Kako resetirati lozinku za WordPress s MySQL-om

Kako resetirati lozinku za WordPress s MySQL-om
  1. 1. Kako resetirati lozinku za WordPress pomoću phpMyAdmin
  2. 2. Trenutno čitam: Kako resetirati lozinku za WordPress s MySQL-om

Naša WordPress lozinka za oporavak lozinke razvrstana je prema popularnosti navedenog vodiča. Za početak imate najpopularniju mogućnost oporavka – tj. Koristeći phpMyAdmin.


Postoje određeni pružatelji usluga web hostinga koji ne pružaju cPanel i / ili phpMyAdmin. Što onda radite? Pročitajte ovaj članak!

WPMYSQL-Cover

Budite sigurni, budući da je WordPress koristio jednu bazu podataka (obično MySQL), svaki davatelj usluga hostinga mora imati sustav upravljanja bazama podataka poznatiji kao DBMS. U ovom ćemo udžbeniku koristiti MySQL naredbeni redak (skraćeno CMD) koji je besplatni DBMS licenciran pod GNU General Public License v2.

Preduvjeti

Oporavak lozinke pomoću MySQL CMD uključuje manji broj koraka i može se smatrati univerzalnim sustavom za oporavak lozinke; u smislu da se može koristiti u gotovo bilo kojem uvjerljivom scenariju.

Međutim, morate dobro razumjeti baze podataka i način na koji WordPress komunicira s jednom. Pored toga, morate znati i sljedeće tehničke aspekte:

  • Naziv baze podataka koju koristi WordPress instalacija
  • Adresa MySQL poslužitelja (IP ili ime računala)
  • MySQL vjerodajnice za prijavu ‘root’ korisnika
  • Korisnički ID korisnika čiju povezanu lozinku želite promijeniti. To je obično 1 budući da tijekom instalacije WordPress-a stvaramo administratora korisnika. Imajte na umu da korisničko ime administratora može biti “Jack” ili “Mike” ili “admin”, ali ID korisnika uvijek će biti 1, jer je ovo prvi korisnik kojeg stvarate.

Prijava u naredbeni redak MySQL

Windows

Ako pokrećete izvanmrežnu instalaciju WordPressa u Windowsu koristeći WAMP ili XAMPP, a zatim za pokretanje MySQL CMD kliknite ikonu WAMP> MySQL> MySQL konzola. To vas izravno prijavljuje. Nema više potrebe unositi naredbe. Pređite na sljedeći korak.

MySQL konzola WAMP

Linux

Većina pružatelja usluga hostinga, VPS, namjenski poslužitelji koriste inačicu Linuxa koja uključuje CentOS, Debian, Fedora ili Ubuntu da nabroje nekoliko.

Ako pokrećete izvanmrežnu instalaciju WordPressa u Linuxu pomoću LAMP-a, jednostavno pokrenite terminal emulatora i utipkajte naredbu:

mysql -u korijen -p

Ako pokušavate resetirati lozinku na udaljenom poslužitelju, povežite se s njom putem SSH-a koristeći bilo koji SSH klijent – na primjer, najdraži svjetski klijent – Putty. Nakon što se prijavite na udaljeni poslužitelj, za prijavu na MySQL koristite sljedeću naredbu:

mysql -u korijen -p 

Prijava na MySQL na VPS udaljenom poslužitelju

Poništavanje lozinke za WordPress:

Sada kada imate pristup MySQL CMD-u naznačenom promptom “mysql>”, vrijeme je za rad čarolije. Pa, ne magija – samo dobre MySQL naredbe. ��

MySQL Shell

PRETPOSTAVKE:

  • Naziv baze podataka WordPress: wp_genesis
  • Korisnički ID: 1
  • Nova zaporka: WPEXPLORER

RAD MAGIKE:

Unesite sljedeće naredbe:

koristiti wp_genesis;
SELECT ID, user_login, user_pass OD wp_users;
UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 ('WPEXPLORER') GDJE ID = 1 LIMIT 1;

U slučaju da zadnja naredba ne ide prema snimci zaslona, ​​izbrišite pojedinačne navodnike i ručno ih upišite u CMD. To bi trebalo učiniti trik.

Poništite WP lozinku s MySQL CMD WAMP

Ovo će resetirati lozinku administratora na WPEXPLORER. Naravno, prilikom postavljanja nove lozinke morat ćete je koristiti jaču. Nakon što učinite, možete izaći iz MySQL CMD pomoću naredbe:

Izlaz

Video vodič

Evo video vodiča koji opisuje cijeli postupak. Prvo bih pročitao članak, ali ako tražite brzi ispravak, ovo je vaš red:

Zaključak

Zaključno s našom serijom obnavljanja lozinke za WordPress, želim vas podsjetiti da je dio (a) jednostavniji, jer 90% hosting kompanija dolazi s phpMyAdmin-om. Ali ako imate malo slobodnog vremena, preporučam da isprobate ovaj dio (pomoću MySQL-a), jer će vam to pružiti iskustvo u rukovanju MySQL naredbama i bazama podataka. I tko zna – možda će to u budućnosti biti od koristi!

Prevencija je bolja od Lijeka

LastPass

Počeo sam s ovom serijom govoreći kako vole usluge spremanja / izrade sigurnosnih kopija LastPass napredovati. Nemojte me krivo shvatiti – nije mi bila namjera prići kao ponižavanje. Zapravo volim i koristim LastPass svakodnevno. Instaliran sam u telefonu i u svakom pregledniku na svim mojim računalima. Život bi (za mene) stao u stanje mirovanja bez njega. Iskreno, ne mogu preživjeti bez njega.

LastPass, jer je jedan od najcjelovitijih i najprikladnijih softvera za upravljanje zaporkama. Toplo bih preporučio da ga koristite. I svaki put kada se prijavite na novu web stranicu, provjerite jeste li zaista spremili lozinku! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me