Kako prilagoditi rezultate stranice pretraživanja u WordPressu

Kako prilagoditi rezultate stranice pretraživanja u WordPressu

Kada pretražujete na uobičajenoj tražilici poput Googlea, vrlo je malo vjerojatno da nećete naći rezultate (osim ako ne tražite nešto krajnje besmisleno, ali čak i tada…). Međutim, to se može dogoditi redovitije nego što bi se htjelo kada se koristi interna funkcija za pretraživanje web mjesta WordPress.


Mnogi posjetitelji vaše web stranice željeli bi pronaći više informacija o vama, vašem poslu ili vašim proizvodima. Međutim, ako upišu praznu stranicu nakon što upišete upit u traku za pretraživanje, vjerojatno je da će napustiti vašu web lokaciju. To je posebno istinito ako se koriste u Googleu ili sličnoj tražilici.

Korisnici interneta očekuju određene značajke od web stranica koje posjećuju. Važno je da surađujete s njihovim očekivanjima kada je u pitanju pretraživanje. Imati prilagođenu stranicu za pretraživanje koja sadrži stavke koje su korištene pomoći će im da budu zainteresirani i uključeni u vaš sadržaj.

U ovom ćemo postu govoriti o tome što su stranice rezultata pretraživanja i zašto su važne. Zatim ćemo opisati kako prilagoditi stranicu s rezultatima WordPress-a tako da uključi funkciju koju čitatelji očekuju. Započnimo!

Što su stranice s rezultatima pretraživanja WordPress (i zašto su važne)

Stranice rezultata pretraživanja WordPress

Primjer rezultata pretraživanja za “pretraživanje”

Kada jedan od vaših čitatelja upiše riječ ili frazu u okvir za pretraživanje na vašem web mjestu WordPress, vidjet će stranicu na kojoj je prikazan sav sadržaj koji odgovara njihovom upitu. To je poznato kao stranica s rezultatima pretraživanja. Naravno, interna stranica rezultata pretraživanja razlikuje se od rezultata koje biste vidjeli na tražilici poput Googlea. Kao prvo, na internoj će se stranici nalaziti samo stavke koje su dostupne na vašoj web lokaciji, a ne na cijelom internetu.

Interna stranica s rezultatima pretraživanja važna je za bilo koju web lokaciju koja sadrži tekstualni sadržaj i dostupna je putem standardnih tražilica. Općenito, jedna od tri stvari dogodit će se kada netko dođe na vašu web lokaciju iz osnovne internetske pretrage. Oni će odmah pronaći ono što traže, pomoću ugrađenog pretraživanja pronaći će informacije ili će napustiti vašu web stranicu. Stoga se vaša šansa za zadržavanje čitatelja na vašoj web lokaciji oslanja na njihovu sposobnost da brzo pronađu ono što traže. Omogućivanje posjetiteljima da pretražuju i pregledaju rezultate na vašoj web lokaciji jedan je od najjednostavnijih načina da ih dulje zadržite.

Zašto biste trebali prilagoditi stranice sa rezultatima pretraživanja za WordPress

Posjetitelji dolaze na vašu web stranicu s određenim očekivanjima. Iako ne traže iste rezultate koje bi dobili od Googlea, možda očekuju slične značajke. To može uključivati ​​predložene pravopise, prijedloge sadržaja na temelju početnog pretraživanja i još mnogo toga.

Zahvaljujući prilagođenoj stranici rezultata pretraživanja, vaši čitatelji mogu ostati zainteresirani za vašu web lokaciju i njezin sadržaj, čak i kada njihova pretraživanja postanu suha. Pored toga, čitateljima ćete pružiti sve što očekuju od standardne tražilice. Imitirajući popularne tražilice, također možete niže stope napuštanja početne stranice na vašoj web lokaciji.

Ako se pravilno napravi, stranica s prilagođenim rezultatima nudi nekoliko dodatnih prednosti. Može:

  • Pomozite posjetiteljima da pronađu ono što traže
  • Zadržite posjetitelje na svojoj web stranici duže
  • Tražitelji informacija vezanih uz ponudu možda nisu znali da su potrebne
  • Pokažite malo osobnosti
  • Pokažite da brinete o sitnicama, uključujući i da su korisne

Na kraju, prilagođavanje rezultata pretraživanja WordPress-a radi sličnijeg oponašanja tradicionalne tražilice stvara vrijednost za vas i vaše posjetitelje. Najbolje od svega, to možete lako postići pomoću dodataka!

Kako prilagoditi stranice sa rezultatima pretraživanja za WordPress

Svestranost WordPressa omogućuje vam jednostavno prilagođavanje rezultata pretraživanja. Možete koristiti kôd za izmjenu search.php datoteku, na primjer, ili možete upotrijebiti dodatak. Preporučujemo potonji pristup, jer su dodaci većini WordPress korisnika lakši za instaliranje i održavanje.

