Kako popraviti prekidane WordPress veze na svojoj web stranici

Kako popraviti WordPress neispravne veze na svojoj web lokaciji

Zdravo dame i gospodo. Ispunimo te šalice i razgovarajmo o prekidanim vezama za WordPress; trn koji ubode jednako koliko i WordPress neželjena pošta. No nemojte se ovdje zamarati, danas ćemo se u potpunosti usredotočiti na to kako pronaći i popraviti neispravne veze koje muče vašu WordPress web lokaciju.


Poznat i kao mrtve veze (tko god se susreo s ovim uvjetima), WordPress neispravne veze jednako su loše koliko i zvuče. Za početak, mrtve veze presijecat će se iz nekoliko razloga ili razloga, tako da nema definitivnog načina utvrđivanja uzroka. Drugo i još važnije, WordPress neispravne veze imaju štetne učinke na vašu WordPress stranicu.

Ali što u stvari čini pokvarenu vezu? Prekinuta veza je 1) svaka veza koja vodi do nepostojećeg resursa i 2) pogrešno postavljena veza koja vodi na stranicu pogreške 404 ili bilo koju drugu stranicu osim stranice na kojoj je namijenjena. Drugim riječima, prekinuta veza vas i vaše čitatelje ne vodi nigdje.

Uzroci neispravnih veza za WordPress

Ako vaš widget za statistiku prikazuje da korisnici završavaju na stranici pogreške 404 kada kliknu vezu na vašoj web lokaciji, neispravne veze proždiru vašu tvrtku iznutra. Ipak se ne sjećate uklanjanja resursa (audio datoteka, video datoteka, slika, dokumenata, postova, stranica itd.) Ili bilo čega drugog što bi moglo dovesti do pogreške 404. Pa, kako je moguće da mrtve veze brkate stvari za vas?

Budite mirni, WordPress prekinute veze daju ga poduzetnicima lijevo, desno i u središtu cijeli dan. Istina je da niste sami, ali stvari će vam se posvijetliti za minutu. WordPress prekinute veze pojavljuju se iz nekoliko razloga, kao što su:

 • Nedavni prelazak na novog domaćina nije bio uspješan kao što ste zamislili
 • Povezali ste se s resursom treće strane i rekli da ga je uklonila ili promijenila URL
 • Možda ste promijenili URL starog posta, ali ste zaboravili ažurirati sve stranice i postove koji se povezuju s njim
 • Neki negativci su vas destrogirali
 • Nova poslovna strategija uključivala je promjenu imena vaše domene
 • Budući da je greška ljudska, pogrešno ste napisali vezu, npr. izostavljali ste pismo ili http: // dio veze
 • Komentari su ostavili veze koje vode nigdje
 • Domaćin ima neobične postavke vatrozida jer … pa … neki se domaćini igraju grubo
 • Jeste li prešli s Bloggera na WordPress i promijenili su se vaše trajne veze? To se događa usput
 • Ako ste zaboravili popraviti veze nakon pretvorbe web lokacije iz HTML-a u WordPress, pokvariće se veze
 • Web lokacija treće strane na koju povezujete nije povezana jer vlasnik nije platio hosting ili je zatvorio vrata

Phew, što je popis, pa iako je to neispravno pretpostaviti, pretpostavljam da ih ima više. Ne brinite ako je vaš izolirani slučaj WordPress-a slomljenih veza; rješenja koja nudimo u sekundi trebali bi se brinuti za vaše probleme jednom zauvijek. Ali prvo, uzmi selfie prijeđite na efekte mrtvih veza na vašem web mjestu WordPress.

Učinci WordPress prekinutih veza

Učinci prekida veze

Postoji mnogo načina na koje neispravne veze mogu negativno utjecati na vašu web stranicu, ali evo nekoliko najvažnijih stvari koje trebate razmotriti.

Loše korisničko iskustvo

Nitko ne želi pristati na strašnu stranicu pogreške 404. Ako niste znali, većina korisnika ne želi se zadržavati na vašoj web lokaciji ako ne mogu pronaći ono zbog čega su i došli. Pametna stranica pogreške 404 ublažava problem, ali do određene mjere.

Najbolje je popraviti neispravne veze kako biste osigurali da čitatelji ne završe na vašoj stranici pogreške 404. Uostalom, loše korisničko iskustvo, između ostalog, stvara i lošu reputaciju.

