Kako povećati potrošnju vremena posjetitelja na vašem web mjestu WordPress

Kako povećati potrošnju vremena posjetitelja na vašem web mjestu WordPress

Nitko ne želi stvoriti web stranicu koja odbija posjetitelje čim dođu. Ako ste potrošili puno vremena, truda ili novca na svojoj web lokaciji i želite znati kako povećati vrijeme koje posjetitelji provode na vašoj web stranici WordPress, kao i zašto biste to možda željeli, došli ste na pravo mjesto.


Ovaj vodič za povećanje vremena na web mjestu pokriva prednosti dužeg angažmana posjetitelja, kako izmjeriti vaše trenutačno prosječno trajanje posjetitelja i što možete učiniti da poboljšate ta vremena.

Prednosti povećanja vremena utroška posjetitelja na vašoj web stranici

Ako ste čuli da je važno povećati vrijeme koje posjetitelji provode na vašoj web lokaciji, ali niste sigurni zašto su ovdje najvažnije prednosti.

Povećane stope pretvorbe cilja

Povećane konverzije ciljeva

Glavna prednost duljeg zadržavanja posjetitelja na vašoj web stranici jest ta što može pomoći u izgradnji povjerenja i svijesti o vašoj marki, a također povećava stope konverzije ciljeva. Bez obzira na svrhu vaše web stranice, sigurno je da ima cilj. Bilo da je posjetitelj koji kupuje proizvod, pridružuje se biltenu, stvara pozitivan dojam o vašoj robnoj marki ili ostavlja komentar, većina web lokacija ima cilj.

Što duže posjetitelja možete angažirati na vašoj web lokaciji, veća je šansa da će se povezati s vašom porukom, vidjeti vrijednost koju dajete i odlučiti vas iskoristiti u vašoj ponudi.

Možda će vam pomoći optimizacija za tražilice (SEO)

Stranice s rezultatima tražilice

Puno možete učiniti za poboljšanje rangiranja vaše web stranice. Međutim, neki SEO stručnjaci tvrde da vrijeme mjerenja na web mjestu utječe na to kako tražilice poput Googlea odlučuju uvrstiti vaš sadržaj u njihove rezultate. Ako se Google obavijesti posjetitelji vraćaju na stranicu s rezultatima vrlo brzo nakon što kliknu na vašu web lokaciju, ima smisla da Google algoritam to protumači kao znak da vaša web lokacija i njezin sadržaj ne ispunjavaju očekivanja posjetitelja.

Stoga pomicanje vaše web stranice prema stranici s rezultatima i zamjena nje nečim relevantnijim trebaju pomoći Googleu u pružanju boljeg iskustva svojim korisnicima. Dobro za posjetitelja; loše za tebe.

Kako Google čuva tajne algoritma za rangiranje svojih pretraživača u tajnosti, nemoguće je reći je li to istina. Međutim, vrijeme boravka ili vrijeme na licu mjesta postaje neobično sve popularniji izraz u SEO zajednici, tako da je definitivno o čemu treba razmišljati.

Kako provjeriti koliko dugo posjetitelji troše na vašoj web stranici WordPress

Prije nego što prijeđemo na to kako povećati vrijeme potrošnje posjetitelja na vašoj web stranici WordPress, pogledajmo kratki način kako možete provjeriti ovu mjernu vrijednost. Uostalom, ako već ne mjerite koliko dugo posjetitelji borave na vašoj web lokaciji, kako ćete znati jeste li je povećali?

Ako ste koristili Google Analytics ili sličnu uslugu za analizu interakcije vaših vida s vašom web stranicom i njenim sadržajem, brzo možete vidjeti ovu mjernu vrijednost. Da biste to učinili, prijavite se u Google Analytics, potražite metriku prosječnog trajanja sesije.

Nadzorna ploča Google Analytics

Te podatke trebali biste moći pronaći na zadanoj nadzornoj ploči. Zahvaljujući mogućnosti Google Analytics-a, možete detaljno saznati više o izvedbi vaše web lokacije u ovom području. Jedan skup podataka koji biste željeli istražiti je prosječno vrijeme informacija na stranici.

Vrijeme Google Analytics na stranici

Pregledom izvješća o ponašanju korisnika vašeg alata za analizu možete vidjeti koje stranice na vašoj web lokaciji duže posjećuju posjetitelje. Također možete vidjeti koje se stranice prikazuju ispod prosjeka web stranice i možda će trebati pažnja.

Kako potaknuti posjetitelje da duže ostaju na vašoj web lokaciji

U redu, pa sada znamo zašto biste trebali dulje pokušavati zadržati posjetitelje na vašoj web lokaciji, doznajmo kako.

