Kako stvoriti prilagođenu stranicu 404 u WordPressu

Nema sumnje da većinu korisnika interneta odlažu svi previše poznati 404 Stranica nije pronađena poruka o pogrešci Vjerojatno ste bar jednom ovog mjeseca bombardirani ovom neugodnom porukom kad ste kliknuli neispravnu vezu.


Pogreška 404 standardni je HTTP odgovor na zahtjev web stranice koji poslužitelj nije mogao ispuniti iz različitih razloga. Poruka o pogrešci prema zadanom je prikazana kao običan tekst na bijeloj pozadini. Ako mrzite ovu sramežljivu poruku, ne biste htjeli podvrgnuti posjetiteljima vaše web stranice da je vide i nju. Pa zašto ne biste učinili manje iritantnim putem prilagođene poruke?

U ovom će vas vodiču voditi kroz korake stvaranja prilagođavanja Stranica nije pronađena poruku tako da posjetitelji vaše web stranice manje iritiraju kada udari u prazno. Prvo, bolje razumimo zašto možete upasti u prazno prilikom pokušaja pristupa web stranici.

Contents

Kako i zašto 404 Stranica nije pronađena Pogreške se pojavljuju

Kada kliknete na vezu i dobijete pogrešku 404, to znači da je vaš zahtjev za stranicu na poslužitelju bio uspješan, ali poslužitelj nije pronašao određenu stranicu kojoj pokušavate pristupiti. Za to postoje mnogi uzroci.

Na primjer, ako je uklonjena web-stranica na koju se veza uklanja, bit će prikazana pogreška 404. Tipičan scenarij koji dovodi do toga je kada se zastarjela stranica s popularnim sadržajem ukloni, a ona ima puno veza koje upućuju na nju s drugih web stranica. Velike web stranice s vijestima vjerojatno su krivci za to ako administratori web mjesta ne poduzmu mjere predostrožnosti kako bi spriječili veze koje nedostaju.

Pogreška na 404 stranici može se dogoditi i ako tražena stranica bude premještena na novo ime domene. Ako je problem s poslužiteljem (poslužitelj je isključen ili je iz nekog razloga nedostupan), možda ćete dobiti DNS pogrešku. Vatrozidi, filtri sadržaja i drugi oblici blokiranja sadržaja mogu također uzrokovati neispravne veze.

Dno crta je prekinuta veze su uobičajena pojava na webu. Na vlasnicima web stranica ili administratorima ovisi kako bi iskustvo učinili podnošljivijim za korisnike. Zapamtite, korisnici interneta uglavnom su nestrpljivi kada traže informacije na web mjestu. Korisnik neće gubiti vrijeme u potrazi za drugom web-lokacijom da bi dobio ono što želi ako bi sve što je pronašao na vašoj bio obična, iritantna 404 pogreška..

Korisnička poruka o pogrešci

Kao što sam već spomenuo, većina web poslužitelja postavljena je za vraćanje osnovne stranice pogreške 404 koja prikazuje izvinjenje kratak opis zašto niste mogli pristupiti traženoj stranici. U nekim slučajevima se može prikazati i veza do e-adrese webmastera (ako vam je potrebna dodatna tehnička podrška) ili veza do tražilice za nastavak pretraživanja.

Iako je ova zadana poruka o pogrešci pristojna, kod većine posjetitelja web stranice to je sasvim jednostavno i obično je isključeno. Zato ozbiljni webmasteri prilagođavaju ovu poruku tako da posjetitelji koji se upuste u prozore vide više prilagođenu (i manje iritantnu) stranicu pogreške 404.

Sve zadane teme koje isporučuju WordPress imaju naziv osnovnog predloška stranice pogreške 404 404.php. Naravno, ovaj zadani predložak djeluje savršeno, ali vrlo je vjerojatno da posjetiteljima ne kaže ono što želite reći. Srećom, prilagođavanje poruke u predlošku je lagano. Jednostavno otvorite predložak stranice u uređivaču koda i promijenite tekst poruke na svoj. Spremite promjene nakon.