Izgubljeni promet

Za internetsko poslovanje promet je poput krvi koja teče u vašim venama. To je dragocjena roba, bez koje se vaše web mjesto smanjuje i umire. Bez prometa, vaša je web stranica beskorisna kao i bradavice na prsluku (zdravo, GOT obožavatelji). U skladu s tim, trebate osjetljivo upravljati prometom ili će vam bunar presušiti.

Zdrav profil povezivanja upravo je ono što vam treba da biste premjestili promet od akvizicije do konverzije. Ako dođe do prekida veze između vas i vaših čitatelja, izgubit ćete potonje, a vaša razumnost letjet će kroz prozor. Izgubit ćete brojeve i loše će boljeti.

Raskid veze u sredini vašeg prodajnog lijevka ometa protok prometa, što nas uvodi u sljedeću točku.

Izgubljeni prihod

Evo hipotetičke situacije za dalje. Vaša web stranica radi vrlo dobro. Vaša taktika marketinga u WordPressu isplati se, a iz analitike povlačite brojeve iz pravih izvora. Drugim riječima, povlačite ciljani promet; vrsta ljudi koji kupuju.

Ipak postoji jedan problem. Vaše stope konverzije sisaju veliko vrijeme. Nešto troši vaše marketinške dolare i trud. Uključujete u A-1 izvedbu što dalje vozi promet, ali novčana nagrada usisava život iz vas. Depresivno je.

Kao što je bilo, vodite reviziju web stranice i uzrujano ste raskinuli veze koje upućuju na vaše proizvode, što znači da vaši kupci odustaju mnogo prije nego što mogu uložiti novac. Konkurent se smiješi sve do banke, a vi ‘ ponovno ste zapeli u financijskoj potresi.

Možda to nije slučaj Imate izlazne veze koje upućuju na vaš partnerski program, a stvari idu dobro sve dok podružnica ne promijeni taktiku ili, u slučaju tržišta, dobavljač proizvoda ne odustane. Ali to ne znate, pa na kraju gubite mnogo novca.

To bi vam se moglo dogoditi, baš kao što je i slučaj s prijateljem Rayem:

{Neki} davatelji podružnica pomalo su lukavi u tome što kad dobavljač proizvoda odustane i više ih ne koristi, oni sav promet preusmjere na svoju početnu stranicu}. Stoga sam u izvješću našao da je jedna “mrtva veza” koja je KAD-a prešla na proizvod preusmjerena na glavnu stranicu pridruženog davatelja usluga (sada nema veze) – dakle {koštala me više od 2830 klikova!} To je za mene izgubljena prodaja. Recimo da je stopa prodaje {pretvorbe} bila 1%, to je 20 do 30 izgubljenih prodaja. – Ray, kako se vidi na WordPress veza za provjeru prekida veze: Popravak neispravnih veza i preusmjeravanja – ShoutMeLoud

Napomena: izmjene u zagradama koje je napisao autor.

Trebam li reći više? Popravite prekinute veze.

Loš SEO profil

Visoko rangiranje u tražilicama je jednostavno pod uvjetom da radite sve što trebate. To znači, raditi sve što Google preporuči i to činiti prema knjizi; nema lukavstva.

Iako Google ne piše oko 404 stranice s pogreškama, i dalje smatraju korisničko iskustvo rangiranja mjernih podataka. Ako nudite sjajno korisničko iskustvo, “… pomaže osigurati da ga posjetitelji vaše web stranice pozitivno percipiraju, potičući dijeljenje, označavanje, povratne posjete i ulazne veze – svi signali koji se spuštaju na tražilicama i doprinose visokim ocjenama.”

Prekinute veze, dječaci i djevojčice, loše su za korisničko iskustvo, što znači da su jednako loše za vaš SEO profil.

Drugo, Google pauci pretražuju vašu web lokaciju i slijede veze kako biste indeksirali više vašeg sadržaja. Ako je vaš sadržaj sjajan (još jedna metrička ocjena za SEO), Google vas nagrađuje boljim rangom. Ako Google ne može indeksirati vaš sadržaj jer mrtve veze zaustavljaju paukove mrtve u njihovim tragovima, pogodite što će se dogoditi s vašim rangom?