Provjerite je li vaš sadržaj na teme

Odgovaraju li naslovi vaših stranica ukupnom sadržaju vaših članaka? Ako posjetitelji dođu na stranicu na vašoj web lokaciji, očekujući jednu stvar i dobiju nešto drugo, neće se dugo zadržavati. Da biste izbjegli da se posjetitelji osramote ili nisu zadovoljni vašim sadržajem, pobrinite se da naslovi članaka točno odražavaju ono što se pokriva. Jedno je rješenje pričekati dok ne napišete članak prije nego što stvorite prikladan naslov i crtu.

Isto se odnosi i na pisanje uvoda za vaše članke. Nakon što napišete članak, možete se vratiti i objasniti što je pokriveno uvodom. Često započnemo s jednom idejom za članak, a zatim se pretapamo u nešto drugačiju temu tijekom postupka pisanja. Čekajući dok se ne napiše glavni članak, možete osigurati da vaš naslov, meta opis, oznaka i uvod učinkovito prenose posjetiteljima ono o čemu će čitati.

Stvorite dobro predstavljen sadržaj

Mogli biste napisati najbolji članak na svijetu, ali ako nije dobro predstavljen, teško će navesti nekoga da ga pročita. Neke točke koje trebate uzeti u obzir prilikom oblikovanja i predstavljanja vašeg sadržaja, posebno prilikom pisanja na webu, uključuju korištenje puno odlomaka, zaglavlja i slika za razbijanje dijelova teksta.

Skraćivanje rečenica također može pomoći, kao i izbjegavanje složenih riječi. Jednostavna obrana članaka može čitateljima brzo utvrditi žele li uložiti svoje dragocjeno vrijeme u čitanje vašeg sadržaja od početka do kraja. Također može pomoći WordPress web mjesto koje se brzo učitava.

Za više savjeta, ovaj članak sadrži više informacija o stvaranju čitljivih WordPress postova na blogu.

Usredotočite se na navigacijska područja vašeg web mjesta WordPress

Ako posjetiteljima teško pregledava vašu web lokaciju, vjerojatnost je da će pritisnuti tipku natrag prije nego što pokušaju razumjeti strukturu i izbornike vaše web lokacije. Stoga je ključno da potrošite neko vrijeme planirajući strukturu web stranice i njenih jelovnika.

Treba uzeti u obzir linkove za prikaz u glavnom izborniku, kako organizirati te veze i koja su druga navigacijska pomagala prikladna. Uz glavne izbornike, bočna traka i podnožje podnožja sjajna su mjesta za prikaz veza do vašeg najboljeg sadržaja. Ovaj članak ima nekoliko dobrih savjeta za stvaranje učinkovitih WordPress izbornika.

Povežite svoj sadržaj

WordPress interne veze

Još jedan učinkovit način da povećate vrijeme koje posjetitelji provode na vašoj WordPress web lokaciji je da u svoje članke uključite veze koje preusmjeravaju posjetitelje na druge stranice na vašoj web stranici. Kao što možete vidjeti, ovaj članak sadrži interne poveznice na ostale povezane članke na ovom web mjestu. Ti članci daju više informacija o obuhvaćenim točkama. Možda ste čak i sami kliknuli jedan od njih.

Da bi vam pomogao da povežete svoj sadržaj, WordPress sad sadrži korisnu značajku. Prilikom umetanja veze u svoj sadržaj možete brzo pretraživati ​​postojeće članke na vašoj web lokaciji prije nego što odaberete na koji ćete se link povezati.

Prikaži veze do srodnog sadržaja

Linkovi na srodne članke

Nakon što posjetitelj pročita članak za koji je došao, želite mu olakšati klikom do drugog dijela vaše web lokacije. Iako će dobar navigacijski sustav pomoći u tome, još jedna učinkovita taktika je prikazivanje izbora članaka koji se odnose na onaj koji se čita.

Srećom, postoje neki izvrsni dodaci za besplatne postove za WordPress koji će automatski prikazivati ​​sličan sadržaj na kraju vaših članaka.

Završne misli

Sada znate prednosti povećanja vremena koje posjetitelji provode na vašoj web stranici, kao i neke praktične načine produženja boravka. Bez obzira želite li se vratiti i analizirati svoj postojeći sadržaj ili započeti koristiti neke od ovih taktika, napredujte, puno možete učiniti da povećate vrijeme koje posjetitelji provode na vašoj web stranici WordPress.

Što vas zadržava na web mjestu i što vas odmah natjera da kliknete natrag? Molimo podijelite svoja iskustva u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me