Kako se probiti u zasićenu nišu za bloganje

Kako se probiti u zasićenu nišu za bloganje

Ako ste novi u bloganju, možda će vas preplaviti broj uspješnih blogova koji su trenutno vani. Možete se čak zapitati vrijedi li zaroniti na tako konkurentno tržište. Ukratko, možda ćete osjetiti da je niša o kojoj želite blogati već zasićena.


Međutim, samo zato što je niša popularna, ne mora nužno da je izbjegavate. U stvari, to možete vidjeti kao priliku. Niša je zasićena jer ljude zanima što imate za reći ili prodati. Jednostavno vam je potreban pravi pristup kako biste privukli njihovu pažnju.

U ovom postu ćemo razgovarati o tome kako zakoračiti u zasićenu nišu i pronaći novi pristup na postojećem tržištu. Dat ćemo i nekoliko savjeta o tome kako poboljšati vašu ocjenu pretraživanja u području koje nudi izuzetno oštru konkurenciju. Započnimo!

Što je zasićena niša?

Copyblogger

Copyblogger ističe se u visoko zasićenoj marketinškoj niši.

zasićena blogerska niša je ona u kojoj postoji prevelika konkurencija za jednu publiku. Naravno, postoji neko neslaganje o tome može li niša biti doista zasićena ili ne. Bez obzira koliko ljudi vani blogira o istoj stvari, uvijek imate priliku provaliti u polje.

Zasićena niša nije nužno loša stvar. Dokazuje da postoji spremna publika za vaš sadržaj i znači da imate širu zajednicu s kojom ćete se umrežavati kako steknete privlačnost i autoritet. S negativne strane, međutim, teže se isticati od konkurencije u takvoj niši. Ako ne možete pronaći način da razlikujete svoj blog, nećete steći svoj udio publike koja je vani.

Ako vas čeka izazov ulaska u zasićenu nišu, postoje neki načini za poboljšanje izgleda za uspjeh. Pogledajmo sada neke od tih metoda.

Savjeti za učinkovit proboj u zasićenu nišu za bloganje

Koliko ćete se dobro snalaziti u zasićenoj niši ovisit će o vašem pristupu i sposobnosti praćenja. U idealnom slučaju želite strategiju koja vam pomaže da se istaknete i pruži vrijednost ciljanoj publici. Ovi savjeti trebali bi vam pomoći u oba aspekta.

1. Pročistite svoju tematsku i ciljanu publiku

Penny Hoarder

Na internetu postoje tisuće blogova za financijsko savjetovanje, ali The Penny Hoarder i dalje dobiva milionske prikaze.

Ako vam se izabrana niša čini zasićena, i dalje se možete istaknuti jedinstvenim pristupom svom sadržaju. Umjesto da pokušavate pokriti sve u svojoj niši, pronađite određeni aspekt koji možete minirati za ideje. To možete učiniti istraživanjem konkurencije, a zatim pomoću jedinstvenog skupa vještina i stručnosti pronaći novi ugao iz kojeg pristupiti svom sadržaju.

Penny Hoarder blog je sjajan primjer pronalaska kreativnog kuta u zasićenoj niši. Umjesto da daje savjete o tradicionalnim ulaganjima, on pruža savjete kako da se postigne financijski prosperitet nekoliko centi istovremeno. Ovaj fokus govori svojoj ciljnoj publici koja se sastoji uglavnom od mladih odraslih koji su novi u proračunu, štednji i ulaganju.

Ako niste upoznati s terminom, ciljna je publika prema vama željena čitateljica ili će osobe koje očekujete dobiti vrijednost od vašeg bloga. Kad utvrdite određenu temu ili pod-nišu, možete se pridružiti pravoj publici za svoj sadržaj. Nakon što odredite fokus i ciljanu publiku, možete početi privlačiti pažnju upotrebom marketinških alata kao što su popisi e-pošte i društvenih medija.

2. Pronađite problem u svojoj niši i ponudite rješenje

Bez obzira koju nišu odabrali, postavit će se neka uobičajena pitanja o toj temi. Na primjer, recimo da imate blog za e-trgovinu, a jedna od stavki koje prodaje steče privlačnost. Međutim, počnete primjećivati ​​da se na većem maloprodajnom mjestu poput Amazona, pritužbe na isti proizvod pojavljuju.

Bloganje o pritužbama ili problemima i nudeći rješenje će vas dovesti pred krivinu. Osobe koje pretražuju rješenje ovog problema otkrit će da ste ga prethodno riješili. Osjećat će se više sigurni u svoju kupnju, a vi ćete imati koristi od povećane lojalnosti kupaca.

Ažuriranje najnovijih trendova u vašoj niši može vam pomoći u prepoznavanju problema i pritužbi te rješavanju istih. Možda se čak odlučite fokusirati na svoj blog na rješavanje određene vrste problema, što je sjajan način pronalaska jedinstvenog kuta.

3. Dajte vrijednost svojoj niši i vašoj publici

Backlinko

Brian Dean Backlinko.com dominira u SEO niši.

Nuditi rješenja i pratiti trendove za rješavanje problema jedan je od načina da osigurate vrijednost i za svoju nišu i za svoju publiku. Međutim, vaš se sadržaj također mora isplatiti. Kad stvorite sadržaj bolji od konkurencije, prirodno ćete privući veću publiku.

Druga metoda pronalaska u zasićenoj niši, uz istodobno dodavanje vrijednosti, jest provođenje strategije izgradnje veza. Preporučujemo tehnika nebodera za izgradnju veza, koja uključuje tri osnovna koraka. Prvo, morat ćete pronaći sadržaj vrijedan veze. Potražite članke i web stranice koje u pretraživačima visoko rangiraju određene ključne riječi na koje želite ciljati i koje su često povezane

Zatim, napravite nešto još bolje. Pronađite načine kako da se poboljšate na izvornom dijelu sadržaja tako da temeljitije, ažurirate zastarjele informacije ili poboljšate vizualni dizajn. Konačno, priđite web-lokacijama koje su povezane s izvornim djelom i obavijestite ih da imate sveobuhvatniji i ažurirani post o istoj temi..

4. Određujte svoj SEO kako bi blog učinili konkurentnim

SEO je ključan za napredovanje u vašoj niši. Osiguravanje optimizacije web lokacije za tražilice pomaže vam da se povećate u rezultatima stranice, omogućavajući vašoj publici da vas nađe usred mora sličnih blogova.

Kad je riječ o jačanju vašeg SEO-a, morat ćete se usredotočiti na sadržaj ubojice i čvrst plan izgradnje veza. Zatim primijenite uobičajene SEO strategije na svoje stranice, poput uključivanja ključnih riječi i optimiziranjem veza.

Postoji i puno alata za WordPress SEO koji vam mogu pomoći poboljšati SEO. Ako već nemate omiljenu opciju, toplo preporučujemo Yoast SEO. Osim što je visoko ocijenjena i jednostavna za upotrebu, omogućava vam još poboljšanja svi aspekti SEO vašeg bloga. Yoast također nudi zgodan vodič za WordPress SEO kako biste zaista nadoknadili svoje napore u rangiranju.


Početak u blogerskoj niši, posebno zasićenoj, može biti i zastrašujuće i uzbudljivo. Dobra vijest je da znate da vas publika čeka i čeka, ako samo možete pronaći ispravan način na koji se možete uključiti. Istraživanje i istinsko razumijevanje zasićene niše može vam pomoći privući pažnju i izdvojiti se iz gomile.

Imate li pitanje kako se probiti u konkurentnu ili zasićenu nišu? Javite nam u komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map