Prekinute veze tankiraju vašu SEO ljestvicu, što se svodi na nizak promet što rezultira izgubljenim prihodom, što u konačnici vodi do migrene i dobivate moj pad.

Sada kada možete reći da su WordPress neispravne veze loše za poslovanje, jeste li motivirani da ih popravite? Dobro, idemo kopati.

Kako popraviti WordPress neispravne veze

Dostupno vam je na mnogo načina da lako i brzo pronađete i popravite prekidane WordPress veze. Ove ćemo načine klasificirati kao:

 • Neuspjeli dodaci za provjeru veze
 • Usluge provjere veze
 • Ostali alati za provjeru veze

Mi ćemo pokriti nekoliko mogućnosti u svakoj od tih kategorija, jer sve što trebate je Neispravan dodatak za provjeru veze. To je 100% i prilično impresivno po mnogim standardima.

Započnimo s dodacima prekidanih veza za WordPress.

WordPress prekidači dodaci za vezu

Odricanje: Puno se govorilo o neispravnim dodacima koji iscrpljuju resurse poslužitelja. Zbog toga neki domaćini blokiraju neke dodatke. Ako primijetite značajne pade performansi tijekom upotrebe bilo kojeg od ovih dodataka, deaktivirajte dodatak nakon popravljajući vaše prekinute veze. Zapravo, aktivirajte dodatak samo kada trebate provjeriti na vašem WordPress web mjestu zbog neispravnih veza.

S gadnim izgledom, evo nekih od najboljih WordPress dodataka za neispravnu vezu koji ikada krase web-stranice.

Prekinuta provjera veze

Prekinuta provjera veze

S više od 400 000 aktivnih instalacija i zvjezdanom ocjenom 4,10 / 5,00, ovaj je dodatak vjerojatno jedan od vodećih provjeravatelja prekida veze za WordPress.

Vladimir Prelovac i Janis Elsts izgradili su Broken Link Cheker, koji provjerava “… vaše postove, komentare i druge sadržaje za neispravne veze i slike koje nedostaju te vas obavještava ako ih ima.” Da, to je tako jednostavno.

Ovaj dodatak češlja vaše postove, stranice, zapise sa bloga, komentare i prilagođena polja za neispravne veze i obavještava vas putem nadzorne ploče WP-a ili e-pošte. Možete zaustaviti tražilice da slijede pokvarene veze i prikazuju mrtve veze različito u svojim postovima kako ne bi zbunili čitatelje.

Check Broken Link Checker je vrlo konfiguriran, što znači da možete filtrirati veze po URL-u, tekstu za sidrenje i tako dalje. Ako dodatak otkriva pokvarene veze, možete ih popraviti izravno na stranici dodatka. Momci samo ogrebamo površinu jer ovaj dodatak ima mnogo više mogućnosti.

WP provjereni status provjere veze

Provjera statusa prekinute veze

Numero dos prelazi na WP Broken Link Checker Status putem SeedPlugins u suradnji s Pau Iglesiasom. To povlači određenu težinu što se tiče identificiranja pokvarenih veza, ali to je sranje koliko ide popravljanje trule veze.

To kažem zato što morate posjetiti pogođeni post / stranicu samo da biste uredili ili uklonili mrtvu vezu. To ili jednostavno možete ukloniti vezu, što je nekako subjektivno. Osim toga, ovaj prekidani WordPress dodatak lako se instalira, konfigurira i daje dobre rezultate u odjelu za ocjenjivanje.

Administrator nudi opcije prilagođavanja svakog skeniranja, a rezultate možete vidjeti na stranici dodatka ili putem e-pošte. Očito možete dobiti više značajki s WP Link Status Pro verzijom (20 USD).

Link Checker

Link Checker

Za početak, ovaj dodatak ne možete koristiti u lokalnom razvojnom okruženju, koje je nehlađeno. To znači da programer koristi vanjski poslužitelj za provjeru neispravnih veza na vašoj web lokaciji. Kaže da se na poslužitelj ne prenose osjetljive informacije, ali što mislite o tome?

Besplatna verzija omogućava vam da provjerite prvih 500 veza, što je ograničavajuće jer imamo besplatne opcije bez ograničenja. Trebat će vam pro verzija za provjeru više od 500 veza.