Postoji nekoliko opcija pomoću kojih možete prilagoditi svoje interne stranice rezultata pretraživanja. Dok ste uvijek mogli zaroniti u search.php koda (iako je to najbolje prepustiti iskusnim korisnicima koji su ugodni za PHP i CSS kodiranje), postoji nekoliko dodataka pomoću kojih možete implementirati promjene simialr. Pronalaženje funkcionalnosti koja najbolje funkcionira ovisit će o vama i vašoj web lokaciji. Male osobne web stranice mogu imati koristi od besplatnih dodataka, dok će za veće web stranice trebati premium rješenje.

Kao i uvijek, također preporučujemo da napravite sigurnosnu kopiju svoje WordPress stranice prije ažuriranja ili promjena. Zaronimo!

1. Uključite ili označite pojam za pretraživanje kao podsjetnik izvornog pretraživanja

Pretraži sve dodatke

Jedan od najboljih savjeta koje sam ikad čuo na internim stranicama rezultata pretraživanja web stranica je da li ih možete približiti standardnim stranicama rezultata Google pretraživanja. Jedan od načina da to učinite je da se na vrh stranice s rezultatima pretraživanja uključi izraz za pretraživanje koji je vaš posjetitelj tražio. Ovo je jednostavna tehnika kojom se posjetiteljima prikazuje pretraga učinio dogoditi se čak i ako se pojavio prazan (a možda je krivica i bila pogreška pri upisu). Također omogućuje vašim čitateljima da provjere jesu li unijeli pravu frazu i da su riječi pravilno napisali.

Pretraži sve je besplatan dodatak koji radi sa zadanom funkcijom pretraživanja za WordPress. Omogućit će korisnicima da pretražuju svaku stranicu koja je zaštićena lozinkom. Osim toga, ako nudi funkcionalnost koja omogućuje isticanje pojmova za pretraživanje na stranicama rezultata, pružajući korisnicima korisne informacije.

Uključite pojam pretraživanja na stranice rezultata pretraživanja

Da biste to učinili ručno, morat ćete započeti sa stvaranjem podređene teme (ako niste sigurni kako, pogledajte naš vodič o tome kako stvoriti podređenu WordPress temu).

Zatim kreirajte search.php umetnite u svoju potpuno novu podređenu temu i kopirajte preko koda sa svoje stare teme (to možete pronaći bilo otvaranjem datoteka tema na vašem poslužitelju putem FTP-a, bilo s nadzorne ploče WordPress-a pod Izgled> Editor> Search.php). Sada možete zamijeniti zadani naslov u temi vašeg djeteta search.php sa sljedećim:

found_posts; ?> : ""

Prikazat će se naslov s brojem pronađenih postova, a slijedi izraz za kojim je pretražena. Izgledalo bi poput “15 rezultata pretraživanja za: moj upit za pretraživanje”.

Označite Pojam pretraživanja u rezultatima

Označite Dodatak za uvjete pretraživanja

Još jedna stvar koju biste mogli učiniti je istaknuti pojam za pretraživanje u rezultatima pretraživanja. Na taj način, kada se posjetiteljima vaše web stranice predstave rezultati pretraživanja, njihov se pojam za pretraživanje ističe u pojedinačnim rezultatima. Uvjeti pretraživanja dodataka dobro služe toj ulozi. To je jednostavno, ali može pomoći da posjetitelje preciznije usmjeri na ono što oni traže.

2. Dodajte predložene pravopise u slučaju pogrešaka pri upisu

Relevantsi bolji dodatak za pretraživanje

Zahvaljujući popularnosti Googlea i drugih tražilica, većina posjetitelja web stranica očekuje da će vidjeti pravopisne prijedloge pri interakciji s vašom pretraživačkom funkcijom. Dodavanje ove značajke na stranice s rezultatima poboljšava korisničko iskustvo pomažući im da pronađu ono što traže čak i ako ne znaju kako to napisati.

S više od 100.000 aktivnih instalacija, Relevanssi jedan je od najpopularnijih WordPress dodataka za pretraživanje. Dok Pretraži sve radi sa zadanom funkcionalnošću WordPressa, Relevanssi zamjenjuje značajku pretraživanja u potpunosti. Njegove besplatne usluge savršene su za male ili osobne stranice, a premium verzija nudi zadivljujuću funkcionalnost za menadžere velikih i više web lokacija. Uz predloženu značajku pravopisa, ovaj dodatak nudi niz mogućnosti, uključujući mogućnost pretraživanja oznaka, komentara i kategorija.

3. Dodajte predložene stranice kako biste održali interes za svoju web lokaciju

Traži i filtrira WPSOLR dodatak

Jedan od najboljih načina korištenja stranica s rezultatima, osim pružanja traženih informacija, je posluživanje sadržaja sličnog onome što korisnici traže. Ako ste ikada pretraživali Amazon za proizvod, vjerojatno ste vidjeli prijedloge za druge proizvode na temelju te pretrage. Ova metoda stavljanja vrijednog sadržaja pred posjetitelje može povećati vrijeme koje provode na vašoj web lokaciji. I predlažući čitateljima stranice da odu – čak i ako nisu povezane s njihovim upitima pretraživanja – možete puno učiniti na smanjenju stope napuštanja početne stranice.