Struktura zadanog predloška stranice pogreške isporučena s Dvadeset trinaest tema je sastavljena od oznaka za prikaz zaglavlja, podnožja i trake za pretraživanje. Ovako to izgleda na djelu (samo upišite lažnu adresu stranice u adresnu traku preglednika):

Dvadeset trinaest 404 stranica

Ako istražite kôd predloška stranice 404 stranice, primijetit ćete naslov stranice Nije pronađeno unutar

naslov oznake, zajedno s _e funkcija koja zapravo prikazuje rezultat na stranici. Ovo ćete prvo htjeti urediti prilikom prilagodbe stranice 404. Tada možete nastaviti naprijed i dodati više razumljiv tekst u

i

oznake ispod njega. Imajte na umu da možete ili ne morate promijeniti Nije pronađeno zaglavlja, ali općenito je dobro staviti prilagođeni naslov koji ne iritira posjetitelje, zajedno s prilagođenim tekstom u odlomcima.

Također možete primijetiti da se naslov pojavljuje u ogromnom 404 broj na stranici. Kada pregledate stranicu stranice s pogreškama pomoću Firebuga, vidjet ćete da je to ogromna 404 umetnuo je pseudo-element (.error404 .page-title: prije). Pa otvorite 404.php predloška i zamijenite zadani tekst u

,

, i

označava ono što želite reći svojim posjetiteljima. Također, uredite gore spomenuti pseudo element po svojoj želji ili ga uklonite (komentirajte u tablici sa stilovima). Promijenila sam svoje u ovo:

Dvadeset trinaest prilagođenih stranica 404

Iako ovdje možete izravno reći svojim posjetiteljima sve što želite, uvijek je dobro biti kratko i slatko. Također, pokušajte posjetitelju na početku reći ili usmjeriti ono što su možda tražili. A to je gotovo sve što trebate učiniti kako bi svoju stranicu sa 404 stranice učinili prijateljskijom. Pregledajte stranicu, a zatim promijenite stilove kako smatrate prikladnima.

Također, ovisno o WordPress temi koju koristite programer, možda je uključena prilagođena podrška od 404 stranice. U našoj Total WordPress temi ugradili smo prilagođenu opciju teme 404 stranice koja olakšava dodavanje prilagođenog preusmjeravanja 404 ili prilagođeni naslov i sadržaj stranice izravno s nadzorne ploče WordPressa..

Snimak zaslona prilagođenog uređivača stranica 404 u Ukupno

Primjer ukupne stranice WordPess Total WordPress 404

.htaccess datoteka je mjesto gdje se događa magija

Jednom kada prilagodite svoj 404.php, preostaje nam samo WordPress da ga prikaže kad je situacija primjerena – kad ne može pronaći određenu stranicu. Ovo je zadani postupak. Međutim, postoje slučajevi kada se web poslužitelj može susresti s problemima prije nego što ih WordPress bude svjestan, što znači da posjetitelji možda neće moći pristupiti nekim stranicama. U tom slučaju morate osigurati da ih web poslužitelj može preusmjeriti na svoju stranicu 404.php i tu se nalazi .htcaccess datoteka dolazi.

.htcaccess datoteka se nalazi u korijenskoj mapi vaše WordPress instalacije. U slučaju WordPress-a, automatski se generira kada promijenite strukturu trajne veze iz zadane postavke. Sve što trebate učiniti da osigurate da poslužitelj pronađe vašu prilagođenu stranicu 404 dodajte jedan redak u datoteku poput ove:

ErrorDocument 404 /index.php?error=404

Kao što vidite, ovaj URL počinje u korijenu (/), što znači da za korištenje ovog formata URL-a, vaša WordPress instalacija mora biti u korijenu vašeg poslužitelja. Inače, ako je WordPress instaliran u podmapi, put za preusmjeravanje trebao bi biti:

ErrorDocument 404 /yourfolder/index.php?error=404

Na ovaj način, čak i ako promijenite temu, index.php uvijek će pozvati pravu datoteku 404 za vašu novu temu.

Završavati

Čitajući ovaj brzi vodič, sada, nadamo se, možete stvoriti prilagođenu stranicu 404 zajedno s prilagođenom korisničkom porukom. Također možete konfigurirati .htcaccess datoteka kako bi se osiguralo da posjetitelji vaše web stranice od strane poslužitelja uvijek preusmjere na pravu stranicu 404 u situacijama kada WordPress ne može ili kada promijenite teme.

Ako želite privući vjerne posjetitelje koji će se uvijek vraćati na vašu web stranicu, važno je prilagoditi svoju stranicu 404 s manje iritantnom porukom. I naravno, pokušaj ograničavanja broja posjeta čak i stranica s 404 stranice također je dobra ideja.

Imate li sjajnih ideja za prilagođenu poruku 404? Što trenutno koristite na svojoj stranici 404? Volio bih čuti vaše ideje u komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map