S druge strane, malo je učitavanja poslužitelja, što je dobra stvar. Podešavanje je jednostavno, djeluje izvan okvira, ali primijetio sam lagan sukob s provjerenom porušenom vezom. Međutim, igra se zajedno s drugim dodacima. Pro verzija omogućuje vam zakazivanje skeniranja između ostalog. Ima gornju ocjenu 3,70 / 5,00 i više od 2k aktivnih instalacija.

Općenito, Prekinuta provjera veze dodatak to radi za mene.

Usluge provjere veze

Dok vam dodaci s prekidom veze za WordPress pomažu u prepoznavanju i ispravljanju pokvarenih veza, usluge provjere veza pomažu samo s bivšim. To je bolje nego ništa, zar ne? Jedina je mana što ćete morati popraviti prekinute veze za WordPress ručno (bolno) ili pomoću dodataka.

Kako vidim da će vam i dalje trebati dodatak, kao što je, ponovno, prekinuta provjera veze, sažeto ću prikazati sljedeći odjeljak u slučaju da želite provjeriti neke od tih usluga. Dogovor? Dobro.

Usluge provjere veza treće strane uključuju:

 • W3C Link Checker – Ova provjera veza prikazuje sve mrtve veze, njihov statusni kôd (npr. 404, 403, 301 itd.) I predloženi tijek akcije.
 • Google Webmaster Tools – Ovo je sjajan alat za provjeru ne samo prekidanih veza, već i ostalih pogrešaka na web mjestu. Morate ih predati Googleu, jer vam ovi momci nude mnogo informacija o vašim neispravnim vezama među ostalim pogreškama. Čak će kategorizirati pogreške i ponuditi vam sočne detalje, primjerice, kada su prve otkrivene prekinute veze.
 • Internetska provjera prekida veze – Ovo je osnovni mrežni alat koji vam dobro dolazi ako želite skenirati veliku web stranicu. Treba vremena, a besplatna verzija omogućuje skeniranje do 3000 stranica. Povrh toga, trebat će vam plaćena verzija da biste provjerili veze u dokumentima (PDF, DOC, XLS itd.) I slikama, što je svojevrsni lumbar..

Popravak neispravnih veza u WordPressu

Uz sve alate iz prethodnog odjeljka trebali biste zabilježiti mrtve veze mnogo prije nego što napušte pustoš na vašem web mjestu WordPress. Sve što morate učiniti je prepisati, zamijeniti ili ukloniti mrtve veze.

No, gore navedene tri akcije mogu rezultirati značajnim gubicima u prometu, posebno ako popravljate veze koje upućuju na unutarnje postove / stranice. Na primjer, ako obnovite web lokaciju ispočetka, kupite novu domenu ili promijenite probni post / stranicu, poremetit ćete svoj obrazac povezivanja. Bolja alternativa bilo bi preusmjeravanje starih veza na nove. Na taj način možete sačuvati promet i SEO sok.

Ipak, na temu popravljanja veza, druga web lokacija može pogrešno povezati vašu domenu, što znači da vas posjetitelji koji slijede tu vezu neće pronaći. Samo se obratite dotičnom izdavaču da biste to riješili. Pogrešnu vezu možete preusmjeriti i na drugu stranicu, ali to je tema za neki drugi dan.

Ako s druge strane neispravno povezuju post ili stranicu (ali ne zabrljajte dio domene), čitatelji koji slijede tu vezu slijeće na vašu stranicu pogreške 404. Ovdje imate dvije mogućnosti: Možete napraviti ili impresivnu stranicu s pogreškom 404 da biste privukli čitatelje ili taj promet preusmjerili na drugo mjesto.

Kao što dijelimo načine…

Popravljanje prekidanih WordPress veza rezultira boljim korisničkim iskustvom i prometom, a oba se odnose na bolje pretvorbe.

Možete pronaći i popraviti mrtve veze koristeći bilo koju od metoda i alata predloženih u ovom postu. Ako me oprostiš, puštam korijen za Prekinuta provjera veze bilo koje doba dana.

Nadamo se da će vam ovaj post pomoći popraviti neispravne veze na vašoj WordPress web lokaciji. Ako ste upućeni u druge metode i alate, slobodno podijelite u odjeljku za komentare u nastavku. Evo zdravijeg web mjesta. Živjeli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map