Ako tražite funkcionalnost pretraživanja koja se ponašaju onako kako to rade Amazon ili eBay, preporučujemo WPSOLR dodatak. To će vam omogućiti da prezentirate povezani sadržaj pretraživačima i još mnogo toga. WPSOLR je još jedan freemium dodatak i pruža značajke na razini poduzeća koje se poboljšavaju samo kupnjom njegovih premium verzija. Iako ovaj dodatak može funkcionirati za većinu web lokacija, možda biste trebali razmotriti premijsku verziju za e-trgovinu ili posebno za velike web lokacije.

Bolji dodatak za pretraživanje

Druga jednostavna opcija za to je dodatak Better Search. Nakon instaliranja možete umetnuti toplinsku kartu za najpopularnija pretraživanja u obliku widgeta. Na taj način će se posjetiteljima pružiti obilje mogućnosti za sljedeći put.

4. Dodajte okvir za pretraživanje

Dodajte pretraživanje u dodatak izbornika

Drugi način zadržavanja ljudi na vašoj web lokaciji i uključenja u njihova pretraživanja je dodavanje okvira za pretraživanje na stranicu rezultata pretraživanja ako u vašoj temi već nije uključen nijedan. To je posebno korisno ako se ne dođu rezultati i ako želite korisnike potaknuti da pokušaju s drugim upitima za pretraživanje. Jednostavan način za dodavanje okvira za pretraživanje je besplatni Dodatak za pretraživanje za izbornik – samo instalirajte i koristite postavke dodatka za prilagodbu obrasca za pretraživanje i rezultata.

Okvir za pretraživanje možete također dodati izravno na bilo koju stranicu (putem vaše podređene teme, kao što je gore spomenuto) pomoću osnovne WordPress funkcije „get_search_form ();“.

To će prikazati obrazac pretraživanja kako je definirano searchform.php datoteka teme ili ako ne postoji WordPress, ispisat će HTML za standardni obrazac za pretraživanje. Možete saznati više na KODEKS.

To će učiniti da vaši posjetitelji nemaju izgovora za skretanje s vaše stranice. Kad ih uvijek vraćate u pravom smjeru, osiguravate da radite svoj dio na poboljšanju iskustva ljudi na vašoj web lokaciji. Uvjeravam vas da takva pažnja detaljima ne prolazi neopaženo ili neprihvaćeno.

5. Ajax Vaša pretraga

Ajax Search Lite dodatak

Posljednja opcija koju želimo spomenuti danas kako bi čitatelji bili angažirani na vašoj web lokaciji je dodavanje rezultata pretraživanja Ajax kako bi vaši čitatelji mogli upotrijebiti pretragu “uživo”. Besplatni dodatak Ajax Search Lite omogućava korisnicima da pretražuju vašu web lokaciju s ažuriranim rezultatima dok upisuju. Dodatak uključuje dodatne opcije za filtriranje kategorija, Google automatski dovršavanje i prijedloge ključnih riječi.

Za više opcija razmislite o nadogradnji na Ajax Search Pro. Premium verzija dodatka dodaje podršku za bbPress, BuddyPress, WooCommerce i JigoShop kako bi korisnici mogli pretraživati ​​sve vaše prilagođene vrste posta. Uz to postoje značajke za predmemoriranje, prilagođena polja, 100+ tema dizajna, 4 izgleda i puno više.

Pretraživanje skupa alata

Ili razmislite o pretraživanju alata Pored podrške za rezultate pretraživanja Ajax, dodatak dodaje mnoštvo drugih opcija za filtre, rezultate temeljene na mapi, raspored rešetki i popisa, stranice i druge stranice.

Zaključak

Iako mnogi korisnici WordPress-a misle dodati widget za pretraživanje na bočnu traku svojih web mjesta, mnogi zaboravljaju kakav će biti rezultat takvih pretraživanja. A to je glavni nadzor.

Želite biti sigurni da svaka pojedinačna stranica vaše web stranice naporno radi za vas – čak i stranice rezultata pretraživanja. Iako je većina čitatelja možda zainteresirana za vašu početnu stranicu ili osnovne ponude, oni vjerojatno dolaze na vašu web lokaciju tražeći nešto konkretno. Iako vaša web lokacija vjerojatno nije pretraživač, najbolje je pružiti pomoć i funkcionalnost na koju su posjetitelji navikli. Nikad ne znate kako jedna stranica može utjecati na pojedine korisnike. Predstavite pravog posjetitelja s pravim informacijama u pravo vrijeme i zalažete se za to da ne samo zadržavate tog posjetitelja na vašoj web lokaciji dulje nego i pretvorite ih u vjernog kupca.

Jeste li napravili bilo kakvu prilagodbu na stranicama rezultata pretraživanja? Ako je tako, što je najbolje za vas? Što ste smatrali najučinkovitijim dodatkom? Kao i uvijek, javite mi u komentarima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me