvorili svoju očišćenu instalaciju WordPress-a.

Ako ste web programer, vjerojatno već znate da WordPress može biti neodoljiv za neke klijente, a jedan od načina da im pomogne u pojednostavljivanju procesa korištenja njihove web stranice jest smanjiti sve što mogu, a što ne mogu vidjeti na poleđini WordPress-a montaža. Unesite WordPress Creation Kit PRO. Pomoću toga možete stvoriti prilagođenu WordPress instalaciju specifičnu za vašeg klijenta. Možete izraditi i preimenovati prilagođene vrste posta i taksonomije da biste im olakšali razumijevanje ili sakrili neke opcije postavki uključene u WordPress temu koju ste koristili za njihovu web stranicu. S WordPress Creation Kit PRO možete koristiti tonove.

Još jedna velika značajka WordPress Creation Kit PRO-a su prilagođena polja. Ovisno o vrsti posta koji stvarate, možda biste trebali dodati tekstualno područje za sadržaj, padajuće opcije (poput naslova članova osoblja ili vrstu opreme koja se koristi za fotografiranje), datum ili nešto treće. Bez obzira na vaše potrebe, WordPress Creation Kit PRO uključuje 11 prilagođenih opcija polja kako biste svojim klijentima olakšali upotrebu postupaka.

Zaključak

Prilagođene vrste posta mogu zvučati zastrašujuće, ali ne moraju biti. Uz malo prakse, možete spustiti temelje prilagođenih vrsta posta i stvoriti web stranicu koja vam je potrebna. A s besplatnim dodatkom Types Unlimited, nema opravdanja da to ne učinite. Sad kada ste se oborili, javite nam ako imate dodatnih pitanja. Ili ako imate korisnije savjete, podijelite ih! Slobodno mi pusti liniju u komentarima ispod. Krenimo raspravom!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me